Ce se întâmplă cu contul tău de facebook după ce mori?

La prânz, am pregătit articolul pentru seara asta. Era despre râsete și voie bună. La câteva minute după ce l-am terminat de scris, am citit pe facebook despre mama înjunghiată la grădiniță de fostul soț. Și nu am mai fost bună de nimic după aia. 

Vestea asta vine după ce ieri am aflat că o altă proaspătă mamă, din Constanța, a murit la câteva ore după naștere.

În total, sunt 3 decese pe care le-am văzut săptămâna asta pe facebook, 4 copii rămași fără mamele lor. E cutremurător, parcă e prea mult.

Cum arată contul tău de facebook după ce mori? Fix la fel. Facebook nu știe despre tine nimic, de fapt. Lui facebook nu îi pasă. Pe facebook notificările și postările și prieteniile curg ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Noi toți mergem la fel la baie, mâncăm, adormim în pat lângă ai noștri cei dragi. Viața merge înainte. Dar, pentru 4 copilași, viața s-a schimbat pentru totdeauna.

A, iar din punct de vedere tehnic, dacă vă interesează ce se întâmplă cu contul de facebook după ce mori, sunt practic 2 variante: fie îl transformi într-un fel de pagină memorială, un fel de mormânt în rețea socială, fie îl lași cuiva moștenire, care poate să ceară la facebook să îl șteargă. Detalii aveți aici.

Știți, în seara asta noi vom sta toți trei acasă, e prima după multe seri când Horațiu îl prinde pe Tudor treaz înainte să se culce. Numărăm pârțuri, ne alergăm printre jucării, lăsăm toate vasele murdare în chiuvetă și ne mai alergăm un pic. Prieteni, prezentul e tot ce avem. Ascultați râsetele copiilor voștri, bucurați-vă de fiecare rid. Ajungi să îți dai seama că e o binecuvântare.

foto Pixabay

Articolul anterior

Când o altă mamă se plânge pe net despre cât de grea e viața ei, taci naibii din gură dacă nu ai nimic bun de spus PENTRU EA.

Articolul următor

Bine c-am învățat logaritmi la școală, dar despre emoții nu ne-a zis nimeni nimic

18 Comentarii

 1. Oana

  Oooo, da, bucuria e în cele mai simple chestii. Doar că ni se par normale și uităm să le prețuim!

  • Exact, măi. M-am vopsit în seara asta. E ieșit îngrozitor, plus că era să-mi ia foc capul. Am schimbat vopseaua, am zis să fiu mai cool. Dar nici măcar nu sunt supărată. Sănătoși să fim, să producem alt păr!

 2. Mie încă nu îmi vine să cred. Săpămâna asta a fost și bună dar și tare urâtă… 🙁

 3. mihaela

  Astazi este ultima zi din restul zilelor care ti-au mai ramas. F*** curatenie, mancare facuta zilnic, griji pentru viitor. Sa ne bucuram de fiecare clipa, sa radem si sa fim cat mai fericiti!

 4. câtă suferință care nu și-a găsit alinarea … cât avem de lucru! câtă iubire mai avem de oferit ca să ajungă în cele mai întunecate inimioare de copii și de adulți nevindecați!

 5. Cricket

  E crunt ce s a intamplat. E greu tare pt cei ramasi. Mare dreptate ai, clipa de acum e tot ce avem.

 6. Cat despre facebook, eu sunt ANTI…anti expunere poze cu copii (au dreptul la intimitate, un drept pe care parintii il incalca des), anti mesaje filosofice, anti tot!

 7. Roxana

  Groaznic!

 8. Elena

  Si pe mine m a marcat povestea cu mama care a murit dupa ce a nascut…e groaznic sa gandesti ca azi esti si maine nu. Asa este sa incercam sa ne bucuram de prezent foarte mult.

 9. noi am inchis contul unei persoane dragi. Am raportat la fb ca = persoana decedata….

 10. Larisa

  Fix la asta ma gandeam eu cu cateva saptamani in urma. Am mai vazut conturi de facebook pe care se mai lasa mesaje de condoleante, iar dupa aia te uita toata lumea.

 11. Jual

  Asta chiar sa fie ultima grija pe lumea asta: cine mosteneste contul Facebook!!! Asa si unchi’miu, are 89 ani. Maica-mea, care are si ea aproape 80 ani, se cîrîie tot tipul cu el, pe diverse chestii, ca in rest nimic grav, amindoi sint relativ in buna stare de sanatate. Ultima chestie e ca l-a convins sa puna banii de inmormintare la banca, pe un cont curent cu card. Unchi’miu la inceput a fost de acord, apoi a inceput sa circoteasca – cum sa scoata el banii cu cardul afara in strada?! Maica-mea a incercat sa-l linisteasca, lasa nu te ocupa tu de asta, el insista si pina la urma exasperata, i-a trintit : “Pai, baaai, tu esti mort atunci cind va fi folosit cardul, ce te mai intereseaza?!”

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 168 queries in 0.368 s