Nu mă interesează ce-ai visat azi-noapte!

¤ Atenţie, post lung. Ai libertatea de a nu-l citi.
Şi nu-mi da BUZZ pe mess.
Dacă vezi cerculeţul ăla roşu, cu o dungă albă în centru, e semn că n-am chef de poveşti.
Ştiu, aş putea sta “pe invisible” sau m-aş putea plimba prin parc. Dar uite, vreau eu să apar la tine în listă, cu poza mea culeasă de pe flickr şi linkul către blonde.
Şi nu vreau să răspund la telefon. De aia s-a inventat funcţia de caller ID. Că să am eu libertatea asta. Deci, nu are rost să insişti. Şi am o opţiune la mobil, care face ca nici măcar ecranul să nu pâlpâie când mă baţi la cap.
Plus, dacă am binevoit să apăs tasta aia verde, aş prefera să îmi faci un rezumat cu problema pe care o ai. Pentru că, în general, mă suni când îţi trebe ceva de la mine. Puţini sunt ăia care nu au nimic să mă roage dupa întrebarea cu ce faci.
A, şi era să uit. Întreabă-mă întotdeauna CE FAC, nu CE MAI FAC, iar eu îţi voi răspunde că eram pe drum spre veceu, dacă eram pe direcţia aia. Ca să pricepi tu, interlocutorul cu minute gratuite, că aş aprecia să fii concis. Că telefoanele mobile sunt nocive, iar al meu nu a fost achiziţionat pentru taclale.
Apreciez să mă suni rar, dar să îmi spui ceva concret. Că ai făcut ceva. Sau că ai văzut ceva. Tot ceea ce n-ai făcut, n-ai văzut şi n-ai mâncat la prânz NU MĂ INTERESEAZĂ. De fapt, nici ce-ai mâncat nu mă prea interesează. Exceptând cazul în care ţi-a picat prost şi acu’ dai în greţuri şi vrei leacuri. Băbeşti, că la altele nu mă pricep. Încă.
Nu mă interesează ce ai visat azi-noapte, decât dacă e ceva ieşit din comun. În sensul ăsta, avea shmirtzic nişte poveşti interesante. Şi o să-i mai cer detalii, că vreau si eu vise ca ale lui.
Nu-mi spune ce ştiu şi eu deja. Şi nici ce îţi închipui că mi-ar plăcea să aud. Nu sunt atât de blondă pe cât par. Şi nu-mi vorbi în fraze de pe blogul meu. Alea eu le-am scris, deci nu mă impresionează cu nimic. Vino şi tu cu ceva nou. Un schimb de informaţie mă captivează aproape întotdeauna. Sunt mult mai interesată să aud ce ai tu de zis, atâta timp cât e ceva deştept. Că ce am eu de spus, ştiu, oricum. Iar oamenii cu greu mai ajung la dialoguri, în ziua de azi. Mai degrabă, o succesiune de monologuri. Plictisitor.
Vreau să interacţionez, dar dacă mă oboseşti şi faci gălăgie multă într-un pahar cu apă, m-ai pierdut. Ascultă-mă fără să întrerupi pentru a mă întreba dacă nu mai vreau o prăjitură. Nu trăiesc ca să mănânc. Şi când mi-e sete, o să-mi iau singură. Sau o să te rog pe tine.Explicam cuiva, de curând, că e important să îi fii celuilalt alături atunci când are el nevoie, nu când ai tu timp. E uşor de înţeles, dar greu de aplicat.
Nu încerca să mă cocoloşeşti, că nici mama nu face chestia asta. Am spus-o dintotdeauna, dar unii nu m-au crezut decât când a fost prea târziu. Nu te ofensa dacă nu dau detalii despre încotro mă duc. Alea oricum le ofer când şi cui vreau eu, nu când mi se cer.
Nu te chinui să mă înţelegi, nici să mă aprobi. Când vreau înţelegere, caut să o obţin cu argumente. Dar pesoanele vizate sunt relativ puţine şi nu presupun multă muncă de lămurire. Căci uneori mă citesc din priviri sau telefon.
Iar când mă apucă logoreea, ascultă-mă. Sau opreşte-mă fără reţineri. Numa’ nu încerca să-mi laşi impresia că eşti atent. Tot o să-mi dau seama, deci atâta efort şi degeaba. Apreciez pe cel care spune ce simte, pentru că uneori e nevoie de curaj pentru asta. Alteori de nebunie. Şi nu îţi cere scuze niciodată pentru felul în care simţi.
Îmi amintesc primul oracol pe care l-am completat printr-a doua. Unde la ich schwarme fur am trecut Freiheit. Adică libertate. Nu ştiu dacă face vreun sens, dar incă e valabil.

Articolul anterior

Fierbând între patru pereţi

Articolul următor

Când oamenii se plictisesc, dau search pe google

7 Comentarii

 1. Radu Gaspar

  Bune puncte de vedere… şi eu sunt contra BUZZ-uri pe mess, e un mod stupid de-a începe o conversaţie. Dacă cineva mă vede în oraş, nu-mi dă o palmă peste cap şi apoi mă întreabă ce fac… BUZZ-ul cam asta face. Wai şi nimic nu mă disperă mai mult decât apelurile insistente, când nu am răspuns din prima.

  Noi nu te sunăm niciodată când eşti în drum spre budă :)) dar dacă eşti şi noi (prin noi să se înteleagă GREENHORNS) te chemăm la o cafea în oraş… nu te supăra 😀

  Cine te-a călcat pe nervi domnişoara doctor? 😀 Te întreb aici, ca pe mess ai liniuţa albă în cerculeţul roşu :))

 2. o blonda cazuta... pe ganduri

  😀 cand ma sunati voi, sunt, de obicei, in pijama. dar stiu ca nu ai vrut sa ma faci de mandra minune aici, unde avem totusi de pastrat o reputatie a blondelor care gandesc :p

  cine m-a enervat? hmmm, cred ca asa m-am nascut..

 3. shmirtzic

  no, atata bai sa hie pe lumea asta.

  cu visele alea e frumos de tot, problema apare atunci cand tu iti visezi de bine si in viata reala lucrurile nu stau asa. cam doare

 4. o blonda cazuta... pe ganduri

  adica, atunci cand tu visezi ca zbori doar pentru ca vrei si in viata reala nici sa vrei nu zbori…uuhm… poti

 5. PuCcaliciu.

  Consider ca cerculetul ala rosu cu o dunga alba nu are nici o valoare.Nu conteaza ca ai la status:”Nu deranjati am mainile rupte”,ca tot se gaseste unu’ sa intrebe “ce mai faci???:*:*:*:*” si sa dea si buzz daca nu raspunzi in interval de jumatate de secunda.Sau se mai gaseste cate unu’ care sa dea un mass cu:”salvati…pe nu stiu cine”:))degeaba.ca pana la urma si daca stai pe invisible, mass’uri tot primesti.Parca mai bine as iesi sa ma plimb,dar e mult prea cald:-<.

 6. o blonda cazuta... pe ganduri

  @puccaliciu: totally know what u mean

 7. Zany

  eu nu stiu de ce tolorezi astfel de persoane in lista ta. daca nu inteleg de vb buna(sau bun simt mai bine spus), ignore si vb pe e-mail.. 😉

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.195 s