O fetiță de un an și jumătate are cancer la ficat. O ajutăm să fie operată?

fetita bebelus privire

Update: O companie va dona tot restul de bani, deci Irma va fi operata in Belgia! Ce veste buna la inceput de weekend! Va multumesc frumos tuturor!

De când avem și noi copil, cazurile acestea extreme ne afectează în cu totul alt fel decât până acum. Soțul meu are niște povești…, însă fix ieri a alergat și a dat multe telefoane pentru un bebeluș un pic mai mic decât al nostru, iar pe tot parcursul cinei, de fiecare dată când mușca din pâine, își arunca ochii pe pereți, semn că se mai gândea la o soluție. Îi știu privirea aia, e semn că rotițele se învârt și să îl las în pace, tăcerea mea e ca o ușă deschisă pentru ca ideile cele salvatoare să vină la el.

Astăzi, vă aduc la cunoștință un caz al acestei fetițe, nepoata unei prietene de pe facebook. Știu că sunt mulți copii care au nevoie de ajutor, că nu îi putem ajuta pe toți, dar asta nu înseamnă că nu ajutăm pe nici unul.

 

Cristina mi-a trimis pe mail toată documentația medicală, o putem pune la dispoziție dacă dorește cineva. E nevoie de 40000 de euro pentru operație și de încă 20000 pentru tratamentul de chimioterapie postoperator. Părinții ei nu au banii ăștia. S-au împrumutat de pe la rude și prieteni, sunt datori vânduți pe viață, însă  nu au reușit să strângă toată suma într-un timp atât de scurt.  Acum au mai rămas sub 30mii de adunat. Nu sunt mulți bani, nu sunt sute de mii de euro, dar nu sunt nici puțini, mai ales când trebuie să-i scoți dintr-un foc din buzunar. 

La vârsta asta, părinții unui bebeluș ar trebui să facă economii ca să-i cumpere prima tricicletă, să-i planifice aniversarea de 2 ani, nu să-i salveze ficatul de o tumoră omorâtoare așa.

Vă rog mult, dacă puteți dona -oricât de puțin, puținul meu cu puținul tău și cu puținul tău pot oferi o șansă pentru această fetiță.

Cum putem ajuta?

Donând bani direct în contul părinților și dând share pe facebook, putem scrie pe blogurile noastre, să afle cât mai mulți oameni de bine. De asemenea, dacă aveți cunoștințe prin companii care sunt dispuse să doneze și caută o cauză pentru asta, spuneți-le, pot face o faptă bună.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta părinții, Bogdan si Luciana Maris, la numărul de telefon 0725353303
Cont RON: RO47BTRL04401201D95366XX
Cont EURO: RO22BTRL04404201D95366XX
Conturile sunt deschise pe numele Maris Luciana-Cristina la Banca Transilvania

Când mi-a scris Cristina, i-am promis că o să mă implic, am rugat-o să le transmită părinților Irmei că nu sunt singuri, că nu sunt enorm de mulți bani și că vom reuși! Da? Vom reuși!

foto via Shutterstock, fetiță bebeluș privire

Articolul anterior

Premiul: o amintire pentru toată viața! (concurs)

Articolul următor

10 evenimente pe care nu vrei să le ratezi până pe 10 iunie

9 Comentarii

  1. Doamne… 🙁 Am donat. Sper să se facă bine și să crească mare.

  2. ai adresa lor de email? sa nu ii sun doar de dragul de a ii suna.
    Locuiesc langa spitalul unde merg ei.

  3. D-aia ma oftica pe mine sistemul asta sanitar indoielnic, pentru toate cazurile astea si multe altele de care nici nu aflam.

    O sa donam si noi. Multa sanatate.

  4. oana harabagiu

    Miruna, pot apela la statul român pentru operație și tratament. Copilul trebuie evaluat de comisie din România, are nevoie de recomandarea unui profesor universitar și toată documentația se depune la Minister împreună cu costul estimativ de la clinica din Belgia. Pot merge în paralel cu documenția și strângerea de donații (s-ar putea să meargă mai repede cu aprobarea de la MS). Și da, dosarele se aprobă, mai ales pentru acele cazuri care nu pot fi rezolvate în România. Și da, se aprobă și evaluările anuale ale copilului în clinica unde a fost operat cu condiția să meargă anual la comisia din România pentru referat și evaluare. Nu trebuie să aștepte virarea banilor către spital, pot pleca la operație din clipa în care li s-a aprobat dosarul. Dacă însă au început deja tratamentul acolo dosarul mai poate fi aprobat doar pentru evaluări ulterioare.

  5. Off. Doamne fereste. Nici nu pot sa ma gandesc la un asa necaz. Maine donez si eu.

  6. Violeta

    Se mai poate dona? Eu pot face doar virament bancar, in euro. Sper sa fie bine si sa se poata bucura de viata.

  7. Mihaela

    Felicitari directorului companiei care a decis sa faca acest gest.
    Multa sanatate, Irma, multa putere parintilor tai si incredere ca totul va fi bine!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.136 s