pantofi eleganți bărbați miruna ioaniSă nu vă mai aud pe vreuna că vă plângeți că bărbații nu știu ce-i aia magenta! Sau că la voi în casă există o singură pereche de pantofi eleganți pentru pentru bărbați, purtați la toate nunțile la care participați. Bărbatu-meu are o pereche de iarnă și una de ”în rest” (pe cea de ”în rest” o schimbă exclusiv când se rupe) și niciodată n-am fost mai recunoscătoare că nu-i un fashion geek.

Pantofi eleganți pentru bărbați la țol festiv? – Pantofii Oxford

pantofi eleganți bărbați 1

Acesta e modelul clasic de pantofi eleganți  bărbați. Probabil cel mai celebru pantof, inspirat de la studenții universității Oxford din secolul 19. Merg și la nuntă, și la birou, oricând un tip iese din pantaloni scurți și vrea să fie elegant. Sigur că există o mie de subtipuri Oxford.

Pantofi eleganți, dar mai puțin pretențioși? Modelul Derby

Le mai zice și Bluchers. Seamănă foarte bine cu modelul Oxford și se pare că mulți îi confundă. Sunt tot pantofi elenganți pentru bărbați, diferența constă la modul de închidere cu șireturi (care lasă limba la vedere) și tocul care poate fi mai înalt. Cele două parți prinse în șireturi pornesc din laturi separate și la distanță mare una față de cealaltă. Vin adesea în culori mai variate decât frații lor mai formali.

O idee și mai casual, dar încă eleganți? -Modelul Loafers

pantofi eleganți bărbați 5

Modelul Loafers sunt pantofi eleganți fără șireturi, care pot fi încălțați rapid. De asta, sunt și mai puțin formali. Lipsa șiretului e diferența principală. De asemenea, lasă glezna la vedere. Nu sunt același lucru cu mocasini, dar diferențele sunt mici. Merg excelent în călătorii, în aeroporturi, fiindcă sunt ușor de încălțat/descălțat. Eu îi asociez cu o croazieră scurtă pe un iaht 🙂

Ce pantofi eleganți pentru bărbați când e frig? Sfintele ghete 🙂

pantofi eleganți bărbați 2

Și iată primul model pe care-l cunoșteam de dinainte și eu: sfânta gheată. Ce am aflat, scriu cu ochii închiși, nu-mi vine să cred că spun așa ceva: merg și la costum! Am citit câteva păreri de specialiști pe internet, care sunt mai îngăduitori decât simțul estetic al meu. Deci fie. De ce să le înghețe piciorușele domnilor? Tip: Cu cât e botul mai rotund, cu atât e mai puțin elegantă gheata.

Și un tip de pantofi eleganți care nu ne putem hotărî dacă e un tip? Modelul Brogues

pantofi eleganți bărbați

Unii îl clasifică de sine stătător, alții spun că orice tip de pantof poate fi Brogues. Motivul? Asta înseamnă că pielea are un model de perforații decorative. Găuri, na.  Ele vin de pe vremea în care încălțămintea se perfora ca să iasă apa din ea când ploua. Sigur că nu mai e cazul și modelul a rămas cu rol strict estetic. Purtarea lor e de gustibus, pot fi asortați cu genți tinerești din piele, recomandarea e să nu fie  totuși purtați la black-tie.

Genți puteți vedea aici: https://www.epantofi.ro/accesorii/articole-din-piele/genti-tineresti/barbati.html

Articolul ăsta îmi amintește de o întâmplare din Liverpool, primul oraș în care-am locuit cu iubitul meu de atunci, actualul soț.

Și ne-am gătit noi într-o seară să ieșim într-un club bestial împreună cu prietenii noștri Cristina și Edi. Mai mult eu, vă imaginați, vorbim de era de dinainte de copii: minijup, cizme cu toc cui, palton și rimel, eram toată din revistele de bun gust. Și apare al meu, iubirea vieții mele, băiatul pentru care am lăsat tot și m-am dus, prințul din povești care mă scotea la dans: în bocanci.

Păi dacă n-am râs de el (după ce m-am enervat, evident) tot drumul încolo și tot drumul înapoi. Doar că pe drumul de înapoi, râdea el mai mult decât noi, știți de ce? Fiindcă din gașca de patru pe care v-o descriam, unde eram unul mai piesă ca celălalt, știți cine-a fost singurul care-a fost agățat?

Exact: băiatul în bocanci.