S-a lansat prima asigurare pentru călătorii în România, care acoperă infectarea cu noul coronavirus (p)

asigurare călătorii miruna ioani

Cu o zi înainte de a pleca la Buzău, încă nu știam dacă ne facem bagajele degeaba. La Sibiu, am planificat de atâtea ori să mergem și am anulat, încât am decis să nici nu-i mai amăgim pe copii sau pe bunici. Le spunem doar în momentul în care ieșim pe ușă. 

E anul imprevizibilului. Totul s-a schimbat. Școala nu mai e cum o știam, oamenii arată diferit. Mi s-a întâmplat să vorbesc cu o educatoare crezând că e alta, doar din cauză că o văzusem fără mască doar în poză pe whatsapp. Am pierdut bani, job-uri, persoane pe care le cunoșteam. 

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu cea mai pupăcioasă mătușă a mea. 

Purta mască regulamentară și mănuși. I-am văzut doar ochii și hainele de pe ea. Îți vine să și plângi în situații din astea.

Știu că e pentru siguranța tuturor, dar e greu, nene. E greu. I-am dat cadoul de ziua ei din martie, care nici nu știu dacă n-a expirat între timp. A trebuit să-l șterg de praf, de când aștepta să ne întâlnim. Mi-a adus o geantă cu ciorbă și orez bun, făcut de ea. Și mi s-a părut nedrept că orezul poate fi atins, dar nu și mătușa mea.

Fiecare mișcare e cu un risc. Orice faci zilele astea, faci socotind în cap cât riști. Ce ai putea pierde. Ești dispus? Parcă suntem pe modul de control al dezastrelor și n-am fost pregătiți să ne trăim anii ăștia așa.

Nu mă plâng, nu critic. Port mască și mă spăl pe mâini. Dar și simt, deși înțeleg că e greu. Până ne-om obișnui cu noul mod.

Mulți s-au reprofilat și au decis să rămână în concediu în România. Alții își doresc să plece și ei undeva, dar socoteala din cap le dă un minus mare de tot. Ei pur și simplu nu mai au de unde pierde alți bani.

E suficient ca cineva din familia ta să fie contact direct cu un confirmat și totul s-a anulat. 14 zile stai acasă, anulezi tot, chiar dacă aveai întâlnire cu Donald Trump.

E suficient ca cineva de la job să fie chiar și numai izolat, iar tu să fi nevoit să îl înlocuiești. E cazul nostru, de exemplu, al medicilor. Dacă unul pică izolat, ceilalți preiau pacienți și gărzi de la el.

E suficient ca hotelul unde urmează să mergi să aibă un confirmat. Se închide tot, vacanța ți s-a anulat.

Să nu mai zic că pot curge niște muci, apărea o febră care nici măcar o febră întreagă nu e. Dar ai de unde ști? Poți tu pleca cu copilul behăind pe sub mustăți? Stai tu liniștit cu gândul că poți împrăștia ceva? Te mai primește cineva pe undeva?

Răspunsul e nu. Și-atunci, nu mai bine stai tu pe canapeaua ta? 

Există o soluție:RambursOrice (așa se numește tipul de asigurare de la Eurolife FFH).

 Ca să nu mai renunțăm și la ce ne-a rămas.

 

N-am inventat vaccinul anti-covid sau anti-muci-în-nas, deși mi-ar plăcea. Dar e bine să știți că există această asigurare nouă de la Eurolife FFH. Oamenii au analizat piața. Au văzut că mulți și-au anulat planurile pentru mersul în străinătate și că nu există nimeni care să ofere asigurare pentru călătoriile din România. Așa că au venit repejor cu acest produs- RambursOrice.

Nu te scapă de belele, nu îți scade febra și nu îți șterge copiii la nas, dar măcar îți dă banii înapoi. Pentru rezervarea pe care ai anulat-o, pentru biletele pe care nu le poți onora.

Cum funcționează?

  • Tu îți cumperi vacanța, biletul la concert, experiența mult dorită sau tabăra celui mic, toate în România, de oriunde îți dorești. (nu e valabilă pentru excursii în străinătate)
  • Accesezi asigurarea în doar câteva click-uri, oferind detalii minime despre planul tău (cost, perioada de călătorie, grupul cu care pleci)
  • Plătești online
  • Asigurarea îți protejează investiția în rezervarea făcută (cheltuieli cu cazare și transport sau penalități în caz de amânare sau reprogramare), dacă din motive obiective, inclusiv diagnosticare cu SarsCov2, nu mai poți da curs planului tău.

Ești asigurat în caz de:

 -boală, deces în familie, nașterea unui copil sau chiar a unui nepot. 

-incendii, inundații, spargeri. 

(Dar mai ales situații care se întâmplă fix de Crăciun și Revelion sau când pleci în concediu:)

-ți se strică mașina

-ți se fură actele

-întârzie avionul

-cineva intră în grevă, de exemplu, trenul care te ducea la aeroport

Aș adăuga pe listă și că îți pică o plombă, ți se umflă măseaua. Întâmplător, cunosc mulți pățiți 😉

E singurul produs din piață, care îți protejează planurile în România (călătorii, experiențe, bilete). Faci totul online și ești acoperit inclusiv în caz de covid.

Cât costă?

Iată câteva exemple de calcul:

asigurare călătorii 1 miruna ioani
Vedeți, trăim într-o perioadă atât de instabilă. Practic, suntem pe o placă de surf când marea e învolburată. Încercăm să ne păstrăm echilibrul, deși deja ne-am pierdut șapca și ochelarii de soare. Ne-am putea bucura de ce ni se întâmplă, dar, pentru asta, avem nevoie să știm că măcar chiloții rămân unde ar trebui să stea.

Articolul anterior

Cea mai frumoasă propunere de la un baiat

Articolul următor

Primele 11 luni cu tine

4 Comentarii

  1. Gabriela F.

    Off topic. Ne luam concediu prin agenția la care i.ai făcut reclama acum 2 articole. A zis soțul meu 🤗că în tine putem avea încredere că sigur nu faci reclama la neserioși la cat vorbim noi doua 😅😘mulțumesccc. Plecam in 31 la hvd in Bulgaria 😅🤗😘

    • Nu stiu ce e hvd, dar hai ca iti scriu in privat!!! Oamenii sunt seriosi, ca si daca nu sunt… azi ne-am luat pasapoartele!!!

      Si multumesc sotului tau pt incredere.

  2. Alexandra

    Cu ce difera asigurarea asta fata de alte asigurari de calatorie? In articol scrie la inceput „motive obiective“ dar in lista de situatii asigurate nici urma de situatii legate de covid. Sincer nu cred ca acopera in caz ca are copilul muci sau un coleg lipseste de la serviciu si trebuie tu sa il inlocuiesti…

    • Andreea

      Buna intrebare! Am cautat si eu aceste detalii in conditiile politei si:
      – acopera vacantele in Romania! Ceea ce in prezent nu face nici o firma de asigurari! 🙂
      – ba da, acopera mucii copilului, daca sunt dovediti cu o adeverinta de la medic
      – asigura situatiile de Covid(daca nu mai poti merge in vacanta sau la teatru sau oriunde) din cauza diagnosticarii cu Covid

      Sunt foarte multe beneficii, multumim, Miruna, ca ne-ai spus de asigurarea asta!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.424 s