Podoabe de cartier

Că vine Crăciunul şi Primăria a simţit nevoia să arunce trei beculeţe rahitice prin copacul de la fiecare scară, nu mă bag, că e treabă de gusturi. Intenţia o fi fost să aducă a atmosferă de Central Park în cartierele Bucureştiului, dar efectul e departe de tot. Pe alt continent, that is. Dar măcar o treabă bună e în tot aranjamentul ăsta chinuit, toate beculeţele sunt monocolore în aceeaşi culoare! 😉 Că se putea şi mai rău.

De cele din centru nu mă exprim, că nu ştiu, n-am avut curiozitatea, respectiv ocazia şi posibilitatea de a le viziona. Decât în poze. (asta e ca-n bancul ăla: -băi, afară ninge! -Dă linkul!) Dar am avut onoarea din nefericire să calc prin pasajul de la Universitate, proaspăt renovat. Probabil se pregăteşte şi el de sărbătoare, că totul strălucea, de la ojele ieftin de pe tarabele vânzătorilor urlători până la…placajul de pe jos! Să vă ferească Dumnezeu, cucoanelor, să vă lovească nevoia de a traversa pe-acolo pe tocuri. Indiferent de starea vremii. Oricât de uscat ar fi afară, gresia din pasaj luceşte. Şi oamenii alunecă. (dacă oamenii au puţin peste 20 de ani ar putea găsi acest detaliu puternic deranjant şi fracurant de diverse: tibii, femururi şi alte oscioare)

Să revenim la oile iniţiale, că tot asta voiam să vă spun. Să vă arăt mai bine zis. Că la mine în cartier, au crescut podoabele şi în spatele blocului, sîc! Iar presimţirea mea de proaspăt locatar e că au crescut şi-au dezvoltat rezistenţă, nene, că ghena e departe şi tot a învăţat românu’ la geometria de a şasea că drumul cel mai scurt între A şi B este linia care le uneşte. Deci, aruncă, frate! Ruşinică.
uite-o pungă! Uite încă una! Şi sunt diferite, mă jur, nu am schimbat doar unghiul de fotografiere. Să vă spun ce mai cresc în pomi pe la noi, diverse peturi de la sucuri şi berici (care oricât ar fi de aerodinamice, nu sunt chiar aşa suflabile de vânt, mă-nţelegeţi)…

*Să nu încercatţi aşa ceva acasă.

Articolul anterior

Gândurile şi romanele mele

Articolul următor

Doctori în serie

21 Comentarii

 1. Asta e nimic!! Recomand Complex Regie. Sa vezi acolo ce impodobiti sunt pomii…si nu doar cu pungi.

 2. Bai, chestia asta ma termina cel mai rau cand stateam in Bucuresti. Arunca romanu pe geam intr-o veselie, de parca nu tot el se plange ca governul si primaria, arhiepiscopul si presedintele americii nu fac nimic pentru tara asta.
  Cel mai dragut era ca stateam la et.1, aveam un pomisor exact in fata geamului, asa ca toate tampeniile pe care le aruncau baetii pe geamul lor se opreau in cracile de langa geamul meu. Asa ca zi merci ca pungile tale sunt prea departe si nu put.

 3. “fiecare copac cu punga lui”

 4. JD

  No comment…

 5. Offtopic : ai cumva sub 40 kg? m-am intalnit cu cineva care semana cu tine dar era mult prea skinny si tu parca nu esti asa…
  On Topic : poate cad altii si isi rup dintii la universitate in pasaj si asa mai iti revin si tie clienti. In locul tau mi-as deschide un mic office acolo si m-as imbogatii peste noapte.

 6. maniak, precis nu eram eu. te-as fi recunoscut :p
  si nu am sub 40 kg. jeeeez. eu arat a om.

 7. Apropos de beculete. Am vazut eu azi dimineata cea mai impodobita masina
  http://toane.wordpress.com/2008/12/09/sania-lui-mos-craciun-e-la-noi-pe-starda/.

 8. naty

  that s the dark side :D!

 9. Face parte din “farmecu” bucuresti city coca tiganie land ..

 10. ehe!!! te legi de lucruri marunte…eu am intr-un copac o pereche de blugi jerpeliti de citeva luni, si refuza sa cada de acolo!:)))

 11. Gigione

  @Nicu : Nush frate … te risti sa mai arunci ? Am camera pana si pe hol … daca se mai chinuiau putin cred ca mi-o puneau in fata usii.

  @Topic : Da taticu’ .. in pasaj la universitate are sa fie fun cand are sa dea gerul. Estimez ca anu’ asta spectacolul baletului de stat din moscova are sa se tine acolo ;))
  Mai apoi … ce sa-i ceri romanului de rand cand prostia pleaca de sus. Sincer, il credeam pe Oprescu putin mai cu capul pe umeri. Si speram sa fiu (fim) tratat altfel daca se tot pretinde a fi un altfel de om politic. Daca pui nush cate sute de mii de beculete in centru tot paine si circ se cheama ca vrei sa dai la prosti. Numai un dobitoc poate face atata risipa in vreme de criza. Sau asta n-a auzit de rationalizarea consumului, de economie, de grija pentru mediu, chestii de bun-simt pana la urma intr-o perioada de criza. In concluzie … ce poti cere de la romanul obisnuit care in mod sigur a auzit ca o punga din aia de plastic se degradeaza intr-o suta de ani, cand Oprescu arde zeci de vagoane de carbuni si pacura in centrale care evacueaza gazele fix sub nasul nostru (vezi CET Grozavesti, Progresu, Sud…). Ca sa nu mai vorbim de costuri, ca daca ma supar fac si-un calcul rapid aici! Si asta pentru ce ? Ca sa aprinda un milion de beculete sa caste gura tot auditoriul … Jeeeez! (iti dau drepturi de autor pe vorba asta,ca de la tine am luat-o:p ). Oare a terminat de rezolvat toate problemele in Bucuresti, si a ajuns taman la beculetele de Craciun ?

  Peace!

 12. Copila blonda, imi aduc aminte de perioada de locuit in Dristor…cand la diverse/perverse ore din zi sau noapte auzeam teribilul zgomot de pungi de gunoi printre frunze de copac…de la scutece…pana la haine…
  n-ai cu cine domle!
  Despre luminitele de Craciun…nu zic nimi!Parol 😛

 13. la Bacau nu sunt copaci cu lumini printre ei.. dar bucurestiu consuma pe rupte curentul

 14. sa vezi si la noi. au “uitat” in 2 copaci din centrul orasului cablurile de la beculetele pe care le-au folosit intr-o reclama (da’ nu spun cine:)))

  eu scriu commentul asta, ca sa-ti spun ca-mi place cum scrii. pe sufletul meu, asa.

 15. romania e murdara…avem nevoie de ceva detergent!

 16. Nu zic ca nu e murdar, da’ are farmecul ei, de care unii ne-am indragostit iremediabil! 😉

 17. În regie sunt prezervative folosite, la mine în spatele blocului sunt dresuri rupte şi ciorapi de diferite culori, prin centru am vazut ghete agăţate de fibrele optice dintre stâlpi… Bucureştenii au impresia că si lângă bloc e tot o ghenă…

 18. Cred că ar trebui să facem un album. Imagini, nene. “O altă faţă a Bucureştiului”
  sau nu, mai bine:
  “O ALTĂ FAŢĂ A NOASTRĂ” că ăsta este adevărul
  că porci nu suntem, da’ coteţ ne facem.

 19. p.s. azi am trecut prin centru pe la 6 şi ceva. La Unirii, în buricu’ târgului, o ţigănie de enşpe mii de ori mai mare decât la mine în cartier. Mă ţineam de geantă cu toate mâinile.

 20. niste nesimntiti cu aruncatul pungilor pe gheam

 21. A inceput de ieri sa cada cate-o punga.. acuma a stat! NOT. Like wwwwwwwwwtf?? 😐

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 168 queries in 0.273 s