Mărțișorul, când ești mamă de băieți

Vă salut de cealaltă parte, my friends. După ce toată viața am fost o fată, acum mă identific mai mult cu o mamă de băiat. De fapt, de doi. Să vă explic.

Aseară, la noi în casă, atelier de mărțișoare, vă zic. Sigur că le-am cumpărat, dar fiindcă au fost vreo 40, vânzătorii ne-au rugat să le punem noi în pliculețe și să legăm șnur.

În anii trecuți, le făceam. Vopseam paste, decupam cartoane, lipeam șnururi colorate. Dar când numărul de fete cadorisite a crescut și timpul nostru a rămas limitat, ne-am reporofilat și am cumpărat.

Se vede cu totul altfel acest mărțișor din papucii în care sunt acum.

În primul rând, e scump. Nu sunt hateriță, dar fac pariu că nicio domnișoară nu mai știe ce mărțișor de la cine e primit.

În al doilea rând, după ce m-am împăcat cu gândul că dăm banii pe ceva ce posibil ajunge la gunoi, am văzut oportunitatea de a învăța băieții să ofere ceva.

Ca peștele în apă m-am simțit.

Am creat spațiu pentru întrebări, la care am încurajat copiii tot ei să dea răspuns.

Cui vrei să îi dai? Cum ai ales? De ce e important pentru tine să dai tuturor?

A contribuit și tatăl lor, yey pentru exemplul masculin!

Poate alegi unul special pentru cineva special. Sau scrii un mesaj. Spui o vorbă, la ce te gândești?

Nici prea multe, că nu vrem să ne dăm bacul în oferit de mărțișor fetițelor de 8 ani. Nici să învățăm copilul că scopul în viață e să impresioneze celălalt sex.

Așa că am făcut un rezumat.

Fetelor le place să le asculți și să le mângâi.

Cu consimțământ, of course.

Ce ziceți, m-am descurcat?

Articolul anterior

Acum un an pe vremea asta, deschideam porțile în The Sisterhood Society

Articolul următor

Cum a fost la petrecerea în pijamale: La mulți ani, the Sisterhood Society!

2 Comentarii

  1. Eli

    🙂 Mi-a placut finalul „Cu consimțământ, of course.”
    Și noi abordăm, la 7 ani, deja de ceva timp dinamica relațiilor băiat-fată (de se uită lumea ciudat pe stradă la noi…).
    Și, la fel, și noi am fost cu DIY-ul anul trecut, iar anul ăsta am făcut-o 50/50, că nici mie nu-mi place nici să dau banii aiurea, nici să știu că se aruncă și nu rămâne măcar o amintire a gestului (și am luat punguțe mici transparente, plus șnururile rămase de anul trecut, el a scris bilețele cu zâmbete și cu numele fiecărui coleg din clasă – băieți și fete, că simte că-s nedreptățiți băieții de 1 Martie – și am pus câte un biscuit mare (din ăla gen chocolate chip cookie) pe post de mărțișor dulce, cu dedicație – măcar rămâne gustul, nu?)

  2. adnana

    Noi locuim in Iasi si aici fetele nu asteapta doar ele sa primeasca, daruiesc si ele martisoare. Fetita mea (are 9 ani) daruieste martisoare tuturor copiilor din clasa.
    Orice obiect dragut si util poate deveni martisor daca-i legam un snur de martisor, nu trebuie sa ne chinuim sa cumparam neaparat martisoare scumpe.
    De exemplu putem cumpara o cutie cu bomboane Raffaello si fiecarei bomboane ii capsam o fundita martisor.
    Intr-un alt an am luat niste seturi de abtibilduri dragute de la DACO pentru toti copiii din clasa carora le-am capsat un martisor.
    Sau putem cumpara creioane sau pixuri simpatice (un model pentru fete, altul pentru baieti) si tot asa, le legam un snur de martisor.
    Etc.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 123 queries in 0.422 s