Poate ați văzut pe stories că am fost la Brașov. Am fost acolo cu încă 4 familii. Am închiriat 2 apartamente ușă-n ușă. Spațioase, cu dormitoare la etaj și living la parter. Cel mai mult mi-a plăcut că nu ne-am grăbit, a zis soțul meu când am ajuns acasă.
Cel mai mult mi-a plăcut cazarea, a zis Victor de 4 ani. Cel mai mult mi-a plăcut că am mers cu trenul, a zis Tudor de aproape 8 ani.
Și cel mai mult mi-a plăcut că ne-am jucat cu copii de vârsta noastră, zice Miruna de 37 de ani.
Livingul mare și spațios a fost secretul succesului și faptul că celelalte familii aveau doar câte un copil 🙂 altfel, nu știu dacă am fi încăput pe domnie așa, poate doar pe înghesuire.
N-o să mă lungesc. Voiam doar să spun că știu exact ce voi căuta de acum înainte pe unde mă duc. Existența unui spațiu comun generos.
Unde să încapă și părinți, și copii. Unde să poți fierbe un ou. Încălzi o cană cu lapte înainte de somn. Unde copiii să meargă la baie, fără să simtă că e nevoie de anunț la ziar. Unde să ne putem juca și sta comod cu toții, să putem dormi fiecare cât vrem, Doamne, ce vis.
Mai devreme în acest an am fost într-un alt loc spectaculos ca marketing, dar cu un foarte mare defect: lipsa unui spațiu comun. Adică, exista unul, doar că era ocupat de o trupă de corporatiști veniți în teambuilding. Noi am primit un spațiu mare cât o cămară și-un zâmbet. Am fost recunoscători și pentru aia, fiindcă a fost primită cu efort, nu așa oricum.
Deși cazarea în sine a fost probabil mai wow decât în Brașov, nu prea i-am văzut pe prietenii noștri. Copiii tot fiecare pe părinții lui i-a călărit. Fiecare a plecat când a terminat de împachetat, ne-am luat la revedere prin mesaj.
Noi am călătorit rar cu alte familii cu copiii de vârstă apropiată cu ai noștri. Poate erau copiii prea mici, poate nu s-au potrivit programele, habar n-am. Cert e că îți face bine la căpuț. Lor le face bine la căpuț. Toată lumea are de câștigat.
Vă zic, weekendul ăsta ne-am plimbat un pic și prin Brașov. Dar n-am alergat. Nu ne-am programat, nu ne-am stresat. Cine a vrut clătită cu caramel sărat înainte de prânz, a mâncat. Când Victor a decis că nu vrea să doarmă la prânz, n-a dormit. S-a plimbat. Și în loc să facă tărăboi, a adormit în mașină, pe drum înapoi.
În a doua seară am comandat. A fost ca la propriul nostru restaurant, doar că apa nu costa 330 ml 10 lei și nici copiii nu erau constant certați să șadă pe locul lor.
Am simțit satul. Când fierbeai un ou pentru copilul tău, întrebai și ceilalți copii dacă vor. Unde fierbe un ou, fierb și 5. Când aveai nevoie la baie, tot timpul era cu copiii un adult prezent. Când te enervai din orice motiv, tot timpul era cineva să te vadă că ți-e greu. Nu mi-am dat seama de acest benefici al satului. Până acum. Să te vadă cineva. Poți să nu explodezi, doar fiindcă cineva s-a uitat în ochii tăi fix când erai pe cale să.
Poate luați acest îndemn drept doi-trei-și. Scrieți-i unei familii de prieteni, poate chiar mai multora. CIneva trebuie să aibă inițiativa. S-ar putea să fie greu de găsit un weekend în care nimeni nu face nimic. Dar ca să găsești, prima condiție e să cauți. Mult succes!
Elena
Da, subscriu, mai ales de la varsta asta, ca atata timp cat sunt inca pe bebelusie we all know cat de greu e sa sincronizezi programul. Incepem si noi. Am mers in vacante cu cortul cu prieteni cu copii, cate o zi la munte, la revelioane noi la prieteni cu copii sau invers si da este ceva:)). Si noi ne dorim sa luam o pensiune toata unde sa mergem si cu prieteni cu copii dar si cu prieteni fara copii care iubesc copiii si inca nu au. Ideea e sa nu pleci cu parinti anxiosi ca s-ar putea sa fie mai greu decat singuri:))
Andreea
Cautam si noi cazari din astea. Recomandari?
Miruna
Memorandului 20 e adresa, te ajută un link?
recomandarea zilei
de la tara infloresc pomii, de la tara vin si domnii 😀