Știați de tulpina probiotică din gură, care reduce infecțiile cu streptococul A beta-hemolitic, coșmarul tuturor părinților? (p)

Acest streptococ e coșmarul oricărui părinte cu copil în colectivitate. Exsudate, antibiotic, purtător sănătos, bolnav, tratat, verificat, ștampilat. Adeverințe, pediatru, medic de familie. ”Aduceți un exsudat curat”. După 2 săptămâni, când ți-e lumea mai dragă, o iei de la capăt, pac.

Orice preferă părinții să apară în grupă la grădiniță, să vină păduchii la noi, să vină râia, să vină paraziții, numai streptococul ăsta să ne ocolească, amin.

Nu vă țin mult. Hai să investigăm împreună un produs care-mi atrage atenția. Îmi atrage atenția, pentru că nu mai pot cu colectivitatea, poate știți la ce mă refer. Deși încă mă consider norocoasă, că n-am dat antibiotic niciodată copiilor mei, dar cea mai recentă tură de viroză i-a prins pe ei și m-a prins mai rău pe mine. Bolile copilăriei, nu zic, dar nu era momentul potrivit. Cu mine ce-au avut? Care eram deja obosită și vai de mama mea.

Se dă acest produs cu bacterii ”bune” de studiat înainte să-l dăm la copii și să-l recomandăm altora pe net:

Loroblis® conține 1×10⁹ UFC Streptococcus salivarius K12 + 200 UI vitamina D3/ colecalciferol

Vit D nu mă impresionează, e cam puțin, dar fiecare știe pentru copilul lui. Eu le dau alor mei mai mult.

Să-l luăm pe Streptococcus salivarius K12 la puricat. Este o tulpină bacteriană care colonizează cavitatea bucală și nazofaringele indivizilor sănătoși. Face parte din bacteriile bune din guriță de la noi. Cavitatea orală, escuzemoa. La copii se administrează sub formă de pliculeț seara, după spălatul pe dinți.

Stați așa, după spălatul pe dinți? Recunosc că asta m-a intrigat, deci nu m-am zgârcit la documentat.

Care sunt sursele de încredere când vrem să investigăm ceva medical?

La mine e pubmed. Pubmed e un fel de google medical controlat, unde n-au ce căuta experții tip Gigel-Coadă-de-Șoricel, cu disclaimerul că sunt doar o bază de date a literaturii medicale și că nu garantează conținutul publicat. Înțeleg și că în ziua de astăzi oricine e bine să își ia niște măsuri de precauții de acest gen. Riscul e să nu înțelegi toate cuvintele de acolo, tipul de studiu și metoda, dar e mai bine decât să cauți pe google doar.

Fiți atenți ce zice aici:

(sursa)

Da, sunt fix toate visele noastre devenite realitate. Streptococule betahemolitic, te-am ciuruit! Sunteți la fel de încântați ca mine, da? Vă simt!

Fiți atenți,

  • Streptococcus salivarius K12 este o tulpina bacteriana probiotica si traieste in mod natural in microbiota orala inca din primele ore de viata. Aceasta bacterie buna produce o substanta numita bacteriocina (antibiotic natural produs de organismul nostru) care ajuta la combaterea bacteriilor patogene (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, responsabile pentru faringite si amigdalite bacteriene, otite medii acute si halitoza).
  • Streptococcus salivarius K12 are activitate antivirala (virus gripal, SARS-Cov-2), antiinflamatorie si antimicotica (Candida albicans)., sustinuta in peste 20 de studii pe subiecti umani.

Hai să mergem mai departe, că începe să ne placă să citim:

1, cu șoriceii n-am deschis, că prea eram la următoarele curioasă:

2,

(sursa)

Că e posibil să aibă un rol în reducerea apariției otitelor medii (Doamne-ajută la toată lumea) și în prevenția și gravitatea faringo-amigdalitelor virale și streptococice la copii. Plus rezultate promițătoare în tratamentul halitozei (gura urât mirositoare).

Sigur că avem nevoie de mai multe studii, dar vreau să știu mai mult!

3.

(sursa)

Cu asta trebuia să încep! Inhibă formarea biofilmului cariogenic și întrerupe multiplicarea lui S. mutans? Pentru obsedata de dinți din mine, e aur curat! Să însemne asta că putem mânca ciocolată fără mustrări de conștiință? (Femeie, oprește-te din visat.) Nu scrie în studiu, dar e posibil să fie de ajutor copilașilor care au demineralizări de mici și foarte mici. Nu am experiență pe așa ceva, dar merită investigat. Nici nu îmi fac griji că vor da dentiștii faliment, dar abia aștept să văd încotro se duce medicina.

Următoarele rezultate de pe pubmed:

4. Orice legat de boala parodontală e mega interesant

(sursa)

Atenție, aici modalitatea de administrare a fost în guma de mestecat. Dar rezultatele pe boala parodontală ar putea fi promițătoare în anumite cazuri, însă simt și eu un optimism extrem când scriu. (Boala parodontală e ramura aia a stomatologiei de care m-am temut, fiindcă rezultatele sunt imprevizibile și greu de controlat de către dentist. Poți avea rezultate spectaculoase, dar poți să fii și ultra-dezamăgit. Le-am trăit pe amândouă, ce să zic.)

5.

(sursa)

Primul rând din această captură e relevant. Cred că știți deja multe cazuri inclusiv de candidoze vaginale tratate cu probiotic, așa că nu mă miră deloc aceste rezultate pe candidoze orale. Candida albicans apare la organismele imunocompromise, iar Streptococcus salivarius K12 e izolat dintr-o cavitate orală sănătoasă. Dă-i bine, K12!

6.

(sursa)

Acest studiu ne arată că e un probiotic de administrat în siguranță, dar autorii studiului nu au tras o concluzie certă în legătură cu efectele asupra urechii și nazofaringelui. Mai sus, am văzut rezultate promițătoare.

Pentru mine, e important să vedem toate aspectele situației. Adevărul e că sunt șanse mari să ajute, dar nu știm încă sigur. Acum, știți și voi cum e cu garanțiile în medicină. Nu există, iar când cineva vi le oferă, fugiți.

Aș discuta întotdeauna cu pediatrul, medicul de familie și dentistul. Ar fi iresponsabil din partea mea să vă recomand de capul meu lucruri.

Loroblis  n-are sens să-l luați cu antibiotic pentru ca tulpina de Streptococcus salivarius K12 este puternic sensibilă și îl luați degeaba.

Eu l-aș lua, dacă aș avea un risc de carie crescut, candidoză, dacă ar suferi de demineralizare copilul meu și dacă aș dori să previn infecțiile virale, amigdalitele sau să le reduc severitatea și frecvența. Sper că ne e clar tuturor că de bolile copilăriei și de viroze nu vom scăpa, ele fac parte din peisaj. Ce ne dorim însă e să trecem mai ușor și mai rapid prin ele, nu?

Știu și că cititorii mei sunt mai deștepți decât mine, așa că vă invit să exprimați păreri. Ați folosit  Loroblis? Cum vi se pare ce am scris?

Mod de administrare:

 

  • Pentru copii mai mari de 6 luni: 1 plic/ zi,seara dupa igiena orala, minimum 3 luni (in special in sezonul rece si inainte de inceperea anului scolar)
  • Pulberea orodispersabila se administreaza in prize mici direcct in cavitatea bucala pana la ingerarea completa a continutului plicului
  • Pulberea orodispensabila nu se dizolva in lichide
  • Pentru copii mai mari de 3 ani si adulti: 1 comprimat/ zi, seara după igiena orală, minimum 3 luni (în special în sezonul rece și înainte de începerea anului școlar
  • puteți da liniștiți DUPĂ spălatul pe dinți, copilul nu va face carii, ba dimportrivă, va fi protejat

Precauții

  • Administrarea se face seara, dupa igiena orală, fara a mai consuma lichide sau alimente
  • Este inutilă administrarea concomitentă cu antibioticul
  • Contraindicat la pacienți imunocompromiși, cu chimioterapie, radioterapie, leucopenie severă

Varianta pulbere pentru bebeluși peste 6 luni e cutia roz de aici.
Varianta comprimate pentru copii peste 3 ani și adulți e cutia verde de aici.

Găsiți și în farmacii, arată așa:

Și bonus,

studiu care arată că substanța principală din Loroblis reduce cu 75% necesitatea intervenției de adeno-amigdalectomie, numărul de zile de  antibiotice și absenteismul școlar.

Sănătate tuturor și, betahemoliticule, te-am ars.

Articolul anterior

7 feluri de paste cu 1 singură rețetă, din 4 ingrediente (plus alte tips de hrănit casa rapid cu ceva sănătos) (p)

Articolul următor

Weekend la glamping cu fetele din Sisterhood Society

6 Comentarii

  1. Lacramioara

    Tocmai ce am reparat 2 carii cu plombite la un copil de 3a6l dupa o cura de 3 luni cu acest Lorobliss seara la culcare, dupa spalatul pe dinti. Doctorita pedodont care urmareste copilul de la primii dintisori, ne-a explicat ca sunt multi alti parinti, ca noi, care nu au fost avertizati de efectele adverse ale acestui produs. Ce parere aveti despre cantitatea de zahar din el, pe dintii copiilor timp de minim 8 ore?

    • Îmi pare rău că vii s-a întâmplat asta și îmi imaginezi cat este de frustrant. În același timp, nu știu dacă un singur caz este relevant, și tocmai fiindcă și mie mi s-a părut surprinzător felul în care se administrează, am căutat studii făcute pe mai mulți oameni. Acestea sunt încurajatoare, plus vedeți ce comentează oamenii pe Facebook. Multă sănătate

  2. Mihaela

    Ce parere aveti despre Imudon in boala parodontala si in protejarea mucoasei impotriva aftelor bucale?

  3. Mihaela

    De unde se obtine natural bacteria asta? Inteleg ca din branza?

  4. Cristina

    Bună, noi îl folosim de
    3 săptămâni deja, băiatul meu adora gustul, sper sa ne ajute,deocamdată este ok, l-am luat la recomandarea medicului dar și a surorii mele care îl da fetitei sale și este mulțumită , sper sa ajute pe toată lumea🙏😘🤗te pup și te urmăresc cu mare interes🙂mult succes în tot!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.206 s