Mame la capătul puterilor s-au dus să țipe în codru – cum a fost

Un grup de mame din București a dat volumul mai tare dintr-un motiv cu totul neașteptat. Cu mine capul răutăților, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. Presiunea de a fi o mamă bună, să crești copiii cu blândețe, să le dai mâncare sănătoasă și să nu uiți nici de tine ca femeie acumulează tensiune. E greu, nene, să fii mamă în zilele noastre. Pentru o viață sănătoasă, reduceți stresul. Sigur, dar cum?

În loc să țipi la copil, mai bine țipi la copaci

O mamă la capătul puterilor mi-a scris că nu mai poate, că îi vine să meargă în codru să țipe. M-am gândit, de ce nu?

Am dat mail în Sisterhood cu HAI! 11 doamne au răspuns la apel. Nu puteam da anunț public, că ieșea miting.

Deci duminică seara, doamnele sistăre au lăsat copiii în grija unui adult responsabil și au fugit câteva ore de acasă pentru a se întâlni într-un parc din București.

Am făcut un picnic și-am petrecut o oră împreună în aer liber. S-a eliberat stresul și tensiunea prin țipat, după care s-a mâncat turtă dulce și biscuiți.

Glasuri de femei. Emoții eliberate ca baloanele pe cer. După fiecare sesiune de țipat, pe filmare se pot auzi hohote de râs, iar cineva spune ”îmi place, mai vreau”.

Știm deja că nu-i bine să reprimăm emoții, nici să acumulăm furie. Dar nu știm cum să le scoatem într-un mod controlat, care să nu facă rău relațiilor noastre și nici farfuriilor din dulap.

Să vedeți cum am făcut. Din 5 părți. Întâi ne-am prezentat și am spus ce aveam pe suflet (în general, s-a lăudat Sisterhood, am fost mută să aud ce contribuție are acest grup în viața acestor femei care nu au niciun motiv să spună și spun, doar pentru că simt).

Apoi am țipat de 4 ori.

Prima oară, de încălzire, să scăpăm de rușine, să vedem cum e, să prindem curaj.

A doua oară a fost voie cu înjurături. Hello, dezlănțuire. Am țipat serios, nu ne-am încurcat, din filmare cu greu se pot distinge culorile din această rundă de exprimat.

A treia oară a fost pentru toate femeile din Sisterhood și de pretutindeni care nu au putut fi prezente la țipat.

Și ultimul țipăt a fost un concurs cu victorie la mustață, iar câștigătoarea a primit un buchet de trandafiri.

După care ne-am dus cu păturile pe noi (că ne-a luat prin surprindere toamna în București) la o pizza și la un ceai cald. Am stat la povești, ne-am pozat, ne-am împrietenit cu chelnerii în final.

Știți cum copiii au o criză de furie, un tantrum, în care descarcă emoțiile și, după, se simt eliberați și viața e roz? Experții în parenting și psihologii ne învață că asta e normal. Noi credem despre ei că e normal.

Și noi?

Mamele nu au un spațiu în care să elibereze toate frustrările. Deși au și ele frustrări. Se adună multe în luni și ani de nesomn și de responsabilități. E bine să normalizăm furia și la adulți și să găsim o modalitate sănătoasă de a-i da drumul afară din noi.


Una dintre sistăre ne-a povestit că a găsit soțul acasă cu bebelușul lor de 1 an ușor copleșit și foarte recunoscător că soția lui s-a întors. Dar că au supraviețuit două ore și fără ea, care ținea în mână un buchet de flori și a intrat în duș să se încălzească puțin. Scrie această femeie că a fost cel mai bun weekend al ei din ultimul timp. Și asta nu e ceva ce poți cumpăra și face cadou cuiva.

Îți poți face cadou doar tu ție. Libertatea de a pleca, curajul de a țipa în codru până câștigi un buchet de trandafiri. Ce nebunie, știi ce zic? De ce nu, m-am gândit. Și bucuria de a te întoarce la viața ta cu tot ce te așteaptă ea.

Luați-vă și dați-vă. Plecați și întoarceți-vă. Cine știe de unde apare un buchet de trandafiri sau cel mai bun weekend din ultimul timp. 🙂


Am deschis înscrierile în Sisterhood Society.

Pentru ultima dată în acest an.

Locuri limitate, pentru că nu pot gestiona comunități cu zeci de mii de femei, acolo nu e Instagram.


The Sisterhood Society e un club privat de femei, care se întâlnesc online, citim o carte, vedem un film, împărtășim emoții într-un spațiu sigur, fără întreruperi și judecăți.

Când femeile au încetat să se adune ca să bârfească și au început să se adune ca să accepte, să vindece și să înflorească, aceasta e noul Sisterhood Society.

Sisterhood pe Instagram: @sisterhoodbymiruna

Articolul anterior

Ce prostii am mai făcut de la oboseală

Articolul următor

Surpriza pentru fetele din Sisterhood: un weekend la glamping!

4 Comentarii

  1. Ioana M

    Arata si suna tare bine. Prin felul cum ai scris am simtit emotia. Vreau si eu in Sisterhood!

  2. A.

    Ai uitat sa zici ca s-a si ras aproape mai mult decat s-a tipat. Mai putem si altadata.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.150 s