Hai cu noi de 1 decembrie în Laponia (despre excursie, prețuri, cazare, program) (p)

N-am cum să nu vă spun cum a fost când le-am zis copiilor. Vorbim de ceva o dată în viață, așa că nu le puteam trânti vestea, poftim. Am construit suspansul, am făcut puțin mister. Întâi le-am zis că diseară la 8 le-am pregătit o surpriză. Tudor a întrebat dacă e vorba că mă trezesc dimineață cum sună ceasul, nu era 🙂 Lego? Orez cu lapte? Ce e, mami? Dă-ne, că nu mai putem. Le-am zis că nu e cu dat, e cu spus. O veste.

La ora 8, i-am aliniat pe canapea și am început o un joc de mimă. Burtă mare, aplecat de spate. Tudor avea sprâncene ridicate, stai că nu e bine. Încerc altcumva. Întins mâinile stânga, dreapta.

-Avion, valiză, zbori?

-Mm, da.

Înapoi la burta mare. Desenez cu mâinile un brad. Victor părăsește canapeaua, se tot învârtea pe lângă mine, stai locului, puiule, că-i important, el numai stare nu avea.

-Crăciun?

-Daaaaa, mergem acasă la Moș Crăciun!

Yeee, Victor mă ia de-o mână și zice:

-Fac caca.

Culmea e că filmam toată chestia, am râs tare, am alergat repede, e foarte haios să îți vezi viața pe film. Părințeala cu de toate, fix ca în realitate.

Despre excursia în Laponia

Ați văzut reel-ul în care anunțam că plecăm? Perioada e perfectă, fix în minivacanța de 1 decembrie. Haideți cu noi, facem grup select cu elfii și renii lui Moș Crăciun 🙂 Am primit foarte multe întrebări după acel clip, așa că m-am gândit să pun totul într-un articol.

Când plecăm?

Pe 30 noiembrie dimineața. Și ne întoarcem pe 3 decembrie seara. Excursia e gândită în așa fel încât să maximizăm timpul din Laponia, dacă tot batem atâta drum până la Polul Nord. În zilele de 30 și 3 mai putem face câte ceva. Și vedeți mai jos, că o să facem all right.

Drumul?

Din București și Cluj cu Animawings (companie de chartere) zbor direct. Decolăm din București și facem o oprire foarte scurtă în Cluj, cât să se îmbarce și ardelenii. Aterizăm la Rovaniemi (lângă Satul lui Moș Crăciun) și avem transfer privat la hotel inclus în pachetul excursiei.

Deja mă și văd cu voi prin aeroport, numără pașapoartele, mai bine copiii, unde mi-e căciula, vrei un covrig. Vă dați seama ce distracție? Încă nu avem nasurile roșii de la frig și leșinăm de cald, că prea ne-am înfofolit.

Foarte important, biletele de avion sunt cu bagaj de cală, mâncare și locuri la bord. Deci CU BAGAJ DE CALĂ. Doamnele mame să pună liniștite toate ghetuțele, cizmulițele, botoșii, fularele și căciulițele pe care doresc dumnealor. Că le cară avionul, bine? Și tații, deisgur, dacă vin și domniile lor la moșul. 🙂

Documente?

Pașapoarte pentru copii, buletin pentru adulți. Nu e nevoie de test covid sau certificat de vaccinare.

Vârste?

Aș zice copii peste 4-5 ani. Depinde cât e al vostru de matur. Cu un copil de 2 ani nu m-aș duce în niciun caz, fiindcă nu va ține minte nimic. E prea mic. Poți liniștit să mai aștepți un pic. Băiatul nostru cel mare are 7,5 ani și simt că e ultimul an în care mai crede.

A pus întrebări despre Zâna Măseluță și Iepuraș, dar la Moș Crăciun n-a mai ajuns. Sigur că e magic în Laponia și la 37, uitați-vă la noi, dar cred că e și mai și, cât încă ești în lumea elfilor adevărați.

Cazarea?

Au fost două variante de cazare. După ce am postat reelul a mai rămas una. Noroc că e varianta mai bună ca preț. Vorbesc de Scandic Hotel Pohjanhovi. E în centrul orașului Rovaniemi, pe malul râului Kemijoki, aproape de magazine și alte atracții precum Arktikum sau Science Center. Iarna, traseele de safari cu snowmobilul încep din colțul hotelului, iar în apropiere se află stațiunea de schi Ounasvaara și frumoasele trasee naturale. 

Micul dejun e inclus pentru toată lumea, stil bufet, deja simt mirosul de omletă și cafea. De ce e așa bună omleta întotdeauna la hotel? 🙂

Cine dorește și cina, se poate discuta ulterior pentru suplimentare.

Indiferent unde suntem cazați, facem toate activitățile de grup împreună. Avem însoțitori de grup tocmai organizatorii excursiei, agentia tour operatoare Familia Hai Hui, dar și pe fetele de la Family Travel Bubble!

Activități incluse în program

  • Vizita in Santa’s Village (satul lui Mos Crăciun)
  • Intrarea la casa Doamnei Crăciun și la Ferma Elfilor
  • Excursie la Santa’s Park
  • Safari cu reni prin pădure (cursa de 1 km)

Avem echipament și încălțăminte termoizolante gratuite la toate excursiile. Înseamnă geci, ghete, chestii serioase care țin de cald și care fac bagajele mai ușoare, când nu le cari prin aeroport.

Programul?

Ziua 1 (30 noiembrie)

Zburăm, aterizăm, ne cazăm. Facem o plimbare să ne umplem plămânii cu aer curat de Polul Nord, să ne orientăm în spațiu, să auzim zăpada cum scârțâie sub cizmulițe și să ne înroșim nasurile.

Opțional: excursie cu sania trasă de husky

-Ca în Colț Alb, mami?

Zâmbesc și îmi e frig, sunt în filmul ăla, deși port flip-flops și pantaloni scurți.

Ziua 2 (1 decembrie)

Scoatem nasul de la căldurică, mergem la omleta aburindă (zic și eu, acum sper să fie omletă :)), ne tragem glugile pe cap și ne petrecem toată ziua în Satul lui Moș Crăciun.

Începem cu o vizită la Santa’s Postal Office și la Santa Claus’ House și apoi o vizităm pe Doamna Crăciun la ea acasă.

Asta e ziua Marii Întâlniri cu Moșul. Copiii mei au fost încântați când a apărut căsuța lui numai pe youtube, abia aștept să le văd luminițele din ochi la fața locului. Când îl văd prima oară. El -mare și roșu, ei -mici și emoționați. Tudor deja se gândește ce să-i spună, l-ar întreba ceva important. Moșul sigur le știe pe toate.

Putem face fotografii cu Moș Crăciun (și o să facem, că doar nu ne ducem până acolo, să nu venim cu dovezi) – pe suport de hârtie, costă 35 de euro, iar un pachet digital (foto și video), costă 70 de euro (să ți-l descarci și să intri în posesia lui).

Tot azi trecem și peste Linia Cercului Polar. Aș merge cu tine până la capătul lumii, i-am zis mai demult unui băiat. Nu oricărui băiat. Acestui băiat, care îmi va și ține copiii în brațe la capătul lumii. Probabil, și valizele cu ghetuțe și căciulițe pentru toți. Dar, hei, lume, fără metafore, ce vis împlinit! 

Urmează Ferma Elfilor, unde ne întâlnim cu animalele moșului: reni, lame, alpacale, cai finlandezi, ponei, iepurași, păuni, capre și oi. Animalele vii sunt întotdeauna jackpot! După, ne așteaptă și o plimbare minunată cu sania prin pădurea ninsă, cu renii Moșului.

Facem cunoștință cu Rudolph, cum ar veni 🙂

Ziua 3 (2 decembrie)

După ce ne încălzim, dormim, ne omlețim, iar pornim. Spre Santa’s Park! E un nemaipomenit parc de distracții la interior, votat drept una dintre cele mai frumoase destinații de Crăciun din lume. Aici mă aștept la temperaturi mai blânde, dat fiind că totul e la interior.

Țineți-vă bine: vom găsi aici Biroul lui Moș Crăciun, Școala și atelierul Elfilor, Poșta de scrisori, un trenuleț magic, un atelier de turtă dulce plus multe alte lucruri minunate!

Cui îi plouă în gură chiar acum?

Opțional – Aurora Boreală

E o excursie de seară, noi ne înscriem precis. Îmi doresc să o văd, toți cei care au fost acolo (inclusiv părinții mei) spun că e un spectacol și un sentiment. Că nicio poză sau filmuleț nu bate copleșirea, veșnicia și nemurirea care dansează cu Aurora pe cer. Înțeleg că excursia începe la ora 8 seara și durează cam 3-4 ore. Trageți căciulile, pregătiți mănușile,

minunate lumini ale nordului, venim!

Ziua 4 (3 decembrie)

După o astfel de petrecere, dimineața o să fie mai pe leneveală, mulțumim organizatorilor! 🙂

Printre sugestiile lor sunt relaxarea la saună și excursiile opționale:

Grădina Zoologică Ranua Wildlife Park, unde avem ocazia să vedem animale de la polul nord, precum reni, vulpi polare sau urși polari. Excursia include transport, intrare, prânz și echipament termoizolant.

sau

Arktikum Science Center, un muzeu excepțional care ne arată viața oamenilor de la Polul Nord. Înțeleg că e pentru copii și că vor fi fascinați, fiindcă e o cu totul altă lume aici.

După-amiaza plecăm spre aeroport și zburăm acasă. Oprim foarte scurt să îi lăsăm pe ardeleni la casele lor și noi coborâm în București. Acum îmi pare rău că s-a terminat articolul, nici nu vreau să știu ce rău îmi va părea că se termină excursia. Așa că abia aștept să înceapă!

Cât costă?

Pachet Scandic Pohjanhovi Hotel Rovaniemi 

  • 1.950 euro / adult (14+) loc în camera standard 
  • 1.650 euro / copil între 2 și 13.99 ani

Tarifele pentru copii sunt valabile la cazarea cu doi adulți plătitori în cameră. Pentru cazul în care în cameră vor fi un adult + un copil, se va aplica tariful pentru doi adulți.

Iar activitățile și ordinea lor din program depind de vreme, deci pot apărea modificări.

Ce nu e inclus în acest pachet, recapitulare:

  • Alte mese în afara micului dejun – supliment demipensiune (3 cine bufet)  – 120 Euro / adult, 90 Euro / copil
  • Excursiile opționale menționate mai sus
  • Asigurare storno

Ce este inclus în acest pachet:

  • Zbor direct Animawings București-Rovaniemi și retur cu bagaj de cală, locuri și mâncare la bord
  • Taxele de aeroport si securitate
  • Cazare 3 nopți cu mic dejun inclus la Scandic Hotel Pohjanhovi Rovaniemi
  • Transferul de la aeroport la hotel și retur la sosire/plecare
  • Vizită în Santa’s Village, întâlnire cu Moș Crăciun și explorarea Oficiului Poștal al Moșului, unde ajung scrisori din lumea întreagă (reale!) – e un raft plin cu ele
  • Intrarea la casa Doamnei Crăciun și la Ferma Elfilor
  • Traversarea Cercului Polar – zona este foarte bine marcată și delimitată, ca un prag pe care să-l treci – și primești și certificat pentru asta)
  • Excursie la Santa’s Park (transport tur-retur și bilet de intrare incluse)
  • Safari cu sania trasă de reni prin pădurea albă (Forest Path, 1 km)
  • Echipament și încălțăminte termoizolante la toate excursiile
  • Însoțitori de grup din partea Familia Hai Hui și Family Travel Bubble
  • Animatori care îi vor ține pe cei mici ocupați cu diverse activități în afara programului de vizite
  • Asigurare medicală de călătorie

Nu știu dacă se simte entuziasmul (glumesc), dar sunt un mare fan al Crăciunului. E unul dintre motivele pentru care le sunt recunoscătoare părinților mei. Că mi-au pus în inimă o bucurie mare care vine în fiecare an. Și vine din calendar, ca trenul în gară, regulat. Dacă anul ăsta nu prea te-ai bucurat, că erai obosită sau deprimată de ceva, știi că există încă o șansă peste 12 luni.

Și indiferent, cu sau fără Laponia, sentimentul ăsta poate fi cultivat în inimi.

Îmi spun că mergem în Laponia pentru copii, dar nu știu dacă e chiar adevărat.

Cred că mergem un pic serios și pentru noi. Până și domnul meu soț Grinch se bucură pe sub mustățile lui. De unde știu? Nu s-a lăsat greu înduplecat. Pune întrebări. Când pică 30. Oare geaca maro sau cea de ski. Vă zic, nimic nu e întâmplător. Îl convertim și pe domnia sa. Se întoarce fredonând Jingle Bells.

Nu știu nici cum va fi. Probabil frumos. Știu care sunt prețurile, atât costă o excursie în Laponia la moș Crăciun. Am făcut simulări de zbor pe cont propriu și  cazări. Nu există nimic fix pe această minivacanță, iar împreună cu excursii, bagaj de cală și alte activități, tot acolo ajungi. Doar că ai o bătaie de cap în plus. Familia Hai Hui e o agenție de turism acreditată, îi știu de mult timp, sunt serioși. Poate vi se pare drăguț și faptul că vom fi în același grup și noi.

Dacă aveți disponibilitate și posibilitate, ar fi tare să veniți. Dacă aveți copii între 5 și 12 ani, și Laponia e pe lista voastră demult, poate e semn că ați ajuns cu articolul până aici.

Pentru  înscriere și alte întrebări o puteți contacta pe Alina de la Familia Hai Hui pe whatsapp la 0745 752 724 sau pe mail la familiahaihui@gmail.com.

Nu uitați de codul MIRUNA la înscriere, intrați automat în tragere la sorți pentru a primi un cadou special de Crăciun (fotografii gratuite cu Moșul pentru toată familia și o scrisoare personalizată de la Moșul pentru copil)ho ho ho,

hai cu iarna!

Articolul anterior

Cum creștem elevi responsabili fără să devenim mămica Tema de la Pagina 5 (p)

Articolul următor

Sunt nominalizată la Best Blogger în cadrul Webstock. Mă votați?

13 Comentarii

  1. Lorena

    Intr-adevar o experienta unica!
    Insa foarte scumpa….2 adulti+ 2 copii…

    • E o suma, corect, doar ca asa sunt preturile pentru Laponia. Iar daca le iei separat, sa mergi pe cont propriu, iesi tot acolo sau mai scump si nu cu aceleasi beneficii (gen perioada, bagaj de cala excursii).

  2. Mihaela

    Si daca nu avem prichindei? 🥹

    • Delia

      2 adulți și 2 copii, rotunjit 7K euro și toate cele incluse + separat mesele? Am înțeles corect? Mulțumesc frumos

      • Gabriela

        Am citit ca pachetul contine zbor direct, dar în articol scria ca este cu escala la Cluj. Pana la urma cum este? Ma interesează durata zborului.
        Mulțumesc,

        • Gabriela, nu e escala, fiindca nu schimbi avionul la Cluj, ci doar aterizam sa se imbarce ardelenii. Nu coboram, nu schimbam. Deci e direct, imbarcarea clujenilor dureaza cam 45 de minute. Te ajuta informatia asta?

      • Delia, da, ai inteles corect. Nu sunt incluse Aurora Boreala si sania trasa de caini, alea se achita separat. Nu sunt incluse nici mesele de pranz si cina.

  3. Mary

    Putem veni din alta tara?

    • Sigur, haideti! Nu stiu insa daca puteti face activitatile cu noi, poti sa o intrebi pe Alina de la Familia Hai Hui. Si daca se poate sa iei doar cazarea, ca avionul nu are sens.

  4. Aura

    Hei si noi venim, la jumătatea lunii decembrie, ai mei inca nu stiu…abia astept sa le vad fetisoarele…🤩( 6ani si 3 jumate)

    • Claudia

      Tot din Romania plecati? Costurile sunt la fel? Tot 7000 eur pentru 3 nopti? Ce mi-ar placea sa ne dai mai multe detalii ca la anul si baietii mei vor avea aceeasi varsta ca ai tai si ma gandeam la o astfel de vacanta dar pretul este cam piperat totusi.

  5. Mirela

    Buna,Miruna! Iti urmaresc de mult timp blogul si te apreciez mult. E o oferta interesanta cea pe care o prezinti in acest articol. Daca este posibil, ai putea,te rog,sa scrii un articol despre inceperea gradinitei/scolii si sumele de bani care se cer ilegal de catre gradinita/ scoala pentru cumpararea de hartie igienica de un anumit tip (Z, mai exact), servetele umede, sapun lichid,sub pretextul ca grupa respectiva este “de serviciu” si trebuie sa asigure toate materialele sus-mentionate pentru toata gradinita? Asta in conditiile in care aceste practici sunt ilegale conform Legii Invatamantului.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 153 queries in 0.403 s