Ce au femeile care începe cu V și, dacă și-ar folosi, ar schimba lumea?
Vocea.
La ce vă gândeați? Foarte des auzeam vocea asta
”E o perioadă grea, nu pot acum.”
”Sunt foarte obosită, poate altădată.”
”Am doi copii, chiar n-am timp de asta.”
Până într-o zi, când nu știu ce sfântă Inspirație m-a apucat, și mi-am pus întrebarea:
Dacă tot mi-e greu, oare să rămân în greu va schimba asta?
În loc de ”dacă aș fi bine, aș putea”, în loc de ”mi-e greu, revin când mi-e bine”, am schimbat vocea cu ”mi-e greu și n-am nevoie de încă o problemă pe cap”. -Asta, în Mega, la raftul cu dulciuri.
Am transformat-o în vocea ”fix când mi-e greu, nu vreau să-mi fie și mai greu”.
în ”n-am nevoie de altă maimuță în spinare”.
E ceva toxic în vocea care îți spune ”ai slăbit, deci te poți apuca de mâncat prostii” sau ”oricum ești grasă, ce contează un hamburger în plus”.
Pentru că fix când mi-e greu, am cea mai mare nevoie să-mi mișc fundul în altă direcție. Să fac ceva pentru sufletul meu. Să opresc filmul care nu mă lasă să dorm. Să las ciocolata care îmi ridică nivelul de vină. Să îmi scot ochii din mail-uri și telefon. Fix când mi-e greu, am nevoie să mă scot. Să mă mut. Să îmi dau. Să mă trimit. Să mă ajut.
Pe Sisterhood Society facem întâlniri pe zoom de două ori pe lună. Una din dăți e cu povești generale, cealaltă e cu conectare directă între femei. Există niște momente în care fiecare are ocazia să-și folosească vocea. Fiecare om de acolo.
Marți la prânz a intrat cineva care culca un bebeluș.
Nu putea vorbi această femeie. Și s-a întâmplat ceva magic pentru mine, sper că și pentru ea. Nu își putea folosi vocea, dar și-a folosit degetele. Eu vorbeam, ea scria. A fost ciudat, dar a fost inspirațional pentru mine. Ce calități ai, nu știu, stai să ți le zic eu.
Unele femei își folosesc vocea lui Nupot, Nuacum, Cândvoifibine, Cândvoislăbi, Cândvoiputea. Iar altele fac să se poată.
O femeie a ales să fie acolo pentru bebelușul ei, să-i dea o îmbrățișare caldă de mamă și să-și dea și ei o conectare cu alte femei. Efectiv am văzut măreția. Forța. Energia.
Femeia asta ar fi putut spune ”fir-ar să fie de viață, nu pot nici 5 minute participa într-un zoom, ce viață de căcat am eu”.
Dar nu, în loc de asta, ea și-a spus ”cum le pot împăca pe ambele nevoi din mine” și a împăcat. În loc să-și bage picioarele, și-a băgat căștile-n urechi și a fost în două locuri în același timp, în două nevoi deodată. Iar eu am fost martoră la asta, wow, câte calități am văzut aici.
Seara, au mai intrat câteva doamne în felul ăsta. Unele în timp ce pregăteau cina. Băița. Pătuțul. Povestea. Într-un breakout room s-a împărtășit doar pe tastat. Iar singura dintre ele care a folosit vocea a zis la final, o, dar ne-am descurcat și a fost grozav!
Astea-s femei care aleg să iasă din papucii lui ”fir-ar ea de viață” și să urce pe cele mai sexy tocuri din dulap. Eventual cu un copil în brațe.
Știi că faci ceva pentru tine. Câte am de învățat.
Eu sunt regina energiei ”fir-ar ea de viață”. Mi-am petrecut ani întregi crezând că-s ceilalți de vină.
Apoi am început să văd că se poate și altceva. Să schimb discursul și să-mi folosesc Vocea. Să văd virtutea. Să nu cumpăr ciocolata. Să dau maimuțele jos din spinare și să nu adaug altele mai mari.
Spală-te pe cap mai ales în zilele când nu stă părul bine. Atunci ai cea mai mare nevoie să strălucești cumva.
Fă-ți unghiile mai ales când nu mergi la niciun bal. Farfurii murdare vei spăla oricum, de ce să nu te simți elegantă când îți privești mâinile-n chiuvetă.
Spală-te pe dinți, mai ales când îți vine să îți dai un permis de sărit peste. Pentru că fix în zilele grele nu te ajută să-ți vină din gură un miros de rahat.
Conectează-te cu copilul mai ales în momentele când îți vine să-l abandonezi în gară. E unul dintre cele mai grele lucruri de făcut pentru o mamă, nici mie nu-mi iese de fiecare dată. Dar, o, Doamne, cât de bine se simte când îți iese! Fiindcă oferi și primești iubire din aia din burtă, cu obrăjori dolofani și mânuțe calde pe piele.
Lasă-te iubită de partener și-n zilele fără chiloți cu dantelă. Poate fi ca un soare apărut în toi de furtună.
Nu spun că-i ușor. Dar nici imposibil. Spun că mintea care ne-a băgat în rahat e aceeași care ne va și scoate. Și, în funcție de cum privești, copiii sunt parte din soluție. Ai grijă de tine și-n zilele grele, asta e tot ce îți doresc.
M
Alta
Hai ca ma faci sa plang. Dar nu am timp de asta, ma duc la coafor!
Miruna
Aaaaa, ce bine ai zis! Excelentă decizie! Băgați 🙂
Ana
La inimă! Acolo m-ai țintit ! Sunt în zilele mele bune, dar iau postarea asta cu mine pentru zilele grele.
Azi chiar m-am spălat pe cap, dimineața la 6:30 pentru că știam că azi vreau să mă simt bine!
Miruna
Excelent, shine bright, honey!
Andreea
Inspirational 😍😍😍
atât pot să zic !!!
Sandra
Corectie, au bagat bani, ok au investit, de aceea si-au rupt din timp si activitati sa intre pe zoom, ca daca era gratuit, pot sa garantez ca nu intrau multe. Pentru ca mentalitate.
Miruna
E posibil, există însă și varianta care dau bani și nu se țin: sălile de fitness așa trăiesc 🙂 oamenii se abonează, dar nu prea merg. Știu pe unii care-și cumpără vitamine și leșină din picioare, fiindcă uită să le ia. Banii sunt o parte importantă, dar nu sunt totul. Fiindcă banul e ușor de dat. Să fii acolo însă, pe bandă, la alergat, e un efort cu totul diferit de banul dat.
Adina
Eu cred că banii sunt energie. Dai niște bani pe abonament/curs/vitamine, ce vrei tu, adică dai energia pe care ai folosit-o ca să câștigi banii aceia. Dacă nu beneficiezi de ceea ce ți-ai cumpărat, oare de fapt ce ai făcut cu energia? Cumva ai risipit-o, dar oare de ce? Poate dacă am vedea mai des banii ca energie, am putea să îi utilizăm mai mult în folosul nostru.
Mulțumesc pentru inspirație 🙏😊
Miruna
Exact, Adina. Ce spui tu e că atunci când plătești pentru ceva, de fapt contribui la beneficiul pe care ți-l aduce. Fiindcă plătim pantofi, dar cumpărăm căldură la picioare. Sau mers comod. Sau un look anumit. Banii sunt o formă de contribuție, eu am înțeles asta de la bunica mea, care ținea morțiș să plătească pentru toate serviciile de care beneficia. Cu demnitate, așa a trăit până în ultima clipă.
Iulian M
Tot respectul pentru femeile care au grijă și de imaginea lor. Și tot respectul și pentru femeile care muncesc, cele de la țară, care mai spală încă la zolitor, și au mâinile murdare de pământ, de la prășit, și reușesc totuși să strălucească.
Să nu uităm că alimente bio vin de la țară, de la doamnele de la țară, și dragostea trece prin stomac.
Poate ar trebui să-ți faci un target și pentru ele, și ele au acces la un smartphone…majoritatea.