Ce tehnici de comunicare au folosit pe mine specialiști din țări diferite

Știți cum uneori viața îți dă experiențe care să îți servească unor scopuri mai înalte? Sper ca frustrarea mea să mă ajute să scriu mai bine. Mai mult. Mai la foc automat în zilele care urmează și ne apropiem să vă arătăm proiectul. Adică, vorbesc la plural, de zici că-s io și o echipă de fotbal, când colo suntem eu și Valeriu la butoane. Mai sunt Horațiu cu susținerea și părinții mei cu moralul.

Puneam copiilor în farfurie și numai îl aud pe soțul meu, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din țară, către mine:

”Sunt așa mândru de tine! Că vrei să faci așa o treabă bună care să ajute oameni.” Femei, mai precis, dar nu era cazul să-l corectez pe domnul. Pentru că era să-mi cadă cina din mână, de bucurie.

Când veneam spre Sibiu, el la volan, nimeni nimic, si-mi zice: ”E foarte tare ce vrei tu să faci, mă tot gândesc, ce idee tare.”

Deci dacă până și bărbatu-meu, care nu înțelege cu emoțiile nici dacă-i desenezi schemă logică, s-a prins că-i de bine, vă zic eu că o să ne placă la nebunie și, gata, termin cu lauda de sine.

A fost o săptămână bună, știu că nu le pot face pe toate, s-au întâmplat lucruri minunate.

Când simt că nu mai pot respira, mă detașez de minte, trăiesc de mult cu această doamnă temperamentală.

O observ cum fierbe și spun o glumă. Râsul mereu vindecă lucruri sau măcar îți mai dă un răgaz înainte să-ți sară muștarul încă o dată.

Scriu acest articol la îndemnul comunității de Sisterhood de pe Insta.

Singurele lucruri pe care le-am executat zilele astea pentru proiectul care nu mă lasă să dorm noaptea (din cele mai faine motive) sunt câteva telefoane. Bine, call-uri, videoconferințe. Am povestit pe story.

Caut o soluție tehnică pentru întâlnirile noastre.

Vor fi online, să poată participa femei de oriunde din lume. Eu voi fi în calitate de gazdă, de facilitator. Vom avea invitați și subiecte importante cu conectare din aia adevărată. Nu de la wi fi, ci de la o inimă la alta. O să fie cu o contribuție plătită, înscrierile vor fi deschise doar 24 de ore, cu locuri limitate, că cererea e deja imensă. Dacă vreți să vă anunț când încep înscrierile, doar dacă vă interesează, lăsați-mi AICI adresa de email.

Am vorbit la Zoom, Airmeet și Microsoft, refrenul e ”Doamnă, nu s-a mai făcut niciodată asta”.

Ceea ce mă încurajează, fiindcă e asemănător sentimentul cu atunci mi-am făcut blog și toți râdeau de mine.

Haha, ce prostie, cine-o mai auzit! era refrenul vieții mele.

Na, când trei companii de talie mondială îți spun CĂ NU AU MAI FĂCUT ASTA, gizăse, ori ești nebună, ori ești nebună.

Dar eu știu din experiență că abia când râde lumea de tine, ai o șansă de a face memorabilă o treabă. Când nimeni nu comentează, înseamnă că ești ca pătrunjelu-n supă, nici nu strică, nici n-ajută.

Și sper totuși să găsim o soluție, chiar dacă nu a mai cerut-o până acum…ăăă, nimeni.

Să vedeți câte lucruri am învățat legate de comunicare.

În primul rând, nu am vorbit cu roboți, ci cu oameni. Chiar și pe chat, în vânzări sunt oameni umani, cum se zice. Bine, nu se zice, că e pleonasm, dar curând o să avem oameni roboți și dex-ul se va adapta și la asta.

În al doilea rând, orice întrebare puneam (sigur, nu la fiecare întrebare din discuție, că ar fi fost obositor), răspunsul era cam ăsta, zic oarecum cu bucurie: ”Mă bucur că ai întrebat, Miruna. Sunt aici să găsim cea mai bună rezolvare pentru tine și te rog să mă ajuți să mă asigur că am înțeles bine/ mai am nevoie de câteva detalii etc”

Indienii au fost the best la asta. Prathmesh recapitula orice îi ziceam eu. Practic, într-o întâlnire de 15 minute în engleză, tipul a înțeles exact care-s nevoile mele. A zis refrenul, că nu s-a mai făcut, întreabă dacă se poate și revine cu mail la mine. Apoi a urmat altă întâlnire cu un specialist pe produs și tehnologie, care venise cu lecțiile făcute. A înțeles exact de ce anume am nevoie și a fost o discuție legată de costuri.

Special gracias merge la Matteo de la Zoom, cel mai rapid uman procesator de informație. Matteo al nostru a înțeles rapid, a recapitulat, i-a plăcut ideea, mi-a dat o soluție pe care nici nu o luasem în calcul. De asta sunt buni oamenii, nu roboții. Dar oamenii care îți cunosc bine produsul și te consiliază să găsești cea mai bună soluție pentru tine. Refrenul clasic: ”Nu a mai cerut nimeni, nici nu cred că se poate face.”

Îl menționăm mai ales pe Valentin de la Microsoft, care deși e Valentin Românul, pentru că nu a avut tehnica de recapitulare, a înțeles greșit o informație. Deși amândoi am vorbit în limba noastră maternă.

Asta nu a fost nicio problemă însă, fiindcă celălalt nume al lui e Valentin Viteză. În jumătate de oră după telefon, m-a sunat un partener Microsoft la recomandarea lui Valentin, vedeți de ce îi zicem Viteză. Treije minute, nene. Microsoft, tăticule.

Refrenul clasic cu ”nu a mai cerut nimeni asta, dar întreb la tehnic dacă avem soluție” și aștept mail cu răspuns și costuri în 2-3 zile.

Mi s-a părut foarte interesantă treaba asta, poate și vouă, deși nu e oblogatoriu. Tehnica de comunicare e atât de importantă. Faptul că am pierdut cu Valentin ceva nu e vina niciunuia. Poate nu m-am exprimat eu bine, poate a înțeles corect și a notat greșit, nu știu.

Oricum, foarte eficientă treabă.

O practicam oarecum în cabinet cu pacienții, fără să-mi dau seama că poate fi folosită în orice relație în care e important să-ți faci ajuns mesajul cu bine.

Am explicat pe stories mai multe.

Habar n-am dacă vă interesează lucrurile astea. Vreau să documentez această călătorie. S-ar putea ca într-o zi să-mi pară tare bine. Sunt o nebună, departe de a fi un pătrunjel în supă, sunt ca ultima lingură de înghețată din cutie. Aia pe care o ții minte și de care îți e dor când nu mai este. Și pentru că vreau înghețată pentru toate femeile care-și doresc asta, bagă mailul, să nu te uit când încep înscrierile, click AICI. Te anunț prima.

foto Unsplash

Articolul anterior

Verificați dacă le sabotați copiilor relația cu mâncarea și numărați câte DA-uri aveți la următoarele 7 întrebări (p)

Articolul următor

Îmbrățișări care te umplu ca o masă caldă după ce ai fost la schi

11 Comentarii

  1. Diana

    ‘Când nimeni nu comentează, înseamnă că ești ca pătrunjelu-n supă, nici nu strică, nici n-ajută.’
    Doamneee, cat de tare e asta!

  2. Mie-mi place pătrunjelu’. Să vedem cum iese supa :).

  3. Nancy

    Poate e ceva ce nu înțeleg eu, dar practic va fi o videoconferință – sau un call, mai putem spune – unde se vor discuta diverse și la care, contra unei taxe, vor lua parte oameni din întreaga lume, nu?

    • Caroline

      Și care e răspunsul la întrebarea din titlu? Ce tehnici de comunicare au folosit?
      Am citit pe Facebook, m-a adus aici. Am citit și-aici, cap coadă, inclusiv comentariile, și tot n-am înțeles CE anume se dorește. N-a mai făcut nimeni până acum CE? Făceați asta înainte și la cabinet… CE făceați, ce cabinet, despre ce fel de tehnici de comunicare vorbiți, în ce fel se adresează femeilor, cărei caregorii de femei? V-au dat Zoom și Microsoft soluție… pentru ce? Veți media/facilita online ce? Să bag repede mailul ca să primesc CE?…
      Ceva în orice caz online, da’ nu numai, ceva nemaivăzut, ce nu s-a mai făcut niciodată, e atât de nou că nici măcar nume n-are încă, ca un nou-născut. Adică ceva galben, nu prea galben, dar totuși galben.
      De curiozitate… a-nțeles cineva ceva, oameni buni?!

      Nota bene
      Faptul că a trebuit să-mi completez adresa de email ca să-mi postez comentariul nu înseamnă că aveți implicit acordul meu să faceți spam. Mulțumesc!

      • Caroline, cred că ești prima oară pe acest blog și te așteptai să fie alt gen de articol. Bun venit și îmi pare rău că nu ai găsit cu liniuță tehnicile de comunicare pe care ți le doreai. E vorba de a recapitula mesajul transmis de celălalt, pentru a te asigura că ai înțeles corect. Când receptorul pronunță mesajul emis de transmițător pentru a se asigura că a înțeles corect.

        În rest, stai liniștită, nu te spamează nimeni dacă ai pus adresa de email în comentarii aici și nici dacă ai pus-o să te anunț când începe proiectul. Cei care citesc acest blog înțeleg contextul, nu e prima oară când vorbesc despre asta și e cam ca un serial. Dacă nimerești de pe la mijloc, nu prea știi cine cu cine, dar poți fi amabilă până te prinzi.

        Poate ai avut o zi proastă, mă gândesc, după felul în care ai redactat acest comentariu. Te asigur că de mine nu vei auzi pe mail, te mai aștept pe aici și într-o altă zi, poate va fi una bună.

    • @Nancy Cam așa ceva, ai înțeles bine. Dar partea faină o să vină în camerele private cum sunt breakout rooms la zoom. Doar că mă limitează numărul de camere pe care le pot crea. Asta e ecuația pe care o am de rezolvat. Soluțiile existente oferă număr mic de camere cu mulți participanți per cameră, ori eu vreau fix invers: multe camere cu număr mic de participanți.

      • Mirela

        Buna Miruna,
        Eu particip acum la un curs pe Zoom în care suntem 70 de persoane și in care facem breakout rooms cu 2-3 persoane. Nu știu, poate comunitatea ta care va participa va fi mult mai mare, dar la dimensiunea aceasta funcționează. Nu știu cum se face tehnic, pentru ca nu sunt eu “la butoane”, dar exista speranță 😉
        Succes în ceea ce vrei sa faci!

  4. Dana

    Webex de la Cisco are capacitatea de a face pana la 100 de breakout rooms, l-am testat si functioneaza foarte bine. Daca ai nevoie de un contact de la ei pot intreba o prietena (no pun intended) care a lucrat la ei.

    Mult success!

Leave a Reply

© 2007-2025 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.531 s