Aventuri de Casă Nouă (8): Mobila de bucătărie – Ajutați-mă un pic: ce ați face diferit?

Mobila de bucătărie durează destul de mult la comandat, așa că am început să ne uităm. Noi tot nu avem acoperiș, dar lucrurile au început să se miște, așa că suntem proactivi.

Poate ați văzut pe story săptămâna trecută o mobilă care mi-a plăcut, e din MDF, arată bestial, un verde-mentă, ne place mult. Furnizorul e unul testat și aprobat de Adi Soluție și de Andreea. De oamenii ăștia am mai zis pe story. Dacă ați ratat, foarte bine, vă încurajez să faceți și lucruri în afară de feisbuc și instagram.

Adi e omul pe care l-am cunoscut în Bulgaria, când am fost vecini la restaurant și Victor a vânat o muscă pe masa lor. Apoi copiii s-au împrietenit, el ne-a salvat când era să rămânem cu casa în camion, la margine de București. După care prietenia a continuat.

Unul dintre motivele pentru care avem încredere familia Soluție, Bîrzu pe numele lor real, deși abia i-am cunoscut, e că ne-au arătat casele pe care le construiesc. Că ne-au zis lucruri despre construcții, la care nu ne-am fi gândit singuri nici într-o mie de ani. Weekend-ul ăsta ne-a economisit Adi vreo douăjde mii de euro doar punând niște întrebări corect. Plus că ne-au citit gânduri, stați să vedeți.

Când i-am propus lui Adi să lucreze cu noi, mai mult l-am rugat, cu jumătate de gură așa, după ce Horațiu mi-a zis că sigur nu ne ia, fiindcă nu suntem noi de nasul lui.

Adi face genul de lucrări mari, de la A la Z. Are proceduri. De exemplu, înainte să lucreze cu un furnizor nou, îi dă o listă de întrebări. Dacă n-are răspunsuri la tot ce vrea să știe el, adio, caută altul, că-s destui.

Adi e tipul care a făcut poze la Reina la finisaje și îmbinări. Ne-a explicat că, pentru a ne ajuta cu casa, e nevoie să ne cunoască un pic. Să vadă care-s nevoile noastre. Cred că ne placem, fiindcă suntem toți cam la fel de, să zicem, chibzuiți.

Iar Andreea care se ocupă de design face treaba asta așa bine, încât tocmai a ghicit și ce fel de tablouri vreau pe pereți! Dacă asta nu e vrăjitorie sau ceva, dar din aia bună, vă zic, nimic nu mai e.

Sunt foarte încântată de colaborarea cu ei. La fiecare întâlnire mai descopăr câte un motiv pentru care mă felicit că am lăsat copiii să vâneze muște pe mesele altor părinți.

Și, mai ales, Adi și Andreea sunt aproape ca mine de chibzuiți, ca să nu le zicem zgârciți. De exemplu, în weekend ne-au arătat casele pe care le-au făcut în Dumbrava Vlăsiei și au insistat să NU mergem cu două mașini. N-am stat să socotim care consumă mai puțin, dacă a noastră sau a lor, că asta ar fi fost chiar OCD. Dar s-a scos un scaun auto de copil, ca să încapă patru adulți în același automobil.

Deci v-ați prins că vorbesc pe limba mea.

Într-o dimineață, Adi mi-a zis că e la noi pe acoperiș.

-Cum să fii pe acoperiș, că noi nu avem încă așa ceva.
-Ei, pe terasa dinspre stradă, care acoperă și ea ceva.
-Aham.
-Zici ”acoperiș” cum zici ”pampers”, înțelegi?
-Nu prea.

Când am comandat vata, ne-a certat că înainte nu l-am întrebat.

-Ce fel de vată bazaltică v-ați comandat?
-Nici nu știam că e de mai multe feluri, gizăs craist.
-Păi și vata e de brand. Poți lua Mercedes sau Logan. Vreau să iei Mercedes. Și în niciun caz nu vreau să iei Logan la bani de Mercedes, înțelegi?
-Înțeleg și acum mă tem.
-Dă-mi factura, să vedem.

Am tremurat ca un elev scos la tablă, noroc că pe factură nu scria nicio firmă.

-Asta e rău. De obicei, dacă nu scrie, e no name.
-Auleu, Iisuse Hristoase, apără-ne de vata no name.
-Cere fișa de produs, că ne lămurim rapid.

Mă sună Adi după ce a studiat fișa de produs vreo 2 secunde întregi (oamenii care se pricep n-au nevoie de mult timp să înțeleagă ce văd).

-Nu e grav. Ai un Renault. Un Volkswagen Passat. Model recent.
-Calitate germană, ce grozav!
-Dada, ai scăpat.

Pfu, prieteni, nici nu v-ați imaginat cum o poți sfecli dintr-un transfer bancar.

Deci ne place de Adi și Andreea că sunt zgârciți. Adi se uită la fiecare 30 de euro, ceea ce e uau. Poate nu ați înțeles, dar toți ceilalți constructori peste care am dat negociau în zeci de mii de euro. Unul dintre ei mi-a cerut 1500 de lei doar ca să-mi facă devizul desfășurat. A zis că el nu muncește degeaba, ce mi-am imaginat!

Adi mi-a zis că lui îi place să nu arunce cu banii omului pe geam. Că 30 de euro se adună cu 30 și te trezești că ai sărit peste buget. E genul de om care pare să fi înțeles că banii nu cresc în pom. We like.

Și-acum să vă spun de unde ne-am pornit. Mobila de bucătărie. De exemplu, Andreea zicea sincer la unele chestii care-mi plăceau că nu merită să dăm bani. Sigur că n-a negociat la unele lucruri importante, cum ar fi dușul de la chiuveta din bucătărie sau frezarea front-urilor la uși.

(Sper că ați observat cum vorbesc, în limbaj de cunoscător. Vă zic, mă simt aproape specialist, îmi vine să țin un curs online despre optimizat bucătării. Glumesc, dar nu-i păcat să fie un specialist în minus?)

De exemplu, Andreea zice așa: nu pune uși de sticlă, fiindcă îți cresc costurile nejustificat. O să ai nevoie și de raft de sticlă și nu are sens. Andreea zice ”nu lua mânere în care îți rupi unghiile, chiar dacă nu ai gel”. Poate îți pui, poate nu vrei să te înjure nici gagicile fiilor care te vor vizita, deși slabe șanse să fie curioase ce ai în sertarul cu oale sau pe raft. Și posibil să te înjure oricum. Asta n-a zis ea.

Altceva. Câte prize folosești pe blat, trei? Punem cinci! Tot Andreea a zis. Cinci mi se pare o idee bună, fiindcă acum am trei. Când le-am gândit inițial, aveam o singură chestie în ele de băgat. Între timp am patru și fac alabala-portocala de câte ori e multicooker-ul în funcție și vreau să-mi fac o cafea. N-aveam nici multicooker, nici espressor acum 6 ani.

1. Aș vrea să știu dacă aveți ceva în bucătărie la voi, care vă place în mod deosebit.

Care e cel mai scump lucru în care ați investit și nu vă pare rău? Ba chiar vă pare bine, fiindcă folosiți.

2. Care e cel mai scump lucru pe care ați dat bani și nu ar fi trebuit?

3. La ce v-ați zgârcit, de vă pare acum foarte rău?

Mă ajută orice ziceți, să știți. Cititorii mei sunt influensării mei.

Vă mulțumesc.

Photo by Sidekix Media on Unsplash

Articolul anterior

Nu a fost neglijența tatălui, nici parenting modern, a fost un accident groaznic

Articolul următor

Luptele dintre frați, episodul Bucovina

64 Comentarii

  1. Nancy

    Hmm, ne dai greu 🙂 Hai să încerc, deci.

    1. Mașina de spălat vase. Am zis inițial că e moft, dar de ce nu. Băi, acum nu ne mai imaginăm viața fără ea. Am ajuns să-i și vorbesc când scot vasele și paharele curate-lacrimă, mulțumindu-i. Da, atât de nebune cititoare ai 😀

    2. Friteuza. Ne-am dat seama că, având-o, mâncăm mult mai nesănătos. Așa că i-am făcut vânt.

    3. Încă nu avem asemenea regrete. Dar, în perspectivă, plănuim să nu ne zgârcim la un espressor super-mega-profi (când îl vom schimba pe actualul). Puține lucruri se compară cu o cafea excelentă, tu sigur ai să mă-nțelegi.

    Baftă și nervi de oțel în continuare! (Vată bazaltică, OMG, e prima dată când aud de așa ceva).

    • Multumesc! 2 nu avem, 3 e in plan, nu stim inca ce, dar am gandit un loc special.

      Multumesc!

      • Cristina

        1. Hota a fost cea mai scumpa,am luat-o de aspect si nu regret nici azi pt ca e o aparitie 🙂 merge bine, ca orice hota de casa, nu prajesc peste si nu miroase nimic, dar altfel chiar ajuta.
        2. Sincer nu cred ca e ceva pe care am dat banii si nu merita. Toate au meritat si nu te gandi ca am luat cele mai scumpe chestii.
        3. Imi pare rau ca nu am joly (cu doi de “l”?). Efectiv nu am avut bani si de asta si am preferat un dulap simplu unde imi tin jos uleiul si mi se pare ca nu e deloc practic.

        Altfel, ai atins un subiect sensibil cu prizele. Am 9 prize pe blat. Da, 9. Grupate 3 cu 3 si cu 3. De ce? Ca am o bucatarie mare si semi deschisa in L unde petrec mult timp din zi. Nu au fost niciodata toate 9 ocupate dar 7 au fost, da. Primele 3 prize le am pt incarcatoare de telefon si tableta/boxa portabila – pt ca eu imi incarc tel la bucatarie.
        Urmatoarele 3 sunt pt lucru efectiv in bucatarie: in una sta permanent espressorul, in cealalta bag un mixer/chopper/blender si in cea de-a 3-a tin robotul de bucatarie care sta pe blat, ca il folosesc zilnic. Ultimul grup de 3 prize e cel mai liber: acolo am doar prajitorul de paine si 2 prize libere pt viitoare gadgeturi. Mai par multe prize acum? 🙂

        Am ales mobila de bucatarie gandindu-ma cum suntem noi ca familie. Eu gatesc si sunt mica de statura deci nu vreau dulapuri suspendate la care sa nu ajung, sotul meu vrea un sertar cu mici nimicuri gen: foarfeca, scoci, aparate si pastile de tantari, masti (ca deh, asa e viata acum), pixuri. 2 copii si ne trebuia si un sertar de medicamente ca toate siropurile alea lipicioase vrei sa le consumi in bucatarie. Apoi, am vrut sa am clar si separat reciclarea cu 3 cosuri de dimensiuni normale ca sa nu umplu pungi si pungulite si sa nu stiu pe unde sa le mai pun.
        Si in ultimul rand, gandeste-te daca iti iei un filtru de apa pt chiuveta sau stai cu baxul de apa pe jos – eu am facut loc special in mobila de bucatarie pt baxurile de apa 🙂

    • Iolanda

      1 chiuveta tip cuvă – suficient de mare și adancă – încape in ea lejer orice oală, cratiță, inclusiv tava unui aragaz de pe vremuri 😀
      2…..
      3. Uneori regret că am renunțat la achiziționarea unei mașini de spălat vase
      4. Nu are legătură cu întrebările și nici cu bucătăria, ci cu baia…aș vrea să fac o recomandare oricui, indiferent unde locuiește: dacă dețineți o baie cu o cadă, montați vă rog, pe faianța, lângă ea, la nivelul pieptului dvs un mâner de sprijin pt urcat și coborât din cadă!
      O să vă scutească de multe belele în viitor: gen vânătăi, cap spart sau pb la coloană…în baie se produc cele mai multe accidente prin alunecare.

    • Adina

      Eu corpurile suspendate le-am făcut pe doua nivele de adâncimi diferite și până la tavan.
      Joly din vinclu a fost o idee foarte buna (a meșterului) deși…nu E ieftin.
      Sertar cu separatoare am doua, unul pt tacâmuri și unul pt tot felul de ustensile (gen curatator de legume, tel etc).
      Hota incorporata, consider că a fost o idee buna deși estetic preferam una decorativa dar m-aș fi zgâriat pe ochi la cat de mult ar fi trebuit să șterg praful de pe ea.
      Investiția cea mai buna, scumpă și la care nu ne-am zgârcit deloc din bucătăria noastră a fost Thermomixul și frigiderul maaaare stil american (am fost sfătuiți să nu luăm side-by-side din cauza garniturilor care în timp devin rigide și nu mai închid ermetic frigiderul).

  2. Rox

    Nu raspund punctual la intrebarile puse ca nu am rapunsuri dar:
    1. Dulapuri de bucatarie pana sus. Nu ai grija stersului de praf.
    2. Fara rafturi deschise (fara usi). Arata bine doar pe Instagram. Sau hai, maxim unul simbolic acolo.

    • Unul simbolic am si pus! Multumesc!
      Cat despre rafturi pana sus, am zis sa nu, ca avem acum si le-am platit degeaba, fiindca oricum niciodata nu ajung. Decat sa ma urc sa iau cate ceva de sus, mai bine folosesc altceva. Sa sterg praful e mai ieftin in acest caz 🙃

      • rox

        Fiecare face ce vrea, evident. Inteleg ca nu duci lipsa de spatiu sa iti stochezi lucrurile dar estetic mi se pare ca un dulap pana sus e priceless, inclusiv in poza pusa de tine la articol cabinetele sunt pana sus si asa arata cel mai bine. Daca te gandesti sa pui chestii sus, e mai bine sa le poti pune dupa o usa, si o scara cu trei trepte in casa te va ajuta sa ajungi la ele (nu farfuriile pentru uz zilnic, evident). Si oricum acolo nu s-ar pune doar praf, ci pune praf amestecat cu grasime…
        Nu merita daca ai tavan inalt.

        • Irina

          Scara mea are chiar 4 trepte, ca aia de 3 ma cerea pe varfuri :)))). Am un perete cu mobila pana in tavan si am ales asta pentru ca am vrut si o zona de liniste in bucatarie, ca pe blat … se face galagie (dezordine) foarte usor.

  3. Binti

    Cel mai util e un dulap pe colt care se roteste si care a costat vreo 700 de euro acum 10 ani (nu in Romania si la o bucatarie care a ajuns la 7.000 de euro cu toate electrocasnicele si montaj). E cel mai folosit dulap! Multe prize. 😁 Manere “clasice” la mobila, usor de manevrat. Regrete inca nu am dupa 10 ani, asa ca as zice ca e bine.

    • E super! Deci chiar am dulap pe colt si mi-a zis cineva ca smecheria aia cu invarteala are cineva si nu foloseste deloc! Acum m-ai dat peste cap 🫣

      • Otilia

        Noi nu ne-am luat din ala ce se invarte pe colt. Nu regret. Am pus rafturi normale. Acolo mai in fund am bagat vasul pt sarmale (il scot o data pe an) formele de biscuiti (2-3 ori pe an)… mi se pare ca folosesc mai mukt spatiu si nici nu am dat o caruta de bani pe el.

      • Rox

        Dulapul pe colt cu “lazy susan” ( chestia invartitoare) Uma dintre cele mai bune investitii: acolo stau oalele, tigaie si capacele 😉

      • Lexacr

        Nou avem dulap pe colt de la Ikea. E un sistem care scoate din dulap tot raftul. Sunt 2 rafturi si se extinde ca sa ajunga tot raftul in afara (e cumva un sistem pe 2 bucati). Il ador, enorm de multe incap acolo si sunt la indemana. Daca ai dulap pe colt, cred ca asta e singura solutie sa nu ramana spatiul nefolosit si sa nu fie incomod de accesat.
        https://www.ikea.com/gb/en/p/utrusta-crnr-base-cabinet-pull-out-fitting-40215292/

      • Irina

        Al meu e in dreapta plitei si e folosit de cateva ori pe zi. Cum am cuptorul sub plita, pe rafturile rotative am toate tigaile, oalele de inox si capacele.

        Mai am unul pe partea cealalta a insulei, sub cafetiera, si acolo am cafelele, ceaiuri, vitaminele. Super practice la noi in bucatarie.

      • Livia Stoianovici

        Depinde cum folosesti dulapul. Daca te gandesti sa pui lucruri in el, gen oale, atunci caruselul e optim si merita sa investeti banii, altfem o sa regreti de fiecare data cand ai de luat ceva din spate. Noi am amplasat chiuveta pe colt si sub ea avem un cos de gunoi selectiv(3 galeti separate) care se roteste pt acces usor. Mi se pare super util. Varianta asta a costat mult mai putin decat ne-ar fi costat caruselul.

        Joly mi se pare extrem de util, chiar daca a fost scump.
        Un lucru pt care imi multumesc de fiecare data cand folosesc cuptorul e faptul ca l-am montat la nivelul pieptului si nu jos.
        Daca as putea da timpul inapoi as alege manere deasupra fronturilor si nu amplasate direct pe front. Noi am pus manere clasice si ma lovesc in ele de fiecare data cand sterg fronturile.

      • July

        Buna,
        noi am cumparat casa cu tot cu mobila dar sistemul de mai jos in dulapul pe colt e suuuper pentru oale, capace, tigai, ligheane…ai 2 rafturi si dedesubt pui in spate ce folosesti fff rar si in fata ligheane de ex.😉
        https://www.emag.ro/cos-rotativ-de-colt-3-4-pentru-corp-de-bucatarie-700-mm-3875/pd/DND4MVBBM/

      • Simona

        si noi avem, hai ca revin cu poze in privat :))

        • Ramona

          1. Mașina de spălat vase, aspirator vertical fără fir – ambele sunt ultra mega folosite și ne-au demonstrat ca timpul poate fi cumpărat.
          2. Espressorul – face un capucino atât de bun, încât am pus cel puțin 5 kg de când îl am.
          3. Hota si cuptor – mediu prețul, mediocră prestația.
          P.S. Camara / debaraua foarte spațioasă este un must.

  4. Teo

    Ador banda cu leduri de sub dulapul suspendat, deasupra chiuvetei. Warm light, mind you. Mai ales dimineața, când lumina puternică e o blasfemie. Detest spațiile înguste lăsate între mobilier și perete. Un pui de blat sau un bebe-raft ar fi fost mult mai practice. În rest, ninja cooker sau deshidratator, astea țin de ce și cum și cât gătești. Dar aș investi într-un cuptor bun și poate o plită cu inducție. Și căni asortate cu anotimpul, dar e vorba de bucătăria ta 🙂

    • (alta) Iulia

      Ete, io aici nu-s de acord… De unde și concluzia că totul ține de tine, până la urmă, oricât ai vrea părerea altora… Eu ador spațiul miiiiic mititel dintre mobilă și perete, pentru că acolo dosesc scara aia mică, cu 2 trepte, pe care mă cocoț să ajung la rafturile de sus, unde țin chestii utilizate rar și foarte rar, dar utilizate, totuși.

      Sunt însă perfect de acord cu banda cu leduri sub corpurile de sus. E senzațională! Chiar musai, aș zice! 😁

  5. Lucian

    *Plita cu inducție e unul din lucrurile pentru care mă felicit, am ales-o in detrimentul uneia pe gaz, după multe ezitări, neștiind prea bine “cu ce se mănâncă”. Acum știu: se gătește mult mai rapid decât pe gaz, aspectul bucătăriei e mult mai premium, la electricitate n-am simțit vreun cost exorbitant, și nu în ultimul rând o cureți cu o simplă trecere cu laveta umeda (fără butoane, grătare, decupaje etc)
    *Chiuveta ALBA din compozit e o alta alegere reușită, întrucât nu se văd urmele de stropi, calcar uscat. Deci nu recomand chiuveta de culoare închisă.
    *Unul din lucrurile pentru care îmi pare rău, e că am păstrat cuptorul cu microunde pe care îl aveam deja, și n-am ales unul incorporabil. Chestie de aspect, a rămas un gol in soldat.

    • Irina

      Regrete:

      1. Ciuveta alba mată, care se zgarie si zgarieturile sunt negre. In Calotesti alba am avut, dar desi era mai ieftina n-am avut problema asta, cred ca era lucioasa.

      2. Nu ne-am pus hota in insula, ca era prea scumpa. Suspendata nu aveam cum.

      Fara ce n-as putea:

      Sertare. Sertare. Sertare. Am sertare de multe dimensiuni, inguste, adanci. Tot ce e de la brau in jos e cu sertar. Ce e cu usa de lemn e pus la inaltime ca e usor de vazut ce e pe rafturi.

      Frigider dublu de sus pana jos cu rafturi pe usi. Stanga congelator, care poate fi folosit si ca frigider, dreapta frigider. Asa Isa are acces la mancare usor si e foarte mult spatiu si sunt aerisite alimentele.

      Masina de spalat vase mare. O folosim zilnic.

      Bateria de la chiuveta cu functie de dus.

      Triunghiul ergonomic: frigider, plita&cuptor, chiuveta.

      Ce a intrat la mofturi, ca sa pot renunta la ele, a fost masina de spalat la inaltime (are o prietena si e fain sa nu te apleci) si cuptorul la inaltime (cum aveam in Calotesti). Daca e ergonomic si estetic (aici mi-a dat cu virgula) go for it.

      O greseala pe care am facut-o a fost la alegerea chiuvetei patrate la baie, ma refer la fundul chiuvetei, ca se gasesc patrate cu fund rotunjit. Nu recomand. E estetica, dar se murdareste prin colturi. Si la bucatarie daca are colturile de pe fundul chiuvetei un pic rotunjite nu se depune mizeria asa la primul spalat pe maini.

      Cealalta greseala: am ales o faianta poroasa si nu lucioasa, ca ce frumoasa mi s-a mai parut. Se ZGARIE cand o atingi cu dusul si nu se curata dungile negre.

      Si cea de a treia greseala. Nu mi-am mai pus cada si nu o data mi-a fost dor :((( .

      Deci alege sertare si prize, inclusiv pe insula.

      PS:

      Am avut blat de piatra intr-o bucatarie. Nu recomand, nu pentru ca era rece, ci pentru ca mereu spargeam cate ceva cand asezam pe blat.

      Chiuveta de inox bate chiuveta alba mata.

      Chiuveta dubla la bucatarie e mai practica in comparatie cu cea cu picurator.

  6. Ioana

    Toate rafturile inchise! Acel prafo-mazga specifica loculor unde chiar se gateste e oribila. Sunt solutii misto de inchis tot expresor, fierbator, tot.

  7. Nicoleta

    1. Masina de spalat vase. Nu ne-am zgarcit la ea si e mana cereasca. Am luat o masina incapatoare. Plus frigiderul de 70×70. Se cunoaste ca e mai mare. Si tot nu e suficient de sărbători cand primim mai multa mancare decat putem manca.
    Ce imi place maxim e ca in corpurile de jos am facut doar sertare. Deschid sertarul si vad tot ce e in el fara sa mai feresc ceva din față.

    • Lavinia

      Plang după o mașină de spălat vase și nu pentru ca e scumpa ci pentru ca nu am unde sa o pun. Atât de mica e bucătăria. Aștept și eu ziua când ma voi bucura de una. Este într-adevăr cel mai util lucru ever dintr-o bucătărie.

  8. Simona

    Deși m-am tot mutat, renovat…încă învăț.
    Ce sunt primordiale/ prioritare după vreo 4 bucătării executate după bunul plac: sertare încăpătoare, neapărat cu separatoare; cuptorul integrat la înălțimea unui om în picioare, preferabil lângă o sursa de lumină, da…multe/multe/multe prize pt ca…., accesorii de calitate pt ca life saving, toate electrocasnicele/gadgeturile care-ti ușurează viata, e mult mai ușor sa-ti faci viața mai ușoară.
    Spor la alegeri inspirate, desi e clar că vorbim cu un expert!!

    • Lavinia

      Nu am o bucătărie mare, locuiesc în chirie momentan și nu vreau sa investesc mai mult decât este necesar pana când nu ma mut la casa mea. Îmi doresc enorm o bucătărie în stil american, cu insula pe mijloc și cu 3929292992 de prize peste tot pentru ca în prezent ma joc cu niște prelungitoare stânga dreapta atârnate, ceva groaznic.
      Vreau un pult imens unde sa îmi înșir toate electrocasnicele căci acum stau toate în dulap. Nu folosesc tocătorul pentru ceapa ca deh, pana îl scot, pana îl folosesc pana îl spăl am și tăiat ceapa. Bucătăria încă rămâne pe lista de așteptare dar ma bucur ca ai făcut asa o postare mișto.

  9. Ruxandra

    Noi am modificat înălțimea standard la care e blatul ( amandoi suntem înalți, asa ca blatul nostru e la 110 cm) – cea mai tare chestie sa nu mai stam cocosati – asa ca gândiți-va la ce înălțime ati prefera voi blatul cât sa va fie maxim de confortabil.
    Avem chiar 6 prize lângă blat 😁.
    Airfryer-ul are locul lui de cinste. Cel mai scump electrocasnic a fost hota, avem si open- space si e vitala in acest context- trage bine si nici nu face un zgomot infernal.
    Singurul regret- dar măcar am gândit un loc pentru ea si pe viitor foarte probabil sa întregească bucătăria- mașina de spălat vase.

    • Hei, pot sa intreb ce inaltime aveti voi? Mie la 1,68 ai mei mi s-a parut ok sa facem cam de 93 inaltimea, dar inca nu sunt sigura 🙂

  10. Ioana

    Noi am investit intr-un blat de bucatarie de piatra, e genial, faci orice pe el si nu se zgarie, arata impecabil si se curata usor. A costat mult, dar merita.

  11. Gabriela

    1. Chiuveta tip cuvă, adica fara loc de pus vase la uscat.
    2. –
    3. Ca nu am încorporat in mobila frigiderul.

    • Ludmila

      1) geam mare la chiuvetă, e o plăcere să admiri cât te foiești prin blide
      3) dulapurile de Jos să fie nu cu uși dar cu sertare (e mai scumpă furnitura însă e foarte comod de folosit) deschizi sertarul și vezi tot, nu trebuie să cotrobaiești în spatele raftului.
      3) rola să fie montată sus, nu jos, e mai comod de folosit
      3) fără scurgator sau cum îi spune la treaba aia unde se pun farfuriile, oricum din mașină de vase ies uscate, mai ușor se păstrează teanc în dulap obișnuit
      2) podea neagră, adică maro închis, se vede orice fir de făină și farmitura, mai bine o podea Alba sau deschisă la culoare

  12. Raluca

    1. Prize multe la nivelul blatului, 6 mai exact si altele separate pentru masina de spalat vase, cuptor electric, plita electrica etc.; masina de spalat vase care e vis; plita dubla inductie si gaz (sotul voia pe inductie, eu voiam pe gaz, am ajuns la un compromis care e perfect pentru noi, desi el nu gateste)
    2. Un robot de bucatarie cu foarte multe accesorii (el e foarte practic si ma bucur ca nu am 15 aparate ci doar unul, dar unele accesorii nu le folosesc)
    3. Din fericire nu avem, ne-am zgarcit la tot dpdv al bugetul dar nu al calitatii, adica am urmarit promotii si oferte cam cu 7 luni inainte si am cumparat absolut totul la promotie, inclusiv un esspressor pe care l-am luat cu 2500 lei si de atunci sub 3200 nu l-am mai vazut (satisfactia e enorma cand vad in magazine electrocasnicele pe care le am in bucatarie, dar acum au preturi mai mari considerabil)
    Spor la mobilat!

    • Raluca

      Si nu ne-am zgârcit la balamalele si glisierele de închidere a dulapurilor si sertarelor, toate cu amortizor. Exista si aici Mercedes si logan, iar mercedes isi merita toti banii 🙂

      • Dani

        Nu am răspuns pentru punctele 2 și 3, tot ce s-a scris aici este mega util și subscriu inclusiv la faza cu prizele siiii frigiderul maaare. Fiix dulap dar face toți banii.
        Ce observ ca nu a menționat nimeni este referitor la lumina. Suntem un cuplu de miopi și nu supraviețuim cu lumina chioara. Banda led deasupra blatului de lucru din bucătărie este mana cereasca! Plus lampa din tavan cu 4 becuri , sa fie lumina !!

        Aaa și… cuțite adevărate sunt un must !

  13. Ina

    Buna,
    Must have, pentru mine:
    Mașină de spălat vase
    Plita de inducție (rapida, se curăță ușor) -> are nevoie de priza speciala
    Cuptor electric plasat la nivelul fetei
    Dulapuri suspendate înalte
    Zona unde se va depozita gunoiul sa nu fie plasata sub chiuveta (sigur cineva vrea sa arunce gunoiul când altcineva spala vasele care nu au încăput în mașina de spălat vase😂)
    Referitor la priza, musai cat mai multe (5 e rezonabil). Și dacă se poate, o priza cat mai aproape de masa (vor fi situații când vei vrea sa stai jos folosind un mixer/blender)
    Priza pentru detectorul de gaz sa fie cu întrerupător (pentru a putea fi oprit când se găteste cu alcool) și să fie ușor de accesat
    Detector de fum
    Fara chiuveta rotunda (arată frumos dar nu e practica)
    Baterie cu pipa flexibila (aici noi am făcut economie și ne pare rău)
    O soluție ingenioasă pentru a sigila zona dintre perete și blat. Ce avem acum, nu poate fi scos, intra umezeala, se face mizerie greu de curățat, neigienic.
    O hota buna, dubla din start (noi avem ceva retractabil, care nu e practica deloc, partea mobila nu are motor).

    Cam la asta m-am gândit rapid..
    O seara frumoasa!

    • Diana

      Buna! La aceleasi lucruri m-am gandit si eu, in plus blat de cuart alb(indraznesc) si backsplash identic, e o investitie costisitoare financiar dar va merita clar. Mobila MDF cu manere frezate in J. Ia in calcul timpul lor de lucru aprox 3 luni.
      Succes, Miruna!

      • Ina

        Oh da! Un blat de cuart e vis 😂 prețul mi se pare mare insa, probabil că merită investiția..lăsat moștenire mai apoi😂😂

  14. Anca

    1. Numai sertare in partea de jos a blatului. Le-am gândit de la început bine, ce o sa pun si unde sa fie (2 pentru farfurii si boluri, 2 mai inalte pentru condimente, paste, conserve, faina, zahar, etc, unul pentru tacâmuri, unul pentru linguri de lemn, spatule, polonice, pensule, perii si multe altele, inca unul pentru pungutele mai mici, gen malai, stafide, pesmet, orez, fulgi de ovaz, semintele de toate feluri, siropurile variate etc). Un dulap sub cuptor pt tavi si tigai. Un loc pentru sticlele de ulei/otet… Un uscator de vase mare, etajat (pt ca si daca ai masina de spalat vase, tot o sa mai speli anumite lucruri de mana (tigai, craticioare, orice de plastic… ).
    2. Airfryer. Si masina de paine – aici regret doar faptul ca am luat-o mare si are 15 programe, iar noi folosim max 2 din ele.

    Mult spor la planificat, construit, mutat!

    • Alla Mese

      Votez si eu pentru sertare cat mai multe. Inclusiv cosurile de gunoi si “cosul jolly” (am facut tot un sertar mai ingust pt sticlele de ulei si otet/uri”.
      Cel mai mult am dat pe espresor, nu regret nicio secunda.
      Ma felicit in fiecare zi pentru chiuveta dubla, adanca si bateria flexibila/inalta.
      Imi pare rau ca am geam in dreptul chiuvetei. Arata bine, DAAAAR, mereu e stropit de la clatirea diverselor chestii, si am pierdut spatiul pentru picurator; daca totusi spal ceva la mana trebuie ori sa las pe blat la uscat, ori sa sterg si sa pun imediat la loc …

  15. (alta) Iulia

    Așa, și acu să dau din casă. Ca una trecută prin 3 renovări, din care 2 majore, cu ras totul până la cărămidă (și una inclusiv cu dat jos o parte din cărămidă 😁), îți dau cel mai bun sfat pe care l-am primit la rândul meu: gândește-te la TOT ce te enervează în bucătăria actuală. Ia-le pe rând și notează-le. Lasă pinterest și toate alea deoparte, arată frumos, da oamenii ăia nu trăiesc la tine în casă.
    Prize. Multe. Cu cel puțin 3-4-5 mai multe decât ai estima că e nevoie.
    Sisteme de glisare pt sertare și balamale la uși. Aici alegi Mercedes. Nu Reno, nu Hyundai. Mercedes musai.
    Drăcia aia pt spațiul de colț. E scumpă cu ciucuri, da face fiecare centimă.
    Dacă n-ai cămară la îndemână și te gândești că o să ții în beci sau alte locuri chestii gen 1 pachet de paste, 1 pachet de orez, 2 cepe și-o conservă de ton, mai gândește-te o dată. O să-ți fie enervant de peste mână să te tot frăsui de colo-colo când apa fierbe pe aragaz și copiii chirăie de foame. Alocă un spațiu pentru o micro-pantry, undeva în bucătărie.

    Cam astea îmi vin acu în minte, dacă mă mai trosneste ceva, revin.

    Spor și nervi de oțel în continuare! ❤️

  16. Rala

    Buna! O singura mentiune iti transmit: daca tu iti doresti geam de sticla la dulap, nu renunta la idee 😉 eu de la aceasta idee am conceput toata mobila de bucatarie si nu regret nici o clipa. Nu este musai ca in dulapul respectiv sa pui raft de sticla…si eu am mobila de bucatarie verde deschis cu verde inchis si am un dulap suspendat cu geamuri de sticla verde deschis si un sertar jos tot cu fata de sticla verde…si arata f bine, dupa parerea mea. Restul mobilei este MDF. Asa k nu renunta la idee daca tu iti doresti. Daca ai nevoie de poze, iti pot trimite k sa-ti faci o parere cum arata intr-o bucatarie normala (no filters 😂). Pupici

  17. Nil

    1. Rafturi pana sus la mobila de bucatarie. Pana la o anumita inaltime sunt de adancime 30, dupa care de acolo pana in tavan 60cm. A lot of storage space. Stam la apartament, deci duc lipsa de spatiu de depozitare.

    2. Regret ca am luat plita cu 4 ochiuri si nu cu 2. Nu folosesc niciodata mai mult de 2 si ocupa spatiul degeaba. De cand folosim multicooker, abia mai deschid un ochi cand si cand.

    3. Nu m-am zgarcit, dar nu m-am gandit 😅 Numai sertare in partea de jos a mobilei si cu sisteme de glisare foarte bune

  18. Otilia

    To do:
    – prize pe blat
    – banda led
    – sertare pt oale in loc de rafturi
    – dulapuri suspendate pana in tavan (nici nu trebuie sa ajungi sus la ele, dar nu te masa sa pui tot felu de lucruri depozitate aiurea la vedere)
    – cuptor la inaltime (baltul sa vina la jumatatea lui)
    – blat mai adanc
    – cuptor cu sine retractabile

  19. 1.a. Pus pe verticală cât mai multe lucruri. De exemplu, magneți pe care se lipesc cuțitele. Se economisește mult spațiu astfel.
    1.b. Coș rotativ pe colț la mobilier. Este foarte practic.

    2. Nu e cazul.

    3. Frigider mai lat, cu două uși. Nu am lăsat spațiu decât pentru unul clasic și acum chiar dacă iau frigiderul nu am unde să îl pun, nu încape.

  20. Catalina

    Eu am 6 prize, si consider ca nu ajung. 2 – cuptor si hota ( am aragaz cu cuptor pe curent si partea de sus pe gaz – nu am renuntat la gaz sa nu raman cu mancare rece daca nu am curent); 2 – frigider si masina de spalat vase; 1 – aparat cafea; 1 – libera, si nu ajunge cateodata. Bucataria mea e mica si verde 😁. Recomand daca ai masina de apalat vase doar o chiuveta fara uscator; eu mi-am dorit, dar nu stiu daca se gaseste la noi, sifon gen american, food chopper, sa nu mai pescuiesc resturile de mancare din chiuveta. Poate cand o sa ajung la aragaz, sa il achimb, o sa imi iau plita + gaz, combinate: 2 ochiuri gaz, 2 electrice – mi se pare un compromis frumos si practic, si cuptorul cu ventilator. Ca frigider, eu recomand cu drag sa fie cu racire pe aer. Da, nu pot lasa mai nimic neacoperit in frigider ( o sa creasca baietii si o sa ajunga chestii in frigider neacoperite, trust me), inclusiv salamul daca e taiat trebuie sa ii pun”capac” de aluminiu sau de folie alimentara, altfel se usuca prima felie, dar asta e singurul minus. In congelator nu am gheata absolut niciodata, si in frigider nu mi se strica mancarea decat extrem de rar. Nu am chestii mega scumpe, in principiu ce imi cumpar pt bucatarie folosesc. Dar am 100.000 de gadget-uri manuale care imi fac viata mai usoara, cum ar fi un feliator de legume ( mandolina parca ii zice) caruia pot sa ii reglez grosimea de feliere ( util cand fac salata cu ceapa, castraveti, varza, de exemplu), sau am lingura de inghetata. Da, merge sa iau inghetata cu lingura de ciorba, dar mult mai greu! Cu cea speciala, ma joc 😊. Cam astea sunt punctele forte ale bucatariei mele. Am sa ii reprosez ca e prea mica, dar nu pot muta zidurile, asa ca ma descurc cu ce am ☺️. Bafta in amenajarea bucatariei tale de vis!

    • Luiza

      Food chooper- se gaseste cum nu! Am eu si pentru mine face toti banii – scap de coji, cotoare, resturi. Duceam zilnic gunoiul sa nu cumva sa prinda miros pana dimineata. De cand il am, abia adun de-un cos de gunoi (mic) la 2 saptamani ( reciclabilele le sortez separat). Dati cautare dupa “tocator resturi alimentare” si gasiti pe alese.
      Ah! sa nu uit – de stiut in caz ca va montati: initial, la montaj, nu mi-au mai pus sifon la chiuveta, au spus ca “nu se poate” si trebuia sa tin dopul pus caci altfel venea miros. N-a fost o problema, dar de fapt nu s-au priceput sa-l monteze. Si doi: tocatorul e dotat cu un orificiu cu un dop/ sau asa ceva pentru cazul ca ai /nu ai si masina de spalat vase. Dupa ce l-au montat priceputii initiali, nu pornea masina de spalat vase, pentru ca ramasese acest dop pus. S-a prins barbata-miu, l-a scos si de 6 ani functionam fara probleme.

  21. Rox

    Nu e neapărat in ordinea intrebarilor
    The BEST ever: cuptor la înălțime!!!
    Sa nu ma aplec sa ma uit in el sau sa bag/scot tavile
    1. Alte decizia bune: Chiuveta adanca cu “dus” + dulap pe colt cu “invartitor”, Corp jolly lângă plita, sertar cu organizator pentru ustensilele de gătit, chiar sub plita (atentie se poate incinge daca găsești cu orele, ceea ce eu nu fac, doar bunicile au reușit sa facă sa fie cald in sertarrul respectiv)
    2. Imi lipsește seara lumina la chiuveta, care e pusa la geam dar seara imi bate lumina din spate, si inca nu am găsit soluție, dar oricum am și masina de spălat vase.
    3. Masina de spălat vase e departe de chiuveta..nici acum just știu de ce am apus-o acolo 😀
    4. Regret ca nu am incastrat frigiderul ( e dublu) si câteodată mi se pare ca e ca nuca in perete, dar altfel e ușor de mutat si curatat după el.
    5. Daca sunteți bautori de vin, gandeste un loc pentru minifrigider, poate incastrat sau nu, dar sa știi ca dacă te hotarasti sa iei unul sa ai unde sa il pui si sa arate bine.
    6. Imi lipsește un raft unde Sq pun castile de rețete sau altele de genul.

  22. Rox

    Si ce am schimbat pe parcurs a fost hota. Am open space tot parterul si etajul…si cand am luat prima hota nu știam ca capacitatea se calculeaza in functie de mp care ii acopere, iti dai seama ca am luat aproape un avion a doua oara 😀… găsești pe net formula de calcul pentru capacitatea hotel 😉

  23. Lexacr

    Blaturi adanci daca ai spatiu in bucatarie. Ale mele au ajuns asa din cauza tuburilor din spatele dulapurilor de jos, insa sunt foarte practice. Asa incap si aparate de bucatarie si ai si tu loc pentru lucru pe blat. Minunate

    • Ana

      1. Storcătorul cu presare la rece
      2. Un multicoocker
      3. Blender-ul. O să-mi iau unul din ala de vegani, nenică 🙂

  24. Marean

    1. Chiuveta de 80 cm lungime este cea mai buna decizie pe care am luat-o pt bucatarie. E priceless.
    2. A doua decizie buna a fost frigider de 80 cm latime. Nu cred ca se mai gasesc, merge si 70 dar in nici un caz 60.
    3. Avem masina de spalat vase slim (de 45 cm) si era bine sa fi avut de 60 cm (full), dar nu era loc. Masina e bine sa aiba program pt incarcare 1/2.
    4. Data viitoare o sa iau o baterie cu 3 cai, ca sa pot pune sistemul de filtrare a apei pe aceeasi baterie.

  25. Roxanw

    Stiu ca de regula spui ca faci o casa pentru toata viata, dar dupa 15 ani te cam plictisesti de unele chestii, sau apar alte chestii pe care ti le dorești, asa ca vrei sa schimbi.
    Noi nu am avut lucruri foarte scumpe. Mereu am ales gama medie. Nu ca nu as fi vrut, dar nu am avut mereu bani de “Mercedes”, asa ca am ales varianta cea mai utila in funcție de bani si spațiu.
    Deci ceea ce mi s-a parut super a fost masina de spălat vase.
    Ce regret este intr-adevar dulapul de colt. Am un dulap pe colt, in care nici nu stiu ce am bagat. Daca vrei sa vezi ce e inauntru trebuie sa ai lucruri foarte putine. Daca nu ai spatiu, le inghesui si nu le mai scoti.
    Cel rotativ mi se pare super,iar acum nu mi se mai pare la fel de scump.
    In alta ordine de idei, casele prezentate sunt dementiale. Imi plac foarte mult Andreea si Adi. Super oameni, super mentalitate!! Felicitari!! E o placere sa construiesti cu asa oameni!

  26. Dana

    Recomandarile mele sunt urmatoarele:

    MDF dar nu ceva lucios/de lac, desi la inceput mi s-a parut foarte frumos. Nu am copii, insa trebuie sa sterg amprentele de pe mobila in fiecare zi (uneori la lumina potrivita pentru ca ramane urme ca pe oglinda).
    Luminile incorporate sub dulap: spre deosebire de leduri lipite au si functia de reglare a intensitatii si acopera foarte bine suprafata de lucru.
    Daca sortati gunoiul: compartimente pentru fiecare tip de cos gunoi incastrate sub chiuveta (noi avem 4).
    Puneti plita cat mai aproape de chiuveta, la noi nu s-a putut din cauza prizelor deja instalate, iar cum cand spalam legume de ex. trebuie sa le punem in castron si sa le mutam un metru inainte de a le pune in tigaia incinsa (suna a first world problem, dar cand esti in graba iti salveaza mult timp).
    Investeste intr-o hota buna, daca gatesti cu abur sau ies mirosuri din oala, in special daca vei avea open space in living. La noi a ales proprietarul bucataria, iar acum cand calim ceapa ramane mirosul in casa pana la o zi, desi avem hota pornita la maxim (mai face si mult zgomot, asa ca e bine de cautat un model performant, dar silentios).
    Alegeti un frigider cu congelator mare, sau proiectati in casa un loc pentru o lada frigorifica. Suntem doar doi, insa uneori simtim nevoia unui congelator mai mare.
    Blat de bucatarie si chiuveta din materiale greu penetrabile (aici nu stiu sa dau exemplu concret). Ale noastre sunt dintr-un material negru care se pateaza si imbiba foarte usor, desi il stergem zilnic.

  27. Catalina

    Cea mai bune alegere: cuptor care sa aiba retete deja incorporate/gatire asistata. Nu trebuie sa imi bat capul cu temperatura si timp. Bag ceva la cuptor, se opreste singur cand e gata. Nu s-a ars nimic, nicio prajitura necoapta. Best decision ever. Face viata mult mai usoara. Si inca o alegere buna: rafturi de sus pana jos care se trag unul cate unul. Este ca o mare camara incorporata in bucatarie. Cum in apartamentele noi nu exista camara, spatiul asta e wow.
    Regret: Mobila de mdf. Am avut mari probleme cu firma care a facut-o. As face de pal. Mai ieftin si nu ma doare inima daca sare vopseaua. Also, se vad amprentele daca pui mana uda pe usi. Alt regret: ca nu am pus in dulapul de pe colt un lazy susan. Asa trebuie sa chem sotul care ajunge pana in capatul dulapului pt ca are maini mai lungi.
    De zgarcenie am luat niste scaune medii ca pret, le folosesc si sa ma urc pe ele si fundul s-a deformat usor. A fost nevoie sa pun o pernuta pe ele ca sa fie confortabile

    • Andreea

      1. Cuptorul electric a fost o buna investitite, desi la vremea lui a fost cam scump (are partea din spate cu autocuratare). Ce imi pare rau este ca nu l-am luat pe cel care avea si partile laterale cu autocuratare. Acela era si mai scump.
      2. A doua investitie de care nu imi pare rau, chiar 10 ani mai tarziu, este chiuveta de la FAT. Atasez un link:
      https://www.fat-bg.com/ro/chiuvete-compozite-pentru-bucatarie/212. Acum 10 ani am dat pe ea 500 de lei (foarte mult mi s-a parut atunci) dar a fost cea mai buna alegere. Este lucioasa dar nu suparator, se intretine foarte usor, se curata usor, e perfecta!
      3. Imi pare rau ca nu am cumparat un frigider mai mare. Atunci eram doar 2 si era suficient. Acum suntem 4 si e cam inghesuit.
      4. Ultima investitie, si poate cea mai utila de cand am reinceput serviciul, este masina de spalat vase. Ma scuteste de mult stat in picioare si spalat vase. Unde mai pui ca ne-a si trimis in vacanta?! Era o tombola cand am cumparat-o la care am participat desi eram siguri ca nu vom castiga nimic. Si ce sa vezi? Am castigat! S-a si terminat vacanta care a fost superba!
      5. Pentru dulapul pe colt va recomand sa faceti rafturi. Daca nu uit si pot, maine va atasez poze cu ce rafturi am gandit noi intr-un dulap pe colt. Acel cos rotativ este simpatic, dar nu foarte util. Cel putin asa ni s-a parut noua prin casele in care am vazut astfel de cosuri.

  28. Alina

    Noi inca nu ne-am mutat, dar tocmai ce am montat bucataria. Urmeaza blatul, e piatra in lucru, au masurat baietii 3h, au luat toaaate cotele. 😅
    1. Plita cu hota incorporata Bora Pure si espressorul incorporabil. Suntem bautori de cafea si deja am facut primele 2 cappuccino, ca sa testam. E dementiala. Cu siguranta nu regret nicio clipa. Iar peretele cu plita nu are corpuri suspendate, iar o hota clasica ar fi aratat ca nuca-n perete. La teste pare f buna hota.
    2. N-aaam. 😁
    3. Langa bucatarie am o zona de “debara”, care e de fapt un hol mai lat prin care ajungi in living. Am acolo 4 coloane si nu am pus si supracoloane, sa fie pana in tavan, pentru ca am adaugat mai multe sertare in bucatarie si a sarit pretul. Probabil in viitor o sa pun supracoloane si acolo, ca sa arate bine.
    Am o bucatarie minunata, cu geam in dreptul chiuvetei, o insula mare si utila, o usa imensa culisanta ce da-n terasa acoperita, de abia astept sa ne mutam, ca sa o folosesc. ❤️

  29. tzuk

    Cel mai rău îmi pare ca am dat mulți bani pe niște plăci din sticlă care țin loc de brâu, în baie. Frumos dar inutil de scump și se întrețin greu.⬇️
    Nu te zgârci la prize în bucătărie, dar sa fie de ălea modulare, cele cu formă clasica se șterg greu( bucatarie=mancare= mâncare unde nu îți tună⬇️)
    Mașina de spălat vase e printre cele mai importante în bucătărie, fă-ți loc pentru ea.

  30. Simona

    Super oameni ai gasit, par genul sotului meu :)) Pacat ca nu i-ai gasit mai devreme sa ne zici de ei.

    Si la noi a durat foarte mult pana am facut bucataria. Sotul meu s-a ocupat in detaliu de “studiu”. Am fost la showroom (am voie sa zic nume?) in Bucuresti sa vedem detalii tehnice, iar doamna a fost tare amabila. Ne-a explicat in detaliu ce si cum sa facem.

    Cel mai util corp, pe care il asteptam cel mai mult, a fost camara (space tower, nah…sa vorbim tehnic). E de vis 😀

    Dar pot sa iti trimit poze, sa vezi, poate te ajuta.

    Spor in continuare!

  31. Cristina

    Tocator resturi alimentare la chiuveta

  32. Recomandări:

    1. Chiuveta NU neagra și NU mată, data se poate 😅 A noastră așa este și după 4 ani nu mai arată chiar așa bine…

    2. Spațiu pe 2 nivele in dulapul de deasupra chiuvetei pentru pus vase la uscat – mi se pare ca arată foarte urat vasele puse la uscat lângă chiuveta, adică la vedere

    3. Mașina de spălat vase mare

    4. Dacă nu vrei corpuri pt depozitare pana in tavan, atunci recomand un soi de cămara/pivnița cu acces usor din bucătărie sau ceva de genul acesta, pt depozitat chestii la care nu umbli frecvent: oală de sarmale, borcane, compoturi, un gadget folosit mai rar, etc

  33. Ioana

    Ne-am zgârcit la corpurile de mobilă, gen, nu am îmbrăcat centrala. Cine făcea mască pentru centrală acum 2 ani? Noi.
    Prize. Au venit din start, doar 2. Cine are acum multicooker, aparat de vaffe, sandvis maker? Plus ștecher la aragaz și cuptor electric.

    Mașina de spălat vase. Zic, ce să dau bani pe asta? Cine plânge după ea acum? Și ia una mini pentru că varianta mare trebuia inclusă din start?

    Chiuvetă rotundă. Epic fail. Știi cum se scurge apa pe lângă ea când spăl vasele? E frumoasă, dar una dreptunghiulară e mult mai practică.

    Mi se pare grozav că ați găsit colaboratori ca familia de mai sus. Sunt cea mai grozavă investiție când e vorba de construit.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 253 queries in 0.457 s