Am avut în teste această navă spațială, de zici că nu am aspirat, ci m-am jucat de-a Jedi cu acarienii. Cine credeți c-a ieșit câștigător? Vă arăt ce-a ieșit dintr-o saltea aspirată o dată, doar dacă promiteți că nu vă schimbați părerea despre cât sunt de harnică.
Ca să înțelegem un pic despre ce vorbim, știți ce-s ăia acarieni? Niște păianjeni minusculi, femele și masculi, care se înmulțesc ca niște adolescenți când părinții nu-s acasă. Un gram de praf poate conține până la 20mii de acarieni. Fiecare trăiește cam 30 de zile și o femelă depune cam 10 ouă pe zi. Faceți socoteala, că am amețit!
V-ați șocat, vă înțeleg șocul, îmi vine să-i trec la întreținere pe domnii acarieni.
Vestea proastă e că nu prea avem cum scăpa de ei. Dar mamele au prostul obicei de a se învinovăți pentru toate lucrurile rele care li se întâmplă copiilor lor. Nu și pentru cele bune, nooooo. ”Care-s calitățile tale de părinte” a fost cea mai grea întrebare din tabără, la care doi din patru părinți din grupul meu n-au știut răspunde deloc.
Iar aceleași mame cu copii alergici la praf sau acarieni vor muta munții din loc să facă tot ce le stă în putere să țină sub control afecțiunea. Vor arunca toate bibelourile la gunoi. Vor dona covoarele unor vecini. Vor cumpăra doar cărți în format digital. Vor înlocui pernele de pene și vor permite animale de companie doar pozate în sufrageria lor. Și vor face curățenie generală săptămânal, fiindcă așa-s mamele când le arde ceva pentru copiii lor.
Cred că e complicat să îți fie copilul alergic la orice, dar mai ales la praf și acarieni. Fiindcă te lupți cu un dușman care e peste tot și pe care nici nu-l vezi.
Și fiindcă știu că acest blog e urmărit de oameni serioși și foarte documentați, am acceptat să scriu un review al unui aspirator de pat antiacarieni cu UV. Este modelul îmbunătățit al celui mai bine vândut aspirator anti-acarieni din piață -Jimmy JV35- brand-ul Jimmy este distribuit exclusiv in Romania de către Black Tech Group. Vrei să-l testezi, m-au întrebat. Pe Jimmy BX7Pro? N-am cum să-l ratez.
Jimmy e un aspirator de mână pentru saltele, perne, canapele, fotolii, chiar și haine, care se conectează la priză cu un cablu lung. Nu are baterie. Are direct un recipient unde colectează praf, bacterii și acarieni. A fost testat și certificat de către Allergy UK Foundation în ceea ce privește rata de 99.9% de eliminare a acarienilor.
Cum le vine de hac?
Prin tehnologie, să vedeți cu ce se laudă acest aspirator:
1. Filtrarea ciclonică dublă
– praful și acarienii sunt separați de aer și rămân în filtre, fără a se mai întoarce în aer
2. Senzor inteligent pentru detectarea prafului și a acarienilor
3. Peria compozită patentată
– produce vibrații pentru a ridica acarienii și este creată special pentru a curăța eficient saltele, perne, paturi și canapele, fără a le deteriora
4. Lumina UV
distruge 99.99% dintre bacterii și virusuri și paralizează acarienii și le încetinește rata de multiplicare. Lumina poate fi stinsă/aprinsă dintr-un buton
5. Tehnologie revoluționară cu ultrasunete
– elimină eficient acarienii și este sigură pentru bebeluși
6. Temperatura ridicată de 60℃
– în doar 5 secunde, mulțumită tehnologiei inteligente
Sigur că nu pot verifica 100% dacă distruge acarienii așa cum promite, dar lumina UV o pot vedea. După ce în pandemie am ajuns să sterilizez telefonul, cheile și banii într-un sterilizator pentru biberoane și lucruri de bebeluși, zic mersi la orice metodă în plus de igienizare.
Ce pot verifica însă sunt: vibrațiile ușoare, lumina UV și temperatura aerului. Mă îndoiesc însă că se încălzește la 60 de grade. Nu am termometru să verific, într-adevăr salteaua rămâne călduță în urma lui, dar am senzația că aerul pe care îl suflă pe partea de aerisire (știți, cum orice aspirator suflă aer pe cealaltă parte) e cam la fel de cald ca cel care iese din talpă.
Ce mi-ar plăcea să aibă:
- acumulator. Chiar dacă firul de priză e lung și îți ajunge, ar fi super să nu depinzi de el. Pe de altă parte, la cum mă lasă pe mine acumulatorul când mi-e hărnicia mai întețită, poate că e o posibilitate să aspiri oricând, tot timpul.
- lumina UV să aibă rază mai lată. Cum eu sunt un pic de tocilară și perfecționistă, am senzația că trebuie să colorez intr-un contur cu pixul. (Adică, trebuie răbdare, ca să fiu sigură că am trecut prin toate zonele.) Merge mai rapid cu o cariocă. Sau cu un creion de ceară.
- un preț mai mic, dar nu ne dorim toți asta?
Ce m-a surprins:
Cantitatea de praf aspirată din saltea. Sincer, cred că dacă am strânge toată mizeria în care trăim într-un recipient din ăsta, ne-am șoca. Sigur că probabil n-am termina-o niciodată de adunat, dar tot e impresionant. Poate că pentru cei fără sensibilități e totuna, dar pentru cei cu alergii face diferența.
Puteți vedea prețul pe blacktech geekmall, emag și evomag. Cum vi se pare? Cum vi se pare? Merită să iei un astfel de aspirator doar dacă ai în familie persoane cu alergii sau indiferent, pentru o curățenie mai riguroasă?
Aștept răspunsurile voastre, știți deja că cititorii mei sunt influensării mei. Dar ce să țineți voi minte de la mine e că nu-s mamele de vină. Niciodată, bine?
Roxana
Nu il stiu pe acesta, dar acum cativa ani am achizitionat un aspirator cam cu aceleași caracteristici,doar ca nu e doar pentru saltele. Aspira si covoare. Acum pentru ca avem un nou membru in familie, o pisica, as da oricat sa stiu ca aspira bine parul de pisica.
Miruna
Si cum ti se pare acesta? Felicitari pt pisica!
Roxana
Din prezentarea ta, imi place ca e mic si pare foarte usor de manevrat.
De pisica , ce sa spun…e o jucarie vie.
Andreea
Eu am un copil cu alergie la acarieni și folosim un aspirator cu filtru hepa si perie pt saltele și se simte diferența. Dacă știam de acesta acum doi ani sigur îl cumpăram. Acum deși acum nu mai are reacții urate, daca ar reveni as știi ce să cumpăr.
Miruna
Si cum ti se pare acesta? Ma bucur ca e mai bine alergia
Simona
“Ne-am șoca” = Am fi șocate
A șoca nu este verb reflexiv
Miruna
Multumesc!
Miky
Din intamplare am dat peste aceasta pagina si imediat l-am comandat pe jimmy. Mi-a ajus, l-am probat si am ramas impresionata. Baiatul meu e alergic la acarieni si acest aspirator e perfect!!!
Miruna
Miky, mă bucur super mult. Să îl folosiți sănătoși!
Ioana
Acarienii nu sunt păianjeni. Sunt artropode, alt grup de animale. Nu sunt insecte, deci au niște adaptări care îi fac speciali. – Închei paranteza de specialist :))
E fascinant în cât praf trăim, eu rămân mască de cât praf scoate un aspirator din casă. Rowenta, cel căruia ia-i făcut review când era Victor la purtător.
Eu aș investi în așa ceva, în caz de alergie la acarieni.
Unul dintre băieții mei are alergie la polen și am investit într-un purificator. A meritat, ne-a îmbunătățit viața. Dar când schimb filtrul de particule îmi vine să plâng.