Aventuri de Casă Nouă (2) Prima poruncă în construcții: plătești pe cineva să se ocupe, dar problemele tot tu le rezolvi

Miercuri, din concediu, după cum bine știți, îi dau mesaj constructorului: luni încep lucrările, e totul ok, e ceva la care nu ne-am gândit (mereu e ceva la care EU nu mă gândesc, fiindcă e prima casă pe care o construiesc, doh, la el e a 150-a, sper), ce mai trebuie rezolvat? Răspuns: e totul ok, stați liniștiți, faceți plajă cu burta-n sus.

(Construim pe structură metalică, vin niște piese ca la lego, iar casa e montată rapid)

Vineri după-masa, primesc telefon: Totul e ok, camionul a plecat din Oradea spre voi, dar nu poate intra în oraș și avem nevoie de un trailer mai mic, doar că nu găsim trailer. Am căutat peste tot, pe olx inclusiv. Poate aveți voi niște prieteni și cunoștințe, să faceți rost.

Să-mi cadă stelele din all inclusive, telefonul din mână și inima la genunchi. Pooooftim? ”Sigur, stai că se rezolvă. Sun imediat pe toți prietenii ăia ai mei mulți cu trailere. Trailere disponibile vineri seara pentru luni dimineața, pentru că io sunt regina trailerelor pe pământ.” Sincer, în afară de copii cu trailere de jucărie, nu cunosc pe nimeni să dețină așa ceva.

Doaaamne.

Am sunat fostul constructor, a zis că încearcă să ne ajute, n-a reușit. Noroc că ne-am împrietenit în concediu cu un dezvoltator imobiliar, care a fost amabil și ne-a dat un contact, s-a rezolvat. Adică, noi am rezolvat. Soțul meu și omul ăsta pe care-l cunoșteam de… cât e ceasul? două ore întregi, pe care nu l-am plătit niciun ban și care nu ne datora absolut nimic. Un străin ne-a ajutat!

Ieri seară, îl sună șoferul de camion pe soț, că el ajunge pe la 12 noaptea în București și n-are unde descărca. Să paralizeze al meu. De ce șoferul de camion are numărul lui de telefon? Nu se presupune că lucrurile astea erau rezolvate deja? Se și vedea petrecându-și noaptea cu acest domn și niște structuri metalice care nu încap în buzunar, vă imaginați.

Constructorul nu răspundea la telefon, montatorul a zis că el în aceste condiții de haos nu mai vine, că el montează case, nu stinge incendii. Îl înțeleg.

În această faza, bărbatu-meu avea un pic și se decompensa. Copilul mic avea febră, eu puneam subtitrări la minutul 5 de filmuleț, Tudor cerea paste, griș cu lapte și un strop de atenție de la părinții lui. Vis. Bun venit acasă, ce ne bucurăm că ne-am întors.

Sună H la șeful mare de la firma de construcții din Oradea, un fel de 112. Omul răspunde prompt, habar n-are de situație, ăf cors. Zice că rezolvă, să nu ne facem griji. Cam greu în acest punct, dar am încercat să-mi calmez soțul, asigurându-l că avem mai mare încredere în constructorul pe care îl cunoaștem de atâta timp decât în șoferul de camion.

Am trecut la minutul 6 de subtitrări, doar că domnul constructor a trimis mesaj că ne sună în jumătate de oră și rezolvă, ceea ce ne-a arătat că nu neapărat avea situația sub ceea ce am putea numi control. Acesta a fost punctul când am început și eu să mă decompensez cu căpuțul și toți nervișorii mei care încap într-un metru șaizeci după o săptămână de trei mese pe zi.

Între timp, fiindcă dezastrul se joacă pe fire epice paralele, vorbim cu constructorul anterior, care mai avea de turnat un cămin de canalizare și de tăiat niște mărăcini din curte. Cum nu s-a umblat de atâta timp pe acolo, zici că e jungla amazoniană. Acest domn, foarte senin, după ce promisese că duminică se ocupă: păi, stai, domnle, că acolo e muncă de trei zile în doi oameni. Și ce, chiar încep ăștia șantierul mâine?!

Oamenii sunt atât de obișnuiți cu minciuna, încât nu mai are nicio valoare adevărul.

Până la urmă, telefon de la constructorul din Oradea: camionul e aranjat pt mâine dimineață, puteți dormi liniștiți, ne vedem la șantier la prima oră.

Se trezește al meu înainte de prima oră, se deplasează la șantier, eu stau să scad febra și să duc la grădiniță, ajunge la șantier singur-cuc. Erau el și jungla. Păi omul cu trailerul aștepta să îi confirme constructorul de cu seară că rămâne pe dimineață, nu i-a confirmat, deci a luat altă cursă, ura și la gară.

Doamne.

Deja în punctul ăsta, soțul meu a zis de suficient de multe ori că abandonăm totul și locuim în două camere la bloc pentru tot restul vieții noastre, mergem mai des la all inclusive în concedii fabuloase, cu scară interioară și două băi, că am început să mă tem. H e simpatic cât e simpatic, dar și când se enervează. Și să-și bată cineva în asemenea hal joc de el nu cred că a mai pățit în această viață.

Până la urmă s-a rezolvat. Un pic mai tărziu, dar s-a rezolvat. Un pic mai cărunți, din jungla noastră amazoniană din București, ne-am îmbogățit cu un prieten cu trailer, care are mai mult de 5 ani. Dacă aveți nevoie, vă rezolvăm noi.

și stați prin zonă, presimt că asta nu e tot.

 

Articolul anterior

Rețeta mea de paste carbonara

Articolul următor

Mame de fete și tați de băieți, cum vă ajutați copiii să-și accepte corpul în era Filtrelor Fără Număr

18 Comentarii

  1. Denisa

    Doamne ce bine e la 2 camereeee!
    Stiu ca toate problemele au cel.putin o solutie, stiu ca te vei bucura in curand de casuta ta, dar frate , eu mor incet numai citind prin ce treci tu.
    Toti prietenii mei care si-au construit case au reusit, acum se bucura, dar toti, toti au avut de rezolvat chestii care nici prin vis nu le-au trecut initial.

    • Stiu. Incerc sa ma anim cu partea asta. De ex, stii ce a fost bun din azi? Am petrecut cam doua ore cu sotul meu, aproape doar noi doi la santier, asteptand transporturi. Nici in concediu nu am avut parte de atata rasfat.

      • Clara

        Fără legatura cu subiectul, dar văd ca ai menționat iar concediul si lipsa voastră de timp in 2, așa ca profit de ocazie sa zic aici.
        Aveți 2 copii totuși marisori, cel mare intra la școala in toamna, cel mic are aproape 3 ani. Ati fost in concediu cu bunicii, nu singuri cu ei. Si cu toate astea te aud spunând foarte des ca nu aveți timp de voi nici macar in concediu… eu nu pricep cum. Bunicii nu ajuta deloc? Nu a stat nimeni cu copiii cat sa luati si voi o masa in liniște? Nu au mers bunicii in nicio dupa amiaza 2 ore la piscina/plaja/ce vreți voi ca sa va trageți si voi sufletul?
        Adică na, daca tot i-ati luat cu voi si inteleg ca au o relație ok cu nepoții, ma aștept ca macar atât ajutor sa existe. Copiii sunt totuși marisori, nu mai sunt bebeluși sa fie dependenți de tine non stop.

        • Sigur ca s-a intamplat asta, desi la masa doar noi doi nu am mers. Nici nu ne-am gandit la asta, sincera sa fiu. Am baut niste cafele, doar ca a fost total insuficient. Apoi, imi pare rau sa iti curb entuziasmul, dar bunicii nu au venit pe post de sclavi, ci fiindca ne place de ei. Concediul a fost unul de familie, nu unul de stat bot in bot.

  2. Tzuk

    Nu, nu e tot. Baftă in continuare!

  3. Alina

    Vai, Miruna, vai de voi! Vă doresc răbdare și putere pentru toate! Dar modul în care le povestești e un deliciu, să știi! Iar eu mă conving tot mai tare că nu am nervi să fac o casă de la zero.

    • îmi pare rău că îți stric cheful, dar să știi că toți cei care au construit au zis că merită până la urmă

  4. Irina

    Bafta în continuare. Noua 4 ani ne-au trebuit sa obținem autorizația ( ca doar e sector 1 nu) și 2 ani sa construim casa( cu destule peripeții) și încă nu am terminat cu actele….

    • Doaaaamne, am mai auzit de 4 ani autorizație… îmi pare așa rău. La noi partea asta a durat 4 luni. Atunci mi s-a părut enorm, între timp mi se pare cât ai clipi.

  5. Elena

    Am invatat inclusiv sa calculam fierul necesar dupa proiect… si sunt multe chestii care ne’au dat batai de cap, s’au cerut rezolvate imediat, desi fiecare dintre noi are un serviciu care nu, nu e in constructii… succes pe mai departe, sper sa o terminati cat mai repede si bine, avand in vedere specificul constructiei 🙂

  6. Mihaela Gabriela

    Bună seara! Puteți scrie un articol mai detaliat legat de construcția pe structură metalică? Mulțumește anticipat! Spor și răbdare vă doresc! 🙂🤗

  7. Eliza

    Decât sa ma apuc sa construiesc casa mai bine ma mut în Alaska cu ursii (eu urăsc frigul).Locuiesc intr-un apartament cu o camera,dar ferit-a Sfântul sa trebuiască ceva reparat.6 luni mi-au trebuit sa găsesc pe cineva sa-mi schimbe un robinet și 2 prize.Si nici acelea nu sunt făcute corect,ca deh,omul nu e meseriaș,face și el ce poate,însă suma se plata a fost astronomica pt 40 de minute de lucru.

    • bogdan I

      Pai nu mai bine cautai tutoriale pe youtube ? Rezolvai cu siguranta mai repede si gratis … o casa de calitate intradevar este ceva f f greu de construit daca este initiata si urmarita lucrarea de catre doritor dar mai incredibil este sa reusesti sa schimbi 2 prize in 6 luni…

  8. Ecarulan

    Wow! Cred ca as plange cu sughituri in fiecare zi si m-as certa cu sotul non-stop…crima si pedeapsa constructiile, renovarile si reparatiile. Am avut si noi meseriasi la renovat – in alta tara – si tot a fost greu spre cumplit, uneori, dar nu chiar asa de rau ca la voi.
    Succes!

  9. Ilinca

    Eu nu înțeleg de ce durează atât? Spui de construcție metalică de 2 ani cred, pai singurul ei avantaj e ca e gata in câteva luni. In atâta timp făceai casa de zidărie cu PUZ cu tot. La firma la care lucrez eu, ultima clădire la cam am lucrat a fost gata in 15 luni (S+P+3etaje) – birouri nu magazie 😂 cu tot cu proiect, avize și execuție. Poate nici ritmul asta nu chiar normal dar totuși o casa pe structura metalică nu avea de ce sa dureze atât.

  10. Mihaela

    Da,altfel se deschid ușile cu copiii în brațe sau in burta chiar. Tot cu acte pentru casa,la notariat. La primul nu a contat burtica,care era destul de mare(8 luni) și pentru continuarea actelor am apelat la un altul care m-am întrebat dacă vreau sa nasc la el în birou. In 3 zile s-au întocmit actele și am stat max 5 min pe hol să aștept. Bebelușii deschid ușile peste tot

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.437 s