De fiecare dată când copilul meu se apleacă după o păpădie, mă întreb câți alți copii or fi urinat pe ea. Sau când văd un șervețel zburând în vânt, mă întreb pe unde s-o fi șters cineva cu el. De fiecare dată când văd un părinte că dă jos chiloții unui copil în apropierea unui copac, mă întreb dacă oare știe că există o soluție: Olița portabilă!
E foarte ușoară, încape în orice rucsăcel de mărime medie, se pliază rapid, cam cât ai zice ”mami, fac pipi!” Costă doar 85 de lei, iar pungile sunt biodegradabile. Plus că olița se poate folosi și ca reductor pe WC. Piciorușele i se pliază și în afară. E soluția civilizată de a face pipi în deplasare, când copilul e încă prea mic să poată amâna și prea mare să poarte scutec.
Aș vrea să ne gândim la scara blocului, strada pe care locuim, parcul în care mergem ca la extensii ale noastre.
Felul în care ele arată spune ceva despre noi. Le folosim zilnic, sunt parte din viața noastră. La fel cum nu facem pipi în sufragerie, după televizor, nu facem nici pipi la locul de joacă, după copac. E o normă minimă de igienă, serios. Și un respect pe care-l arătăm locurilor pe care le folosim și un mesaj de civilizație pe care-l transmitem copiilor noștri. Nu te caci unde mănânci, scuzați-mi franceza.
Vrem o țară ca afară? S-o facem!
Sigur că un pipi de copil aici, unul dincolo nu sunt un capăt de țară. Problema e că în parc merg mai mult de doi copii. Săptămâna trecută ni s-a întâmplat să ne așezăm pe o bancă și să ne trăznească un miros sinistru de urină.
Deja s-a încălzit, imediat se simte. Ziceai că am luat loc lângă o toaletă publică.
Mai știu și că aceste toalete există în unele parcuri. Sunt și la noi, doar că în niște condiții discutabile. Nu zic să ne ducem copiii acolo, zic doar că avem alternative civilizate.
Am mai vorbit despre olița portabilă de la Potette Plus
A fost salvatoare când Tudor avea 3-5 ani. Am folosit-o în multe situații, inclusiv în mașină. Stai la coadă pe autostradă și ultimul lucru pe care vrei să-l auzi e ”mami, fac pipi”.
Sau te duci în tabără de familie. Nu am plănuit așa, dar fix înainte să plecăm, băiatul meu a decis că vrea să renunțe la scutec. Nu a fost ideal, dar ce puteam să fac? Și cum acolo era un spațiu foarte generos, o pădure mare, curte imensă, pajiște, loc de joacă, pod, râu, teren de fotbal, să mă vedeți cu rucsăcelul și olița după mine. Peste tot.
Fiindcă nu am fi avut timp să ajungem la toaletă în timp util. Orice părinte știe: când auzi ”mami, fac pipi”, s-a dat START. Începe proba desfăcut-viteză a oliței din ghiozdan. De asta, vă arăt pe stories și un truc să fiți mai rapizi, de care m-am prins abia ulterior.
Sau ești cu copilul la mall. De câte ori n-am pus olița fix lângă toaletă. La restaurant. La bunici.
Sper că v-am convins că parcul nu e WC.
Că un pipi de copil e tot un pipi. Un caca de copil e tot un caca. Nu are nimic drăgălaș. Avem soluții ieftine și simple, hai să fim civilizați.
Pentru cititorii mei, cei de la Kidcenter ne oferă o reducere de 10% cu codul MIRUNA10
la orice produs de pe site.
Codul este valabil până pe 29 mai.
Dintre olițe, puteți alege așa:
- Olița Potette cu trei pungi biodegradabile și sac impermeabil, 85 de lei, găsiți culori diferite AICI
- Pachetele economice, care includ olița, sacul, 10 pungi biodegradabile și linerul reutilizabil, 141 de lei, disponibile AICI
- Pungile biodegradabile sunt 30,50 de lei (10 bucăți), 44,50 de lei (20 bucăți), respectiv 59,50 de lei (30 de bucăți), le găsiți AICI.
Dați vestea mai departe. Fiți un exemplu pentru prietenii voștri cu sau fără copii. Faceți olițe portabile cadou. Nu e ok ca nimeni să facă pipi pe stradă, în parc, în sufragerie, după TV indiferent câți ani ar avea, indiferent cât de drăgălași ar fi. Pipi e pipi, de oriunde ar veni. We can do this, prieteni! Cu o oliță portabilă nu se face parfum în parc, dar putem încerca.
Andreea
Eu nu mai pot sa mai aud “vrem o tara ca afara”. In Hamburg cred ca eram singura “nebuna” cu olita portabila🙄 Nemti, arabi, balcanici, spanioli, toti, dar absolut toti se duc cu cei mici sa faca pipi la copac. Eu in 4 ani si ceva de mamicie nu am vazut pe nimeni cu olita in rucsac. In schimb la marginea parcului dupa copaci sunt toti buluc. Nu e doar in Romania 🤷♀️
Miruna
Ioi, nu am stiut. Bine ca ne-ai zis. Dar dupa caini cred ca strang totusi
Andreea
Uneori da, alteori ba🤷♀️ Oricum cred ca nivelul de mizerie din orasele mari e mai mare fata de orasele mai micute. Diferenta e ca vin cei de la salubritate si curata toata ziua de asta poate nu e asa vizibil cand vin turistii. Dar la copii e regula sa faca la copac peste tot, indiferent de oras. Se scuza putin si zic ca “ wir wollen die Blumen gießen”🙈
Magda
si cu pipi din punga pusa in olita portabila ce se intampla? Unde se arunca?
Sa zicem ca rezolvam problema copiilor, dar problema cateilor care fac pipi pe toate gardurile, imediat ce ies din bloc, de exemplu? Pt catei am auzit doar de pungi pt traba nr 2 (desi toate trotuarele sunt pline), dar cu pipi facut de catei peste tot, cum rezolvam?
Miruna
Ioi, nu stiu, nu ma intreba, nu ma porni. Zicea Alex Dona zilele trecute pe fb ca nu mai stie ce sa se faca cu animalele care nu strang dupa caini.
Crina
problema apare dupa perioada olitei portabile – 6-7-8 ani – cand apare nevoia de initimitate. da, am umblat cu olita si cu pisoarul portabil, i-am invatat ca nu la copac ( am baieti), dar acum, cand nu mai vor sa foloseasca nici olita nici pisoarul, tot nu sunt toalete. vorbim de parcurile mari, IOR, Herastrau, unde nu te duci sa stai jumatate de ora ( si chiar daca ar fi asa, cat se poate amana la varsta asta?).
Mihaela G.
Noi avem o fetita. Nu am folosit olita portabila, insa am avut intotdeauna o aleza si o punga. Cand se dadea semnalul “mama vine pipi ” scoteam aleza, apoi o “impachetam”, o bagam in punga si … in geanta pana la cosul de gunoi.
Asta ne-a rezolvat problema o buna bucata de vreme, pana a aparut problema intimitatii. Noi locuim in Oradea si parcurile au toalete (cele mai multe), insa am fost si in parc unde dupa ce am deschis usa toaletei, a fost musai sa fugim ….
Roxana
Ce te faci când copilul nu vrea la copac?? Am purtat în permanenta olita in rucsac. Existau niște pungi frumos mirositoare, pe care le puneam pe olita și asta era..