Oamenii aia puteam fi noi


Fiecare pahar nou ma doare. Fiecare masa cu farfurii pe ea. Lumina care intra prin geamurile inalte. Spaterele scaunelor pe care nu am sezut. Draperiile care nu au fost niciodata ale noastre.

Sa mergem la Ikea azi a fost una dintre cele mai proaste idei. M-am umplut de nervi si nu am cumparat nici o firimitura in plus fata de ce aveam nevoie. Nu e Ikea de vina, bineinteles.

A trecut un an de cand am inceput santierul. Cu promisiuni ca ridicatul casei se face cat ai zice wow. Cu niste ghinioane, e drept, dar cine construieste si ii merge totul uns? In niciun caz chestiuni de doispe luni de zile.

Oamenii aia puteam sa fim noi. Nu cei care-si cauta mobila de bucatarie si pat pentru copii, ci aia care stau la masa cea noua, care citesc in biblioteca lor, care stropesc cu mancare in bucataria lor care inca miroase a nou.

Ce facem, in schimb? Platim rate ca niste fraieri si dam telefoane, de zici ca inginerii pe care ii platim ne fac o favoare. La telefoane ni se raspunde in mod aleator, in functie de alinierea planetelor in univers.

Tudor incepe scoala in septembrie. Si n-are nici macar un coltisor al lui, un loc unde sa faca lectii, sa-si tina ciorapii sau un jurnal. E fain inghesuiti in doua camere, dar e frustrant cand esti dus cu zaharelul de atata timp. Pe banii tai. Pe timpul copiilor tai.

Sunt foarte suparata si nu vreau sa scriu lucruri de care sa imi pare rau mai tarziu. Va invit pe instagram, pe stories, ca sa intelegeti what I mean.

Echipa care se ocupa de casa noastra a opinat ca e posibil sa ne mutam in noul domiciliu la Craciunul 2020. Poate greseste calendarul meu, dar suntem aproape doi ani mai tarziu si avem fix trei pereti.

Intre timp, bunica mea a cazut la pat, nu stiu daca va mai putea vreodata bea o cafea in bucatarie la noi. Iar faptul ca nu mi se raspunde la telefon ma scoate din minti.

Faceti-va casa, dar nu credeti nimic din ce constructorii va promit.

Articolul anterior

Ghid explicativ pentru tătici: ”Te rog, încalță copilul” include să-i găsești papucii

Articolul următor

Planul autorităților de a goni turiștii din Mamaia: plaja lărgită, parcarea scumpită

14 Comentarii

  1. Andra

    Suntem la al treilea santier in Germania, stiu ce spui, nici aici nu e diferit, corona si razboiul au facut imposibil sa mai poti anticipa ceva. Nervi tari!

  2. Iulia

    Inteleg frustrarea foarte bine, de-asta nu am mers pe versiunea casa construita niciodata si am schimbat 3 apartamente pana acum. Insa doar pana la un punct inteleg si nu incerc sa judec, sincer iti spun: de ce ai decide sa stai in 2 camere cu 2 copii, mai ales cand stii ca sunt probleme cu caldura &co. ?

    Afara de cazul in care nu iti permiti, evident. Si nu indraznesc eu sa spun un atotstiutor ‘si voi va permiteti, ca doar sunteti dr…’ pur si simplu, cu aceste probleme si cu promisiunile incalcate ale mesterilor as fi cautat pana acum primul apartament de 3 camere cu centrala proprie in zona, ca sa nu renuntati la confortul zonei.

    Chiar si cu o cheltuiala in plus, ar fi meritat inzecit confortul apei si caldurii + unui spatiu mai mare. Pt ca asa cum meriti o pauza, un masaj, meriti si mai putini nervi. Ma gandesc poate mai mult de 100 -150 euro in plus nu ar fi fost, chiar si pe termen lung, dar voi va stiti prioritatile…

    Doar ca un exemplu, am schimbat de curand apartamentul, am avut 1 luna fara gaze in apart nou si am preferat sa gasesc ceva cu chirie in zona decat sa ma mut in cel nou sau sa ma mut la mama desi lucram remote. A fost o chirie in plus + rata in luna aia, dar a meritat din plin.

  3. Andreea

    Curaj curaj! Doamne fereste de mai rau, macar ai alea 2 camere. Noi acum ca ne intoarcem ne-am gandit sa construim, dar ne-au zis ca dureaza cu totul minimum 2 ani, asa ca ne-am pus pe cautat apartamente ca am zis ca ce Doamne iarta-ma cat de greu o fi sa gasesti un apartament in Bucuresti? Se fac deja 4 luni de cand cautam🤪 Intre timp ne mutam la mama ca sa fie treaba treaba. Sotul meu zice ca sunt ca George din Seinfeld, ma intorc la mama la batranete, bonus cu inca 3 persone dupa mine🙈 Ce pot sa zic, tot e mai bine decat sa stam in cort sub podul Basarab 🤣

  4. Îți înteleg frustrarea, din pacate nu te incalzeste cu nimic sa iti zic ca asa e la noi. In functie de constructori, daca au acte and stuff, ii poti da la anpc. Stiu ca e a long shot dar daca tot se sta! De curiozitate care e motivul pt care te amana atat de mult? Oricum ar fi, îi da in judecata ( again, si asta e dificil, dar macar ai satisfactia ca nu te iau de fraier).

    Si noi am avut multe ghinioane, si chiar 3 ani am locuit doar la parter cu o draperie pusa pe scari ca sa nu vina aerul rece de sus. In prima iarna a locuit doar sotul pt ca era mega frig, eu cu D am stat la sora mea in Bucuresti pt ca nu se putea sta cu un copil de 2 ani.

    Iti tin pumnii, si cand cauti solutii pt incalzire let me know. Iti recomand ce avem noi ( puse dupa acea iarna) panouri radiante din marmura pe electric si sunt foarte bune si economicoase.

    • Nu vreau sa dau pe nimeni in judecata,
      Vreau doar sa ma mut acasa.

      • Alexa Stanescu

        Te înțeleg și sper ca în septembrie să începeți școala în noua casă. Uneori poate apar și miracole. Depinde și de motivul lor de întârziere de până acum. Și dacă nu e totul perfect și gata, măcar să aveți o cameră o baie și bucătărie, căci se așează apoi toate. Țin pumnii

  5. Rox

    3 echipe de contructori ne-au ridicat casa, in cativa ani, ca era greu sa gasim pe cineva care sa duca mai departe un proiect inceput de altii. Inteleg perfect frustrarea. 😕

  6. Ela

    Offf, Mirunico….noi în șantier de 4 ani și tot incercam și ne sforțam să ne mutăm de parcă zici că e Manole cel care construiește și ce zidim ziua, seara se dărâmă…..daca m-ar întreba cineva daca as luat-o din nou de la capăt, as zice totuși DA pentru că imaginea aia proiectata in care stam cu toții la masa pe terasa iar copiii aleargă prin curte, bate orice inginer la fundul gol!
    Dar pentru nervii, dezamăgirile, frustrările de acum nu am vedea alternativa să o vindem vreodată (ne-a bătut de câteva ori gândul cam pe la faza la roșu).
    Îmbrățișări, been there, felt that…și putere! Sper că până la finalul anului să facem schimb de poze din living, de lângă brad.
    Și multă, multă sănătate lui buni Geli, să ajungă să mai prepare cel puțin 100 de checuri cu 7 oua delicioase!!!

  7. Delia

    Cam 1 an am așteptat după echipa, dar în fix 9 luni de la prima săpătura pentru fundație ne-am și mutat în casă. Acum 2,5 ani. Mai avem 3,6 ani de plătit rate la ea (căci am făcut 3 credite de nevoi personale doar ca să nu stam cu ratele pana la pensie). Și soțul s-a implicat în fiecare etapa a șantierului. Am mobilat casă după 1 an, curtea și gardul încă mai necesită îmbunătățiri. Cred ca voi aveți ghinion. Prietenii noștri s-au mutat în casa lor la 6 luni de la prima sapatura. Case din cărămidă cu etaj, la 250 mp, ca să înțelegeți că nu chirpici.

  8. AP

    Nu exista sa te muti în 6 luni de la săparea fundației, asa cum susține dna Delia. Este imposibil! Și nu e nici recomandat. Dar, asa este cu santierul: trebuie răbdare, răbdare, răbdare! Dar și când te muti la curte, e terapeutic! Asa ca dna dr. Miruna, răbdare! Toți am trecut prin ce treceți! La un moment dat îți vine să renunti, dar visul trebuie împlinit! Mult noroc!

  9. Alina

    Inteleg perfect. Noi avem doar 6 luni de cand ne-am apucat. Primul constructor care ne-a incepit casa a promis ca este gata la rosu in 2 luni. 3 luni mai tarziu am renuntat la el pentru ca turnase doar talpa de fundare de sub fundatie si pusese stalpii (2 dintre ei gresit). Am renuntat la ei si nici pana in ziua de astazi nu am vazut banii inapoi (25% din valoarea lucrarii la rosu), desi in contract sunt 30 zile. Acum avem un constructor care chiar pare ok, dar sperantele sa ne mutam anul acesta sunt mici. Am ajuns la placa peste parter. Sa nu mai spun cat au crescut preturile la materiale. Avem si noi un copilas de 1 an, stam cu chirie in 2 camere minuscule si de cand a aparut cel mic tot caram haine la parinti si de la parinti pentru ca nu mai avem loc decat de lucrurile celui mic.

  10. Roxana

    Cat de mult te înțeleg!! Nu vreau sa ma plâng, nici sa dau sfaturi.. Ma enervează treaba asta cu răbdarea… Si eu muncesc și nu întind nervii altora la maxim. Nu vreau sa jingnesc, dar nu înțeleg cum pot fi constructorii și muncitorii de pe șantier atât de delasatori. Efectiv, nu ii interesează. Sau își iau mai multe lucrări decât pot duce, doar sa ia bani de peste tot și apoi ii lasa pe oameni cu ochii în soare.

  11. Xenia

    Deh. Asta-i Romania. Si-n alte tari pot merge mai greu diverse chestii, dar un asemenea jemanfichism si lipsa de profesionalism e pur si simplu marca inregistrata Romania. Si nu le pasa exact pentru ca stiu ca nu exista consecinte si “toata lumea face la fel, boss”.

  12. Casa mea nici acum nu arată cum trebuie.. ne-am mutat când nu avea pereți despărțitori, dar mi-am spus că sunt faine încăperile mari, tip hală, nu aveam parchet, dar am pus o mochetă ieftină ca să nu inhalăm praful din șapa proastă, nu aveam gaze. Aici a fost mai aiurea pentru că, deși am făcut contract cu o firmă, care lucrase cu toți cei de pe strada noastră, își pierduse dreptul de practică și nimeni n-a spus nimic. Doi ani am stat fără căldură și apă caldă. Primul an am rezistat cu stoicism, dar anul următor am cedat. Eram însărcinată. Nici un avocat nu ne-a putut ajuta, nimeni.
    Toți au probleme, nu doar constructorii. Nu sunt muncitori, doar oameni care “se pricep” la toate. Lumea se ghidează după “ce-i în mână, nu-i minciună” și cam asta e viața la noi.
    Mai bine mai stați puțin în apartament, sunteți norocoși că nu l-ați vândut. Noi am vândut garsoniera în care locuiam pentru a termina casa.
    Nu te stresa mai mult decât trebuie pentru că nu rezolvi nimic. Mai târziu poți somatiza și nu e de dorit, vorbesc din experiență. O casă mănâncă energie. Acesta este singurul sfat pe care să ți-l dau. Calmă, vei putea găsi o soluție.
    Regret suferința ta, chiar nu meritați așa ceva, dar calmi și senini veți vedea mai bine. 🤗

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 147 queries in 0.423 s