Imagini viralizate cu refugiați care nu și-au părăsit animalele, ci le-au salvat ca pe propriii copii

Acest câine a fost cărat 17 km în brațe. Cățelușa e bătrână și se numește Pulya: ”Nu am putut să o lăsăm în urmă, spune Alisa Teptiuk, 35, stăpâna patrupedului. Pulya face parte din familie. Este un ciobănesc german de 12 ani si jumatate. Am cumpărat-o în prima zi a concediului meu de maternitate când avea aproape patru luni. Ea a trecut prin cele mai fericite și mai triste momente din viață alături de noi.

(…)

Am decis să mergem pe jos ultimii 16 kilometri. Am plecat la patru dimineața. Erau minus șapte grade. A fost o călătorie grea în jurul munților și râurilor. Copiii noștri plângeau pentru că era atât de frig.

(…)

Pulya a fost fantastică. A mers mult pe drum, dar e bătrână și trebuia să se oprească pentru a se odihni și apoi s-a chinuit să se ridice pe picioare și era din ce în ce mai obosită. Am oprit mașinile ca să cerșesc ajutor, dar toată lumea a refuzat. Ne-au spus să lăsăm câinii, să ne salvăm familia. Nu au înțeles, câinii noștri sunt și familia noastră, deci vine și Pulya.

(puteți citi întreaga mărturie a Alisiei aici)

Cea mai recentă imagine viralizată în bula mea. Nu știm cum se numește femeia aceasta, dar poate fi un simbol al iubirii oamenilor pentru câinii și pisicile lor.

Îi poartă ca pe bebeluși. Îi încălzesc sub gecile lor. Îi țin în brațe. Îi mângâie. Îi pupă. Își împart apa, și hrana, și ultimele puteri cu ei.

animale refugiați miruna ioani

Vadim Ghirda / AP

O femeie poartă un câine în timp ce traversează râul Irpin pe o potecă improvizată sub un pod, în timp ce oamenii fug din orașul Irpin. Ucraina, pe 5 martie 2022.

Imagini viralizate cu refugiați miruna ioani animale

AP Photo/Andreea Alexandru

O mamă refugiată care ține în brațe un câine îi dă o înghițitură de ceai copilașului ei, după ce a fugit de conflictul din Ucraina. Un autobuz de la graniță, la Siret, România, pe 4 martie 2022.

ucraina refugiați animale miruna ioani

AP Photo/Daniel Cole

Julia Lazarets se joacă cu pisica ei Gabriel, după ce a fugit din Ucraina și a ajuns la gara din Przemysl, Polonia, pe 8 martie 2022.

Imagini viralizate cu refugiați miruna ioani animale 1

REUTERS/Bernadett Szabo

O femeie își mângâie copilul adormit lângă un cățeluș, la un adăpost de refugiați după invadarea Ucrainei de către Rusia, în Beregsurany, Ungaria, 7 martie 2022

refugiați animale miruna ioani

REUTERS/Stoyan Nenov

Yulia Vigrinyak, din Mykolaiv, plânge în timp ce își ține câinele în brațe la punctul de trecere a frontierei Isaccea-Orlivka din România, după ce a fugit din Ucraina, pe 14 martie 2022

animale refugiați

Chris McGrath/Getty Images

Un bărbat își poartă câinele în timp ce fuge pe un pod distrus după ce forțele ruse au intrat în oraș. 07 martie 2022, Irpin, Ucraina.

animale refugiați ucraina miruna ioani

AP Photo/Vadim Ghirda

Antonina (84 de ani), în scaun cu rotile la un punct de triaj din Kiev, după ce a fost evacuată împreună cu cei doisprezece câini ai săi din Irpin, vineri, 11 martie 2022.

Am văzut hamsteri, iepuri, papagali. Și aș mai fi adăugat imaginea unui cățel care pus strop de apă în gură 25 de ore. Când a ajuns la un adăpost de refugiați, a băut 5 de castroane cu apă. Animalele nu se pot plânge de stres sau oboseală, dar pot bea 5 de castroane cu apă! Nu găsesc imaginea, cred că am văzut-o pe facebook distribuită de un adăpost de animale, poate îmi dați link dacă o știți.

Update: Cineva m-a ajutat să o găsesc. E aici. Merci!

Niciodată nu a fost mai evident decât astăzi ce contează în viață cel mai mult.

Aveți grijă de voi.

surse The Atlantic și abc7chigaco.com

Articolul anterior

Ironia sorții? Supraviețuitor din 4 lagăre naziste, omorât de un glonț în casa lui din Harkiv

Articolul următor

Patru e ceva normal. Ce putem învăța ca părinți de la elevul care a sărit pe geam

2 Comentarii

  1. Nikki

    Doamne, ce m-ai facut sa plang, Miruna!:(

  2. Andreea

    Plansete si aici…Doamne ce imagini…si eu am copii, dar si caini si pisici..mi ar fi groaznic de greu sa le parasesc…infiorator ce traiesc acei oameni.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 135 queries in 0.184 s