Moș Nicolae, varianta la doi și cinci ani

Moș Nicolae miruna ioani

Ghetuțele au fost așezate regulamentar sub geam. Tudor, Victor, mami, tati. Tudor i-a făcut moșului unui desen cu o tablă de șah, l-a îndoit atent și l-a lăsat în ghetuțe. Cum eram proaspăt veniți de la Sibiu, nu am avut prea mult timp să organizăm, să planificăm, să pregătim.

Știți, se spune că magia sărbătorilor e maximă când tu ești mic și crezi. Dar vă spun cu mâna pe inimă că e maximă și când îți vezi copiii cum se minunează și se bucură de ceva ce încă nu înțeleg. N-ai cum să te bucuri mai puțin, n-ai cum să nu crezi.

Ce vezi în fața ochilor e real. E curiozitate pură împletită cu bucurie și entuziasm.

-Wow, mami, așa ceva niciodată nu ni s-a mai întâmplat! Îți dai seama? Noi să fim în casă și moșul să ne lase cadouri sub geam!

Deși el e un om nou între oamenii de pe pământ, iar frate-său e și mai nou. ”Niciodată” raportat la el e toată o viață de om.

Da, nu știu ce înțeleg copiii din tot acest eveniment, dar îi văd ce simt, cum se bucură și n-am cum să nu cred.

Magia sărbătorilor e reală, prieteni.

Faceți-i loc în casa voastră, la geamul vostru, în ghetuțele voastre. Deschideți-vă sufletele și ea le va umple ca pe niște cizmulițe curate care așteaptă un moș darnic și bun.

p.s. Ne-am descurcat cu un plan încropit pe loc. Am băgat copiii în vană, apă mare, la spălat. Ne-am înființat amândoi acolo și i-am șters, i-am mirosit, am glumit. Și, ce să vezi, când am ieșit, moșul venise deja.

-Io parcă am auzit ceva fix când te spălam în urechi, zice Horațiu foarte serios.
-Mami, tati l-a auzit. (și, către tati) De ce nu ne-ai zis? Cum să intre moșul așa cât noi eram în baie toți… Așa ceva niciodată nu am mai pățit.

 

Articolul anterior

Despre probiotice: Dovezi puternice arată că ajută clar în 5 boli ca tratament sau prevenție (meta-analiză) (p)

Articolul următor

Prima plombă la 5 ani și jumătate: cum am pregătit copilul să stea la dentist și cum a reacționat în fapt

8 Comentarii

  1. Elena

    Lol, asa facea si mama, de nu a intretinut aceasta magieee….pana cand in clasa 1 am aflat si am venit acasa plansa si imbufnata. “Mama, e adevarat ca mos craciun sunt parintii? Da. Pai si de ce nu mi-ai spus? Nu ti-am spus ca voiam sa mai crezi. Eu, izbuncnind iar in plans: Pai si eu voiam sa mai cred”. Mare drama,am trecut peste. Dar acum rezonez cu Ioana:)) la copiii mei. Plus ca sotul zice: eu cand am aflat m-a durut in dos ca mie nu mi-a intretinut nimeni magia. Cadourile le primeam la masa sau sub brad,ne bucuram dar nu ne imaginam acel mos:)). Fiecare familie cum simte, important e sa fie bucurie.Tudor e fantastic

  2. Silvia R.

    Si aici s-au bucurat enorm. Mai ales cel mare. In drum spre gradinita tot imi mentiona ce i-a mai adus mosul.
    Noi am pus ghetele la ei in camera si au gasit cadourile dimineata, cand s-au trezit.

    • Ce frumos! Și noi am făcut așa anul trecut, că a adormit Victor dintr-o dată. Dar anul ăsta am zis că seara e mai pe tihnă, fără graba pe care o avem dimineața cu grădi.

      Mă bucur că a fost bine la voi, să mai auzim și de bine, nu?

  3. Alexandra

    Ce frumos,
    Eu m-am prins repede cum sta treaba cu Mosul, am descoperit singura ca practic nu exista asa un duh si cineva ne pune cadourile, desi ai mei o tot tineau una si buna ca exista :))
    Daaar din clasa I, de cand am aflat am primic cadourile tot de la Mos, pana in clasa a 8-a cand ai mei mi-au dat bani sa imi iau ce vreau si dupa ce mi-am luat, le-am zis maine vine Mosu, sa vezi atunci organizare pe ei ca nu prea aveau ce sa imi ia :)))

  4. Este cea mai frumoasă perioadă a anului pentru că undeva în suflet toți rămânem un pic copii. Și mai e o vorbă: “cât timp avem părinți, suntem copii”.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 135 queries in 0.380 s