Bărbatul și cel mai popular dresscode la nuntă: ”Mie Nu-mi Zici Tu Cu Ce Să Mă Îmbrac” (p)

dresscode nuntă miruna ioani

Ai primit invitație la nuntă, iar undeva mic, spre final, scrie ceva legat de dresscode. Poate fi black tie, poate fi cocktail, poate fi stilul șlapi. Ți se urcă imediat sângele la cap. Crește tensiunea, te simți ca un papițoi, ca o mascotă la teatru de păpuși. Cine se cred mirii ăștia, să-mi spună mie cum să mă îmbrac?

Înainte să te simți jignit/ă de o sugestie de felul acesta, gândește-te că te poate scuti de o situație ridicolă.

De exemplu, eram invitați la o nuntă foarte elegantă, la un castel. Imediat mi-am imaginat rochie lungă, cu mănuși, tocuri, iar pentru soț, cel puțin un frac. Noroc că scria dress code în invitație. Căci nunta era la castel, dar era în grădină. Iarbă pe jos. Piscină. Unii au făcut baie, au sărit cap în slip. Imaginează-ți ce penibilă aș fi fost în rochie lungă cu spatele gol și pe tocuri cui.

La altă nuntă, tot ceva elegant, dar tot pe iarbă, doamnele au primit niște dopuri groase de atașat la toc. Ca să nu se scufunde în iarbă. Sigur că dresscode-ul era ceva garden-relaxat, dar multe nu au ascultat. Inclusiv subsemnata 🙂

dresscode nuntă miruna ioani

sursa foto: revista BRIDES

Așa că nu vă speriați când auziți de dresscode. Adesea e un element care te ajută să te îmbraci corespunzător. Ca să nu te simți ridicol când ești prea elegant, dar nici penibil, când toți sunt la costum și tu ai venit în șlapi.

Există pe piață o grămadă de variante de rochii de nuntă în acest moment. Cu siguranță putem găsi ceva potrivit. Iar, dacă nu, putem recicla sau închiria. De curând am avut discuția dacă purtăm aceeași ținută de mai multe ori. Ne putem relaxa, tot internetul a decis că DA.

Să boicotezi intenționat evenimentul unor miri, îmbrăcându-te foarte diferit, mi se pare un gest fără sens.

Știu însă că mulți fac o socoteală matematică și spun așa: ”Rochia de nuntă m-a costat x lei, deci îi scad din dar.” E corectă ecuația? Habar n-am. Cred că fiecare știe pentru el.

Însă problema cea mai mare nu cred că e la femei. Ele se descurcă, mai adaugă un accesoriu, schimbă geantă, asortează alt pantof. Cei mai nonconformiști într-ale dresscode-ului mi se par domnii invitați.

E acum o generație de copii care s-au trezit bărbați și care poartă adidași cu papion.

Să nu ne înțelegem greșit, e cool când ieși la o bere în oraș. Sau când mergi la benzinărie, să alimentezi. Dar când mergi la starea civilă să te căsătorești, parcă mi-aș pune o cravată sau ceva cât de cât elegant.

Sigur, simteți-vă bine, cum ar veni. Să fim oameni liberi și cu minți deschise. Nu mă deranjează deloc ce poartă alții. Zic doar că sunt mai de modă veche, să nu vă supărați. Încă am niște fixuri pe care, sper să le dau mai departe, către cei doi mici bărbați pe care i-am născut:

  • Cămașă cu mânecă scurtă, nici să mă plătești
  • La nuntă, banchet, țol festiv, nu-mi dau sacoul jos și nici cravata de la gât
  • În teniși mă duc la fotbal, nu la dineu

Sigur că o fi și defect socio-educațional. Aș vrea să mă lase tata să vă arăt o poză cu el de la nunta mea. Ziceai că e lordul von Siminel. Frac regulamentar, a avut și ceas cu lanț la piept, era ca din povești.

Aș vrea să mă lase bărbatu-meu să vă arăt poze cu cele trei cămăși pe care le-a transpirat tot atunci. Că nu și-a dat sacoul jos de pe el neam.

Sigur că nu haina îl face pe om, asta cu toții știm. Tocmai de aia uneori contează și cum ești îmbrăcat 😉

Articolul anterior

13 beneficii (bazate pe știință) ale acizilor grași Omega 3 și cum l-au salvat pe bunicul meu, la 78 de ani, de la operație (p)

Articolul următor

Ajutor, cât durează adaptarea la grădiniță? Și cum pot ajuta copilul să fie mai rapid? interviu cu Mira Loghin

11 Comentarii

  1. Turcanu

    E horror camasa cu maneca scurta si maieu pe dedesubt( care intotdeauna se va vedea indiferent de materialul camasii)!

  2. Turcanu

    Sau la mirese, nu prea imi place ideea ca la inceput, poarta pantofi cu toc iar dupa aceea isi iau ceva sandale joase sau chiar slap/ sabot( se vedem urat in poze/filmari)! Consider ca ar trebui din start sa si ia un pantof cu toc/elegant si comod pt a ramane cu ei toata nunta.

    • Alina

      Nu sint de acord..rochia de mireasa e diferita de orice alta rochie..parerea mea e ca nu exista pantofi eleganti si comozi, potriviti pt rochia de mireasa. Eu am luat cea mai moale si mai comoda si mai faina pereche de pantofi pt nunta. I-am purtat 2 luni inainte, sa se lase. Ma simteam in ei ca in sosete, as fi stat si dansat 3 zile in ei fara probleme. Dar cand am pus si rochia de mireasa pe mine, care e foarte grea la cate fuste are, nu am rezistat in pantofi nici 5 minute! Toata slujba am fost desculta, noroc ca nu s-a vazut. Iar cum fudulia a fost mare si NU mi-am luat schimburi, ca deh, erau comozi pantofii..am ajuns sa stau in singurele chestii comode de acasa, adica o pereche de balerini negrii!! Nu se vad in toate pozele, dar da, au fost observati, insa lumea s-a amuzat..am dansat de am rupt ringul toata noaptea si toata lumea isi aminteste cu placere de nunta noastra. 🤷‍♀️

      • vai, și eu sunt pățită. Mi-am luat pantofi de schimb pentru pozele dintre biserică și sală, unii ponosiți și destul de purtați, cu toc, e drept, dar nu neapărat potriviți. În ei am rămas, așa bine mă simțeam :))) nici că mi-a mai păsat de cum arată

  3. Elena

    Am avut aceleasi fixuri ani de-a randul. Pana cand m-am vindecat si ce bine este:))). Camasa cu maneca scurta, desigur daca este foarte cald afara.Sacou la 40 de grade …. Incaltaminte comoda, daca se poate si eleganta cu atat mai bine…Daca nu, fiecare cum se simte bine,apreciez asta la occidentali, ca nu se mai cramponeaza si ce bine este sa nu ai basici de la incaltaminte incomoda, in haine sa te simti bine. Inca sunt cat de cat eleganta si suntem draguti la evenimente desi am renuntat la eticheta. Si ce bine e sa fii tu insuti si sa nu te mai cramponezi(atat de mult) de ambalaj.

    • Nu știu de ce lumea are impresia că niște pantofi eleganți fac automat bășici și că un costum de mire e obligatoriu să crape pe el.

      Uite, rochia mea de mireasă a fost una spre clasică, fustă largă, umflată, nu știu câte straturi. Dar a fost ușoară, eram ca un fulg în ea, eu purtam rochia, nu invers, ea pe mine.

      Dar știu ce zici, că am trecut și eu prin perioada în care îmi chinuim trupul să intre în anumite croiuri cu două numere mai mici sau în anumiți pantofi pentru că îmi plăceau mai mult cum arată decât cum mă fac să mă simt.

      Vindecat și aici. Însă cămașa cu mânecă scurtă nu are sens. Poți alege între o cămașă cu mânecă lungă și răsuflată sau un tricou. Ori cal, ori măgar 🙂

      • Claudia

        Pentru ca fix asa e 🙂 Prin natura job-ului, am de-a face cu unii oameni foarte instariti. Manolo si Loubotin fac parte din incaltamintea cotidiana a doamnelor. Ei, nu zici ca dupa incheierea sedintelor (care includ si sesiuni foto), se duc la toaleta si se schimba cu pantofi no name? Si asta nu ca sa-i economiseasca pe aia ” de firma”, ca etaleaza cam de fiecare data altii :))) Ci, dupa cum cu sinceritate mi-au zis, sunt cumplit de incomozi, le fac basici, “bat” etc.
        Mi-a trecut amocul, ca pana atunci ma uitasem cu jind :))

  4. Aoleu, noi ne-am relaxat atât de tare cu hainele (bine, mai ales eu, sotul meu rar se stresează din cauza hainelor), că m-aș duce în blugi și adidași și la nunta mea, dacă aș mai face-o odată. :))

    • da, hhahah, noi și atunci ziceam că ne-am lua și în pijama.

      Mie îmi place să mă îmbrac frumos, să fiu elegantă, pe tocuri. Bine, îmi iese tot mai rar, mulțumim, pandemie, dar sperăm.

  5. Se numește ostentație, sau nevoie de atenție, și își are rădăcina în traume.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 143 queries in 0.392 s