Recunosc, am fost un snob: 5 preconcepții cu care bulgarii mi-au dat peste nas (p)

miruna ioani la bulgari

hotel Evrika Beach, Bulgaria, iunie 2021

Vă spun sincer, că n-aș fi mers niciodată pe banii mei să văd ce au bulgarii de oferit. Auzisem că bulgarii fură mașini și rinichi, tot felul de legende urbane de acest fel. Însă, după starea de urgență, vara fusese compromisă oricum. Când nici nu mă gândeam că am mai putea pleca undeva, a venit invitația de la o agenție, așa că am zis hai.

Și, după ce-am văzut cum poate fi la bulgari, în următorul an (adică acesta), nu numai că m-am întors, dar i-am luat și pe părinții mei cu noi.

Poate ați văzut mai multe persoane pe care le urmăriți pe facebook și instagram

că au parteneriate cu agenții, hoteluri, diverși operatori de tur. Lucrurile se întâmplă în felul următor:

Cineva lansează invitația. Dacă o accepți, înseamnă că o să povestești despre ce găsești acolo. Dar tu scrii/filmezi cum ți se pare, ce îți place ție și ce nu. Nimeni nu te obligă la ceva anume sau pe mine nimeni nu m-a obligat vreodată.

Posibil ca unii să primească și bani pentru participarea în acest gen de excursii, habar n-am. Eu n-am luat niciodată bani.

Sigur că aceste invitații sunt, de obicei, de top. Adică, ei îți oferă cele mai bune hoteluri, cu cele mai bune camere. E normal, nu? Vor să te impresioneze, ca să îi lauzi peste tot.

În perioada în care lucram la ELLE, am fost în câteva press trip-uri senzaționale.

Lansări la Hermes, Vichy, Shiseido, nici nu le mai știu pe toate. Paris, Atena, Coasta de Azur. Era cea mai frumoasă parte a job-ului pe atunci. Era și foarte obositor, sigur, fiindcă excursiile durau 2-3 zile cel mult. La plecare, avionul era așa devreme, că te trezeai cu noaptea-n cap și se întorcea așa târziu, că erai rupt.

Între, mai dormeai în fund.

Plus că pe-acolo te alergau în fel și chip, să înghesuie cât mai multe într-o singură zi. În cel mai bun caz, aveai 2 ceasuri să faci ce vrei tu. Totul era contra cronometru, dar eram tânără, nu mă plâng. Îmi plăcea mult.

Am fost și cu blogul în câteva, însă înainte să am copii.

Îmi amintesc presstrip-ul cu Oriflame, când am stat la Ritz. Și pe cel cu Madeleine, când țin minte ce frumos mirosea Florența și ce bine ne-am simțit. Apoi au fost câteva în România, unde a fost fabulos, fiindcă am văzut pentru prima dată Delta Dunării, Piatra Neamț și bloggeri cu care m-am împrietenit.

Eram ca în tabără, a fost tare fain.

Cu copiii, nu aș mai putea. E un altfel de ritm alergat. Să mai dăm puțin de țițilit, stai că am transpirat, mă scapă pipi, mi-e foame, mi-e sete, să oprim, ba să pornim, știți voi cum e cu copii mici.

Așa că, mi s-a potrivit o invitație din asta deschisă. Un concediu fără program. Puteam să ne alegem perioada, nu depindeam de avion. În cel mai rău caz, ne întorceam.

Și ne-a plăcut.

Îmi amintesc prima impresie. A fost drumul de la recepție spre cameră, cu bagajele puse pe troller-ul ăla special. Anul trecut, prima oară la bulgari.

Nu vedeam încă marea. Traversam pe lângă piscină, pe lângă oameni care stăteau la mese și beau câte ceva. Umbreluțe în pahare, că era destul de târziu, luminițe oglindite în apă și marea sărată care ne aștepta. Mi s-a părut wow, nu îmi venea să cred că suntem la bulgari.

Nu știu de ce românii se uită la bulgari de sus. E o preconcepție preluată din generații. Am suferit și eu de ea.

1. Nu e nimic vechi și comunist

Oare de ce mă așteptam să am niște pături groase la geam și să miroasă în camere a clor? Nu era așa. Mochetă pe jos, paturi mari, două băi! Hotel cochet, cu balcoane moderne, piscine și tobogane. Oamenii erau veseli, muzica era colorată, copiii râdeau.

2. Mașinile stau în parcare supravegheată și în siguranță

Sigur că bulgarii nu sunt sfinți. Se mai fură și pe la ei, cum se mai fură și-n Sibiu 🙂 Dar intuiția mea e că nemții, când au investit, le-au zis bulgarilor așa: băbăeți, dacă noi băgăm bani aici la voi, să vă trimiteți mafioții și gangsterii departe de turiști. Bine-ar fi la închisoare, dar asta nu știu dacă le-au mai zis.

Cineva m-a întrebat, dacă e adevărat că te costă parcarea la hotel 30 euro pe zi, șpagă pe care o dai paznicului.

Nici vorbă de așa ceva unde am fost noi. Și dacă am putea bănui că cei de la recepție știau că urmează un review pe blog, paznicul parcării habar n-avea. Nicăieri nu am dat numărul mașinii înainte. Ne-a deschis bariera pe baza rezervării la hotel.

3. Nu se fură ca-n codru

Mă așteptam să stau cu portmoneul după gât. Sigur că agenția ne-a recomandată să depozităm lucrurile valoroase în seif, dar nu ne-a dispărut un șfanț. Nimic. Oamenii își lăsau lucrurile pe plajă, pe prosoape. Inclusiv noi. Și nu mai făceam din ălea ”nenea, mergem și noi până în apă, vă uitați să nu umble cineva la cearșaf”? Bine, aveam șezlong.

4. Fără drumuri proaste

Și asta era pe lista mea de preconcepții. De unde, să vă arăt niște poze. Sigur că n-am mers exclusiv pe autostradă, dar nu mi-e rușine cu vecinii noștri. Au șosele bune, n-am stat în trafic. Dar nu vă imaginați drumuri pietruite ca-n Vestul Sălbatic. Eram singura care se aștepta la asta?

5. Nu au încercat nici să ne răpească, nici să ne recolteze vreun organ

N-o să vă ascund că, la primul drum prin Bulgaria, am oprit doar într-o benzinărie și numai fiindcă era extrem de urgent și nu puteam rezolva altfel. Dar n-a vrut nimeni să mă fure, nici măcar 2 minute n-am dispărut. Când ești în concediu cu copiii, cred că șansele să fii răpit scad vertiginos.

Între 4 și 5 stele, ce alegi?

Ca să vedeți cât sunt de snoabă precaută. Invitația agenției de anul ăsta a sunat cam așa: poți alege între hotelul Evirka (4 stele, unde fusesem anul trecut) și Reina del Mar (5 stele, hotel nou construit în pandemie, ultra all inclusive).

Cei care-mi urmăriți blogul știți deja răspunsul. Ca în ”Fata moșului și fata babei”, l-am ales pe cel de 4 stele.

Fiindcă era cel în care mai fusesem.

Îl știam.

Ne-a plăcut tare deja o dată.

Am fi scos bani din buzunar pentru o astfel de vacanță fără să ne gândim de două ori.

Mi-era dor de balconul acela și de priveliștea spre mare.

Ne-am dus la hotelul Evrika și a fost o decizie excelentă. (Puteți citi review-ul de anul trecut aici. Cel din acest an e aici.)

Și aș fi zis că nu vom ști niciodată cum ar fi fost la 5 stele, dacă… am fi găsit camere premium la Evrika și pentru runda numărul 2. Din păcate, în perioada care ni se potrivește pentru plecare, nu mai era liber nimic din ce voiam noi.

Așa că…

Ne ducem la Reina del Mar. E un hotel de 5 stele, ultra all inclusive. Stăm 7 zile. Tot în parteneriat cu Travel Planner.

Ce facem cu pandemia?

În momentul scrierii acestui articol, Bulgaria e pe cod verde. Rata de incidență cumulată la 1000 de locuitori e 0,3  și abia la 1,5 intră pe lista galbenă. 

Plus, Reina del Mar e un hotel foarte mare, care se întinde pe o arie largă. Posibil să fie aglomerat, dat fiind că e august, dar. Urmăresc câteva persoane care au postat deja de acolo. Plus, Travel Planner cere feedback de la turiști pe pagina lor de facebook în mod constant. Am văzut, în comentarii, poze și păreri de la oamenii care se află acum la bulgari.

Vă reamintesc că Bulgaria primește turiști fără test PCR, fără dovada vaccinării și fără carantină după. Sofia a dat asigurări că acest lucru va rămâne neschimbat.

Sigur, vom lua adeverințele de vaccinare cu noi. (nu se cer, dar să le avem)

Știm că e posibil să nu fie Mama Distanțării Sociale acolo prin restaurant. Iar dacă sunteți stricți, probabil că e mai relaxant să rămâneți acasă și în acest an.

Am scris toate aceste informații ca să fie limpede, clar și onest de ce și cum postez.

Vreau să vă asigur că niciodată nu mi-a dictat cineva să ridic în slăvi ceva ce nu mi s-a părut că merită. Și, în general, mă străduiesc să formulez păreri realiste, în feluri care vă ajută să vă dați seama ce e mai potrivit pentru voi.

Cred că, până acum, am expus cu subiect și predicat despre hotelul din Bulgaria, în care am fost. Cu bune și cu rele, cu poze și cu filmuleț.

Știți cum e să vină la tine, când ești în chiloți, un complet necunoscut care știe cum te numești și să spună

”Bună, Miruna, de la tine știm de acest hotel”?

Faci drumul spre al nouălea cer și înapoi într-o bătaie de puls.

Îți dai seama cât de important e să comunici direct, transparent și complet. Să le arăți pe toate părțile. Fiindcă nu e un fier de călcat, și-l comandă omul și, dacă nu-i ce credea, îl dă retur. E concediul lui! E vorba de mai mult decât despre bani, e timp. Unii oameni nu mai au alte zile libere, poate nici alți bani.

Și voiam doar să știți că știu asta și că o respect.

Am mai mari emoții pentru concediile dumneavoastră decât pentru al meu.

Fiindcă știu că mie-mi plac lucrurile simple și părul prins moț. Sandalele fără toc și pantalonii scurți. Vreau în concediu să mă relaxez și să mă joc. Nu caut să beau și să mănânc. Aș vrea să încap și la întoarcere în hainele cu care m-am dus.

Sunt în faza în care ”vacanță” nu înseamnă doar să plec de acasă, ci și să nu mă mai gândesc la ce mâncăm azi.

Să nu mai bag nicio șosetă la spălat. Să curăț doar nisip de pe tălpi și să nu mai pregătesc altceva în afară de copii, pentru înot.

Iar cei de la Travel Planner spun că o vacanță reușită e atunci când e mai bine, mai confortabil decât acasă.

O să vină și vremea în care ne vom apuca împreună de alergat prin străinătăți. Probabil, când vom avea lucruri de vizitat, obiective de bifat. Dar, până atunci, cea mai mare bucurie pentru copii e să le oferi din timpul tău. Să râdeți până le sar umerii din loc. Și să faceți prostii și nebunii. Să încercați lucruri noi.

Iar ca să faci astea înainte ca ei să se știe șterge singuri la fund,

ai nevoie de cât mai puțină bătaie de cap: o mare și un nisip, un all inclusive cinstit, un tobogan și doi bunici.

Dacă sunteți și voi ca noi, îndrăzniți să faceți o simulare pe site-ul Travel Planner.

Sunt sigură că vă descurcați singuri. Nu are sens să scrieți sau sunați la agenție. Prețurile finale și toate calculele sunt pe site. Oamenii sunt cinstiți, îi cunosc , au luat mulți cititori prin ei.

E mai bine decât prin Booking, fiindcă dacă e să apară ceva, să aveți vreo dorință în plus ori vreo schimbare de făcut, oamenii din agenție se dau peste cap pentru voi. E testată cu câteva cititoare de care știu eu. Prin Booking e pe sistemul: ”vrei altceva? vorbește cu booking”.

Continuarea a fost, fără excepție, în genul: ”mulțumim că ai scris, e super aici, fără tine nu am fi aflat.”

Un singur domn a adăugat: ”Am citit tot ce-ai postat, păcat că n-am și ascultat.” Se referea să fi luat camere premium la Evrika, în corp D.

După discuția cu el, în fix acea zi, m-am pus și am filmat. Iar în clip, am arătat exact și am zis mai răspicat. Asta știu din stomatologie: underpromise and overperform. Zici că era hotelul meu 🙂

Din păcate, la Evrika nu știu ce mai găsiți în corpul D acum. Încercați eventual pentru septembrie.

Deci aici am ajuns. Că, de unde nici nu ne-ar fi trecut prin cap să punem Bulgaria pe lista concediilor, săptămâna viitoare plecăm în Obzor, la Reina la Mar. E un hotel ultra-all-inclusive, 5 stele, parcare gratuită, cu aqua park și piscine încălzite.

Dacă vreți să mergeți, las link pentru reduceri la :

(Septembrie este o lună foarte potrivită pentru vacanțe la mare. Noi așa am fost anul trecut. E lume mai puțină, iar vremea e excelentă. E suficient de cald cât să îți placă și să nu te fugărească soarele în casă. Septembrie e cea mai uscată lună a anului în Bulgaria.)

15% reducere intre 01.09 – 12.09 / pana la 22.08
25% reducere intre 13.09 – 08.10 / pana la 22.08
5% reducere intre 13.08 – 31.08 / pana la 22.08

Dacă ați fost, mă ajută orice insight.

 

 

 

Articolul anterior

Messi plânge – Ce îi putem învăța pe băieții noștri de aici

Articolul următor

Cinste mamelor de băieți, care-i lasă cu păpuși și celor care-i lasă cu mașini, fiindcă e minunat să respecți cine e copilului tău

30 Comentarii

  1. alexandra

    Noi la bulgari mergem free camping, vara, cu 1 copil si la cazare in tomana-iarna. Aleg bulgarii pentru ca e mai usor din punct de vedere al transportului, e mai curat, plajele mult mai salbatice si nu sunt multi compatrioti care sa lase deseurile specifice in urma. Nu merg la all inclusive ca nu se potriveste, inca, cu ce cautam noi.

  2. Ana

    Ei bine, ceea ce pentru unii este preconceptie, noi am trait pe pielea noastra. In una din vacantele la bulgari, ni s-a furat masina din fata hotelului, iar cei de la hotel si politia bulgara au fost mai mult decât necooperanti. In timp ce mergeam cu autobuzul, taxatoarea ne-a atras atentia sa fim atenti la rucsaci, ca sunt hoti. Deci, daca nu ati trait, nu inseamna ca exista. Inteleg ca se castiga din publicitate, dar oamenii trebuie sa stie realitatea si sa acționeze in cunoștința de cauza.

    • Oooof, din fata hotelului? In ce an? Si ce hotel? Imi pare foarte rau ca ati patit asta!!! Totusi, cred ca nu e o chestie frecventa sau, cel putin, nu mai este. Sper!

    • Robo

      unui cunoscut de-ai mei i-a fost furata masina in BG luna trecuta din parcarea hotelului;
      ce-i drept, era o masina scumpa, eu cu Skoda mea nu imi fac griji 🙂

      altfel, da sunt de acord ca la bulgari e mult mai bine decat la romani, si marea e mai frumoasa 🙂

      si acum, dupa ce am facut 2000 de km prin BG ca am fost in Thassos de 2 ori, pot sa confirm ca bulgarii sunt MULT mai civilizati in trafic decat romanii – o fi din cauza camerelor, nu stiu, dar 95% din oameni respecta de ex limitele de viteza, chiar cand se trece de la 90 la 60 la 90 fara nici un motiv aparent gen localitate etc

      • Să zicem că nici noi nu atragem atenția la capitolul limuzină 🙂 Dar bietul om!!! E groaznic!

        Bine, probabil că dacă aș fi scris de furat mașini în București, se trezeau niște oameni care să povestească despre o hoție din centru, în amiaza mare.

        Bun venit acasă, te salut, Vasile :)))

  3. Silvia R.

    Vacanta placuta! 😁

  4. Anca

    Am fost anul trecut la Reina del Mar. Atunci piscinele nu aveau apa incalzita, dar tot a fost bine, chiar daca era apa destul de rece.
    Atunci fiind in plina pandemie regulile de servire a mesei si purtarea mastii in interior erau foarte stricte si ne-am simtit in siguranta (manusi de unica folosinta la bufet, tacamuri ambalate individual, personal vigilent care iti atragea atentia).
    Au mai multe restaurante acolo, cateva a la carte, cu rezervare in prealabil. Recomand sa va faceti rezervare pt cina in prima zi la aceste restaurante (sunt locuri limitate) pentru ca e mai liniste, mai putin aglomerat si mult mai buna mancarea.

  5. Anna

    Buna. Subscriu la ce s-a scris mai sus, daca nu le trăiești, nu înseamnă că nu se întâmplă. Am fost și noi cu niste prieteni tot la pomul lăudat (Evrika). Parcarea sub nici o forma nu a fost in curtea hotelului, deși mi s-a confirmat în rezervare că va fi private and secured. Ambele mașini au fost parcate la 300m de hotel, direcționați tot de ei, fara supraveghere și doar norocul ne-a ajutat sa nu dispară ca prin magie. Plecând cu mașina intr-o zi, la întoarcere, portarul nici nu a vrut să ridice bariera sa coboram in fata hotelului, nu a stat deloc la discuții. Am fost nevoiți să coborâm în stradă, in fata barierei, din ambele mașini, într-o strada aglomerată, cu mașini non-stop, cu copiii. Din păcate nici personalul hotelului nu respecta regula cu masca. Desi noi ne-am simțit relativ ok, că doar am fost cu prietenii, cu siguranță nu vom mai pleca ‘urechea’ la tot PRul din online.

    • Elena

      Ana si Anna, imi pare rau. Si eu am plecat urechea la alta recomandare online a multor mamici din comunitate si am ajuns intr-un loc care nu numai ca nu mi s-a potrivit, dar a fost si scump si cu mancare nasoala, pe litoralul romanesc.Acum mai scoatem alti bani pentru a doua vacanta ca sa “reparam” amintirea primeia:)). Cel mai bine este sa alegeti din ce vi se potriveste, mai ales ca in zilele noastre din fericire exista si review-uri si poze care ajuta. Spor la vacante frumoase si amintiri de neuitat!

      • Anna și Elena, îmi pare rău. Să le luăm pe rând.

        Anna, ai văzut că există parcare în curtea din spatele hotelului. Nu știu de ce nu ați parcat acolo și v-au redirecționat, oare nu mai erau locuri? Ceea ce nu e o scuză, sigur, dar e o explicație.

        Cât despre PR-ul din online și de peste tot, e foarte bine să fii vigilent și să filtrezi totul prin prisma propriilor preferințe. De asta am și explicat cum funcționează acest gen de promovare. Noi am avut camere premium în hotelul de pe plajă. Sigur că, dacă cineva a luat camere standard, nu a avut același tip de cameră, cred că e evident. Însă e nevoie să fie subliniat, tocmai ca așteptările să fie setate corect.

        Acum că ai fost la hotelul Evrika și ai văzut ce am povestit și scris eu despre el, îți poți face o imagine corectă. Sigur că, dacă eu am parcat mașina în spatele hotelului (de 2 ori), nu am putut spune că am parcat-o altundeva. Sigur că, dacă mie mi-a plăcut peștele lor, nu am putut spune că e groaznic.

        Nu mi-au plăcut cafeaua și pernele, mulți n-au avut o problemă cu niciuna dintre cele două.

        Însă înțeleg că faza cu parcarea v-a lăsat un gust amar, dar mă bucur că nu a marcat întreaga experiență și că v-ați simțit totuși bine per total.

        • Mara

          Subscriu la ce ati scris dvs. Sunt atatea locuri minunate, civilizate in Romania, dar nu stiu de ce vedem doar ce e rau!? Noi suntem acum la Nessebar-Sunny beach. Este foarte frumos, cochet si primitor hotelul, iar mancarea, all inclusiv, buna! Dar sunt si minusuri: aproape lipsesc trotuarele din statiune, drumurile sunt carpite, treceri de pietoni putine, iluminat stradal foarte precar, spatii verzi complet invadate de buruieni si de gunoaie, cosuri de gunoi foarte putine, iar de bancute pe faleza sau pe promenada, nici vorba! Deci, cu bune si rele! Ne uitam la o ambulanta si nu ne venea sa credem ca mai e pe drumuri saraca! Un autobuz etajat care trebuie sa faca turul statiunii sta sa isi dea duhul si nici nu respecta vreun orar. Una peste alta, ne-am simtit bine si avem un termen de comparatie.

          • Haha, ma bucur ca va simtiti bine. Noi nu am apucat sa vedem
            Statiunea prea bine, dar ce am vazut nu am fost impresionati. Ba chiar am scris ca e plin de tarabe si ca o geanta Chanel costa cat un magnet de frigider 🙂

      • Eu am avut cea mai mare dezamăgire din asta cu rețetele de mâncare, mai ales pentru bebeluși. Mămicile din comunitate se jurau că sunt grozave, că halesc bebeii de rup, că ce bun e să îndulcești cu dovlecel și brioșe și nu mai știu ce. Mno, eu nu aș fi dat ce a ieșit nici la dușmani.

        Dar sigur, nu e același lucru cu o vacanță, că brioșa o arunci și drum bun. Un concediu e diferit. Îmi pare bine că aveți resursele să reparați ce se mai poate și să înlocuiți amintirile cu altceva 🙂 have fun!

  6. Nikki

    E frumos in Bulgaria, nimic de zis. Într-o singură privința simt să te contrazic, nu cred că românii privesc de sus bulgarii sau vreo alta nație, cel puțin din Europa. Romanii se consideră neamul de cea mai joasă speță, și asta cred că este ceva unicat la un popor. Mi-a fost și îmi este foarte greu de înțeles aceasta atitudine de autodenigrare. Dacă ni se întâmplă ceva rău, tara e de rahat, mă scuzați. Dacă se întâmplă ceva rău la alții, e o excepție nefericita. Ii divinizăm permanent pe alții. Nu spun că tu ai aceasta atitudine, e firesc să povesteasti o experiență minunată și să faci reclamă unor destinații frumoase. Am fost și eu în Bulgaria și confirm ce spui. Am fost însă și la dărăpănata Sulina, în iulie, și pot spune că: am mâncat bine, dormit bine, într-un apartament curat, am făcut baie intr-o mare fara nici o alga (nu exagerez), cu apa mica, excelenta pentru copii, am pășit pe nisip fin și fără mizerii, cu distanta mare intre umbrele, am văzut locuri superbe, nu am auzit muzică și mahalagisme. Preturile sunt rezonabile. Am întâlnit oameni frumoși și a fost o experiență minunată, pentru noi și copilul nostru de aproape 8 ani. În aceeași măsură, sunt și destinații în țara asta pe care le-aș evita, așa cum sunt in toate tarile.

    • Elena

      Ce frumos.. daca ti-a placut Sulina, poti incerca si Sfantul Gheorghe, este similar doar ca este (fost) sat pescaresc, E adevarat ca au aparut multe pensiuni moderne, dar e un loc aparte cu o enegie minunata.

    • maria

      Asa e, cei care au cele mai multe lucruri rele de spus despre Romania sunt … chiar romanii.
      Sunt atatea vorbe pe care le auzim des la cei din jur: “ca la noi la nimeni”, “Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita”, “tara de rahat”, “vrem o tara ca afara” etc.
      Nu stiu de ce avem impresia ca oriunde e mai bine decat in Romania, ca asta e ultimul loc din lume unde sa vrei sa traiesti.
      E mare pacat.

    • oo, știu ce zici! Să vezi ce era la gura unor români, știu de pe vremea când locuiam în Anglia. Discursurile erau de două feluri: cei cărora le era dor și venerau orice de pe pământ românesc. Și cei cărora le era scârbă, de îi întrebai ceva și îți răspundeau în engleză. E foarte diferit.

      Cât despre destinații românești, sigur că există și la noi locuri minunate. Am avut și noi o experiență faină în Deltă, despre care am scris și gratuit. E pe blog, să ajungă la toată lumea .)

  7. Ma bucur pentru voi, o sa va placa mult. Eu am fost si la Evrika si la Reina del Mar, asa cum stii, anul asta in iunie si anul trecut, in septembrie.
    Evrika e mai intim, mai cald intr-un fel, Reina del Mar e mai luxos. Fiind hotel mai nou, fiind si de 5 stele, sunt mult mai multe facilitati.
    Probabil veti avea un apartament, asa cum am avut noi, cu priveliste la mere. E superb si imens si veti avea parte de rasfat total.
    Recomand sa-ti iei de-acasa un sapun lichid pentru spalat pe maini, e mai usor de folosit.
    In camera vei avea aparat de facut cafea si ceai, mie mi-a placut foarte mult ceaiul verde cu iasomie.
    Mancarea e buna, arata wow, dar recomand sa evitati fructele de mare.
    Inghetata care este in holul hotelului, langa lift, la intrarea dinspre piscinele copiilor e mult mai buna decat cea din restaurant. Inghetata din restaurant are prea mult colorant si gust nu prea ok. Dar cea din hol e foarte buna.
    Prajiturile sunt superbe, dar cu prea mult colorant pentru mine, nu le-am gustat. Eu oricum nu mananc dulce decat foarte rar. Am gustat baclavaua cu lapte si ciocolata, e delicioasa! Daca o gasiti, o recomand, nu are coloranti si nu e asa exagerat de dulce cum este baclavaua in general. Sunt niste cofetari turci tare draguti care fac prajiturile.
    Sa va faceti rezervare la grill-bar, restaurantul de pe plaja. Este acolo un ospatar care vorbeste bine engleza. Daca va place pestele, va recomand sa cereti lufar, puteti sa spuneti ca vreti pestele ala care mi-a placut mie mult. E foarte bun.
    Repet: o sa va placa. Personalul e foarte amabil, curatenia impecabila, mancarea buna, chiar e pentru toate gusturile.
    Daca mai vrei ceva sugestii, le discutam. Stii ca eu le-am vazut si bucatariile, nu am fost doar turist, asa ca pot spune cu maxima corectitudine totul.
    Vacanta placuta, dragilor!

    • Daaaa, știu, de asta e foarte valoros comentariul tău și îți mulțumesc că ți-ai făcut timp!

      Sincer, prăjituri noi n-am gustat nici la Evrika. Prea colorate să îndrăznesc 🙂 Dar eu sunt mofturoasă oricum la dulciuri. Le dibui din ochi și le miros imediat dacă au în ele ce trebuie.

      Bine că mi-ai zis de înghețată, că doar mă știi cum sunt :))

      Dacă nouă ne-a plăcut la Evrika, sunt șanse mari să ne placă la Reina, zic. Dar ceva emoții tot am, recunosc.

      Mulțumesc pentru sfaturi, voi ține cont de tot. Revin cu impresii.

  8. Georgiana

    Parteneriatul cu agentia presupune concediul pe banii agentiei? Adica pt aceasta excursie nu ati scos nimic din buzunar? Numa’ intreb.

  9. Așa e probabil și cu România, este văzută de către cetățenii altor state de sus, însă când ajung aici văd cu totul altceva…de la atitudinea persoanelor până la servicii…o spun ca persoană care are legătură cu turismul.

    • Da, exact. Mulțumes că ți-ai făcut timp să lași acest comentariu.

      Și pe noi ne întrebau englezii dacă în România avem frigider și mașină de spălat. Hhahah

  10. Eu astept cu interes sa-ti aud parerea despre Reina Del Mar. Pare bomba! Sunt curioasa daca e mai potrivit pt familii cu copii sau mai pe liniste, pentru cupluri. 🙂

    • Da, multe review-uri sunt foarte bune. Faza e că e un loc și destul de scump pentru bulgaria, deci pretențiile sunt mari pe bună dreptate. Vedem! te pup

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 185 queries in 0.484 s