Și tu ce mai faci de mâncare? Mirodeniile (sănătoase) te pot scăpa de clasicul ”grătar cu piure de cartofi” (p)

https://www.shutterstock.com/image-photo/chef-preparations-spaghetti-pasta-salt-water-1265584438

Știți cum au scriitorii un blocaj câteodată, de se uită ore-n șir la o pagină albă și nu pot lega nicio propoziție, așa le apucă din când în când pe mame. Nu mai știu ce să facă de mâncare.

Eu pățesc asta cam în fiecare săptămână. Ce mă scoate din situație? Un telefon la pizzerie. Doar că, fir-ar să fie, a doua zi am aceeași problemă! Atunci, bag o mazăre cu pui la multicooker. E mâncarea mea ”preferată”, fiindcă se face rapid și mega ultra simplu.

E și gustoasă, îi place și soțului, le place și copiilor, fiindcă mazărea e acel fel de mâncare delicios pe care-l gătesc ceva mai rar decât piureul. Să nu ne înțelegem greșit, fac un piure de te lingi pe degete, ai mânca toată oala odată și ai mai cere. Noi putem mânca liniștiți piure cu roșii, piure cu castraveși murați, piure cu orice, atât de bun iese.

Singurul dezavantaj al acestui piure e frecvența.

O să vă dau și secretul de expertă în pireofrișcă, desigur, fiindcă știu că nu mai puteți de curiozitate. Dar altădată, acum vreau să vă zic ceva ce am descoperit cu mare încântare și cu mari șanse să intre pe heavy rotation în meniul familiei noastre.

Niște mirodenii adevărate.

https://www.shutterstock.com/image-photo/chef-preparations-spaghetti-pasta-salt-water-1265584438

Le iau pe rând, ca să nu cădeți pe spate.

De la dreapta la stânga, e un amestec de mirodenii BBQ, alge marine nori și flori. Sunt pentru legumele la grătar, care capătă gustul ăla bun de la sosuri colorate, doar că mirodeniile astea sunt sănătoase. Adică, nu sunt chimicale.

Stați să vedeți cum arată:

Puteți mări imaginea, ca să vedeți fix bucăți de petale mov pe roșiile mele din tigaie.

Sunt la fel de bune la gust precum sunt de frumoase la vedere. Vegetarienii cred că râd pe sub mustăți la faza asta. De mine, că am descoperit apa caldă. 🙂

Cele mai multe roșii de aici le-a mâncat cel mic, fără niciun strop de adaos de sare.

Gustul nu e fix-fix ca cel de chimicale BBQ, m-aș fi și îngrijorat să fie. Dar e o combinație faină cu leurdă și alge marine, care m-a făcut să vreau să o pun și pe carne.

Amestecul costă 15 lei și se numește Holy Veggie.

mirodenii sonnentor miruna ioani

Numărul doi pe lista de yummy-yummy e amestecul de mirodenii pentru orez.

Bine, poza de mai sus nu-mi aparține, dar e foarte-foarte aproape de ce ar fi putut să fie. În realitate, habar n-am mâncarea care arată așa cât e de bună, dar vă puteți imagina cum e mâncarea care arată AȘA, că n-ai mai apucat să-i faci poză:

În apa care fierbe orezul, am pus o linguriță din acest amestec de mirodenii:

Gustul e asiatic, seamănă cu un fel de curry, are și scorțișoară, e și dulce, dar nu destul cât să fie desert. E și picant, dar nu destul cât să nu-l oferi copiilor. Pe scurt, fiul meu cel mic a halit două castroane. Consecutive.

Acum, asta înseamnă ori că orezul ăsta a fost bun tare, ori că băiatul chiar s-a săturat de pizza și piureul din dotare.

Costă 14 lei și se numește Mirodenii Orez a la Mrs. Wong.

Și vă mai pot recomanda, pentru oameni mici și mai mari de 1 an, amestecul de sare și verdețuri:

Noi o folosim direct peste carnea la grătar. E un gust bun, fără a fi deranjante atingerile de verdeață. Sunt unele ierburi, poate ați observat, pe care le pui în mâncare și apoi, orice ai face cu acele condimente are același gust. Indiferent dacă gătești pui, vită, orez sau roșii.

Costă 14,5 lei și se numește solnița de sare cu 12 verdețuri. Există și în variantă pliculeț. Poate fi folosită la salate, supe, tochituri, sosuri, fripturi și orice ne mai place nouă.

Toate aceste mirodenii sunt marca Sonnentor, precis unii dintre voi o cunoașteți. Au și ceaiuri, și cafele, și sunt prezenți în multe magazine eco.

E o companie austriacă fondată în 1988 de către un austriac care a vrut să păstreze energia fermierilor în fața valului de industrializare, monoculturi și supraproducție. Și a reușit.

Sonnentor înseamnă Poarta Soarelui.

Iar crezul companiei e că ei sunt poarta fermierului către lume. Fermierul lucrează cu har pământul, exclusiv în sistem de Agricultură Ecologică, iar Sonnentor se ocupă să dea bunătățile mai departe.

Anul acesta vor deschide încă un punct de lucru în România, undeva lângă Reghin și vor investi acolo jumătate de milion de euro.

E o veste bună și am ținut să scriu asta în acest articol. Pentru mine, asta înseamnă creșterea unei companii sănătoase, dar și multe locuri de muncă nou create.

Cred că avem pământuri bune la noi acasă și că natura e vindecătoare în feluri pe care nu le înțelegem încă. Dar, iată. Ne străduim să facem cât ne țin puterile de bine.


Nu folosiți vegeta.

N-are ce căuta la voi în casă. Nu folosiți condimente făcute din plante măcinate până devin pudre pe care nu le mai recunoști. Sigur că putem face excepții fără să fie un capăt de țară. Dar nu le băgați în heavy rotation ca noi -pireofrișca.

Studiați etichetele. E important să aveți încredere în ceea ce cumpărați. Și nu în ultimul rând, învățați-vă și copiii să citească. Mai ales ce scrie cu litere mici în colțuri și cu steluțe pe un fund de ambalaj.

Vestea bună e că primim o reducere de 15%

în magazinul Sonnentor cu codul

15ANIDEBUCURIE

(Codul scris neapărat cu majuscule).

Vedeți că au gemuri și siropuri fără zahăr, miere, cafea verde și tot felul de condimente. Mai pun și eu o comandă și aștept răspunsurile voastre la veșnica întrebare: și tu ce mai faci de mâncare?

Articolul anterior

Tratează-ți corpul ca și cum ar fi al cuiva pe care iubești

Articolul următor

Piure de cartofi sub formă de frișcă: rețeta aia bună, de lingi oala și mai vrei o porție

9 Comentarii

  1. Oana

    Incercati ceaiul de verbină. E delicios!

  2. Aurelia

    eu asteptam sa ne spui cum faci minunatia aia de piure….

  3. Silvia R.

    Si eu sunt inpotriva Vegeta sau cine mai stie ce altfel de combinatie de sare cu aroma de legume. Nu stiam de Sonnentor, dar voi incerca.
    Eu in general ca mirodenii folosesc f mult cimbru, busuioc si oregano. Toate uscate si macinate.
    Cat despre ce mai gatesc… aici e greu. As incerca si eu mazarea, dar nu mananca cel mare. As face carne, dar nu mananca cel mic. Au gusturi total diferite si trebuie sa ma gandesc f mult pana gasesc ceva sa ii impac pe amandoi. Dar in general trebuie sa fac feluri de mancare separate. Stiu – lucky me!

  4. Maria

    Îmi pare rău că nu îți plac ceaiurile, pentru că au o gamă largă de ceaiuri bestiale!!! 😍

  5. Violeta

    Eu inca astept reteta de sushi😁

    • hahhaha, nu am mai făcut de ani! nu am timp nici să curăț legumele pentru o salată. Pentru că victor e atârnat de mine non-stop

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 137 queries in 0.390 s