Cum alegi un aspirator robot care face curățenie de la distanță, cea mai bună invenție după apa caldă (review Rowenta X-Plorer Serie 95) (P)

anestezia epidurală

bomboanele fără calorii

gătitul la distanță

aerul condiționat

mașina de spălat vase

scutecele de unică folosință

și aspiratorul robot

Lucruri, sus de tot pe lista celor mai bune invenții din lume.

Știți vorba aia, că sunt atâtea de făcut, încât ai nevoie de o clonă? Ei, un aspirator robot rezolvă. Face curățenie, tu nici măcar nu trebuie să fii acolo.

Nu cred că e nevoie să conving vreo cititoare a acestui blog sau vreo femeie pe lume (poate bărbații să aibă dificultăți de convingere, dar avem și noi strategiile noastre.. 😛 ) că e mișto, deci intru direct în subiect.

Dacă AI NEVOIE de un aspirator robot? Nu, sigur că viața ta nu depinde de asta.

Dacă ai nevoie de MAI MULT TIMP în care să faci ce vrei tu? Arătați-mi-l pe ăla care zice NU.

E exact ca în clipul ăsta: Niciun om nu se trezește sâmbătă dimineața și se gândește ”abia aștept să dau cu aspiratorul”.

Recent am publicat acest clip cu aspiratorul nostru robot de la Rowenta, X-Plorer Seria 95.

Deci suntem de acord că un aspirator robot ne-ar schimba viața (de fapt, cineva chiar așa se exprimă într-unul dintre review-urile de pe emag).

Cum alegi un aspirator robot? Lucruri de care să ții cont:

  • Ce casă ai: Dacă locuiești într-un apartament mic, un aspirator robot cu rezervor de praf mic și acumulator mic va fi suficient pentru nevoile tale. Dacă locuiești într-o casă mare, te ajută un aspirator mai puternic, cu rezervor pe care să nu-l golești după ce-a terminat sufrageria și cu baterie care să nu țină doar în debara.
  • Ce podele ai: Fiindcă există aspirator robot mai potrivit pentru covoare sau pentru parchet și gresie sau pentru ambele. Fiindcă există și variante cu mop. După care, variantele cu mop vin cu opțiunea de a selecta zona de covor pe care să nu-l spele, la unele modele va trebui să te ocupi de asta manual.
  • Câți căței și pisici ai: sunt multe modele special gândite pentru părul de câini și pisici. Există niște perii speciale și cred că sunt o soluție reală extraordinară dacă nu vrei să respiri păr de Grivei nevinovat.
  • Câți copii ai: Factorul copii înseamnă două lucruri: mult Lego pe jos și puțin timp la dispoziție. De asta, e important ca un aspirator robot într-o casă cu copii să aibă putere mare de aspirare, plus posibilitatea de a-i pune bariere și zone interzise. De exemplu, să nu intre în spațiul de joacă unde sigur sunt multe chestii pe care nimeni nu le-a strâns de pe jos sau să evite o cameră unde poate cineva mic doarme.
  • Cât de joasă e mobila ta: Fiecare aspirator robot cu dimensiunile lui. Modelele mai subțiri intră sub mobila de bucătărie, de exemplu, fără probleme. E locul ăla unde nici ochiul soacrei nu bate, deci nici tu nu intri să ștergi în fiecare zi.

Aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Seria 95

Câteva chestii tehnice, poate interesează pe careva: durează 4 ore să se încarce complet și bateria îl ține 225minute. Doamne, dă-ne o casă pentru acest aspirator!

Rezervorul de praf e de 0.5l, pe noi ne ține cam 3-4 aspirări, dar te anunță când să-l golești că e plin.

aspirator robot rowenta

Face o hartă permanentă a locuinței, adică nu mapează de la zero de fiecare dată. Poate ține minte mai multe hărți, ceea ce ajută când ai o casă cu etaj.

aspirator robot rowenta

Face harta cu o cameră și laser și se mișcă regulat. Că sunt alte aspiratoare care se deplasează random prin casă până acoperă toată suprafața.

aspirator robot rowenta

Urcă fără probleme pe un covor cu fir mediu și coboară la loc.

Are mop și aici vine chestia super faină, extra opțiunea și a cincea stea: din aplicație, poți seta debitul de apă (de exemplu, nu o să-l lași să spele parchetul și gresia cu același debit).

Mai mult, poți închide zone întregi de pe hartă, unde să nu aibă acces. Nu vreau să dea cu mopul peste covor, bineînțeles. Așa că blochez zona de covor.

Are senzor anti-cădere și anti-coliziune. Adică, nu intră cu toată forța în mobila din jur. Al nostru se strecoară și printre picioarele scaunelor, fără să fie nevoie să le ridicăm. Am făcut un clip scurt, ca să vedeți.

După care se întoarce singur la stația de încărcare și se potrivește în ea perfect.

Aspiratorul robot are wi fi, se conectează foarte ușor. Am reușit singură, fără probleme.

Poți seta zone interzise:

Sau pur și simplu bariere:

aspirator robot

Poți seta tipul de aspirare: mod cu mop, silențios, standard, puternic, maxim, precum și regla debitul apei.

Amplificare automată înseamnă că aspiratorul depistează când urcă pe covor și își ambalează motoarele. Când coboară pe parchet, reduce puterea de aspirare.

În aplicație, are telecomandă:

sau poate fi programat să pornească singur:

E subțire (în poză e un iphone 6) și încape pe sub mobila pe unde eu nu aș ajunge cu siguranță cu aspiratul de fiecare zi:

aspirator robot

Așa arată rezervorul (atenție, să nu rămână ud pe afară sau să atașați laveta udă rău -nu o puneți sub robinet- că are un sistem de protecție și va refuza să pornească)

E scump un aspirator robot?

Prețurile variază între câteva sute și câteva mii de lei. Diferența stă în tehnologie. Noi am avut, de exemplu, un aspirator robot luat imediat cum ne-am mutat în România. Problema a fost că i-am pierdut telecomanda cu toate mutările de atunci și nu l-am mai putut folosi deloc. Dacă voi sunteți la fel de organizați ca noi, o aplicație e de mare ajutor ca să nu ajungeți voi să ștergeți (ca noi) aspiratorul de praf.

Deci cred că sunt foarte importante îmbunătățirile aduse de tehnologie.

Cum se împacă un aspirator robot într-o casă cu multe jucării pe jos?

Pentru o casă cu copii, unde efectiv nu ai cum să ții ordine ca la farmacie, e important să poți seta zone interzise și bariere. Aspiratorul poate curăța dormitoare, hol, baie și bucătărie, fără să intre în camera de joacă sau pe covorul cu jucării din sufragerie.

Atenție, aspiratorul robot nu va ajunge peste tot, deci nu înlocuiește un aspirator clasic. E pentru ceea ce numim întreținere. De exemplu, nu ajunge în colțuri și nu intră după uși. E pentru curățenia aceea pe care o faci rapid și care se face mai ușor dacă nu lași să se adune. Și e grozav că asta nu te costă timp!

Aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Seria 95 poate fi cumpărat de exemplu de pe emag, de aici. Neapărat să citiți review-urile aici.

Cam asta ar fi. Sper să vă fi fost de ajutor acest articol. Iar dacă vă cumpărați un aspirator robot, neapărat să-l botezați. Din ce am citit pe facebook pe la postările anterioare, multe aspiratoare robot au (Doamne, ce coincidențe) nume de bărbat!

Articolul anterior

Ne-am descurcat, fetița mea

Articolul următor

Ei doi dupa ce nu vom mai fi noi doi

6 Comentarii

  1. Oana

    Două curiozități am. Cum se descurcă cu aspirarea firelor de păr uman 🙈? Mie îmi cade multicel. Și cum îl cheamă pe aspiratorul vostru? Dacă nu e secret, firește.

    • Firele mele de par sunt blonde si nu sunt f lungi, deci zic ca se descurca. Nu il am de atat de mult timp, incat sa spun ca fac probleme. Nu stiu daca te pot ajuta in sensul acesta.

      Pe al nostru il cheama (tot) Firicel ca pe stramosul lui ramas fara telecomanda.

  2. Valentin

    Am unul mai basic, dar care are cam aceeași construcție. Ideea e că aspiră și el cât poate. Ce mă enervează cel mai tare e că se umplu periile alea cu păr și trebuiesc curățate. Per total, nu și merită banii.

    • Imi pare rau ca esti dezamagit de al tau. Cred ca firele de par se incurca in cam orice aspirator ai avea, sa stii.

  3. Si eu am o intrebare la fel de importanta 🙂 Mai stii cumva de unde ai lantisorul cu creioane curcubeu? Ar merge perfect sa il fac cadou fetei mele 🙂

    • L-am cumparat de la o fata de pe fb, o tipa pasionata de creioane colorate, care facea mukte chestii cu ele, nu numai coliere. Dar nu mai stiu cum o cheama 😔

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 131 queries in 0.428 s