Dacă nici voi nu puteți suporta ouăle de Paști cu gălbenuș verde pe margini, sunteți în locul potrivit.
Eu sunt fan ouă și mănânc zilnic acest aliment.
Până am decoperit rețeta pentru un ou cu gălbenuș cleios, nici prea moale, nici prea tare, ca la Sf. Vineri, mi-a luat ceva.
Aveți aici rețeta mea perfectă, după ani de încercări
Cum iese cleios în mod obișnuit:
îl scot direct din frigider, îl pun în apă rece, oala pe foc. 4 minute după ce începe să fiarbă. Când se termină, pun imediat sub robinetul cu apă rece.
Iese cleios spre moale, cu următoarele variațiuni: dacă fierb într-o oală mai mare, cu mai multă apă de încălzit, trebuie să scad timpul puțin, fiindcă durează mai mult să ajungă la temperatura de fierbere.
Dacă ouăle sunt foarte mici, vor ieși mai tari.
Dacă ouăle sunt de cumpărat, vor ieși mai tari. (bănuiesc că au coaja mai subțire, altă explicație nu am)
Cum adaptăm rețeta la ouăle de Paști:
Le spălăm conform instrucțiunilor. În timpul acesta, ele ajung la temperatura camerei.
După care le fierbem în funcție de cum le vopsim:
- Dacă le vopsim în apă fierbinte, le fierbem și mai puțin. Ținem cont că ele vor mai petrece un timp în apă fierbinte.
- Dacă le vopsim în mână, le fierbem cât să fim mulțumiți.
Noi alegem de mulți ani a doua variantă. Mi se pare că îmi oferă control mai mult asupra produsului final: cât e de fiert oul.
- Punem ouăle în oale mari, cu multă apă.
- Le lăsăm să fiarbă 3 minute, fix.
- Nu turnăm imediat apă rece peste ele, ca să nu crape.
- Deci le scoatem și le lăsăm să se răcească. (mai ales că unele vopsele de mână au nevoie de căldura oului)
Încercăm unul. Dacă e moale și curge, e perfect. Fiindcă atunci când îl punem la frigider, se mai întărește.
Văd pe net tot felul de recomandări, să fierbi ouăle de Paști 10 minute. Doamne ferește și păzește.
Faceți cum v-am zis. Vor ieși niște ouă demențiale, fără verde la interior!
Tăiați oul pe jumătate, scobiți gălbenușul, așezați-l în albuș ca într-o bărcuță în picioare. Turnați un strop de ulei, oțet și muștar, luați cu ridichi și o să mă pomeniți.
foto Pixabay
Oana
Noi le fierbem în apă cu foi de ceapă, direct și împreună, nu cu vopsea cumpărată. Recomand metoda asta de vopsire. Poate o sa încerc și eu să le fierb cum ai zis. 🙂
Miruna
da, e o metodă sănătoasă și tradițională. Însă culorile nu ies la fel de vii și frumoase ca cele cu vopsele din comerț, ofc. De asta noi alegem vopsitul la rece, în palmă, pare un compromis cât de cât, vopseaua nu trece prin coajă, plus că mâncăm o dată pe an, deci nu cred că e un capăt de țară.
Plus că e mai simplu, jeeezăse, bunicii mei făceau cu coji de ceapă și legau ouăle cu trifoi în ciorapi și, Doaaaaamne, ce de mai munceau!
Oana
Si eu fac cu ciorapul și acum :)))) dar am răbdare tocmai pt ca e doar o dată pe an, vorba ta😀😁.
Elena
Buna! Nu ca sunt venita dupa alta planeta, dar ce vopsea este aceasta? (Le vopsesti in mana..) picii mei cred ca ar fi foarte incantati… si asa nu inteleg ei de ce noi vopsim cu ceapa :))))
Miruna
Ceapa e mai naturală, nu se compară, ce folosim noi sunt vopsele din magazin, na.
Elena
Si noi vopsim.cu ceapa.Si ne plac culorile:))
Mihaela
Multumesc mult pentru reteta 😀
Adriana
Si noi vopsim cu coji de ceapa de vreo 3 ani deja. Nu ies perfecte, dar imi place nuanta pe care le-o dau cojile.
Si eu mare fan oua, mai ales ochiuri prajite in putin ulei de masline.
Sarbatori cu bine si cu liniste!
Doina
Pentru cei care prefera ouale tari dar fara marginea verde- se pun in apa rece si cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac,se opreste focul si se lasa 13 minute.