Ducele de Hastings, acest Juan del Diablo modern care a sucit mințile și a furat nopțile femeilor de Crăciun

Ea seamănă cu Monica a lui Juan și cu Rose a lui Jack (are până și aluniță, come on!), cu rochii de epocă și sânii ridicați de corset. Dar să vă zic de el!

El e înalt și are vocea groasă și e dus la sală.

Vine și cu o poveste senzațională din copilărie și cu un pedigree fabulos. Deștept și bogat, frumos și inabordabil, visul oricărei domnițe. Doar superlative.

Domnul din poză e actorul principal din Bidgerton, noul serial difuzat de Netflix pe 25 decembrie. Da, un sezon întreg, pe care l-am și văzut în 2 zile, că na… e o situație că nu te poți abține și că încă ești în vacanța de iarnă la maică-ta acasă, iar eu sunt un om care trăiește în prezent :p

Încă nu s-a anunțat sezonul 2. Dar, la cum arată … situația, nu cred că vor întârzia mult veștile bune.

Serialul e o combinație

între Juan del Diablo (la capitolul testosteron, e din belșug),

Gossip Girl (fix aceeași rețetă),

Downton Abbey

și 50 shades of Grey (nu vreau să vă ridic așteptările, vă zic doar că merită riscul).

E produs de Shonda Rhimes, mama Anatomiei lui Grey. Ce să vă mai zic?

E o ficțiune care nu respectă istoria și ne doare-n cot.

Adică, uitați-vă încă o dată la actorul principal. Iubită-sa e o tipă perfectă pentru rol, are un chip angelic, buze groase, ochi de căprioară.

Există o chimie bună de tot între ei.

Acțiunea merge repede.

Se întâmplă și chestii imprevizibile.

Nu e totul o telenovelă, apar și dialoguri deștepte every now and then.

Dar nu ne uităm pentru dialoguri, remember?

M-a atras ce comentarii am văzut prin social media despre acest serial. Iar, dacă ar fi fost alcool, să zicem că ieri noapte aș fi comis-o rău, dar rău de tot. M-am culcat la 5 dimineața.

Să-i dea Dumnezeu sănătate familiei mele, că altfel nu m-aș fi putut bucura de o astfel de experiență.

Să vă uitați, dar vedeți că dă dependență. E un caz tipic de binging. Să nu ziceți că nu v-am zis.

Articolul anterior

noi tot acasa am fi stat de revelion

Articolul următor

O poveste scurtă cu pâine și o mamă

28 Comentarii

  1. Sanda

    😂😂😂 si mie mi-a rapit cateva ore domnul😏 Ai spus exact ce e de zis despre acest serial. Nu trebuie sa te astepti la o mare arta cinematografica. Sincer ma astept sa fie un serial lung precum Grey‘s . Te imbratisez cu drag. Iti urez un an nou cu sanatate si iubire!!

  2. Silvia R.

    M-as uita, dar de 3 ore tot legan la bebe. Nici tzitzi nu mai vine sa ii dau, ca mi s-a luat atata timp cu el atarnat de sani…
    Si da, sa iti traiasca familia!

  3. Cred ca se poate vedea netflix si pe telefon. Ma gandeam la asta, ca bebe plangea cand era actiunea mai …interesanta! Casti wireless maybe?

  4. Anca

    Da, da, vis si aici acest serial. Merita vazut! 😂🤗

  5. Eu am urmărit To the lake in aceasta mini-vacanta. Ți-l recomand!

  6. Ela

    Yummy! Vazut tot in 2 zile si aici.

    Mi-a amintit si de Jane Austen, dar asa, o varianta foarte moderna.

    Nu am fost insa de acord cu finalul. Nu vreau sa fac spoliere dar cred ca existau si alte solutii care sa ii multumeasca pe amandoi.

  7. Georgiana

    Al meu la ultimul episod s-a trezit de 30 de ori :)) parcă știa

  8. Andreea

    O sa apar si eu ca ultimate geek sa zic ca am citit cartile dupa ce am vazut ce reclama fac cei de la Netflix. Am inteles ca ecranizarea nu respecta 100% firul narativ al cartii. La un moment dat de-a lungul seriei la volumul 4 am aflat si cine e Lady Whistledown.

    • Netflix ne zice inca de acum, stim deja 😀 Eu ma asteptam, adica au dat multe indicii despre identitatea lui Lady Gossip Girl.

  9. Mona

    Văzut în noapte de revelion. Copii la bunici. Yamm

    • Mona

      Aa… Si la un moment dat, soțul m-a întrebat dacă ma uit la filme porno :))))))

  10. Alexandrina

    Eu am citit cărtile Juliei Quinn,despre frații Bridgerton.. Ce sa zic, eram gravidă.. 😋

  11. Catalina

    Să citiți și cărțile! Sunt foarte frumoase! 😋

  12. niciunul din filmele mentionate nu l-am vazut.
    Ei, doamnelor, dar si cand ies la pensie….

  13. Unpopular opinion: mie Anthony mi se pare de o mie de ori mai hot decat ducele H. 😀

  14. M-am uitat si eu la sezon. Eye candy, asa scene faine, se vede ca au lucrat cu un intimacy coordinator. Problema uriasa e insa acea scena din episodul 6. Daca ar fi fost o femeie in locul ducelui care ar fi spus “asteapta, asteapta”, poate ar fi fost mai usor de observat ca nu mai era vorba de consimtamant, consent. Poate ca daca era o femeie in locul ducelui si scena ar fi continuat, am fi spus cu totii viol (gen Daenerys in primul act cu Drogo). Poate ar trebui sa intelegem ca sex neconsensual e viol, chiar daca asta inseamna ca …soc! o femeie poate viola un barbat.

    https://thetab.com/uk/2021/01/04/there-was-a-rape-scene-in-bridgerton-and-no-one-seems-to-have-realised-187749

    https://faroutmagazine.co.uk/netflix-bridgerton-rape-scene-criticism/

    https://www.lifehacker.com.au/2021/01/bridgertons-most-shocking-scene-shows-why-sex-ed-is-vital/

    • Si eu am observat asta, ai dreptate. Din pacate nu am observat din prima, desi ma consider relativ educata in acest domeniu, supravietuitoare a unui abuz fiind, ci ulterior am avut un moment in care am zis stai asa ca nu e ok ce s-a intamplat.

      • Da, înțeleg bine ce zici, a fost un abuz clar.

        Eu m-am bucurat sincer că ea nu a rămas gravidă, deși nici nu mă așteptam, căci nu se încadra în the perfect fairy tale.

        M-a surprins însă faptul că el nu s-a supărat pe ea pentru ce a făcut. Doar ea avea dreptul să se supere că a fost mințită, dar el? Că a fost încolțit așa?

        Mă rog, telenovele. Nu ne-am uitat ca să ne crească IQ-ul.

  15. Simt ca am lasat comentariul anterior neterminat, asa ca revin. In primul rand, cred ca suntem cu totii de acord ca “victim shaming/blaming” este o reala problema si una din principalele motive pentru care multe victime ale abuzului sexual nu depun plangere penala. La fel, sper sa cadem cu totii de acord ca nu este nici o diferenta intre “ei lasa, ea a vrut, nu vezi ce fusta scurta poarta” si “ei lasa, e barbat, vrea si el, cum sa nu ii placa”. Amandoua sunt exemple de “victim shaming”. Din ce am inteles, in carte, scena este prezentata si mai si: Simon vine beat intr-o seara iar Daphne profita de situatie -> https://screenrant.com/bridgerton-sexual-assault-scene-mistake-books-repeat/

    Ca parinti de copii mici, ne cuprinde groaza ce s-ar putea intampla, asa ca le facem educatie sexuala de timpuriu. Le repetam intr-una ca “Nu Inseamna Nu” si cand vor creste, le vom repeta intr-una de consimtamant si ca au dreptul sa se opreasca oricand. Cartile lui Jayneen Sanders sunt extraordinare, vad pe emag ca au tradus in romana “Nu Inseamna Nu”, https://www.emag.ro/search/Jayneen%20Sanders?ref=effective_search dar va recomand si “Some secrets should never be kept”. Cu nerusinare (iarta-ma Miruna 🙂 ), las un link spre articolul unde scriu mai mult despre acest tip de carti https://www.roxanamurariu.com/books-for-0-6-year-olds/

    Si iata ca vine un serial care are un concept fantastic (mai ales ideea de color blindness), dar cu o scena pe care sigur am fi perceput-o altfel daca Simon era Simone si Daphne era David. Stiu ca vorbim de fictiune, dar arta imita viata. Niste chestii mici scapa de sub radarul vigilent al societatii pana ajungem sa fim cu totul desensibilizati iar anormalul devine normal.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 177 queries in 0.400 s