Unele ornamente de Crăciun sunt foarte mici, altele au sârmulițe ascuțite sau seamănă izbitor cu chestii de mâncat. E un fel de rețeta perfectă pentru dezastru. Ca să nu mai spun că toate chestiile astea cu sclipici și strălucitor sunt practic o invitație pentru orice mic explorator.
Poate o să ziceți că e o paranoia mămicească, poate o să ziceți că e o idee bună să avem grijă un pic. Să renunțăm la bradul de Crăciun, iată o idee extremă, mai ales dacă iubești această perioadă la fel de mult ca mine.
Există totuși câteva lucruri pe care le putem face, să ne asigurăm că cei mici nu își vor trage bradul în cap.
- Ancorăm bradul cu ceva. Mai ales dacă e unul natural și mare până în tavan, îl legăm cu sfoară. Adevărul e că noi îl legăm oricum, de dinainte să avem copii mici.
- Ascundem prelungitoarele și asigurăm prizele nefolosite din ele. Dacă și la voi e ca la noi, Crăciunul e o sărbătoare a firelor prin casă. Grijă mare la acest aspect. Nu poți niciodată avea prea multă grijă.
- Partea de jos a bradului o împodobim cu ornamente mari și de plastic. Fără globuri de sticlă sau decorațiuni prețioase unde poate ajunge un bebeluș. Nu are rost să riscăm să se spargă sau să se rănească cel mic.
- Dacă e un brad mic, cocoțat pe o măsuță, ne asigurăm că măsuța stă bine în picioare, că bradul nu se poate răsturna.
- Îl lăsăm să pună mâna, îi arătăm noi totul de la început. Petrecem timp împreună lângă brad ca și când am vrea să-l învățăm pe de rost. În acest fel, nu o să mai fie curios, pentru că știe deja ce e acolo.
Și chiar dacă facem toate astea la un loc, nu lăsăm bebelușul nesupravegheat. Indiferent cât de bine prindem bradul, cât de sus îl punem, nici dacă îl lipim de pereți (sunt modele gen tapet :p). Pentru sănătatea tuturor, supravegheați bebelușii non-stop.
Luminita
Noi fix din cauza asta nu avem brad anul asta. Asa am procedat si cu fetita, pana la 3 ani nu m-am riscat. 🙂 Cel mic e mare explorator, baga totul in gura, deci mai asteptam. Brazi putem decora si mai incolo, noi sa fim sanatosi. Pentru cea mare, ca sa evitam discutii, i-am gasit un suport auriu de metal pt camera ei, pe care si-a atarnat ea cateva globulete.
Abi
Brad artificial de 210 cm. Pana sa il impodobim, il mangaia si il pupa. Cand au aparut ornamentele, le lua pe rand, zicand ca sunt mingiute. 2 zile l-am lasat si am zis ca nu vreau sa stau cu gura pe el tot timpul (evit sa ii spun nu, incerc sa il distrag cand face boacane) si l-am pus pe o masa. De atunci, nici nu il mai baga in seama :))
Denisa
La primul copil am cumparat niste
animalutes de pluş care aratau f bine in brad.
Au fost f practice si s-au pastrat f bine pentru toti cei 3 copii.
Anca
Asta imi aminteste de cand eram copii. Sora mea a mancat un globulet de sticla si nimeni nu si-a dat seama pana a facut scaun cu bucatele de sticla. Bradut urcat pe masa, nu la indemana copiilor😬