Murdărește-te, transpiră și cazi. Decalogul părintelui care cumpără haine după care nu plânge când se pătează sau rup (p)

murdărește-te transpiră cazi miruna ioani

Toată vara, Tudor a purtat haine care au costat între 7 și 15 lei. Singura excepție au fost cele 3 tricouri din lână cu mătase, pe care le-am păstrat pentru drumurile cu mașina. Lâna e magică și nu transpiră în ea. 

În rest, știți cum e viața mamelor de băieți de 4 spre 5 ani? Posibil, foarte asemănătoare cu viața mamelor de fete de 4-5 ani. Păi, prințișorii și prințesucile astea adorabile, când îi bagi în casă la final de zi, au mai multe lucruri în comun cu omul peșterii decât cu familia regală. Trupurile și hainele lor arată de zici că vin de la munci agricole. De parcă ar fi râmat după cartofi. Decojit nuci cu genunchii.

Nu rar am frecat coatele cu peria. După ce le-am spălat, le-am dat cu lapte demachiant. Am aruncat șosete la gunoi. Situația e atât de neagră, încât se murdărește și vana după ce speli copilul în ea. Ca-n război, vă zic. Ești pe câmpul de luptă cu TotJegulDePePământ.

Iar asta nu se întâmplă doar așa, în mod excepțional. Știți. E chestiune de fiecare sfântă zi. Bine, dacă nu ești părintele ăla care urlă prin parc ”nu te pune acolo, că te murdărești”, ”stai, că transpiri” și ”vezi să nu cazi”. Dacă nu ești părintele ăla care și-a dat jumătate de venit pe o pereche de papuci mărimea 25. Atunci, mi s-ar strânge și mie inima să pună fiu-meu frână la trotinetă cu vârful salariului meu pe două săptămâni. De asta, investim într-un mod deștept. Banii să lucreze pentru noi, nu noi pentru ei.

Așa că:

ba să cazi, copile, ca să vezi cum e să te ridici. Și să transpiri, copile, ca să te bucuri de libertatea ta un pic. Ba să te murdărești, ca să guști din lumea asta cât poți.

Eu am să te las. Nu voi sta în calea ta cu obstacole sub formă de tricouri, pantaloni și papuci. N-o să te îmbrac de căpătat, dar nici n-o să te trimit ca un manechin în parc. N-o să te cert că ți-ai frecat blugii în genunchi. Sau că ți-ai pus gemul pe tricou.

Avem mașină de spălat. Și, mai mult de atât, avem un creier în cap.

Să nu cumpărăm haine pe care nu ne permitem să le stricăm. Pentru că hainele sunt pe lume să ne servească pe noi, nu noi puși să avem grijă de ele. Nu te trimit la grădiniță să fii păzitorul pantalonilor tăi. Nici, la școală să fii apărătorul integrității papucilor pe care-i porți. Nu te trimit în parc ca la muzeu.

Murdărește-te, transpiră și cazi. Decalogul părintelui care cumpără haine după care nu plânge când se pătează sau rup Murdărește-te, transpiră și cazi. Cu respect pentru hainele pe care le ai, fie ca ele să te servească pe tine și să nu devii niciodată sclavul lucrurilor care se pot înlocui.

Știți de unde sunt tricourile lui Tudor cu 7 lei? De la Pepco. Au ținut bine de tot peste vară, nu mi-a părut rău de ele nici măcar un strop. Mi-a părut bine să nu-mi știu copilul speriat că-și face cu supa de la grădiniță model. Sau cu nisipul din parc. Corcodușele de pe jos.  

Să te murdărești, să transpiri și să cazi/rupi haine e chiar o realitate pentru toți oamenii. Mai ales pentru părinți, dacă fac cumpărături cu cap. Asta nu înseamnă că să îți porți pruncul în Chanel e vreun păcat. Bravo cui își permite și nu-l doare inima deloc.

Așa că, vă invit să răsfoiți oferta de Back to school de la Pepco. Să vedeți acolo prețuri după care nu îți pare rău: bluze cu 10 lei, body-uri de bebeluși 15 lei. Ghiozdan – 10 lei și alte rechizite bune de luat acasă și dus la școală. Iată niște capturi cu ce mi-a atras atenția:

Din păcate, Pepco nu vinde online. Putem face cumpărături doar fizic în magazinele lor. Luați-vă masca, lăsați copiii acasă cel mai bine și mergeți la o sesiune de shopping la Pepco. (Veți găsi dezinfectant la intrare, coșurile sunt curățate regulat. Pepco adoptă toate măsurile de siguranță în această perioadă.)

Să fie sănătoși copiii noștri, să aibă ce haine murdări, transpira și rupe.

foto Pixabay

Articolul anterior

Iubesc viața la bloc

Articolul următor

Despre visuri, citit și obsesii amuzante

14 Comentarii

 1. Silvia R.

  Si eu sunt cloent fidel Pepco, de cand il am pe primul baiat. Iar bumbacul hainelor chiar este unul placut la atingere. Nici eu nu m-am stresat cu murdaritul sau ruptul hainelor. Pentru ca nici ru n-am investit in haine de firma. A contat pt mine ca bumbacul sa fie unul de calitate, ca hainele sa fie comode si viu colorate (la baieti e cam greu sa gasesti si alte culori decat albastru).

  • daaa, știu cât e de complicat la băieți. albastru-albastru-albastru.

   fix azi s-a nimerit la grădiniță cu un tricou de la pepco. Alt băiat avea fix la fel.

 2. Ioana

  De când a apărut Pepco la noi și eu cumpăr hainele copilului mare de la ei. E bumbac, se țin bine, să le tavaleasca fericit.

  • Word. vezi că au și bumbac organic pentru bebeluși.

  • Aura

   Nici nu vreau sa mai zic nimic, de curand ne am mutat la casa si nazdravanul are picioarele asa negre( merge descult) ca nici înmuiat si frecat nu se curata dar ma bucur ca el e fericit cat despre haine…TRAIASCA REDUCERILE

 3. Maria

  De curând am auzit o mămică in parc :”nu te dai pe tobogan că am dat 60 de euro pe blugii ăștia” WHAT???!!! Și stătea copilu pe bancă uitandu-se la ceilalți copii 😔 … De nervi am plecat acasă

 4. Mic typo: `Știți de unde sunt tricourile lui Tudor cu 7 lei? De la . `

 5. Ador hainele Pepco! Mai ales pentru că noi stam la tara si hainele de oras fancy nu sunt in cosul de cumpărături, iar raportul calitate pret este perfect. De mult imi doream să existe haine ieftine pt copii pentru că 1. cresc repede, 2, le murdăresc si nu stau cu joarda pe ei:))
  Cu primul copil nu era Pepco in voga, l-am crescut cu H&m dar aveam si alt buget atunci:)) Măcar si acelea si-au meritat banii pentru că au rezistat pentru fratior.
  Dar da, abia astept să dau o tură la Pepco zilele astea și pentru cel mic.

 6. A fost un articol grozav

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 171 queries in 0.831 s