Pozele cu elevii unei școli din Thailanda șochează prin măsurile luate împotriva răspândirii covid

Pozele cu elevii unei școli din Thailanda șochează prin măsurile luate împotriva răspândirii covidVă zic din start că nu știu dacă e fake news ori ba. Ce am găsit pe google: știrea a apărut în contextul deschiderii școlilor în Marea Britanie. Multe ziare de scandal de acolo au scris: metro, mirror, dailymail, the independent. Boris vrea să trimită copiii la școală, iar el nu e cel mai popular cu publicul în perioada asta.

Și dacă e fake news, e cu adevărat trist.

Sunt pro măsuri de siguranță, port mască și mă spăl pe mâini și mă întreb dacă oare așa va arăta viitorul pentru copiii mei. Nu discut dacă e bine sau nu, pentru că nu știu asta. Și nimeni n-a cerut părerea mea. Ce știu însă e că oamenilor le place să fie împreună, să se atingă, să se simtă. Ați văzut cum o întâlnire pe skype nu se compară cu una față în față? La școală, ne plăceau pauzele și colegul de bancă mai mult decât orice.

Pozele cu elevii unei școli din Thailanda șochează prin măsurile luate împotriva răspândirii covid Pozele cu elevii unei școli din Thailanda șochează prin măsurile luate împotriva răspândirii covid Pozele cu elevii unei școli din Thailanda șochează prin măsurile luate împotriva răspândirii covid

 

Pozele sunt din școala Wat Khlong Toey, din Bangkok, Thailanda. 250 de elevi au fost rechemați în clasă, cu aceste noi măsuri de siguranță. În imagini apare fiecare în pătrățica lui sau în cutia lui de plastic, unde se joacă.

Pun pariu că acolo există hârtie igienică și săpun la toaletă. Mai mult, au fost montate chiuvete la intrarea în fiecare clasă. (se văd și în pozele de mai sus)

Școala a fost deschisă de o lună și nu are nici un caz de covid, zic site-urile. În Thailanda sunt 3,351 cazuri de coronavirus și 58 de morți, conform worldometer. Interesant mi s-ar părea să fi fost cineva infectat în această școală, iar virusul să nu se fi răspândit la alții. Că altfel, nici la grădinița lui Tudor n-a fost niciun caz de covid și e deschisă de 2 luni.

surse: 1, 2

Articolul anterior

Cum reușești să faci copiii să mănânce, să stea cuminți în mașină sau la restaurant fără telefon sau tabletă? (exemplu video de cărți senzoriale) (p)

Articolul următor

Iubesc viața la bloc

17 Comentarii

  1. Dana

    Mda, cam ciudat ce e acolo. In Uk, cel putin in Londra- scolile si gradinitele au functionat si in iunie, iulie, iar inainte erau deschise pt copii celor din prima linie (key workers). Nu a fost niciun focar pornit in institutiile scolare, deci pana la urma trebuie sa mergem mai departe, traind din pacate cu acest virus in jurul nostru. E adevarat ca nu e o decizie usoara pt nimeni, dar vom vedea. Pentru noi va fi primul an de gradi (3a4l) si suntem un pic cu inima stransa, dar suntem optimisti. Preventia cred ca ne va proteja in continuare. Sanatate si toate cele bune tuturor.

    P.S. Multumim pt recomandarea cartii Fram la gradinita si sfaturile utile din articolul respectiv, ca de altfel toate articolele tale :*

  2. Violeta

    Eu am vazut la stiri ceva asemanator, mi se pare ca nu e fake news.

  3. Claudia

    Eu sunt de părere că e mai tristă alternativa. Până la cap și la coadă, copiii ăia sunt sănătoși, probabil la fel și familiile lor. Or, asta a devenit un deziderat de care suntem conștienți mai mult decât oricând.
    Hai să nu mai facem o dramă din chiar orice… Da, copilăria noastră a fost altfel, mai colorată, dar astea sunt vremurile pe care le trăim. Eu am încredere că într-un an și jumătate, hai 2, scăpăm (îmi pun mari speranțe în vaccin… dar nu în cel anunțat de Putin, să ne-nțelegem). Important e să rămânem cât se poate de sănătoși la minte și la trup în nebunia asta, nu să găsim din orice un motiv de ”vai, ce rău e”.
    Nu consider că plângăceala ne ajută prea mult. Cred că ar trebui să revedem ”La vita e bella”. La scară incomparabil mai mică și mai puțin tragică decât în film, este exact ceea ce ar trebui să ne comportăm noi toți.

    • Diana

      Și eu subscriu. Nu este o situație permanentă, nu vom trăi mereu așa, regulile de distanțare vor fi abandonate peste maxim 2 ani. E mai important să ne rămână copiii sănătoși fizic, școală cu socializarea aferentă pot face oricând. Sănătatea se pare că nu se mai recapătă după virus, se vorbește de un întreg sindrom și de sechele permanente, plus încă nu sunt studii strict pe efectele pe termen lung și foarte lung asupra copiilor infectați. De fapt, din ce văd în România, București, oamenii nu și-au modificat stilul de viață, tot terase, tot ieșeli că #numaipotfărădistracție, dacă toți adulții am purta mască peste tot, am renunța complet la ieșiri, inclusiv concedii și perindări, am avea zero cazuri la sfârșitul toamnei, aprox în 3 luni. DAR e mai ok să ne văicărim, să ne dăm victime, decât să facem ce trebuie cu toții. Surprinzător că nici toți medicii nu fac ce ar fi nevoie, dar apoi blamează populația pe diverse canale… A se vedea exemplul adolescentei cu părinții pe ambulanță, cel mai recent.

      • Iti dai seama ca zero concedii inseamna sa pui turismul in cap. Nu cred ca e o solutie. Viata trebuie sa mearga mai departe pt toti. Cu responsabilitate, dar toti sa mancam o paine.

      • Itu

        da, cum sa nu , sa renuntam la terase, unde nu se transmite nici un covid, si sa mergem doar la munca. mi-au ajuns primii 7 ani din viata de dictatura.
        si da, nu pot fara distractie. sa gaseasca alta solutie. desi parerea mea e ca nu o sa gaseasca nici un vaccin niciodat.
        astia cu hai sa rezistam un pic cu restrictii, ca trece, sunteti naivi. nu trece cu nici o restrictie (realista). cum se vor ridica restrictiile, cum vor creste cazurile. intotdeauna.
        asa ca nu va mai amagiti ca va trece. nu va trece. niciodata. sunt 200 de tari. cum credeti ca ar putea toate sa se sincronizeze cu masurile si ca se va putea opri circulatia la nesfarsit? nici o sansa. asa ca obisnuiti-va cu situatia actuala, e 100% permanenta. ce a fost pana in ianuarie 2020 e gata pentru totdeauna.

        • Diana

          Probabil nu va fi un tratament, dar șansele la un vaccin sunt foarte mari. Ideea nu era să închidem tot, ci să fim responsabili. Nu lockdown pentru că efectele sociale nu sunt deloc cele scontate, oamenii au senzația de pușcărie, așa s-a văzut. Spuneam că în România nu se poate și cu distracție și cu responsabilitate, pur și simplu românii știu ei mai bine și nu respectă nicio regulă. Dar, ce să mai zic, sunt atâția părinți care își cară copiii cu mașina fără scaune/centuri, nu mă miră că distracția este prioritară pe-aici. Se face și în alte state turism, nu am inventat noi roata, dar se pare că la alții regulile se respectă. Așa că pentru aceste state turismul poate umfla pib-ul fără pierderi de vieți omenești în schimb. Fiecare face în definitiv ce consideră mai bine pentru sine…

          • Itu

            se respecta? nu stiam ca doar noi mai avem covid. nu se respecta in multe cazuri, mai citesc si eu presa din italia si spania.
            nu o sa fie nici un vaccin acceptat la nivel mondial. va fi ala rusesc care va fi in unele locuri, altele vor fi in alte locuri, nici unul nu va fi ok cu adevarat. asta e pronosticul meu. va curge boala mult si bine. iar lumea nu va fi responsabila decat daca va fi ceva care sa-i sperie la covid. pe multi nu ii sperie.

  4. Raluca

    La gradinita fetitei mele lucrurile se intampla asa: copila e preluata la usa gradinitei de o ingrijitoare si de asistenta gradinitei. Noi nu avem voie sa intram. I se ia temperatura, vad prin geamul usii, dupa care este dusa in clasa. De aici incolo stiu ce imi spune copila: stau fiecare la masuta lui, cu niste jucarii care nu se schimba, nu au voie sa se joace impreuna, fac activitati de desenat, colorat, etc. De mancat mananca tot fiecare la masuta lui, de dormit dorm la distanta unul de celalalt. Pana acum nu iau scos afara, de saptamana asta au inceput sa-i scoata la joaca. Eu o iau de la usa la plecare. Copila imi spune ca e plictisitor, ca nu e distractiv, ca nu-i place si nu mai vrea acolo. Asta in conditiile in care merge la gradi de la 1 an si 8 luni si ii placea foarte tare. Acum plange ca nu mai vrea. Si mie imi vine sa plang numai cand ma gandesc….ca exista reguli e bine, dar felul in care le punem in aplicare ne face (sau nu) tampiti. Vorbim totusi de copii de 4 ani si un pic.

    • rox

      Wow, ma intreb cum procedeaza cu copiii mici, de cresa (care nu inteleg sa stea fiecare in banca lui). La cresa copilului meu copiii stau mai mult pe afara si se joaca cum vor ei.

    • Morera

      inteleg ca in alte tari copiii dintr-o anume clasa nu trebuie sa poarte masca si sa pastreze distanta, trebuie doar sa nu se intersecteze cu copiii din alte clase.

      Sunt de acord ca situatia asta este temporara (cel putin asa speram, dar cine garanteaza ca nu va fi asa si la anul?) dar din pacate aceasta perioada este foarte importanta pentru copiii de anumite varste. Acum se formeaza prieteniile, acum se invata relationarea. Oare distantarea asta nu va avea efecte pe termen lung?

      Fetita mea de 8 ani jumatate (cls. II) are o prietena inca de la gradinita, au avut mereu jocurile lor, secretele lor. Imi amintesc uneori cu drag cum isi scriau biletele sau isi faceau cadou desene sau cum imparteau pachetul de la pranz. In fiecare dimineata impachetam ceva si pentru prietena ei.
      Nu vreau sa fac par melodramatica, dar eu cred sincer ca dupa un an de asemenea distantare, or sa se duca de rapa toate micile relatii de prietenie intre copii. Si mie mi se par atat de importante!

  5. ElenaP

    Off topic,sunt in Sibiu zilele acestea, am ajuns la Sucre, ce ne-ai recomandat tu si pot spune cu mana pe inima ca am mancat cea mai buna inghetata, de pana acum:-* , am luat si doua eclere la pachet, vroiam sa iti multumesc pentru ponturi,cu siguranta pana vineri cand voi pleca mai dam o tura pe acolo! O seara buna!

  6. Luminita

    In Asia este alta cultura, alte mentalitati. Citeam de curand ca pentru ei mastile sunt ceva normal, inclusiv pentru cei mici, datorita SARS-lui, poluarii etc etc. Nu stiu daca merita comparat cu ce se intampla in Europa. In acelasi timp, noi suntem in Belgia si fii-mea de 7 ani a revenit la scoala in iunie si apoi la stagii de vacanta toata vara – role, bicicleta, gimnastica ritmica, pictat pe ceramica, desenat, dans, engleza etc. Adultii cu masti, copiii cu spalat des pe maini, dezinfectant, dar atat – s-au jucat la fel ca inainte. So far so good. Si pe 1 septembrie incepem scoala. De azi, s-a decretat obligatoriu ca toata lumea din Bruxelles sa poarte masca, indiferent unde merge in afara casei – parc, cumparaturi, spatii inchise sau deschise. Asta pe o caldura groaznica de mai bine de o saptamana…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 163 queries in 0.405 s