În pandemia asta am învățat o grămadă de lucruri (să fac cumpărături pe o săptămână, să nu mai arunc mâncare, etc), printre care și ce opțiuni de a comanda acasă există, care și funcționează.
Că s-o ținem pe pozitive, o să vă spun ce am comandat și am primit, am mâncat și am fost mulțumiți, mai ales că am petrecut pandemia în Sibiu, unde lucrurile-s un pic diferite.
Cred că nu e sibian să nu fi auzit de păstrăvăria Albota, care are (mai nou, cred) și o soră: băcănia de lângă restaurantul Hermania. (Acolo am avut prima cină cu al meu soț, nu mai țin minte nimic în afară de faptul că aveam o bluză care-i posibil să îmi fi fost puțin mică).
Am gustat multe de la băcănia Albota, că pandemia a fost lungă. Ne-au plăcut cel mai mult așa:
Păstrăvul
Eu nu mănânc păstrăv din principiu, nu pentru că nu-mi place, ci pentru că mi-e lene. Are multe oase!
Dar. Daaaaar am mâncat păstrăv în pandemie după foarte multă vreme, pentru că poți comanda inclusiv file de păstrăv, care e o variantă excelentă. Mai ales pentru copii sau leneși ca mine. Fiecare pește vine individual ambalat într-o pungă vidată, se păstrează bine la frigider, sunt proaspeți și gustoși.
Din păcate, pește proaspăt livrează doar în Sibiu, în restul țării varianta de pește afumat. Dacă locuiți aici, va recomand, o să fiți foarte mulțumiți.
Pieptul de rață afumat
Personal, nu sunt musai fan afumături, adică, din partea mea ar putea să nu existe pe pământ, dar lui Tudor îi place mult gustul și pieptul ăsta de rață a fost halit, pe românește, de el. Am gustat și eu, într-adevăr excepțional.
Salată de icre de păstrăv
Gata făcută de ei, la pahar. Bunica mea a zis că e cea mai bună salată de icre ever, pentru ea. De unde am luat-o? Așa că am mai comandat.
(În poza de mai sus e o combinație: salata de icre de păstrăv făcută de ei și, pe deasupra, bobițele nepreparate care se sparg între dinți.)
În magazinul online mai găsiți brânzeturi, mezeluri, conserve de casă, dulcețuri, deserturi. Ciocolată de casă (bună, recomand).
Aș vrea știți că produsele sunt de încredere, ei asigurând tot lanțul logistic necesar. Și sloganul e “de la fermă, la farfurie”.
Materia prima e provenită din fermele proprii-de la cultivarea hranei pentru animale și până la prepararea după metode tradiționale, totul se face sub acorperisul Albota. De exemplu, se folosește doar carne proaspătă pentru mezeluri,
lapte muls în aceeași zi pentru brânzeturi; tot peștele este pescuit pe loc
sau cel mult în aceeași zi.
Mai toate produsele lor sunt disponibile și online. Deocamdată, din motive logistice, nu pot livra peste proaspăt și în țară, dar toate mai toate celelalte produse se livrează oriunde; salaTA de icre și tartarul se prepară de asemenea în câteva loturi pe zi, sunt mereu proaspete și gustoase.
Să nu credeți că livrează doar în Sibiu,
ci și în tot restul țării (livrare gratuită la comenzi de 70 lei în Sibiu,
250 lei în restul țării). Mai ales pentru brânză telemea merită, știu că cea de Sibiu e mult apreciată și că unii țărani de București se dau de pe aici, dar nu prea le iese nici brânza și nici accentul.
Toate produsele se găsesc pe produse-albota.ro. Poftă bună și să-mi ziceți ce v-a plăcut.
Photo by Gregor Moser on Unsplash
Sorina
Miruna, te rog ai mila😂! Eu sunt din Sibiu, le cunosc și le mâncăm cu drag, dar sunt și gravida acum. Și ma uit pe site-ul lor și nu știu cum sa treacă ziua mai repede sa ajung mâine sa îmi cumpăr! Nu pui asa ceva în fata la gravida ca și fac poc 😅
Miruna
🙈 nu recunosc nimic!
Astept feedback.
Ana
Delicios pare totul! As fi ft interesata sa comand. Stii daca livreaza si in afara tarii?
Madalina
Stie! A spus in text. Practic, sunt produse ce se pot livra si in tara si produse ce nu se pot livra. Cel mai simplu e sa verifici pe magazinul lor online.
Oana
Am comandat si abia astept sa le gust. Pacat ca nu stam in Sibiu, tare imi facea cu ochiul salata de icre si deserturile.
o femeie
da’ cu cititorii din afara tarii ce ai?
Intreb si eu pentru o prietena 😀
Icre ….o sa visez icre…o sa te bomban pt ce visez…icree 🙂 🙂 🙂
Natalia
Și bucureștenii știu de Păstrăvăria din Albota. De fiecare data când ajungem prin zona Fagarasilor, facem un popas și pe acolo. 🙂 La păstrăvărie, nu la magazin. Dar merci de pont cu magazinul.
Miruna
Foarte bine faceți. Să mergeți des 🙂
Ana
Inainte de pandemie, aveau un minirestaurant la Carta, in cadrul Abatiei Cisterciene. Acolo am mancat o supa de chimen si niste pastravi – o minunatie! Habar n-aveam ca pot comanda online. Ia sa vad ce bunatati pregatesc saptamana viitoare 🙂