O cititoare întreabă: Am voie să mă vopsesc dacă alăptez?

Hey, Miruna, îndrăznesc să-ți scriu pentru o sugestie cu cele mai bune intenții. Din câte știu eu, nu e ok să folosești vopsele de păr cu amoniac cât alăptezi. Am tot văzut că tu te vopsești și ai și tot felul de promoții pentru vopsele. Poate ar fi ok un articol chiar cu tema asta a vopsitului pe perioada alăptării…și eu mă vopseam înainte să alăpatez, dar am renunțat pe motiv că nu e sănătos.

Ideea e că și eu sunt curioasă dacă e bine sau nu și nu prea am timp să mă documentez mai în detaliu, d-aia zic de un articol…și poate mă reapuc și eu de vopsit 🙂

O zi bună și numai bine 🙂

Laura

O întrebare excelentă, Laura, mulțumesc!

Eu mă vopsesc de mai mult de 10 ani un blond spre blond turbat. De peste 4 ani alăptez întruna. M-am vopsit pe tot parcursul celor două sarcini. Mă vopsesc în continuare, deși alăptez.

Scriu despre asta, recomand și cititoarelor mele să se vopsească, dacă e o chestie care le face să se simtă bine, ba chiar în stare de urgență am publicat un articol despre faptul că izolarea nu e un motiv să renunțăm la lucrurile care ne ridică stima de sine.

Eu sunt foarte pro-natural, în sensul că mă machiez minimal și foarte rar, nu îmi vopsesc unghiile decât la ocazii, le port scurte și nu mi-am făcut niciodată manichiura la salon, am aceeași tunsoare de peste 10 ani, făcută de același sibian.

Și îmi vopsesc părul acasă, deși am încercat diverse saloane mai fancy și mai puțin fancy. Niciodată nu-mi iese la fel sau perfect acasă, dar măcar nu mă costă o căruță de bani.

Pentru mine și pentru mulți oameni, părul e super important. Îl usuc cu peria după ce-l spăl și arată decent o săptămână. Dacă îmi stă bine părul și sunt spălată pe dinți, am senzația că pot cuceri lumea și întoarce capete chiar și când cobor la mega după pâine în șlapi.

Ce zice dr. Jack Newman, despre vopsitul în alăptare când cineva îl întreabă dacă e periculos și poate crește riscul de cancer pentru copil?

Vă rog să nu mai citiți pe internet informații despre alăptare. Dacă ar intra suficientă vopsea de păr în sânge, încât aceasta să fie un pericol pentru copil, ar fi un pericol mult mai mare pentru dvs., deoarece la copil ajunge doar o mică parte din ce este în corpul mamei.

Cine dă aceste informații nu știe despre ce vorbește sau își asigură doar spatele.

Dacă ar exista un pericol real legat de vopsit, nimeni nu ar trebui să-și vopsească părul, deoarece ar fi un pericol pentru femei, indiferent dacă sunt însărcinate, alăptează sau niciuna dintre cele două.

Dar este extrem de puțin probabil ca oricare dintre coloranții din vopsea să se absoarbă în fluxul sanguin al mamei.
Mai mult, aceeași întrebare apare despre tatuaje. Iar răspunsul este același.

De pe site-ul NHS, pe scurt: e ok

vopsesc alăptez miruna ioani

Traducerea:

Vopsitul părului în timpul alăptării

Deși informațiile despre vopsitul părului în timpul alăptatului sunt limitate, se crede că este bine să vă vopsiți părul dacă alăptați.

Foarte puțin din substanțele chimice prezente în vopseaua de păr intră în fluxul de sângele mamei, astfel încât este foarte puțin probabil ca o cantitate semnificativă să fie transmisă prin laptele matern.

În trecut, multe femei au folosit tratamente pentru păr în timp ce alăptau, fără efecte negative cunoscute.

Dacă vă îngrijorează întrebarea dacă este voie să te vopsești când alăptezi, puteți căuta alternative de vopsele naturale sau să alegeți șuvițe (unde vopseaua nu intră în contact direct cu pielea capului).

Dacă vă vopsiți acasă, obligatoriu să folosiți mănuși și să respectați instrucțiunile producătorului.

În rest, nicio scuză, mamacitas!

Articolul anterior

Imi pare rau ca un articol despre lapte praf a devenit despre alaptat

Articolul următor

Nu îl certa. Peste 20 de ani, nu vei mai ști cât a luat la mate, dar el va ține minte toată viața cum ai reacționat

20 Comentarii

  1. Amy

    Eu stiam ca nu e ok sa te vopsesti in sarcina cu vopsea cu amoniac, asta pentru ca miroase foarte tare iar mirosul e toxic. Eu evit vopseaua cu amoniac de ani buni, asta pentru ca ma usturau efectiv ochii si nu mai suportam mirosul. Aleg vopsea fara amoniac si rezista la fel de bine precum cele pe care le foloseam inainte, adica maximum 2 luni – imi spal parul zilnic. 😀

    La salon m-am vopsit de 3 ori iar daca nu-ti doresti o schimbare de culoare, nu vad de ce ai face-o. Daca vrei vopsea profesioanala, gen la salon, in ziua de astazi o gasesti la doar un click distanta. Nu justific nicicum preturile atat de mari din saloanele de infrumusetare, dar na’, e doar parerea mea.

    • Mie nu mi-a iesit niciodata la salon o culoare care sa imi placa. Desi le ziceam inainte ca am pigment rosu si ca nu imi place blondul morcoviu.

      Amoniacul ala nu o fi tocmai sanatos, dar e rar si scurt. Pe mine nu ma deranjeaza mirosul, dar tudor il uraste.

      • Amy

        Eu am ales sa merg la salon ca sa trec de la brunet la roscat si apoi de la roscat la blond si apoi din nou de la blond la roscat, culoare pe care o am si in prezent. 😀 Nu puteam sa fac asta acasa. 😀

      • Itu

        esti carismatica in poza asta
        pe langa frumoasa 🙂

  2. Andreea

    buna, sunt pe langa subiect, dar crezi ca o anestezie pentru o operatie la o masea este ok in timpul alaptarii?
    desigur voi intreba si medicul la care urmeaza sa merg.

  3. Mi se pare mult mai invaziva crema/laptele de corp aplicat constiincios zi de zi pe toata supr corpului decat o vopsea tinuta o ora pe o bucata de pielea capului si spalata bine dupa aia.

    ( de la dermatolog doamna Popescu de la Colentina, discutie)

    Problema mea e: cum doamna ajungi sa te vopsesti singura? E drept, eu am o gramada de par, si coafezele bombane ca ia mai mult vopsitul la mine si apoi ce naiba mananc de am atata par …de cate ori m-am vopsit singura am iesit in dungi, zone neaplicate, ca dureaza mult pe alocuri e mai alta nuantza decat maic colea etc.

    • Da, pai asa e si la mine. Nu iese perfect. Mai e si blond!
      Dar am tehnica. Incep din fata, din zonele care se vad. Eu imi tin parul mereu intr-un singur fel pieptanat, deci eventualele gauri nu se vad. Le vede doar tipul care ma tunde si care nu se sfieste sa mi le arate de fiecare data.
      Pe mine nu ma deranjeaza. La nunta mea, din exces de zel, am iesit verde pe alocuri. Asta e😬
      M-a luat ginerica si asa 🙄

  4. Ania

    Miruna, cred ca nu ai gasit profesionistul care trebuie pt vopsitul parului!
    Te asigur ca sunt o multime de oameni priceputi care fac treaba buna! Doar ca nu ai nimerit tu ce trebuie!
    Si eu mi am scos dintii de lapte acasa( 3 bucati) , dar asta nu inseamna ca am facut treaba mai buna ca dentistul meu!
    Si mi am spalat masina acasa! Dar la spalatorie e altceva !
    Si exemplele pot continua!
    In pandemie , toate ne am vopsit, epilat, pensat acasa! Dar nu este la fel ca la salon! Dovada : cand s au deschis, am navalit toate !
    Cred ca ar trebui incurajate doamnele sa apeleze la profesionisti! Mai ales in vremurile astea grele! Toata lumea trebuie sa traiasca !

    • Amy

      Eu o vopsesc pe mama, mama ma vopseste pe mine si crede-ma ca nu e n-am de ce sa merg “la profesionisti” atat timp cat aplic o banala vopsea si nu ma astept la nici o schimbare spectaculoasa de culoare. S-au deschis saloanele si eu n-am dat navala, ba cum a zis si Miruna, prima programare mi-am facut-o la dentist, nu la coafor. 🙂

      Si la salon cred ca n-o sa ma mai duc deloc, pentru ca intre timp am capatat dexteritate in a ma pensa singura. Mi-am cumparat epilator eficient si de cativa ani doar pe el il folosesc, manichiura-pedichiura fac singura … si nu pentru ca nu mi-as permite, ci pentru ca ma simt mai safe asa.

  5. dia

    Orice ar zice Jack Newman, amoniacul absorbit nu are cum sa fie ok pentru sanatatea nimănui. Ca nu se moare imediat de la el? Corect. Dar nu poți spune ca nu are efecte când numărul și tipurile de cancer sunt in creștere și in multe cazuri nu se știe de ce. Și la persoane relativ tinere. Orice pui pe piele și e toxic e nasol. Da, e mai nasol sa fumezi. Dar pielea e cel mai mare organ al corpului și absoarbe bine. Asta referitor și la loțiuni de corp etc. Ca nu se excreta in laptele matern o cred. Sau se excreta in proporție f mică, ca nu il bei totuși. Dar nu cred ca e ok de folosit in sarcina, mai ales ca sunt atâtea alternative in ziua de azi.

    • dia

      https://www.google.com/amp/s/amp.cancer.org/cancer/cancer-causes/hair-dyes.html

      Încă nu se știu multe și studiile recente arată un potential link.

    • de curiozitate am daut o cautare pe tema asta, si intradevar, exista suspiciuni ca vopseaua de par ar impacta cancerul de san.
      https://www.nih.gov/news-events/news-releases/permanent-hair-dye-straighteners-may-increase-breast-cancer-risk

      Deci vopsitul nu e asa de inofensiv.

      Hai ca mai rasfoiesc putin breastcancer. org – imi place cum e organizat.

      • ”When asked if women should stop dyeing or straightening their hair, Sandler said, “We are exposed to many things that could potentially contribute to breast cancer, and it is unlikely that any single factor explains a woman’s risk.”

        Cred că mai e nevoie de studii și mai cred că o să fie destul de greu de făcut aceste studii.

        Asta e ca aia cu tratamentele de canal cauzează cancer de sân, pentru că la multe femei cu cancer de sân s-au găsit tratamente de canal chiar pe partea cu sânul afectat. Lol.

        Asocierea nu înseamnă cauzalitate. Multe persoane de vârstă înaintată mor. Și multe persoane de vârstă înaintată fac riduri. Asta nu înseamnă că ridurile cauzează moartea.

        Cu siguranță e nevoie de mai multă cercetare și cu siguranță e mai bine să NU te vopsește decât să te vopsești.

        Uite, eu nu fumez, nu beau alcool, nu mănânc cartofi prăjiți. Beau o cafea pe zi și alăptez deja de 4 ani going on 40 hahha. Deci mi-am scăzut riscul deja destul de mult, îmi permit o vopseală din când în când.

      • mesajul meu nu era de culpabilizate/deculpabilizare sau aratat cu degetul la altele, ci ca in articolele medicale pe tema data ( vezi vopseaua de par si alaptatul) e important sa fie prezentate mai multe puncte de vedere si urmarit si cele diferite. Si de scris echidistant si ne partinitor, sa citez de pe la munca.
        Altfel o sa iti iasa iar discutie ca la cel cu laptele praf versus fanta.

  6. Ina

    Miruna, imi spui te rog ce vopsea folosesti ?( ce numar ) Iti iese asa blond fara decolorant? Doar cu vopsea?
    Eu am incercat de multe ori acasa, doar cu vopsea blonda, dar nu se deschide mult nuanta parului. Sunt saten inchis.
    Multumesc 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 167 queries in 0.410 s