Fiți generoși cu cei care au nevoie cel mai mult. Maternitatea Bucur cere ajutor

Ea l-a întrebat: „Cu cât dați ouăle?”
Bătrânul vânzător a răspuns: „0,25 de dolari un ou, doamnă”.
Ea i-a spus: „Voi lua 6 ouă pentru 1,25 dolari sau voi pleca”.
Bătrânul vânzător i-a răspuns: „Veniți să le luați la prețul dorit. Poate, acesta este un început bun, pentru că nu am reușit să vând nici măcar un singur ou azi.”

A luat ouăle și a plecat, simțind că a câștigat. S-a urcat în mașina ei modernă și s-a dus la un restaurant elegant cu prietena ei. Acolo, ele au comandat tot ce le-a plăcut. Au mâncat puțin și au lăsat neatinsă o mare parte din farfurie. Apoi s-a dus să plătească nota. Era acolo chiar proprietarul restaurantului. Costa 45,00 dolari. Ea a dat 50,00 USD și i-a spus să păstreze restul.

Acest incident ar fi putut părea destul de normal pentru proprietarul restaurantului de lux, dar foarte dureros pentru bietul vânzător de ouă.

De ce arătăm mereu că avem putere, când cumpărăm de la cei nevoiași? Și de ce devenim generoși pentru cei care nici nu au nevoie de generozitatea noastră?

Am citit cândva undeva:

„Tatăl meu obișnuia să cumpere bunuri simple de la oameni săraci la prețuri mari, chiar dacă nu avea nevoie de ele. Uneori, chiar obișnuia să plătească în plus pentru ei. M-a impresionat acest gest și l-am întrebat de ce face asta. Atunci, tatăl meu a răspuns: „Este un act de caritate împachetată cu demnitate, fiule.”

sursa

Știu că majoritatea dintre voi credeți că spitalele și personalul medical ar trebui să aibă tot ce le trebuie. Că doar am cotizat la sănătate de ne-a ieșit pe urechi. Vorba unei prietene, numai cu cât a contribuit ea, ar fi putut îmbrăca un spital întreg în combinezoane. Realitatea e însă de multe ori departe de cum ar fi trebuit. Nu știu dacă personalul medical e vânzătorul de ouă, nu cred că e corect să fie. Însă realitatea lui este așa cum este..

Așa că îndrăznesc să vă rog să ajutăm maternitatea dedicată COVID din București. E vorba de maternitatea Bucur, o maternitate mică și veche. Cererile lor nu sunt mari, nu au nevoie de 30 mii de lei. Redau aici parte din scrisoarea unei doamne doctor care face gărzi acolo. Dr. Marinela Băluță a vorbit cu personalul și cu manager-ul maternității și a primit o listă cu exact lucrurile de care au nevoie:

Maternitatea Bucur, aflată sub administrarea Spitalului Sf. Ioan a fost desemnată de Ministerul Sănătății ca “Maternitate dedicată COVID 19”, cu scopul preluării gravidelor cu suspiciune de infecție Covid 19 și cu infecție confirmată.
Este departe de a fi pregătită pentru un astfel de rol. Construcția în care funcționează în prezent a fost ridicată în anul 1937 din donațiile oferite de către industriașul Dumitru Mociornița. La acel moment construcția s-a dorit a fi cel mai modern dispensar medical – Dispensarul Bucur. De la construcția sa până în prezent, maternitatea nu a beneficiat de renovări sau dotări capitale, astfel încât în momentul de față se află la nivelul de pregătire și dotare al unei maternități din anii 2000, ceea ce va ridica numeroase necesități de maximă urgență în actualul context.
Cadrele medicale fac un apel de suflet celor ce pot să ajute ACUM, mai mult decât oricând.
Societatea civila s-a mobilizat si a venit în sprijinul celor din linia întîi cu donații de echipamente de protecție si echipamente medicale.
Asociația „Și eu am dreptul să fiu părinte”, prin vocea medicului fondator, Marilena Băluță explică motivația acestui demers: “Ne aflăm într-un moment critic pentru întreg sistemul sanitar, care este depășit de nevoile spitalelor. Maternitatea Bucur este acum în linia I. Ca medic ginecolog activ implicat în această luptă, voi spune foarte tranșant: nu avem decât 2 posibilități. Ori reușim împreună, ori eșuăm! Nu mai există cale de mijloc.
Avem rugămintea de a susține o parte a investiției care are ca scop dotarea cu echipamente medicale și de protecție a personalului medical al Maternității Bucur! Mulțumim celor care au donat deja! Vă asigur de buna credință în alocarea fondurilor!”

Concret, maternitatea Bucur are astăzi următoarele necesități:
-Măști FFP3
-Botoși UF înalți/cizme de cauciuc nr. 38, 39
-Ochelari pentru uz medical
-Sistem audio-video pentru comunicare
-Tunel pentru decontaminare
-Trepiede pentru monitoare
-Rolete pentru geamurile din sălile de travaliu
-Dulap pentru medicamente si pentru materiale
-Masa ginecologica cu posibilitatea de transformare în pat
-Lampă examinare
-2CTG portabile cu picior
-Masă radiantă
-Trusă asistat

Nr. Cont: RO24.INGB.0000.9999.1016.6370, deschis la ING, Mosilor

Haideți să ajutăm medicii Maternității Bucur! Medici, asistentele, personal medical fac eforturi supraomenești pentru a asigura calm și proceduri sigure, precum și liniștea mamelor, pentru ca acest moment unic al nașterii să însemne bucurie. Fiecare copil ce se va naște aici va fi o victorie a noastra, a tuturor! “Un #bunvenit din suflet nou-născuților acestor vremuri!”.

În sperența unui raspuns pozitiv, vă stau la dispoziție cu detalii!

Marilena Băluță

De asemenea, există un grup de facebook, ”Alături de maternitatea Bucur”, unde se publică suma donată și ce achiziții se fac.

Dr. Băluță mi-a spus că cine nu dorește să transfere bani în cont poate achita direct facturile de echipamente, ca să ne asigure de transparența și corectitudinea dânsei.

Acest articol nu este sponsorizat sau remunerat în vreun fel. Nu o cunosc pe doamna doctor, nu am niciun fel de beneficiu din această donație.  Am luat legătura cu ea, pentru că este colaborator Medicentrum. Cred că e important să cunoașteți aceste detalii și cred că fiecare are dreptul să știe exact ce se întâmplă cu banii săi. În acest ONG nu există niciun angajat, toată lumea face voluntariat.

Am ales să scriu despre această cauză, pentru că am luptat ca maternitatea Filantropia să nu fie spital dedicat COVID, ceea ce s-a și întâmplat. Acum e Bucur. Iar Bucur nu prea e pregătit. Deci da, nu știu dacă ajung un articol și  o donație din partea mea.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209059829767587&set=a.1088684672014&type=3&theater

Articolul anterior

Thailanda are viziere pentru nou-nascuti, sa-i apere de coronavirus

Articolul următor

Biserica a fost bomba cu coronavirus care a stat la baza focarelor din Coreea de Sud și Franța. România, stai în casă!

4 Comentarii

  1. Dana

    Buna Miruna, contul e pe numele doamnei Baluta sau pe cel al asociatiei? Multumesc 🙂

  2. ana

    Salut, Miruna!

    Ma poti ajuta, te rog, cu o adresa de mail pentru doamna dr?
    As vrea sa ii scriu pentru o donatie corporate si am nevoie de mai multe infos.

    thanks!
    ana

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 128 queries in 0.442 s