Gravidele cer ajutor, isi suna medicii plangand: “Nu faceti Filantropia spital Covid-19!”

Aceasta captura e dintr-o conversatie pe care am avut-o aseara cu un medic de la Filantropia.

Povestea e asa. Filantropia e cea mai mare maternitate din Bucuresti. Incurajeaza nasterile naturale, medicii nu sunt dintre cei grabiti, lucreaza in echipe, rata lor de cezariene e foarte jos in comparatie cu obiceiul din alte locuri. Deci asa.
Mai mult, Filantropia e singura maternitate de stat unde sunt incurajate nasterile vaginale dupa cezariana (nvdc) si practicate. Da, se poate asa ceva, sa nasti vaginal dupa cezariana. Da, nu e foarte complicat, dar implica niste riscuri, pentru care e nevoie de o echipa intreaga si de un medic bun si experimentat. Ei stiu asta. Ei fac asta. De multi ani.

Plus, Filantropia ofera servicii unice in tara: Versiune cefalica externa, Coagulare laser pentru complicatiile sarcinilor gemelare, serviciu integrat de oncologie ginecologica, monitorizare avansata CTG si ECG fetal.

Sa se transforme acum in spital dedicat Covid-19 ar insemna sa le iei acestor gravide posibilitatea de a naste natural. In alte maternitati, slabe sanse sa stea cineva dupa ele sa nasca in ritmul lor, pe uter cicatricial. Nu ca ca n-ar avea ceilalti medici chef, ci ca pur si simplu nu au experienta. Nu or sa riste. Deci n-o sa se intample, iar femeile stiu asta.

E normal ca gravidele astea-s disperate. Repet, Filantropia e cea mai mare maternitate din Bucuresti, vede multe cazuri complicate. Deci vorbim de multe gravide redirectionate.

Eu am nascut vaginal dupa cezariana. Cu sprijinul unei echipe de incredere, cu multa experienta, am reusit sa fac asta, fara nici macar o injectie. Articolul pe care l-am scris dupa se numeste “cum mi-am vindecat sufletul”. De asta, inteleg cat e de important pentru ele.

Poate se mai poate face ceva, poate reuseste alta maternitate sa fie transformata si Filantropia sa fie lasata. Sa isi primeasca gravidele ei.

Aseara mi-au scris doi medici de la Filantropia in paralel, fara sa stie unul de altul, sa ii ajut sa ajunga la lume aceasta petitie. Captura de ecran e din conversatia noastra. Cred ca asta arata disperarea si a medicilor, cand recurg sa ceara ajutor din acesta.

Vreau sa facem ceva pentru pacientele cu Covid-19, dar sa nu le uitam nici pe celelalte. Pentru ca stiu cat de importanta si implinitoare e o nastere vaginala, mai ales, dupa cezariana, am semant petitia. Poate o semnati si dv. Stiu ca n-are valoare legala, dar e tot ce putem face:

click aici

Si, ca sa vedeti ce-i in sufletul medicilor, va mai las asta:

Articolul anterior

Manifest pentru stima de sine: Ăsta-i momentul să arăți că te faci frumoasă nu pentru ceilalți, ci pentru tine (concurs)

Articolul următor

Chec Geli, cu 7 ouă, mai mult bun decat bezea

58 Comentarii

  1. Andreea-Carmen Radu

    Eu nici nu mă pot gândi cum ar fi să transforme Filantropia în spital Covid-19. Pur și simplu nu pot. Îmi îngheață sângele în vene 🙁

    • zinnyka@yahoo.com

      Dacă respectă masurile de igiena ar trebui sa faca o ambulanța separata de Corona si o 2-3 echipe ( stiu e greubcu personalul medical)de exemplu care sa asiste numai pacientele cu Corona.La noi in clinica asa am.facut: avem amulanta de urgenta pt corona, o sectie cu 30 de ventilatoare si cred ca is 40 de paturi deocamdata cu monitoare unde o sa fie transferati toti pacientii cu corona egal daca is pacienti cu patologie de medicina interna sau post OP. Si…fiecare sectie de chirurgie vor sa faca acum cate o echipa de Corona ..Asta inseamna ca orice caz suspect sau confirmat sa fie mereu operat de aceeasi echipă.

    • Maria Magdalena Vranita

      In seara asta, intr-un interviu la Digi, noul ministru al sanatatii a spus ca s-a revenit la prima varianta: maternitatea Bucur. O fi din nou vreo “varianta de lucru” sau e o hotarare definitiva? Miruna, poti confirma cu medicii de la Filantropia ce informatie au ei? Multumesc, seara buna!

  2. Roxana

    Semnat!

    • Cristina

      Sincer, asta nu mi se pare o prioritate. Atât timp cât nașterea se produce în siguranță, nu mai contează unde și în ce atmosferă. Trebuie sa fim pregătiți pentru oameni ale căror vieți sunt în pericol.

      • Cristina

        De acord, din pacate multi vom pierde cate ceva in perioada asta. Important e pt mame, cu covid-19 sau nu, sa plece acasa sanatoase si cu un copilas sanatos in brate. Chiar daca nasterile nu vor avea loc in conditiile ideale, pe primul loc sunt acum supravietuirea si sanatatea.

    • Madalina

      Semnat!

    • Gabriela

      Fără corona in filantropia! Eu multumesc lui dumnezeu am nascut acum 4 ani,natural,si am avut o mulțumire de neașteptat fata de personalul spitalul, dar in special doctorului ginecolog Safta.. nu as vrea sa traiesc panica mamicilor din momentul acesta. Aceasta schimbare ar trebui ocolită cat mai mult posibil pt ca sunt exagerat de multe mamici care au nevoie de liniste mai ales ca duc destulă panica, cu acest virus, acum se streseaza si cu.modul nașterii și urmările acesteia..

  3. Alexandra

    Situatia este absolut ingrozitoare. Sunt insarcinata in 33 de saptamani, dar cu risc de nastere prematura, col deschis, pesar, SGA, etc. Inca de la inceput am cautat un medic care sa activeze la privat, dar si la stat sa pot avea optiuni in caz de complicatii. Am gasit un doctor pe sufletul meu cu care am decis sa nasc la Filantropia, fiind cea mai buna maternitate de stat, toate controalele le-am facut la privat. Astazi, am ramas si fara medic si fara maternitate. Nu mai poate veni la consultatii in privat, iar maternitatea e alocata COVID. De 3 zile incerc sa gasesc un doctor care sa ma monitorizeze in continuare, la Polizu unde am fost redirectionata nu se raspunde la telefoane, in camera de garda nu ma pot duce, monitorizarea sarcinii nu reprezinta urgenta… spitalele private sunt inchise pe acelasi principiu. Toti medicii din Filantropia renunta la toate gravidele pe care le aveau in monitorizare… cate cazuri de gravide COVID vom avea? Nu era mai ok o maternitate mai mica? Nu erau ok sectiile de obstetrica din spitalele generaliste alocate deja COVID?

    • Nu stiu, poate se rezolva ceva. Iti tin pumnii, nastere usoara!

    • Andreea

      O mică rectificare: Monitorizarea sarcinilor in policlinicile private se face in continuare, programul se desfășoară in regim normal. Doar spitalele private și cele de stat au fost afectate de noile măsuri.

    • Diana

      Buna! Eu am avut aceleasi probleme ca si tine, cerclaj de la 13 saptamani chiar. Eu am mers pe varianta privat si doar in caz de nastere prematura la Polizu. Medicul care mi-a monitorizat sarcina este dr Gheorghe Ingrid, am nascut la privat, la 37 de saptamani un bebe absolut sanatos. Acum are 7 saptamani 🙂 Fii pozitiva si succes!

    • Ioana D

      Buna. Eu am nascut la Regina Maria. Nu stiu daca poti merge acolo, dar stiu ca sunt bine dotati pentru prematuri si au o sectie super moderna de neonatologie. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe. Domnul dr cu care am nascut eu se numeste Radoi Cristian si este un inger pe pământ! A venit de acasa la 1 noaptea pt nasterea mea. La fel de buna este si doamna dr Roxana Bohaltea, dr Stoica… nastere usoara si la termen! Sanatate multa!

  4. Alina Bordeanu

    Am nascut acolo în ianuarie gemene, naștere vaginala după cezariana. Este cea mai bună maternitate din capitala și din România. Nu o transformați în spital covid 19. Lăsați gravidele să nasca în siguranță!

  5. Cristina

    Sunt direct afectata de aceasta schimbare, mama face chimio la Filantropia si am fost foarte multumiti pana acum de conditiile oferite/comportamentul personalului medical. Sper ca decizia a fost una cantarita indelung. Ma gandesc la ce nr de gravide estimeaza ei ca vor avea Covid-19 astfel incat sa sacrifice sute de paciente sanatoase gravide si sute de paciente oncologice, daca e o mutare rationala sau una disperata pt ca nu au alta optiune buna.

    • Tnd

      Exista o portiță, zic eu. Daca o gravida vrea neapărat acolo, sa zică cand e in travaliu ca a luat contact cu cineva venit din străinătate, si din precauție, va naste acolo.

      • Nu. In niciun caz nu e buna minciuna in aceste conditii. Cum sa minti si sa te duci de bunavoie intr-un loc sa te infectezi?! Cu nou-nascut? Sub nicio forma!

      • Mirela

        Cum sa gândiți așa? Pai acolo o sa fie focar dacă va fi așa… Te duci sănătos, sa naști acolo și să te contaminezi, poate și copilul… Doamne ferește…

  6. Anamaria Rus

    Semnat, Sănătate la toată lumea!

  7. Raluca

    Ok, si care este un spital mai potrivit pentru femeile cu Covid-19? Din cate spui, aici ar avea parte de suport si acele cazuri mai dificile, ceea ce e mai probabil la cazurile Covid-19.

    Pe ce scenarii se lucreaza? Care sunt asteptarile ca numar de bolnave gravide de Covid-19, ce complicatii, ce unitati medicale pot face fata?

    Nu vad nimic din intrebarile astea adresate. Doar un punct de vedere emotional.

    Nu sunt nici pro, nici contra, nu ma intelege gresit. Dar care sunt argumentele rationale (nu, ca celelalte spitale sunt corupte nu e un argument acum) pentru care propui “nu acest spital”.

    Pai pe principiul asta, hai sa-i luam pe toti bolnavii de Covid-19 sa-i aruncam intr-un colt al societatii, ca restul trebuie sa traim mai bine decat ei. Ah, stai, se asteapta ca rata de infectare sa fie de 30-60% …

    • Ti-am dat like la comentariu, pentru ca nu stiu sa raspund. Probabil ca infectarea femeilor gravide in numar mare e ceva de perspectiva, intre timp exista cele neinfectate, care au nevoie de medici. O discriminare o sa existe, oricum o dai. Insa poate e mai usor sa muti o maternitate mica altundeva, decat sa muti o maternitate mare in altele mai mici.

      • Cristina

        Oare este vorba aici doar de dimensiunea maternitatii? O maternitate mica ar face fata cazurilor grave? Au cele necesare pentru a trata astfel de cazuri? Personal competent si pregatit atat pentru mama si cat si pentru copil? Si mie mi se pare ca nu punem toate intrebarile. Daca este vorba doar de NVDC… poti da sanatatea sau viata unui copil in locul unei nasteri naturale? Mi se pare mai tragic pentru gravidele care au sarcini cu probleme si acolo ar fi avut cele mai bune sanse sa fie ingrijite cum trebuie. Sau persoanale cu afectiuni care acum… nu stiu ce fac.

  8. Diana

    Si cele cu COVID 19 unde se mai duc saracele? Ele nu trebuie sa nasca? Ca sa nu mai spun ca mai pasibile de eventuale complicatii sunt cele cu COVID, daca nu Filantropia sau Polizu atunci ce spital poate sustine complicatiile mamei si bebelusului infectati? Inteleg punctul de vedere al gravidelor, insa ele pot naste oriunde, si NVDC se practica in functie de medic nu de spital, sunt medici care fac nvdc si la privat. Mai este Polizu care sustine nasterile naturale deci au unde sa nasca.

    • Diana, stii cat costa o nastere la privat? E corect sa obligi gravidele sa plateasca pentru a avea dreptul sa nasca asa cum vor? E o solutie, dar nu una reala.

      • Diana

        Eu zic ca in caz de criza trebuie sa ne adaptam. Si o cazariana acum nu-i capat de tara, realist vorbind. Dar efectiv si mamicile cu COVID cat si bebelusii lor trebuie sa aiba sansa unei ingrijiri corecte si mai ales spitalul sa fie dotat pentru toate complicatiile ce pot urma. Cu atat mai mult in cazul acestor mamici un spital care promoveaza nasterea naturala este cel mai indicat pentru ele. Nici nu vreau sa ma gandesc ce dureri sunt la cezariana plus tuse sau ma grav, pneumonie. In astfel de momente trebuie sa fim empatici si intelegatori!

        • Andreea

          Diana, ce spui tu nu are niciun sens!! Rata cezarienelor va creste foarte mult din cauza luarii acestei decizii legata de Filantropia, drept urmare multe dintre viitoarele mamici care vor naște asa, obligate fiind de situație, vor fi la fel de bine expuse infectarii cu acest virus. Mi se pare de-a dreptul criminal sa se dedice o întreaga maternitate unui nr mic de potentiale gravide, iar celelalte sa fie lasate efectiv de izbeliște. Asta este realitatea, toate celelalte gravide, sănătoase, sunt, in momentul actual, lasate de izbeliște. Nu reușesc sa găsească doctori la alte maternitati, nu știu ce si cum vor face si unde!! Tu ești însărcinată cumva??? Ah, cum v-as mai lua un pic de par pe voi toate care va dati cu părerea aiurea in tramvai!

        • Ale

          Din cazurile de pana acum inteleg ca sunt mult mai multe sanse ca nou-nascutul sa nu se infecteze de la mama pozitiva practicandu-se cezariana. As zice ca pt gravidele afectate nasterea naturala chiar nu e o solutie.

  9. Daniela

    Au transformat Maternitatea Bucur pentru gravidele cu Covid-19 dar au uitat sa mentioneze ce se intampla cu gravidele fara, gravide care mergeau la control lunar acolo.Curand se implineste luna si eu trebuie sa merg la control ,doctorita mea nu stie ce sa imi spuna ,la telefon nu raspunde nimeni.
    Aceeiasi problema la multe maternitati sau spitale .Daca nu reporezentam urgenta stam acasa si ne rugam….
    Sunt atat de furioasa pe sistemul asta de toata jena !

    • Daniela, sunt cu pielea de gaina, ma gandesc ca as fi putut sa fi si eu in situatia ta. E groaznic sa nu stii incotro. Nu stiu ce sa te sfatuiesc, poate vor gasi o solutie dupa ce se mai organizeaza putin.

  10. Laura

    Este vorba de Spitalul Municipal Filantropia din Craiova.

  11. Visanescu Mariana

    M-am plimbat de la un spital la altul,toate se inchid din cauza acestui virus.Mai am 2sapt si nasc,am intrat in panica,nu stiu unde sa ma mai duc daca si acest spital se inchide. :((

  12. Cristina

    Mai ales in situatia acestei epidemii, ar trebui ca nasterea naturala sa fie incurajata maxim. O cezariana + o tuse nesfarsita, nu fac casa buna deloc. Sper sa ramana Filantropia spital fara covid-19, ar fi o sansa in plus pentru mamele care nasc acum. Chiar daca sunt sanatoase si trec cu bine prin nastere, riscul de infectare exista in contnuare, il avem cu totii si e de preferat sa treaca prin boala asta fara burta taiata.

  13. Sanda

    Cred că fiecare Materintate ar trebui să aibă o secție dedicată pentru tratarea gravidelor cu Covid-19, pentru că sunt medici care urmăresc sarcinile lor încă de la început. Nu mi se pare normal să ajungă o persoană după ce a fost urmărită de medicul curent luni de zile să nască cu un medic pe care nu în cunoaște și într-un alt spital. Dar trăim în România și fecare își vede intersul. Suntem un popor egosit…

    • Problema nu mai e demult asta, nu vezi ca femeile n-au unde naste saracele, isi doresc un loc si un doctor, oricare ar fi?!

      🙁

    • Gabriela I

      Sunt insarcinata si merg la un doctor de la Filantropia Craiova. Ma ingrozeste gandul ca spitalul o sa se inchida…sper sa gaseasca solutii!!😟

    • Rox

      Mie nu mi se pare nici o problema ca alt medic iti monitorizeaza sarcina. Ai nevoie de ingrijire corecta, nu sa vezi aceeasi fata mereu. Si oricum medicul, desi te-ar recunoaste pe strada, probabil habar nu are pe de rost situatia ta particulara, pe care o citeste dintr-o fisa electronica.

  14. Georgiana

    Eu sunt din galati, insarcinata fiind am fost expediata de doctora la care am fost, a inchis cabinetul. Abia am gasit o singura doctor ginecolog sa imi faca dublu test! In galati au inchis aproape toti ginecologii cabinetele private! Noi nu mai avem nevoie de eco, de analize!

  15. Vatrautas Madalina

    Mi se pare infioratoare natura umana. Sunt o viitoare mamica, voi naste cel mai probabil in varful epidemiologic din tara noastra dar nu pot sa fiu atat de egoista incat sa cer unor alte femei in situatia asta sa nu aiba dreptul la cea mai buna sansa pentru ele si bebelusii lor daca sunt contaminati. Ce sanse ar avea la Maternitatea Bucur? Va ganditi ca s-ar putea peste o saptamana sau 2 sau 3 e posibil sa fiti in locul acelor viitoare mamici infectate??? Oricat de multe precautii iei, se poate intampla. Sunt foarte dezamagita de aceasta petitie…

    • Claudia

      Cata dreptate ai, Madalina! Cata dreptate!
      Nastere usoara sa ai, si un bebe sanatos pe care sa-l cresti sa devina un om integru, asa cum esti tu 🙂

  16. Adela

    Nu toți medicii din Filantropia sunt îngerii pe care îi prezentați. ..EU, după experiență nefericita pe care am avut o acolo, nu as recomanda niciunei viitoare mămici sa nască acolo…Pentru mine FILANTROPIA a însemnat iadul pe pământ. ..Sunt recunoscătoare DOMNULUI ca azi sunt în viața. ..Și copilul la fel…Doar El ne a salvat….

  17. Cristina

    Celor care sunt gravide acum si sunt suparate ca nu pot naște la Filantropia, le adresez următoarea intrebare: daca Doamne Fereste luati acest virus, unde ati vrea sa nasteti? La un spital mare, curat, cu aparatura modernă, cu medici buni, experimentați sau la un spital mic, cu medici poate nu la fel de experimentați, cu aparatura asa si asa, poate nici igiena nu e aceeasi?

  18. Claudia

    Cum a mai spus cineva mai sus, cred ca acum prioritatea e sanatatea si viata.
    Vindecarea sufletului este, desigur, importanta, dar nu cred ca ar trebui sa primeze in fata vietii.
    Esential e ca din maternitate sa plece o mama cu copilul ei in brate, amandoi sanatosi si fara sechele. Da, refacerea dupa cezariana e mult mai dificila, dar hei – uitati-va in jur. Omenirea traieste probabil cea mai mare tragedie a epocii moderne.
    Nu fiti egoiste. Covid poate lua oricine, ganditi-va un pic si la alte viitoare mamici. Nu le rapiti sansa de a trece cu bine peste oroarea asta care a cuprins intreaga planeta, doar pentru ca vreti voi sa nasteti natural.
    Situatii disperate, masuri corespunzatoare. E vorba de viata si de moarte versus confortul vostru psihologic.

    • Andreea

      Claudia, sincer, te-as scutura un pic, asa, ca sa te trezești din somnul cel de moarte!! Cum naiba nu vedeți ca transformarea celei mai bune maternități din București, într-una exclusiv covid, înseamnă o creștere uriasa a cezarienelor in restul maternitatilor?? Tu ai idee ca la momentul asta problema se pune de genul hai sa nasti mai repede, deci facem cezariana! Și la cate viitoare mamici cu cezariene, infectarea lor cu covid, pe recuperare, va fi crunta!! Cum crezi ca e sa tusesti groaznic avand o operație de cezariana, ha?? Daca virusul asta ar eradica si prostimea, ne-ar face o maare favoare!!

      • Masha

        Tu chiar vrei sa “scuturi” pe toată lumea care are o părere diferită de a ta? Mai bine ți-ai vedea de treabă, fiecare e liber să scrie ce crede!!

      • Ana

        Andreea imi doresc sa cred ca, reactiile astea asa vehemente (ca sa nu zic altfel) pe care le ai impotriva tuturor celor care nu-ți împărtășesc punctul de vedere se datorează hormonilor si nu răutății si egoismului

    • Claudia

      Andreea, imagineaza-ti ca am idee ce presupune tusea puternica intr-o astfel de situatie. Doare, chiar foarte tare, e adevarat – dar inca n-a murit nimeni din asa ceva. Din Corona, da.
      Daca asta e principala ta grija, ce sa zic, felicitari pentru umanismul de care dai dovada. Not.
      Si sa stii ca-ti poti sustine punctul de vedere si fara sa fii mitocanca.
      Oh wait… tu nu poti.

      PS: nu ti-e tie de “viitoarele mamici cu cezariana care ar putea lua Covid” cum nu mi-e mie de mers pe jos pana la Chitila. Un om cu adevarat preocupat de soarta celor din jurul sau se exprima cu totul altfel.

  19. Ana

    Cine lasa o gravida cu boala inalt contagioasa (prin stropi de saliva in atmosfera) sa nască natural, sa treaca prin travaliu ore intregi? Sa geama si sa se vaite, sa se scape pe ea (cică se transmite si prin alte fluide)? Eventual cu febră și dispnee…

    Doctori, moase si asistente dornici cu toții sa ia un virus si să-l dea mai departe acasa?

    O sa fie atent evaluate si li se va recomanda cezariana din momentul prezentării. Cu cat sta mai puțin pe acolo, cu atât mai bine.

    Doar ca in urma lor, vor lăsa virusul in saltele si perne, care nu vor fi schimbate. Si când va trece nebunia, viitoarele mame (sanatoase) sau paciente (cu alte beleli de boli neinfecțioase) vor fi cadorisite cu covid, ca sa nu plece fara o amintire.

    Le sugerez sa bage si niste lepra, și niste TBC rezistent la medicamentele de pe piata, pe langa bacteriile “uzuale”.

    Sa iasa si bebelușii aia gata selectați: doar cei mai viguroși sa traiasca!

    • eva

      Scuza-ma, dar cati ani crezi ca supravietuieste virusul in afara corpului? Studiile de-acum arata ca durata maxima e in jur de 2-3 zile, depinde de suprafata. Ca sa crezi ca ani de zile de-acum inainte virusul va sari pe pacienti din perne si saltele trebuie sa… ai foarta multa imaginatie, ca sa zic asa.
      Dupa teoria ta, spitalele care primesc acum pacienti cu sars-cov-2 (asta e virusul, boala provocata de el e covid-19) ar trebui arse din temelii ca sa nu devina viitoare focare de infectie, sau cum? Normal ca pernele si saltelele se pot dezinfecta.

      • Ana

        Cu ce si cum se pot dezinfecta? Care e protocolul (cu etape si timpi) pe care il cunoști?
        De pe diamond princess inca recuperează aia virusuri, deși este nelocuită de atata timp.

        In porozitățile de pe suprafețe (pereți, tavane false, rosturile pardoselelor) sta mizeria mult si confortabil, daca nu e meticulos îndepartata si corespunzator curatata, pe suprafețele aparatelor pentru ventilat, pe structurile fixe din tubulatură, alea care nu se pot steriliza, dar care sunt atinse de mâinile dibace ale asistentei care nu schimba manusa intre paciente.

        Ce copil bagi in incubatorul in care a stat unul covid+? Pe al tău nu cred.

        Degeaba vor primi dezinfectați de”top”, femeile de serviciu ii vor lua ca să-și curețe pe acasă, la cei la care mai fac menajul, si vor adăuga apă in flacoane, ca sa arate bine la un eventual control.

        Și sa nu uitam ca Romania se poate mandri cu infecții nosocomiale de renume mondial, bine antrenate sa reziste la cele mai inovative chimioterapice. Virusul asta o sa invete sa reziste la kaletra cum rezista stafilococul auriu la multi-droguri.

        Tu te-ai caza in hotelurile in care au fost caranati cei întorși din zone roșii? “Ca cat poate sa reziste in perne si saltele?”

    • Andreea B

      Inteleg frica personalului medical de a se contamina si ei de la gravidele cu Covid19. Am prieteni farmacisti care sunt gata sa isi dea demisia daca situatia se inrautateste. Mi se pare normal sa existe personal bine pregatit si suficiente ventilatoare pentru femeile insarcinate care s ar putea infecta. Poate si dintre pacientele medicilor de la Filantropia vor contracta virusul. In aceasta situatie cred ca si ar schimba parerea si ar fi recunoscatoare. E vorba de viata si de moarte prin insuficienta respiratorie,nu de nastere naturala/cezariana. Oricare dintre femeile insarcinate pot ajunge paciente Covid. De aceea este nevoie de un spital care sa faca fata situatiei. Mi se pare o decizie inteleapta.

  20. Maria Magdalena Vranita

    In seara asta, intr-un interviu la Digi, noul ministru al sanatatii a spus ca s-a revenit la prima varianta: maternitatea Bucur. O fi din nou vreo “varianta de lucru” sau e o hotarare definitiva? Miruna, poti confirma cu medicii de la Filantropia ce informatie au ei? Multumesc, seara buna!

  21. Diana

    Si eu am nascut la Filantropia si cred ca era cea mai bună variantă. Au aparatura buna, medicii sunt foarte bine pregătiți. Cred ca s-ar fi putut face un fel de triaj pentru ca medicii si asistentele care se ocupă de pacientele cu Covid19 sa nu intre in contact cu ceilalti. Mi se pare foarte trist ca acum vor ajunge la Maternitatea Bucur despre care am auzit numai povesti horror(ma refer la conditii) Cred ca ar trebui sa nu ne mai apucam sa semnam petiții pentru absolut orice. Sper ca si gravidele care urmau să nască la Maternitatea Bucur sa fie luate in evidența de cineva in scurt timp. Probabil pentru asta ar trebuie semnata o petitie ca sa nu ramana in aer. Poate medicii care ti-au solicitat ajutorul ar trebui sa se gândească sa faca un gest nobil daca tot au fost feriți de treaba asta.
    Pace si sanatate!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 239 queries in 0.449 s