Ce să faci cu copilul în Sibiu: 5 activități sub 20 de lei

Ce să faci cu copilul în Sibiu 5 activități sub 20 de lei miruna ioani

Copilul cel mare are 4 ani, copilul cel mic – 4 luni. Am petrecut o săptămână în Sibiu cam pe nepusă masă, așa că am hotărât să profităm la maximum de timpul de aici și să nu mai dormim până la amiaz, ca apoi să plecăm cu cel puțin 2 kilograme în plus acasă.

Eu m-am născut în Sibiu și am crescut în Sibiu, după care am plecat din Sibiu și mi-a fost dor de Sibiu. De fapt, mai mult mi-a fost dor de casa părintească și de cei care o locuiesc, de Ștefi și de tinerețe. N-am avut niciodată copii în Sibiu, n-am fost mamă în Sibiu, habar n-am ce-i arăți unui copil în Sibiu, căruia îi place oricum la nebunie orașul, din simplul motiv că aici locuiesc Mama Bu și Tata Bu.
-Victor, ești pregătit? Mergem la bunicii tăi!

Dacă locuiți în Sibiu și aveți sugestii de activități cu copilul, sunteți rugați să scrieți în comentariu pe blog, ca aici rămân. Pe facebook, se pierd. Mi-am făcut documentarea privind activități posibile în Sibiu, am discutat cu copilul și vedeți ce am ales, poate vă place și vouă.

1. Teatru de păpuși

Ce să faci cu copilul în Sibiu 5 activități sub 20 de lei miruna ioani

– două bilete la teatrul Gong costă mai puțin decât două cafele. Actorii sunt excelenți, sala e frumoasă, la ieșire te așteaptă biscuiți. Piesele sunt diverse și bine de tot jucate, durează sub o oră, vă recomand cu căldură. Tudor abia așteaptă să meargă.

Adresa: Strada Alexandru Odobescu 4
Cost: 9 lei/ persoană
Vârstă: de la 3 ani în sus
Bilete și program: teatrulgong.ro

2. Vizită în Turnul Sfatului

Ce să faci cu copilul în Sibiu 5 activități sub 20 de lei miruna ioani

– e emblema orașului Sibiu, turnul ăla cu ceas, care apare pe toate vederile. Nu e mult de urcat, priveliștea e frumoasă, doar că scările sunt, la început, destul de înalte. Un copil de 2 ani nu poate, unul de 3 are nevoie de ajutor, Tudor (de 4) a urcat pe picioare. A fost super mândru că a reușit singur! Să le arătați ceasul de jos, pe dinafară, ca să facă legătura când văd mecanismul de dinăuntru.

Adresa: Piața Mare
Cost: 2 lei/ persoană (copiii sub 3 ani au gratuit)
Vârsta: de la 3 ani are sens, aș zice
Program: zilnic, 10.00-20.00

3. Muzeul de Istorie Naturală

Ce să faci cu copilul în Sibiu 5 activități sub 20 de lei miruna ioani

– muzeul ăsta mi se părea enorm când ne duceau cu clasa; acum mi s-a părut scurt ca o glumă. Nu e nu-știu-ce pentru părinți, dar e destul de fain pentru copii și mai e și în centru, deci merge lejer.

Adresa: Strada Cetății 1
Cost: Adulţi: 13 lei; elevi, studenți: 3,25 lei
Vârstă: de la 2 ani în sus
Program:
Orar de vară (21.03-21.10), marţi-duminică: 10.00-17.00, luni şi prima marţi din lună: închis.
Orar de iarnă (21.10-21.03), miercuri-duminică: 10.00-17.00, luni şi marţi: închis.

4. Muzeul Locomotivelor cu Aburi

Ce să faci cu copilul în Sibiu 5 activități sub 20 de lei miruna ioani

-habar n-aveam că există așa ceva în Sibiu, e fix lângă gară, ca o incursiune în timp! Locomotivele pot fi escaladate de copii, sub atenta supraveghere a părinților, bineînțeles. Veți vedea și depoul de trenuri, cum se parchează o locomotivă sau un vagon, pariu că nici nu știați! Noi am prins chiar o locomotivă remorcată de un alt fel de locomotivă care părea antică, dar care încă mai sufla, împingea și parca. A fost supertare, copilul megaîncântat. Nici nu știam cum se duce trenul la reparat și toate astea. Păcat însă că locomotivele nu prea sunt întreținute și că nu există nici măcar o explicație sau descriere a lor.

Am mai găsit un vagon de dormit deschis, l-am vizitat în liniște, pentru că am întâlnit un domn care ne-a zis că vagonul respectiv e încă folosit de colegii lui, care dorm.

Adresa: strada Dorobanților 22
Cost: gratis (să aveți doar buletinul la voi)
Vârstă: din momentul în care copilul e fascinat de trenuri, merge
Program: zilnicm 09.00- 15.00

5. Expoziția de dinozauri

Ce să faci cu copilul în Sibiu 5 activități sub 20 de lei miruna ioani

-asta e pentru copiii foarte mici, se află în curtea Muzeului de Istorie Naturală. Sunt câteva exponate din cauciuc, care doar stau, nu fac nimic, pot fi doar admirate. Nu e nu-știu-ce, însă, la cât de disperat e orice copil după dinozauri într-o anumită perioadă a vieții lui, merită să dați o tură.

Totul e ca la numărul 3, mai puțin costul: 1 leu/ persoană și se achită înăuntru, la casă.

6. Ceva dulce și bun, posibil peste buget

cele mai bune eclere mâncat vreodată Sibiu Miruna Ioani

Și, dacă vreți ceva bun, recomand un ecler cu caramel sărat, musai caramel sărat, de la Sucre. Doar că o bucată costă 13lei și nu veți rezista să-i luați doar copilului, veți gusta și veți lua și la pachet. V-am zis, să nu ziceți că nu v-am zis.

Am scris despre aceste eclere, diferența, între timp, e că și-au amenajat spațiul și în interior, de poți sta la masă. Vara au și înghețată bună. O să mă pomeniți.

Să nu mă întrebați de cazare și mâncare bună la Sibiu, că nu știu să zic. Că mai bine ca la părinții mei acasă, nu mănânc și nu dorm nicăieri.

Articolul anterior

Și băieții se joacă cu păpuși

Articolul următor

Dacă înjură la 3 ani, nu înseamnă c-o să fie, la 30, un golan (dar bine că l-am dezvățat)

18 Comentarii

  1. Alexandra

    Ar mai fi Gradina Zoologica. Desi e iarna si unele animale sunt in casute, merita.

  2. Alexandra

    Cu drag si dor! Sunt sibianca, ca si tine. Cand am citit articolul am incercat sa ma ma gandesc la ce voi face cu piciul cand vom reveni in Sibiu(in vacanta).

    • Alexandra Țîrlea

      Și o vizită în parcul Sub Arini!!! E fain de o plimbare și au și locuri de joacă.

  3. Andra

    Muzeul Astra, pentru o plimbare lungă și liniștită. E mult mai liniște decât în parcul SubArini, casele din diverse zone se pot vizita primăvara/vara, când sunt deschise publicului și există și un mic loc de joacă în partea dinspre grădina zoologică.

  4. Amy

    La expozitia de dinozauri am fost si noi, in decembrie, si ne-a placut. 🙂 Recomand! Sibiu este un oras foarte frumos in care mergem de fiecare data cu mare drag. <3 <3 <3

    • Simy

      Exact Gradina Zoologica doream si eu sa o recomand, am fost acolo anul trecut in luna martie si ne-a placut nespus de mult.
      De asemenea, acolo gasiti si Muzeul Astra ❤ Si sa nu uit de Parcul sub Arini, e minunat! Ne place enorm de mult Sibiul 😍😍Plimbare frumoasa sa aveti!

  5. EM

    “Lista” mea:
    Muzeul trofeelor de vanatoare, pe Scoala de Inot.
    Muzeul etnografic – stiu ca vara are tot felul de activitati
    ‘practice’ pt copii, si apoi – alergatul prin aer liber.
    Plimbarile in Piata Mare si fuga dupa porumbei.
    Parcul Sub Arini cu leaganele (poate mai potrivit vara).

  6. DinA

    Montana Garden, la intrarea in Rasinari,daca dispui de masina, daca nu, se poate merge cu autobuzul, o microferma se poate spune, cu diferite animalute care incanta privirile copiilor cat si adultilor. Se poate pescui acolo, un mini loc de joaca pentru copii,teren de fotbal cat si o mini plaja amenajata.

  7. Livia

    Muzeul Cinegetic/Vânătoare str.Școala de Înot nr.4.

    Teatrul în aer liber BIS,str. Ștefan cel Mare nr.56,lângă clădirea Antenei 1.( nu știu dacă este pentru vârsta lui Tudor)

  8. Nu stiam de muzeul locomotivelor, o sa il iau in calcul la urmatoarea vizita. Muzeul Astra, da, mai e de mentionat.

  9. Laura

    Sa nu uitam de gradina zoologica 😉

  10. Si muzeul Astra… Noi l-am vizitat și ne-a plăcut. 🙂

  11. Anca

    Gradina zoologica mi s-a parut groaznica ultima oara cand am vizitat-o, cred ca acum 2 ani. Custile si tarcurile sunt mici, animalele se mutau ametite de colo-colo in incercarea de a adormi, dar nu puteau din cauza urletelor copiilor si a vocii din difuzoare care zicea in mai multe limbi ca nu ai voie sa atingi sau sa hranesti animalele. Pe mine a inceput sa ma doara capul cat am stat acolo. Nici nu vreau sa imi imaginez prin ce stres trec animalele inchise in custi, expuse la vedere, care nu au nicio sansa la libertate. Cred ca am evoluat suficient de mult ca si mentalitate ca sa nu ii mai invatam pe copii ca a fereca un animal salbatic intr-o cusca pentru tot restul vietii lui este o forma de distractie si relaxare. Gradinile zoologice ar trebui interzise de tot si inlocuite cu sanctuare cu animale salvate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 163 queries in 0.444 s