Întrebarea mea ”preferată” de la alte mămici: Tu ce activități mai faci cu al tău copil? (p)

activități copil miruna ioani

Pian, nu.
Nici tenis.
Cursuri de dans, poate mai târziu.
Desen, aștept să-și dorească.
Canto, nu cred că-i talentat. 
Actorie, asta face deja cu plușurile de acasă.
Limba engleză, noi n-avem nici măcar televizor.
Robotică – se pune dacă îi plac butoanele la telefon?

Are 3 ani și 9 luni. Nu știe să scrie, nici să citească. Nici nu are nevoie. Se joacă însă cum noi am uitat.

Deci nu știu răspunsul la întrebarea asta. Ce activități? Cel mai mult ne place să ne pupăm, deși nu ne mai ține mult, presimt. Și nici nu sunt sigură că e o activitate legală, dacă o declari. Deși aud că multor părinți le vine inclusiv să își mănânce puii, iar asta nu înseamnă că o și fac. Cu toate că am citit undeva, și nu mint, că asta e perfect normal. Eu îl pup pe al meu. Mult. Și pe frate-său. Poftim, activități.

În rest, împingem mașinuțe pe covor și pe parchet. Construim parcări. Într-o zi, și-a dorit să comandăm un lift de jucărie. Dar nu un lift de mașini, din ăla aș fi găsit. Nu, el voia un lift de oameni, ceea ce, oricât aș fi străbătut internetul în lung și-n lat, în română, engleză și germană, tot nu am găsit. Așa că, am construit. Un lift din lego, prins cu o fundiță roșie, rămasă de la ceva cadou. 

Altădată am construit un aeroport. Sau casa noastră, pe care ne-o dorim. 

activități copil miruna ioani activități copil miruna ioani

Uneori punem muzică și dansăm. Alteori citim. Adesea citim. Iubește cărțile, habar n-am cu cine-o semăna. Eram la un târg pentru copii și, drintre standuri cu diverse jucării, el a fugit spre unul cu cărți. ”Îmi iei, mami, îmi iei?” Sper să nu se facă tocilar 🙂

Îi plac și cărțile de colorat. Cu creioanele e mai simplu, că nu face casa terci. Când am încercat niște acuarele, a ieșit cam așa:

Așa că, acuarelele are not my best friend. Mi-e frică de ele, dacă e să spun cinstit.

De asta, am fost super încântată când editura Humanitas ne-a făcut cadou niște cărți de colorat fără culori. Cum ar fi să pictăm fără să facem dezastru, imposibil? Nu în anul 2019!

Vorba mamei mele, dacă am fi văzut așa ceva când eram noi mici, am fi zis că e un fenomen paranormal. Cum adică, tu să înmoi pensula în apă și pe hârtie să apară colorat! În apă chioară.
Fix asta se întâmplă. Ia priviți:

Cărțile de colorat cu apă sunt din colecția Humanitas Junior și au planșe pe fiecare foaie, care pot fi colorate. Nu e important să rămâi între linii, culorile apar diferit oricum. Și oricum, nu încurajez copilul să coloreze în contur, ci să coloreze cum vrea el. 

Sunt modele diferite, cu mămăruță, prințesă, cățeluș, mașinuță. Nu știu ce m-a apucat cu diminitivele. M-a prins și pe mine, să știți. E relaxant așa, să pictezi fără responsabilități. 

activități copii miruna ioani activități copii miruna ioani activități copii miruna ioani

O carte costă 12 lei și poate fi comandată de aici. Pentru băieți sau și pentru fete, recomandăm cartea cu mașini, pentru că e cu motociclete, tractoare și chiar un elicopter! Prima dată, Tudor (3 ani și 9 luni) a avut răbdare să coloreze fix 3 chestii. Binișor, aș zice eu.

De ce mi-a plăcut?

  • Copilul poate colora doar cu apă și o pensulă
  • Fără să se murdărească
  • Poate folosi și degetele
  • Culorile apar imediat
  • Potrivit pentru acasă, dar și vacanțe sau la restaurant (tocmai pentru că nimic nu se murdărește în jur)
  • Merge la vârste mici (nu trebuie să știe cantoneza ori să fie olimpic și nici să aibă o răbdare de fier)
  • Figurile de colorat sunt mari și nu conțin zone mici, care să-i frustreze dacă nu reușesc
  • Grozave pentru cadou
  • Prețul mic

Și-am încălecat pe-o șa și nici nu vă zic câte-am colorat eu!

 

Articolul anterior

Să ignori alegerile pentru că n-ai cu cine vota e ca și când ți-ai ignora cancerul și lui nu i-ar păsa

Articolul următor

Ce înseamnă infinit?

14 Comentarii

  1. Amy

    In weekend am fost cu niste prieteni la Jumbo si cu fetita lor de 3 ani. Am intrebat-o inainte sa intram: “tie nu ti-e frica sa mergi cu ea la Jumbo, c-o sa fii nevoita sa iei juma’ de raion cu jucarii acasa?”. Mi-a zis relaxata tipa “nu”. Si ce crezi? Fetita ei chiar nu s-a uitat la jucarii. Ea s-a dus direct la carti de colorat si la puzzle-uri. I-a cumparat multe carti de colorat, pentru ca imi spusese ca le termina repede, si vreo 2 puzzle-uri.

    Am ramas uimita, o admir! 🙂

  2. Alina

    Al nostru, la 4 ani si 7 luni, isi doreste f mult sa mearga la cursuri de tobe. E pasionat de muzica rock si acum o luna, cand am fost la niste prieteni in Olanda, unul din ei (e toboșar) l-a invitat pe pitic la o repetitie a trupei si au batut impreuna la tobe. Fericirea de pe chipul lui a fost de nedescris… ❤️
    In rest, facem si noi de toate. Traseuri de tren, coloram, pictam, citim, dansam, cantam (fals, dar nah :)) ), jucam X si 0 si alte jocuri de-astea gen Piticot, Yams, Brosquito.
    Desi n-am mai comentat de muuuuult, sa stii ca te urmaresc din umbra. 🙂
    P.S.: zilele trecute, maimuțica mea si-a amintit de tortul cu creioane de mancat de anul trecut si de calendarul Advent Milka. A zis ca vrea sa ii fac si eu creioane colorate, sa manance. :))
    Asta asa, sa vezi memorie pe capul piticilor. ☺️

    • Iooooi, ce tare ca si-a amintit! Pai sa te vad, cum faci un tort din asta. Reteta, pls! 🙂
      Si calendarele de Advent sunt pe piata, noi ne-am luat doua, ca Tudor a asteptat tot anul sa manance iar ciocolata in fiecare zi.

      • Anamaria

        Miruna, unde se gasesc acele calendare Milka? 🙂
        Si eu anul trecut am primit doua, pentru nepoatele mele gemene si le-a placut tare mult.

  3. A nu se înțelege că dacă face pian sau canto e ceva greșit 🙂

  4. Lavinia

    Miruna, sunt reutilizabile? Noi avem unele acum care atunci când se usucă o poți lua de la început, insa as vrea și varianta sa rămână “pictate” la final
    Mulțumesc,

  5. la 3-4 ani e simplu, copilul copie parintii -spala vase si legume cu noi, framanta aluat cu mine, de la niciun an a intins oalele si capacele si lingurile de lemn peste tot prin casa, de nu am gasit mult timp nici facaletz si nici linguritze. La 5-7-8 ani voia orice faceau prietenele ei: pian, dans, biblioteca, parc, etc. De la 9 ani a inceput sa nu mai vrea sa faca nimic si nimic a facut.

    • Amy

      Pe mine ma apucase febra calcatului rufelor pe la 9-10 ani. 😀 O rugam pe mama sa ma lase pe mine sa ii calc hainele si eram tare mandra ca imi dadea voie. Sa vezi ce-mi asezam masa de calcat in sufagerie, puneam muzica pe fundal, ma asezam pe canapea si calcam … ma relaxa, imi facea placere.

  6. Alina_A

    Puzzle recomand, inclusiv 3 D, sunt GROZAVE. In plus, sunt suficient de rezistente sa le poata folosi ulterior si in alte jocuri (gen face un cal, nu se dezintegreaza imediat, se poate folosi pentru alte jocuri). Fiica-mea are o casa a papusilor din puzzle 3 D (un carton foarte tare, bine presat, merge inclusiv lipit pe unde este esential sa stea bine cu ceva lipici de calitate cu uscare rapida – si este MULT mai rezistenta decat acelea LEGO. Are luni intregi de cand se joaca cu ea si este super.
    Miruna, ai putea da drumul la radio cand va jucati (RFI pentru franceza, BBC pentru engleza) acolo pe fundal…prind incredibil de rapid la aceasta varsta frageda.
    Ai mei se uita la DVD-uri (nu avem “cablu” sau netflix) asa ca stim sigur ce vad si cate minute etc, avem inclusiv multe de genul Discovery sau National Geographic, se pun doar in engleza. 🙂 Sunt mai mari, 6 si 9 ani.
    Cartile sunt foarte bune… si clar multa joaca improvizata. Atat de bine improvizata incat in vara lui 2018 au taiat un cearceaf de pat si unul de pilota – noroc ca erau din acelasi set – pentru a le folosi drept corturi in sufragerie. I-a tinut vreo saptamana apoi au ajuns la sters pe jos. 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.445 s