Pompa care face să curgă râuri de lapte – review Spectra 9+ (pompă de sân, dublă, minunată)

pompă sân spectra miruna ioani
Mi-a fost frică de pompa de sân. Mi-a fost frică de muls. Multă vreme am ținut pompa asta în cutia ei, în dulap. Să o desfac însemna să îmi înfrunt fricile cele mai mari. Am destul lapte pentru copiii mei? 

 Și-apoi a venit. 

  Primul drum lung în patru. La Sibiu, la bunici. Cu un nou-născut de 3 săptămâni. Îmi era groază. Oare cât o să facem? O zi, două? Cum să mă pregătesc mai inteligent pentru toate opririle de alăptat. Când aveam un singur copil, era mai simplu: adulții și mașina se pliau pe programul lui. Dar acum nu mai suntem doar adulți și mașină de pliat, ci încă un suflețel de 3 ani și 8 luni, care înțelege răbdare și așteptare până la un punct. O să fie distractiv, mi-am zis. 

  Ca să înțeleagă puțin relația mea cu alăptatul și cine abia a deschis televizoarele: am inițiat o lege pentru alăptat, am încurajat mame să alăpteze (doar cu sfaturi la distanță, căci nu sunt consultant), l-am adus în România pe expertul numărul unu mondial, în alăptare, am vorbit despre asta la tv, în ziare și la conferințe, plus că alăptez de peste 3 ani și jumătate. Deci am putea spune că-s pe subiect. 

  Aș fi vrut să pregătesc niște lapte pentru drum, însă, din experiența cu primul copil, mai mult de 10ml nu pompam. Și amintirea pompatului în fiecare dimineață câte 10-20 ml chinuiți era un coșmar, nu îmi era dor de așa ceva. Doar că mai mult nu scoteam și să mă fi pus în cap, și să fi mâncat toate prăjiturile de pe pământ. Iar chestia asta mă stresa. Și stresul e ultimul lucru de care are nevoie o mamă care produce lapte în sânii ei. 

Totuși, îl alăptezi pe Tudor de 3 ani și ceva. Ai un pic de încredere în tine! Eu zic să schimbi pompa și, puțin, atitudinea. Asta mi-a zis Anca, mamă de doi copii, Mi-a dat o pompă Spectra 9, să o testez și, dacă îmi place, să scriu despre ea. 

 Știam că plec la Sibiu, știam că am pompa în dulap. Știam de la prietena mea, Ioana, că pompa asta e chiar ce trebuie, că scoate untul și din sânii mici. (Vorbesc de ai mei, că pe-ai ei nu i-am cântărit) 

  Hai să încercăm! 

  Într-o dimineață, bineînțeles, că atunci sunt sânii mai plini. După ce-am hrănit bebelușul, bineînțeles, că doar nu l-oi lasă nemâncat. După ce-am alintat și fratele mai mare, că așa-i regula-n tandem. 

Deci, după ce-au supt doi copii din doi sâni mici, vă puteți imagina că n-a mai rămas nimic.  

   Hai totuși să-ncerc. Mai mult de gura Ancăi și de rușinea ei. Trebuie să-i spun ceva când mă va-ntreba părerea mea. 

 Surpriză! A scos 30 ml cinstiți! De unde, habar n-am. Și uite-așa, nu ați greși dacă v-ați imagina o mamă în pijama, nepieptănată și cu o pompă atârnată de-un sân, făcând dansul bucuriei într-un picior. 

  Doar că surprizele nu se terminau aici. Cu toate pregătirile mele pentru drum, sugarul numărul unu la supt n-a vrut să se atingă de biberon. (Știu că biberonul nu e recomandat, că sabotează alăptarea, dar era vorba de un singur drum, până la Sibiu.) Iar celălalt client, cel care nu mai era sugar demult, ci chiar bine diversificat, mi-a făcut o surpriză și mai mare. Când am ajuns la destinație și nu știam ce să fac cu laptele muls, nici el nu l-a vrut. “Mami, eu nu vreau lapte, vreau iubire”. 

  Trei ani și opt luni. 

  Alăptatul e mai mult decât hrănire. 

  Dar episodul cu pompa de sân a fost important pentru mine. A fost ca și când ai putea vedea iubirea. Ca și când ai putea-o măsura, pune în pungă și congela. Tocmai pentru că alăptez de atâta timp, dar nu am văzut decât efectele alăptatului: doi pui care, din mici, se fac mari. Efectele, atât. În rest, a trebuit să am încredere în laptele meu, cam cum ai în Dumnezeu, fără să-l vezi. 

   Ce mi-a plăcut la pompa de sân Spectra

 -scoate untul din tine, când altele n-au reușit. Și aș sfătui toate mamele debusolate, care se chinuie și sunt dezamăgite că nu scot mare lucru la pompat: vedeți ce pompă aveți. Nu vă învinovățiți pe voi, deși ăsta e primul lucru pe care îl faci. Eu am trăit 3 ani crezând că cea defectă eram eu, deși copilul a fost alăptat exclusiv, niciodată pe lapte praf. Am crezut că n-am în plus, când, de fapt, aveam. Și simt că trebuie să-mi cer iertate de la mama care-am fost atunci, pentru că n-am avut încredere în ea. 

 -e dublă, juhuuu! Ceea ce înjumătățește timpul de pompat. Și orice mamă știe că în 20 de minute în plus pe zi, poți să renaști. 

 -e mică, partea electrică e cât palma mea. Seamănă cu o baterie externă. O poți lua cu tine oriunde, o încarci și bateria ține mult, nu ești legată de priză și nu trebuie să cari încărcătorul după tine 

 –sunt disponibile 5 mărimi diferite de cupe, ceea ce e extrem de folositor, când ești în extrema sânilor mici, dar producători. Pompa vine cu mărimea standard, dar se poate cumpăra o altă dimensiune.

 -recipientele de colectat laptele sunt mici, încap amândouă în geanta mea-sterilizator (pe care o găsiți aici, e o variantă grozavă pentru deplasări). 

 -are funcție de masaj, pentru stimularea lactației. Mare lucru. Mi-a folosit asta, pentru că în primele zile de alăptat în tandem, eram stresată că n-am lapte pentru amândoi copiii mei. Și chiar dacă știu că cel mic are prioritate, inimă unei mame nu discriminează pe criteriu de etate. Am mâncat trei tăvi de prăjitură și nu mai știu câte pungi de pufarine, am băut litri întregi de ceai și de supă, am masat, orice să am lapte pentru toți copiii mei. Altfel, dacă aș fi pompat, aș fi aruncat laptele scos.  

-are 10 nivele de intensitate, ceea ce e grozav, pentru că sânii sunt materiale foarte sensibile și unele mame se plâng că “nu suporta” pompa. Nu pe asta, în general. Cred și eu, pompele care au doar două poziții, totul sau nimic, pot fi greu de suportat.

pompă sân spectra miruna ioani pompă sân spectra miruna ioani pompă sân spectra miruna ioani

  Nu am găsit ceva să nu îmi placă. 

  Vreau să menționez că pompa de sân poate fi folosită de mamele care alăptează în anumite situații: când bebelușul se naște prematur și nu are putere să sugă (laptele e administrat fie cu seringă, fie cu linguriță sau cu sns), când mama vrea să stimuleze lactația, când își începe serviciul și nu vrea să înțarce. 

  Și să vedeți, povestea nu se termină aici. Anca nu știe.

Peste câteva zile, naște o prietenă a mea. Gemeni. Dublă sărbătoare. Copiii sunt bine, doar că prematuri. Nu prea sug bine. Mama are nevoie de-o pompă și mă întreabă de care. I-a cumpărat bărbatu-său una, pe care a ars-o mai rapid decât în cele mai optimiste scenarii. I-am dat pompa mea, normal, cum era să nu i-o dau. Ea are și sânii mai mari decât mine, deci o altă dimensiune de cupă. Bine, nici nu e greu să ai sânii mai mari decât mine. Și-a luat deci doar un set nou de colectare a laptelui (biberoane, supape și cupe) și a folosit partea electrică de la mine.

Lângă pompă, i-am pus un ulei de corp, care miroase bine și un colț de hârtie, pe care am scris așa:

“Știu că acum principala ta grijă sunt copiii, dar la fel știu și cât de bine îți face când cineva se gândește și la tine.”

În ziua următoare, îmi scrie:

“Pompa asta e chiar minunată! Face să curgă râuri de lapte! Și e dublă, nici n-aș fi visat ce mult contează! Aseară, am apucat să fac și un duș cu ocazia asta. Deci să știi că nu mi-ai trimis doar un ulei și-o pompă, ci inclusiv timpul de a-l folosi ca o răsfățată.”

——–

Am obținut pentru cititorii acestui blog o actualizare a reducerii de 10% la toată gama Spectra, cu codul SIBLONDELEGANDESC până la final de februarie. Pompa electrică dublă, care face să curgă râuri de lapte, ca a mea, poate fi comandată aici.

 

Articolul anterior

In loc sa-i reprosezi ca nu face nimic, mai bine intreaba-l “mai poți?”

Articolul următor

Înțelepciune de Broscuț

29 Comentarii

  1. Rox

    Confirm. Este excelentă.
    Asta că m-am saturat sa aud ca nu e nici o pompa cum e gurita de copil, ca pompa nu o sa poata sa scoata cat scoate copilul, o afirmatie greu de probat care ma facea sa imi dau ochii peste cap cand o auzeam.

    • Multumesc pentru comentariu! 🙂
      Probabil ca gurita copilului bucura si mama, e un sentiment acolo cand il tii in brate, producator de oxitocina, care face lapte. Ca, oricat ar fi de grozava o pompa, tot mai drag iti e de copilul tau 🤪

  2. Silvia R

    O am si eu si confirm, e minunata! Eu am achizitionat-o cu aproape 2 ani in urma, cand ma intorceam la serviciu, aband bebe de 7 luni acasa. Si da, m-a ajutat f mult. Inainte de aceasta pompa am avut una manuala de la Philips si imi blestemam zilele de fiecare data cand o foloseam. Dar acest model de Spectra e chiar extraordinar, mai ales cand trebuie sa te mulgi cand nu esti acasa.

    • Multumesc, Silvia, pentru confirmare!
      Manuala nu am avut niciodata, dar imi imaginez ca trebuie sa ai niste sani care dau pe-afara si o forta de Schwarzenegger, ca sa o poti folosi. Si o rabdare de fier. Si tot timpul din lume.

      • Silvia R.

        Da, cu pompa manuala dura o vesnicie sa scot 3 picaturi de lapte. Mai degraba ma frustra. Ca sa nu mai zic cat de tare ma durea mana de la atata pompat. Mi se bloca efectiv.

  3. Diana

    Este intradevar foarte buna pompa, si eu am folosit-o cateva luni. Quick question pt sterilizatorul 59s, esti multumita/ai incredere in eficienta lui? Cred ca aveai ceva articol in care il prezentai insa nu il mai gasesc.

    • A fost o postare pe facebook. E foarte misto si simplu!!! Adica, nu stiu sterilizatoarele clasice cum sunt mai modern, dar al meu e cat un frigider mai mic. Ocupa un sfert din masa de bucatarie. Deci geanta asta e un vis.

      Nu sterilizeaza ca la dentist, dar nici sterilizatorul ala clasic nu face asta, ca atunci toti dentistii ar folosi. Pentru ce ai nevoie la un bebelus, am toata increderea! Ca acolo nu trebuie sa omoare virusul lui peste (ca nu se poate contamina bebelusul de la el insusi), ci doar sa nu lase niste bacterii sa isi faca de cap. In principal, cele din lapte.
      E buna geanta, o recomand.

      • Diana

        Merci frumos. Folosesc deja sterilizatorul de 3 luni pt pitica si acasa si parca nici in zi de azi nu-mi vine sa cred cat de simplu e de folosit 🙂 Nu am avut nici un fel de problema pana acum, stiam doar ca l-am luat la recomandarea ta insa nu mai stiam unde am citit (blog/facebook).

  4. Madalina

    O da! De-as fi avut eu asa ceva in momentele alea de disperare, cand manuala Philips ma arunca in depresie, alta ar fi fost viata mea!
    Dar ambitioasa cum sunt, nu m-am lasat si am alaptat pana la 2 ani.

  5. Pe vremea mea, maica, nu erau electrice. 4 am avut. 4. M-au salvat de mastita, de un mers la cumparaturi, de perioadele cand manca putin si sanul celalalt pocnea (da, uratzi-ma, pompam si 200ml de la un singur san si opream ca sigur mai era ce).
    Glumeam atunci ca as fi putut hrani si gemeni. Doar ca productia la mine s-a adaptat la cerere abia pe la 6 luni, asa. Probabil acum 100 de ani femeile ca mine ar fi fost salvate de probleme medicale doar de vreun al 2lea bebelush vecin flamand rau. Asa ca ma bucur astazi ca sunt pompele.

    • Exact acelasi lucru mi-a spus si mie mama, ca avea mai mult lapte decat mancam eu. 😀

    • Sa stiti ca si eu am avut acum un episod din asta, dar inainte sa primesc pompa de la Anca. S-a blocat un canal, locul era rosu si dureros. Ce-am facut? O pompa umana. L-am rugat pe baiatul cel mare sa goleasca tot ce poate. S-a rezolvat din trei guri 🙂

      • Vio

        Cum reușiți cu tandemul,
        Care e regula sa nu aibă de suferit bebelușul (fizic-luatul in greutate) , iar fratele mai mare sa nu se simtă dat la o parte(e îndrăgostit de tzitzi, suferă rău fără)…

        • Salut, noi am încheiat tandemul între timp. Atunci am rezolvat cu explicații că bebe are prioritate la sân, pt că nu poate mânca înghețată sau alte răsfățuri și am pus accentul pe ce poate mânca cel mare.
          Am petrecut mult timp cu cel mare, l-am primit de câte ori a vrut în brațe, i-am propus să îl țin în brațe doar, fără țiți, chiar cât celălalt era la sân și sugea. Am făcut multe chestii împreună eu cu el, cât mai mult ca să nu simtă vreo schimbare.
          Ei, cât se poate. Adică, eu îl îmbrăcam, dezbrăcam, spălam, mă jucam, mai plecam câte un ceas-două, cât cel mic dormea sau
          l plimba tatăl lui în sistem, ca să am grijă și de nevoile celui mare.

          Oricum ar fi, fratelui mai mare îi e greu, e și el mic și adesea ama vut senzația că fac totul și un pic mai mult, iar, pentru el, nu contează deloc.

          Rezistă, e o perioadă de adaptare pentru toți, inclusiv pentru tine. Felicitări pentru tandem, nu e ușor deloc.

  6. Dana

    Eeee pompa scoate daca are ce scoate. Si eu am avut in a doua saptamana de la nastere o pompa de asta dar simpla, nu dubla. In 30 min cu masaj si viteza crescand treptat scoteam 30ml din ambii sani. Daca pompam la fiecare 3 ore la un moment dat scoteam…aer….10ml… Si m-am oprit de tot ca era un chin prea mare. Bebe nu punea gura pe san ca sa pot folosi sns pt ca stia ca nu curge nimic, sanii mei nu s-au umflat, intarit, inrosit etc….s-a dus repede si putinul lapte ce-l aveam. Macar sunt multumita ca a papat colostru in maternitate. Noi sa fim sanatosi pana la urma!
    Felicitari Miruna ca alaptezi ambii baieti!!!

    • Fiecare picatura conteaza! Esti grozava ca ai incercat. Eu nici nu stiam ce-i ala la primul copil.
      Nici mie nu mi-au curs niciodata sanii. Am patat o singura data, o singura bluza. Imi venea sa o inramez.

  7. Cassie

    Da, e buna daca are ce scoate. 9 luni m-am chinuit, cu sns in paralel, scos cu pompa dupa supt, si erau cupele bune. Motilium era inutil, consultanta invata de la mine ce suplimente ar mai putea ajuta in alaptare. Am reușit sa scot cam 500 ml in 24 de ore, atat am avut cel mai mult. Cel mic manca peste 1 L. Apoi am făcut rost de congelator si am adunat lapte matern din tot orasul, sa am ce pune in sns… Ce sunt alea absorbante de san, povesti. Acum la 2 ani si 3 luni, doar din greșeală adoarme fara san. Care sunt șansele sa se repete istoria la al doilea copii?

    • Nu stiu, dar felicitari! Sa pompezi si sa sns-ezi 2 ani plus… mi se pare sf! Bravo!!!
      La al doilea copil vei fi mult mai experimentata, mai putin speriata, iar lactatia se va porni mai usor. Plus ca nu te vei mai speria de un san gol. Ca nu e gol, de fapt, nici cand e moale. O sa fie bine.

    • Siguranta Pacientului

      @Cassie Bună ziua, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a Motilium, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți pe adresa office@ sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact (adresa de email). Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

  8. Elena P

    Buna Miruna, uleiul de care ai scris cum se numeste? Caut de mult un produs pentru hidratarea corpului si care sa miroasa placut! Multumesc!

  9. Ade

    Si eu am folosit tot aceasta pompa. Mi-a fost de folos , dar nu a facut minuni. Laptele scadea pe zi ce trecea. Avand sanii mai mari nu m-am putut descurca cu ambele cupe. Mi-ar fi fost de folos o centura pentru sani care sa tina cupele, insa nu am gasit. Cu siguranta imi va fi de folos si la copilul urmator.

    • Depinde cand ai folosit-o. Acum 3-4 ani nu aveau decat 3 marimi de cupe. E foarte important sa se potriveasca. Sa ceri sfaturile distribuitorului la al doilea copil, poate era cupa de vina. De fapt, cel mai mult conteaza diametrul sfarcului, asa mi-a zis Anca.

      Si spor cu al doilea copil! 😉

  10. Și eu am tot acest model și nu e prea eficienta în cazul meu. Folosesc cupa standard. Dar cum aș putea să aflu dacă mi-e potrivită, sau ce cupă îmi e potrivită?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 183 queries in 0.491 s