Cu taxiul, după ce-au interzis Uber

Cu taxiul, după ce-a fost interzis Uber miruna ioani

O să fiu cât se poate de obiectivă, nu o să mă rățoiesc în limbaj. Eu circul mai degrabă puțin decât mult cu taxi/Uber, să zicem așa. Nici cu mașina personală nu mă dau în spectacol, iau metroul de câte ori s-ar putea. Însă, uneori, știți și dv, n-ai cum să fii hipster din ăsta eco-bio și te dai jos dintr-un tramvai să te urci pe o banchetă comodă, pe patru roți.

Aș vrea mai întâi să spun că am avut cu Uber o mulțime de experiențe plăcute, dar nu numai, a fost și un șofer incredibil de obraznic, care m-a certat tot drumul că nu am stat unde voia el. În ploaie, noaptea, pe tocuri de 12. Cu taximetriștii clasici am avut însă destule experiențe, că de asta m-am și mutat. De la ei, la Uber. Am povestit aici aventurile unei mame cu bebeluș și cărucior prin București. Dacă vreți să vă enervați, recomand.

Acum mergeam la morfologia de trimestru doi într-un loc foarte aglomerat, știam că n-am unde parca, nu aveam chef de nervii de a căuta un loc, mers prin soare și gaze de eșapament. Chemat taxi, venit un domn care ne-a întrebat dacă vrem să dea drumul la aerul condiționat. Șoc și groază, daaaaaa, normal că vrem! A răspuns unui singur apel tot drumul, cineva îi ura ”la mulți ani”. Nu ne-am supărat, am repetat urarea și noi. La destinație, cursa: 18 lei. I-am întins 20 și am mulțumit. Am primit bon și rest. N-am luat restul și am zis ”wow” în gândul meu.

La întoarcere însă, altă poveste.

Se apropie un taxi de locul unde așteptam și îl întreb pe domnul de la volan dacă e Robert-nu-știu-cum, numele taximetristului nostru. Că nu prea semăna, dar eu nu m-am priceput niciodată la chipuri de oameni. Domnul ăsta mi-a răspuns fix așa: ”Ceeee?” și, după vreo două încercări de comunicare în limba română, nu vă imaginați că m-am adresat în chineză, mi-a răspuns: ”Am eu față de Robert-nu-știu-cum?” Ce bine că nu, am zis în sinea mea.

Pâna a apărut Robert al nostru și m-a certat că am introdus adresa greșită și lui aplicația îi arăta să meargă altundeva. Că el era foarte aproape de unde îi arăta aplicația și a mai avut o stație de tramvai până să ne ia pe noi! Mna, mi-am cerut scuze, i-am arătat adresa pe care o pusesem eu în aplicație, una corectă de altfel și i-am mulțumit că totuși a venit. Cu un taximetrist care te are de dus vreo 4 km cu copilul în mașină nu te pui rău. Nici cu chelnărul înainte să comanzi. Orice începător locuitor al Bucureștiului știe chestiile astea.

Toată cursa a vorbit la telefon tare de tot, să fiu sigură că-l deranjez când am sunat și eu la o mătușă care ne aștepta să luăm ceva de la ea. Iar când am închis ușa de la mașină cu o forță diferită de cea pe care ar fi dorit-o domnul Robert, de acum vestit, a înjurat de trei ori printre dinți în mașină cu noi și cu un copil de 3 ani. 16 lei, i-am lăsat 20, n-am primit nici bon, nici rest.

Și după această experiență, mi-am dat seama că românii sunt dispuși să plătească puțin mai mult la Uber, uneori mult mai mult, doar să se poarte cineva frumos cu ei. Pe principiul pe care unii oameni întreabă dacă să dea șpaga la spital înainte sau după, doar-doar îi tratează cineva ca pe niște oameni și nu ca pe niște rahați cu ochi. Atât de frică ne e să nu fim respectați, să se poarte urât cu noi, încât ne cumpărăm bunăvoința pe bani mai mulți. E incredibil, nu-i așa?

Sper că duminică nu aveți alt program. Primul lucru, mergem la vot.

Image by Pexels from Pixabay

Articolul anterior

Să câștigi o discuție cu argumente, nu că ”așa vreau eu”

Articolul următor

Periuța electrică la copiii sub 3 ani, un pericol real sau inventat?

19 Comentarii

  1. Larisa

    #yeslavot!!

  2. Alexandra

    Teoretic Uber nu a fost interzis, i s a conferit doar un cadru legal, cu care, din nefericire, nu se aliaza. Nu este imposibil ca soferii care vor sa efectueze in continuare servicii Uber sa faca demersurile necesare sa obtina autorizatiile solicitate de lege.

    • Practic, s-a stricat un lucru bun, de care foarte mulți cetățeni erau mulțumiți și care punea altor cetățeni o pâine pe masă. Pentru că na, de ce să fie simplu, când poate fi greu.

  3. Calin

    Referitor la taxiuri, eu unul va recomand sa folositi orice alte alternative aveti. Cat timp au clienti, vor continua sa se comporte ca si pana acum, unii bine, altii… deloc bine.
    Referitor la vot, mergem la vot, dar eu cu cine votez? Hac!
    In 30 de ani de “democratie” n-am reusit sa vad un candidat (unul singur) care 1. sa se tina de cuvant in legatura cu promisiunile electorale si 2. sa nu-i iasa la iveala ceva bube in cap (scheletul din sifonier, cum zic americanii).

    • Sunt de acord cu tine, țin minte bucuria din noaptea în care a ieșit președinte Constantinescu și dezamăgirea de după… Mă rog, acum nici nu cred că își mai amintește cineva că a fost și el președinte. Atunci mulți au fost dezamăgiți din generația părinților mei, iar această dezamăgire a fost preluată de noi, de copiii lor, care nici u am văzut ceva schimbare în bine ulterior.

      Deci da, de acord cu tine, doar că asta nu e o scuză să lăsăm în continuare aceiași hoți să își facă de cap.

  4. Catalina

    Mie mi se pare ca degeaba protesteaza taximetristi fata de Uber. Adevarul e ca majoritatea taximetristilor nu au nici un chef de muncit si asteapta sa le pice curse cat mai lungi sau incearca din rasputeri sa iti incarce factura cu mult peste valoarea cursei.

    • Așa este. Pe mine m-au și enervat cu protestele lor, am întârziat de două ori la cabinet din cauza lor!

  5. Ana

    Eu sunt din cluj. Si probabil soferii taximetristi din bucuresti sunt mai hoti sa zic asa, dar in provincie nu e chiar asa.
    Adica taximetristii clujeni nu isi negociaza cursa, iti pun ceasul, primesti bon, rest.
    Nu sunt de acord cu transparenta uber/bolt/clever.
    Plus de asta sunt multi soferi uber/ bolt/clever cu numere de BH, SV, MM, B, care fac taxi in cluj, nu platesc taxe in cluj, dar iau painea soferilor de aici.

    Si Da, ies la vot !!!

    • Good point. Nici taximetriștii din Sibiu nu sunt nesimțiți. Dau rest, fac curse și de 8 lei, că na, Sibiul e totuși mic.

      • Confirm! Tot in provincie, taximetristi de treaba care nu incearca sa incarce nota de plata. 🙂

        Sa mai spuna cineva ca locuitul in provincie nu are avantajele sale. 😀

  6. Steluta

    MERGEM LA VOT! TOT NEAMUL! 🙂

  7. Catalina

    Prin facultate, un taximetrist s-a laudat tot drumul la noi cum a fost marto cum o duduie a lovit o masina dand cu spatele. Cand a vazut ca nimeni nu se recomand drept proprietarul masinii, s-a dus el si a i-a facut scandal fetei pana saraca a mers la bancomat si ia dat 500 de lei pentru reparatii. Evident tipa a plecat si adevaratul proprietar a venit. Ii intreba daca a fost cineva martor…
    Unii soferi de taxi sunt normali, cum unii soferi de uber sunt magari (am dat de cativa)

    Si da,da. duminica hai la VOT!!!!!!

    • Da, așa e, nu sunt toți la fel, dar mulți măgari în București. Sunt măgari și n trafic, în felul în care conduc.

  8. Evelina G.

    Eu am continuat sa merg cu Uber si merg si in momentul de față, doar ca da, costa mai mult si astept mai mult. Momentan ma descurc si așa, nu știu ce m-oi face dacă nu or sa mai iasă niciunul pe traseu:( Probabil o sa ma împrietenesc cu tramvaiu’ si autobuzu’. Taxi, no way! Da, clar, duminica la vot!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 161 queries in 0.451 s