Cineva mi-a dat un test fulger și mi-a zis așa: Închide ochii și gândește-te la o bucurie. Spune-mi primul lucru pe care-l vezi în cap.
A apărut Broscuțul.
A fost o surpriză, pentru că eram într-o perioadă mare de îndoieli. Dacă nu-s cea mai bună mamă, dacă nu-s cea mai disponibilă emoțional, dacă stau prea mult pe net, dacă-mi iubesc cititorii peste cât prevede legea, dacă atenția mea e deconectată de la ceea ce ar fi mai important.
Testul nu avea legătură cu grijile astea ale mele, doar coincidența făcea că au împărțit cam același tronson orar, ca două emisiuni la televiziuni paralele. Atunci mi-am găsit butonul.
Când sunt cu corăbiile înecate, mi-l imaginez pe el. Cum i se vede năsucul rotund ca o poezie, de aproape, de acolo de unde doar eu pot să îl văd. Cum i se aude respirația pe pernă, așa cum doar o respirație de pui al tău se poate auzi. Cum apar cinci gropițe în fiecare mână pufoasă ca un cozonac proaspăt scos din cuptor. Numai bun să îl mănânci.
Când nu-mi iese câte o figură, când cineva nu semnalizează la semafor, când taxiul întârzie, când pacientul nu vine, când plomba nu stă. Când îmi vine să plec acasă, când îmi vine să mă culc deși nu sunt în pat, când îmi vine să cobor de pe această planetă, când cineva mă dezamăgește profund, când îmi iau țeapă după țeapă, când mă simt departe de a fi un om deștept pe pământ, apăs pe aceste butoane:
pococade
ututoi
patatoni
mandadie
Poate nu înțelegeți ce înseamnă, dar poate ați găsit niște butoane pentru voi.
foto Pixabay
Cristina
Și pentru mine funcționează asta mai ales dacă nu sunt ei prin preajmă! Dacă sunt cu Sara mă simte imediat și mă invită: ”Hai să te iubesc un pic!” sau ”Îmbrățișare?” 😀
Miruna
Imbratisare? Daaaa!!!
Oana
Te înțeleg perfect. După cea mai grea zi, zâmbesc ca fraiera în drum spre școală gândindu-mă la fățuca lui! Să notezi undeva cum pronunță duverse cuvinte, se va distra peste 2-3 ani auzindu-le😂😂😂
Ioana
Când eram mică ziceam la napolitană “ciolapana” si la pufarine “bădie”. Mamei i se luminează și acum ochii cand isi amintește ca doar ea înțelegea ce înseamnă și se simțea ca o zeiță printre muritorii de rând.
Cred ca tare faine trebuie sa fie butoanele astea 😀
Florina
Daaa, musai și:
– pototon (telefon)
– bobiță (ciorbiță)
– tutețel (scutecel)
– mamaina (mamaia)
– mami, tu esti dăduță!!!
Așa ceva….super butoane!!
Te îmbrățișez și te anunț că mie nu îmi cad plombele, dar chiar vreau câteodată să opresc pământul, ca să cobor! 🙂
Aly
Piciul meu are gripă,a doua săptămână de stat în casă,febra si toate cele!
La un moment dat m-am simțit depășită de situație,si m-a bufnit plânsul!
Dar el:Mami,hai sa ne iubim un pic!
Ne îmbrățișăm strâns și doar așa îmi revine energia aia “înecată”!
Anamaria
Sănătate multă! Sa treacă repede!
Aly
Sănătate și vouă,Anamaria!
Sănătate tuturor😘
O femeie
insanatosire grabnica!
Alina
E uimitor cum acționează butoanele astea ce le-ai menționat, Miruna! Copilașii ne pot face sa ne simtim cei mai bogati de pe pământ, nu conteaza de suntem praf din alte puncte de vedere..iar energia de care ne descarca se încarcă automat cand le vedem zâmbetul si bucuria si ii simtim conectati , de parcă am descoperi si noi sursa vitala inepuizabilă din care se alimenteaza!
Fl
Ce drăguți sunt ei asa peltic.. Al meu zice tocoban, lingurici, și mai nou: “uite, mami, te iubesc de cap!” și îsi pune mânuțele lui dolofane în jurul capului meu. Ma topește.
O femeie
cum pot gasi copiii astia dragoste si fericire in atata simplitate!
Oare nu cumva mintea noastra uita sa vada astea?
(eu sunt la nivel de hartii desenate si alintari in pat, ma gandesc ca intr-o zi nu o sa mai vrea sa doarma cu mine….poate de maine?? )
Dana
La mine au trecut ani mulți,prea mulți ,dar nu pot uita nici acum:
-totoși (cartofi)
-bige (brânză)
-tobon (pardon)
-ciuățenie (curățenie)
-dagiu (geam)
-vici (serviciu)
Și ai dreptate Miruna,functionează de minune chiar și acum,după atâția ani.
Ligia
“When the dog bites, when the bee stings, when I’m feeling sad, I simply remember my favourite things And then I don’t feel so bad!”