O altă mamă mi-a expus recent copilul la mucii, tusea și toate virusurile copiilor ei, încât e subiect sensibil. Nici de ce ajung copii la grădiniță cu mucii în gură nu înțeleg, dar acolo totuși mai înțeleg, că poate oamenii nu au cu cine-i lăsa acasă. Tot nu e corect față de ceilalți, dar măcar ai scuza că nu aveai ce să faci. Însă acum, în cazul nostru, a fost o expunere în mod voit și intenționat, pe sistemul I don’t care. Păi, dacă nici noi, mamele, nu ținem unele cu altele, cine să mai aibă un pic de considerație față de noi? Când îți duci copilul bolnav la alți copii, spui indirect mamei sale:
-îți doresc nopți fără somn
-să crapi de oboseală
-îți doresc împachetări și șosete îmbibate în oțet
-multe zile de concediu medical
-și drumuri regulate la farmacie
Da, nu ar trebui să luăm bolile copiilor noștri ca pe ceva personal, că în fond sunt ale lor și ce treabă avem noi cu ele. Ce, ne doare cumva să îi vedem cum nu pot respira? Sunt numai niște muci, nu e o boală incurabilă. Ce, nu vrem să se îmbolnăvească pruncul cât e mic? Așa își face imunitate. Ce, n-ai chef să te trezești din zece în zece minute? Bine, asta în fericitul caz în care mai adormi între timp.
Ei bine, dragi colege de suferință, am ajuns să înțeleg de ce părinții folosesc acel mod reflexiv al verbelor în mod abuziv: ”să nu-mi răcească fetița”, ”mi se îmbolnăvește copilul”, ”îmi tușește de 6 săptămâni”. E o explicație perfect logică, deși doamna gramatică nu va fi de acord cu mine, dar legile mămicești sunt peste cele gramaticalicești: E ceva foarte personal! Pentru că sunt și nopțile tale, pentru că sunt și grijile tale, pentru că e și inima ta bolnavă un pic când copilul nu poate respira, pentru că e copilul tău, carne din carnea ta! Pentru că uneori tu tragi ponoasele mai tare decât pacientul propriu-zis! Pentru că poate răcești și tu, iar pentru îngrijirea ta chiar nu-și mai poate lua nimeni concediu medical de la serviciu. Sau poate-și ia copilul scutire de la grădi: ”e bolnavă mama, rămân cu ea să îi fac ceai”. Lol. Dar nu e lol-ul meu, cred că v-ați prins.
O regulă de aur: fiecare cu răceala lui
Când răcește copilul, dacă l-am ține acasă 2 zile, pariu că nu va răci atât de rău, încât să-l ținem două săptămâni. Plus că nu mai răcește nici cealaltă jumătate de clasă, care tocmai și-a revenit după mucii precedenți. Se face bine mai repede dacă nu-l scoatem pe câmpul de bătălie al virusurilor imediat. Haideți să nu mai facem schimb de răceli, să nu ne mai lăsăm mucii peste tot, să învățăm copiii să-i sufle ÎN BATISTE, să avem grijă măcar când sunt răciți să nu guste din tot mediul înconjurător.
Și apoi, când răcește copilul, să facem toate lucrurile alea pe care orice mamă le știe face pentru copilul ei care-a răcit. Fiecare mamă are un secret propriu, ceva care funcționează. Poate o vitamina c, poate un extract de echinaceea, poate o rugăciune, poate un cântecel, poate doar timp împreună. Nu fac mișto, deși nu cred în puterea tuturor suplimentelor vieții, dar cred în puterea vitaminelor și, mai ales, în puterea mamelor de a le aduce sănătatea copilașilor lor. Să nu credeți că cine folosește suplimente nu crede în medicină. Vitaminele sau mineralele sunt tot suplimente și sunt ceva cât se poate de real în medicină. Le măsurăm, le dozăm, nu le ignorăm. Dichisul la suplimente e că piața lor nu e regulată și au ajuns pe raft diverse minciuni care doar au stat în aceeași cameră cu o plantă de aloe vera, de exemplu, și pe eticheta lor apare ”cu aloe vera”. Aici e păcăleala de care să ne ferim. De asta, e bine să ne informăm, să ne întrebăm medicul ce funcționează și ce nu, iar atunci când suntem depășiți de situație să nu-i întoarcem doamnei Medicină spatele de tot.
CONCURS
Pentru a vă înscrie în concurs, două chestii:
- Lăsați un comentariu mai jos, în care să-mi spuneți care-i secretul ăsta al vostru, ce faceți voi când copilul dă semne că-i răcit și vreți să o întoarceți din drum pe doamna Răceală. Îi faceți o frecție cu ulei de sunătoarea cucului? Îi dați o înghețată? Ce faceți voi.
- Share public acestui articol pe facebook (verific de fiecare dată dacă s-a respectat și partea de share)
- O să aleg un câștigător prin tragere la sorți, iar premiul este un set de PufyPUF de la Dacia Plant. Aveți timp până duminică, 13 ianuarie, ora 23:59.
Dacia Plant e un brand care nouă ne place și în care avem încredere, mai întâi pentru că e recomandat de mama (care e medic, nu că noi am fi vânzători la aprozar) și apoi pentru că are produse de calitate. Iar design-ul ăsta cu îngerași mi se pare că aduce factorul magic în joc, atât de important în orice vindecare.
PufyPUF Propolis și Mușețel spray are efecte antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare și emoliente și poate fi folosit pentru afecțiunile cavității bucale: stomatite, gingivite, afte, faringite sau amigdalite.
PufyPUF Propolis si Echinacea spray poate fi dat și preventiv, că face ceea ce putem numi popular ”întărește imunitatea”. Ameliorează și durerile de gât și merge ca adjuvant viroze respiratorii, stări gripale, bronșite acute și cronice, traheite, traheobronșite.
PufyPUF Salvie spray este un antiinflamator și calmant natural, eficient pentru durerile de gât și potrivit copiilor alergici la propolis. Merge în afecțiuni ale aparatului respirator.
Foarte important e că toate aceste spray-uri sunt FĂRĂ ZAHĂR, fără coloranți, conservanți, arome sau îndulcitori artificiali.
Și, da, Tudor a răcit acum de la povestea de la început, am pierdut o noapte pe care nimeni nu o să ne-o mai dea înapoi, iar soțul meu și-a făcut multe păcate înjurând pe cineva pe care nici nu cunoștea. Dar l-am ținut acasă, scos doar în jurul blocului câte puțin, băgat vitamina C ca pe bomboane, somn după voia lui și, după două zile, era ca nou. Iar dacă ați ajuns cu lectura până aici, vă mai arăt ceva (sper că sunteți așezați) care-o să vă distreze în nopțile alea fără somn. Și care, dacă le arătați copiilor, cred că poate oferi acestor spray-uri puteri miraculoase. Nu că n-ar fi ele fabuloase, căci sunt, dar nimic nu e mai grozav decât mintea copiilor noștri.
Pentru că, de fapt, nimeni nu vrea să fie răcit nici el, nici celălalt. Așa că, haideți să nu mai avem grijă doar de copiii noștri, ci și de copiii altor mame de prin jur. Uneori, facem asta, ținând răcelile în arest la domiciliu la noi.
p.s. Mi se suflă în cască următoarele: șosetele îmbibate în oțet nu sunt bune (a existat un copilaș intoxicat cu oțet din cauza asta) și, când strănuți sau tușești, e mai corect să pui cotul sau haina la gură în loc de mână (pentru că mâna o mai pui prin alte locuri și împrăștie microbii).
Update: Concurs încheiat
Câștigătoarele sunt Simona Bucur și Carmen. Le voi scrie un email pentru a le trimite premiile. Mulțumesc tuturor care au participat și citit. Sănătate!
foto Shutterstock
Corina
Când pe fetita cea mare o încearcă o simpla răceală, folosim Gripovit pliculețe, iar dacă are și năsucul înfundat și mucisori urâți, punem apa de mare și suflam tare. Bineînțeles, nu mergem la gradi câteva zile.
Ursulescu nicoleta
La primele semne de răceală scot spray-ul decasept tare bun dau în gatulet ca are albastru de metilen și dezinfectează, dau minunino răceală și gripa tare bun conține tei și multe alte naturiste, o Frecție seara cu carmol și ceai de tei îndulcit cu miere. Apoi urmărim starea lui.
Tatiana
Chiar acum e racit.muci si tuse.de 3 zile nu l am dus la gradi.seara ii fac o baie mai fierbinte si se pare ca functioneaza.cel putin nu i mai curg mucii in gura:) apoi odihna,cat mai mult somn.eu asa am observat ca se face repede bine.
Avram Valerica
Bună ziua! Este primul an de grădiniță și după o săptămână a răcit. Iar o săptămână antibiotic de la medic.
Vilsan Georgiana
Vitamina C si Oscilococcinum, dar acum câteva zile am avut un musafir răcit si nu am putut să preveni nimic. Au urmat 3 zile si 3 nopti cu febra si smiorcaieli. Deci suntem in asentimentul tau : cine e bolnav sa stea acasa !!!!!
andressa
Te sfatuiesc sa citesti despre homeopatie. Oscilococcinum e homeopat. Nu exista nicio dovada stiintifica sa arate ca functioneaza. Este doar placebo.
Emy
Nu poate functiona placebo la un copil care nici macar nu stie ce ar trebui sa ii faca acel medicament…
Mari
Asa este
Miha
Homeopatele nu functioneaza. E greu de crezut cum dilutiile infinitezimale au vreun efect 😊 Oscilo si altele sunt zahar si atat.
Mititelu
Eu la prime semeni de raceala le dau vitamina c de la secom,in 2 zile dispere si nas infundat si mucisori…..
Luciana
Sub ce schema dai Vitamina C de la Secom in miezul racelii? Eu nu i-am dat pana acum mai mult de 1 lingurita dimineata…
Miruna
Schemă? POți da până la apariția primului scaun moale. O linguriță e egal cu zero. Eu i-am dat să bea toată sticla o dată. Nu a pățit nimic. Nu zic să faceți ca mine, zic doar ce am făcut eu.
Ramona
Placebo sau nu la noi functioneaza. Luat la primele semne de raceala de trei ori pe zi rezultate foarte bune. Homeopatia are loc de cinste in casa noastra de cativa ani buni.
Da nu mai zic de vitamina c si nu orice fel de vit c care o gasim in magazine. Acidul ascorbic este absolut incredibil.
Magda
O inghetata la durerea in gat si o ceapa taiata in patru langa pat cand este timpul de somn.
Zegheru
Noi nu am avut probleme,a facut temperatura max 38,8-9,mucisorii max 5zile si asta destul de rar,dar cand vad ca il ia ceva ii fac frectie si apoi baie fierbinte cu sare,ii pun noaptea ceapă la capul patului,depinde ce are(Mai mult de gât putin inflamat nu a avut si atunci ii făceam ceapă coaptă si ceai de ceapa),dar in fiecare luna bea 1l de lapte de magarita.
Diaconescu Andree
Când fetița mea da semne de răceala ii dau preventiv homeopate adică oscilococinum bine inteles nu mergem la gradi pana nu suntem bine.
Dolhascu-Lazar Mădălina
O ceapa strivita in camera si sirop de ridiche neagra cu miere ♡♡♡
Otilia Dima
Când Natalia dă semne că ar vrea să se “împrietenească” cu o răceala, eu intervin cu multăăă vitamina C. Asta ne-a ajutat de fiecare dată: ea și-a revenit, eu am dormit liniștită. 🙂
Cricket
Nu particip la concurs, dar voiam sa ti spun ca sunt total de acord. Eu intreb chiar inainte de a merge undeva unde mai sunt si alti copii daca e careva racit, are muci etc. Anunt pe toata lumea ca daca vine in vizita sa nu care cumva sa dea semne de boala ca l dau afara. Inclusiv doamna care ma ajuta la curatenie stie ca daca e racita, sa nu vina. Pt aceste lucruri, sunt considerata nebuna, dar nu ma intereseaza. A, pe mine ma mai dispera si colegii de la munca ce vin raciti, in conditiile in care la noi se poate lucra de acasa. Deh, majoritatea nu au copii si i doare n … ca altii au si nu vor sa duca acasa microbii lor. D
Obruneta
Dar femeile care lucreaza in fabrica ce pot face, credeti ca angajatorul le lasa sa.si duca utilajele acasa? Doamnei care va face curatenie ii platiti concediu medical ca sa stea acasa sa.si vada de sanatate, in conditiile in care sigur nu i.ati facut CIM. Scuzati.ne pe toate mamele, unele parinte unic, care nu putem sta acasa cu copii mucosi de teama de a nu ne pierde serviciul. Daca nu in colectivitate atunci unde, pretiosii dumneavoastra copii, isi vor creste sistemul imunitar, poate in inteligenta dumneavoastra si doamnei care a scris articolul de mai sus, veti intreba un alergolog de ce copiii nostri au atatea alergii.
Mirela
Sunt complet de-acord , sistemul și mentalitatea noastră de mame in România “am stricat copiii”îmbolnăvit, și aduc și argumente . Locuiesc in Olanda baiatul cel mare a făcut vărsat de vânt a stat acasă pt ca mama din mie a vurut ,dar surpriza cei de la școala au spus sa vina in colectiv aduce virusul in școala , fac toți și gata . La fel și răceala dacă consecutiv 3 zile are febra copilu ajunge la medici de fam . Nu ca la noi face febra o noapte vai moare copilu , îl duci in spital și încep perfuzii , antibiotic și pe lângă mai ia cu el acasă încă 2 virușii . O zi buna mămici și aveti răbdare imunizarea corpul copilului poate lupta singur cu chestii minore gen răceala .
Nicoleta Nuta
Din pacate, majoritatea ma micilor sunt asa,😞Ele cu mana lor ii fac pe copii asa sensibili ,la primul muc sau tuse hop nu stiu ce picături sau spray nazal, ori un organism trebuie să si lupte cu virușii ăștia,racelile oricum trec.
Nicoleta Nuta
Dacă ne.ar trimite acasa de.la lucru ori de câte ori de câte ori am fi raciti,ar fi o treaba! 😁
Maria i.
Helo!La primul semn de răceală,le dau paracetamol sirop .Pt tuse am de la Dacia Plant un sirop bun, din plante.Se numeste Calmotusin!Nu particip la concurs pt cã sunt în afara țării!Sănătate tuturor!
Iulia
Am indraznit sa le fac ceai de ghimbir , îndulcit cu miere si cu lămâie stoarsa in el,cand vad ca ii paste ceva, deși de fiecare data sfarsim cu 15 siropuri de la farmacie 😐😐,asta exclusiv din cauza grădiniței pentru ca in fiecare grupă exista o mamica” care nu are ce face cu el acasa”.Multa sanatate tuturor (mamica de gemeni 4ani si 11luni)
Daiana
Foarte bun articolul! Anul trecut copilul meu a fost de maxim 15 ori la gradi pt ca in rest a fost racit si am preferat sa il tin acasa!!! In fiecare luna le dau timp de 10 zile vitamina C iar in momentul cand sunt raciti le dau panadol, aeroaoli cu respisun (si ventolin in caz de tuse urata), stodal sau prospan 🙂 mereu acestea ne ajuta maxim! Iar in caz de gatulet urat decasept cu propolis 😊
Raluca
Eu le dau copiilor mei vitamima C, in cantitate mare, nelimitata, cat vor ei, cum vor ei, aprox 7-9 pe zi…si le a prins bine.
Maria
Vitamina C in exces poate provoca hemoragii. Noua ni s-a intamplat.
Sterie Ioana Petruta
De la primele semne ale racelii,facem un pliculet de gripovit junior in care adaugam si miere.
Andreea vasile
Fetița mea(aproape 4 anisori) are si diabet insulinodependent, deci o imunitate mult mai scazuta. Raceste des, si de fiecare data ne rugam sa nu ajungem iar la bronsite sau pneumonii. Incepem cu aerosoli cu Respisun in prima faza, vas cu apa si uleiuri esentiale pe soba, ..chiar și ceapa in camera am bifat o, apoi fuguta la medic. Acum suntem pe niste pastilute pt imunitate care promite mult(stiu, teoretic ar trebui să lăsăm copilul sa și formeze in mod natural imunitatea, practic e tare greu sa fie mai mereu bolnav..) Pare tentantă recomandarea ta;naturală și fără zahăr. Fără zahar=Fără glucide=Fără însulina suplimentară.
Maria
Incercati Lapte de capra eu asa am format imunitatea 3 ani dea randul bem lapte dimineata doar strecurat asa caldut cum lam muls de la capra am uitat de raceli si la una din fetite am avut mereu transaminazele mari 3 ani sa fie intrun ceas bun am uitat de medicamente stam afara zilnic 3 si 4 ore intram in casa de multe ori unde suntem bine cu bujori în obrajori
Andreea M
Noi avem 1 an si aproape 2 luni si folosim (la recomandarea dnei. pediatru) vitamina C pt bebelusi de cand am racit prima (si singura) data, la 9 luni. 12 picaturi pe zi, zilnic, de atunci si nici picior de muci 😄
Tina
De care ?
Laura
Eu am 2 copii, Asa ca o răceală la noi e cruntă.primim lume in vizita după ce întrebăm dacă se simt bine:)
Si la bunici mergem in vizita după ce ii sunăm sa întrebăm dacă se simt bine.
Propolis spray folosim daca simțim că vine răceală,masaj pe tălpi si difuzorul de arome peste noapte cu o combinatie pentru imunitate(cuisoare,scorțișoară,portocale)
Sanatate multa va dorim!
Chisnenco Oana Mihaela
Când fetițele noastre sunt răcite în primul rand, le țin acasă.Le dau ceaiuri cu lămâie și miere, facem aerosoli și le aspiram. Ca alimentație ne bazăm pe supe și hidratare corespunzătoare.
Și noi folosim produsele PufyPuf.am folosit PufyPuf Propolis și Echinaceea .
Comsa Ileana
Da, bolile colectivitatii sunt cosmarul meu de cand cea mica merge la cresa. Jumatate de an deja. Dupa primele 3 zile, eram deja la urgente si apoi la pediatrie cu viroza. Buuun. Incurajant inceput. Thank all the gods era vara si pana in septembrie a fost ok-ish (o mana-gura-picior pe alocuri). Din octombrie in schimb, am tinut-o cu tuse si muci intruna. Statea acasa o saptamana in care nu-si revenea ce stii cat, apoi mergea iar si o luam de la inceput. Apoi a urmat in noiembrie o herpangina faina si ne-am internat din nou. I was and still am exhausted. Am dat toate siropelele de imunitate posibile. Am dat catina si fructe multe. Still breastfeeding. Deocamdata, ii dau vitamina D si C. Azi a fost prima zi la cresa dupa 3 saptamani de vacanta. Vedem cat rezista pana la primii muci. Bottom line, ca mama, nu poti decat sa induri si sa speri ca angajatorul va intelege minim 2 medicale pe luna. In rest…vitamine si pufuri in nas. Daca odrasla te lasa, of course :)))
Daniela Kiss
Ileana, te înțeleg perfect.In iunie l-am dus la creșă pe piticul meu de 2 ani, de atunci am fost internați de 3 ori(pneumonie, otită, infecție bacteriană).Viroze nenumărate, gura mâna picior. Sper ca anul asta sa fie mai bine sa nu aibă nici în fiecare săptămână.
August Mirela
Pă dacă il văd că incepe cu muci și tuse incep seara pentru câteva zile, vreo 3, să ii administrez Panadol și Tussodep. Și eu ca adult iau un Parasinus seara la culcare dacă simt nasul infundat. In rest noi mâncam fructe multe și diverse așa că Vit C nu ii mai dau suplimentar.
Ana-Maria
Noi suntem inca mici pitici si avem 1 anisor…Luam vitamina C,iar daca ne cuprinde bine raceala,bem ceai de musetel cu miere si acc plus,aerosol si hidratam nasucul cu apa de mare.
Georgiana
Sincer, nu stiu ce sa mai mesteresc. Cand sunt raciti gemenii, nimic nu mai vor. Pot sa ma rog cu cerul si pamantul, tot degeaba. Ultima raceala a tinut numai 3 saptamani. Am dat miere, ceiut caldut cu miere. Miere cu scortisoara. Nuci. Supita de pui. Peste. Si multa spray cu apa de mare…
CristinaM
Culme ca aceeasi mama pe care o doare-n … de al tau o sa se arate tare nemultumita, oripilata, o sa fie cat se poate de vocala daca situatie se inverseaza; nu ii pasa daca de la al ei copil se imbolnaveste altul dar sa fereasca sfantul un alt copil sa-l imbolnaveasca pe al ei…
In primul an al copilului nu mergeam in vizite la persoane racite sau cu secretii, indiferent de varsta lor… nu mergeam nici la cei care spuneau “ca parca ma incearca o raceala”… Inca intreb si evit pe cat posibil.
Cand noi, parintii, am fost raciti copilul nu a luat de la noi, ne-am bucura sincer sa fie mereu asa rezistent … si, de asemenea, am evitat vizitele, ne tinem mucii si tusea pt noi.
Copilul are un an jumate si imi este groaza de intrarea in colectivitate fiindca pana acum am avut 2 mici episoade de secretii si rosu in gat, rezolvate in 2 -3 zile…dar nu cred ca o sa scapam atat de usor mereu…
Sanatate si rabdare sa avem, noi mamicile
Nu particip
Ioana C
Offf…până să înceapă grădinița, a avut câte o răceală pe an, așa mai serioasă, în rest doar muci și ușoară tuse.
Dar din septembrie, de când cu grădiniță, a avut însumat vreo 3 săptămâni în care a fost bine. În rest, muci, tuse, febră și infecții în gât, ajungând de fiecare dată la antibiotic. Eu îl țin acasă când începe cu muci, tuse și febră, dar fiind în UK, știi și tu că ei aduc copiii la grădiniță chiar dacă sunt bolnavi.
Iar anul 2019, a început cu febră 40 și cu ganglionii gâtului extrem de inflamați și dureroși, ajungând iar la antibiotic.
Pentru imunitate, acum am apelat la minimarțieni, neștiind de produsele de la Dacia Plant.
Și multe fructe.
Adriana
La primele simtome de raceala incepem cu vit c.apoi granule de la Boiron de multe ori a mers formula aceasta .merg foarte mult pe produsele de la Boiron
Diana Preda
Nici eu nu particip la concurs, dar voiam să scriu ce funcționează la noi pentru prevenție și ulterior reducerea fluxului de muci: aparatul Salin, cu care faci aerosoli de sare unde vrei tu. Este o inventie minunată, testată pe nasul meu, și nu ezit nici o ocazie să îl recomand.
Carmen
Ohh da, îmi e groaza de ce mă așteaptă…însă dacă nu știam de faza cu colectivitatea, am aflat o acum 14 ani, când nepoata s a născut și aveam grijă să mă spăl pe mâini când ajungeam la ea, să nu mă duc la ea daca tuseam, etc. Acum cu băiatul meu, cum vad că dezvolta muci, mi se întind antena, cercetez gândurile, scot vitamina c, portocala, tantum verde/puf spray/apa de mare/alifie decongestionată mentolata/uleiuri volatile in baie. Vit c lichida îmi e prieten bun , respisun fiole, spray apa de mare și batista bebelușului, nimic dus la extrem, dar daca se agravează și nu mă mai pricep, echipat și doc familie, musai mai retrași, să nu fim contagioși. Rețin că în vară la Bușteni , un prieten de joaca, avea mucii verziiiii și groși, mama insista că nu are nimic, eu nu știam cum să fug mai repede, ca sa nu evolueze la al meu, ea era senina, îs doar muci.
Cătălina
Echinaceea și vitamina c.
Mihaela
2 baieti( 4 ani si 2ani ). La primele semne, vit C, plicuri Hapciu de la Fares plus uleit din 2 in 2 h cu uleiuri esentiale. Noaptea difuzorul in functiune.
Daca apar mucozitatile, lavaj nazal. Foarte important a se tine caile respiratorii cat mai curate.
Daca cu toate astea apare si tuse. Uleiuri esentiale plus difuzor, daca in 2-3zile nu vad vreo imbunatatire le dau fie Tussodep, fie un sirop de la Aboca ( imi scapa numele ) sau/si homeopate.
Elvira
Cand pe fetitele mele le incearca raceala incepem cu vitamina C si ceaiuri cu multa lamaie si miere.
Gabriela Baico
Poate sunt de moda veche, dar noi aplicam “leacurile babesti” in prima faza: ceaiuri cu miere si lamaie, sucuri preparate acasa, supe, fructe etc. In caz de febra, la noi functioneaza impachetarile si baitele in apa putin mai rece decat obisnuim. Bineinteles, repaus si de la camin. Apelam la medicamente, doar daca se agraveaza
Iuliana
Am un baietel de 3 anisori….pfffff….noi din sept.pana acum raciti mereu.In prima faza ii dau siropuri naturiste dar in mare parte nu.i dau dupa ureche decat prescris de pediatru.Pentru gat ii dau Larinsept,Koflet de Himalaya si mai multe am uitat acum denumirea pt.mucisori ser fiziologic sau Nazosept fiole pt.nasuc in caz de febra mare supozitor paracetamol pt.sugari sau Novocalmin.Iar pt.imunitate noi folosim Colostrum de la Secom si Esberitox capsule.Sanatate multa piticilor!Speram sa fim si noi mai bine anul acesta….acum sunt tot pe tratament.
Anda AR
Daca m-ar lasa le-as pune apa de mare zilnic in nas si totul ar fi mult mai ok. Cand sunt raciti folosim de toate- de la homeopate la alopate , ceaiuri si rugaciuni 🙂
Eh.. toate trec. Important e sa nu fie grav.
Arabolu Raluca
Minimartieni Imunactiv si vitamina C , lapte cald cu miere si supa cu galusti.
Daniela
La noi dacă e sa se lase cu muci și tuse, atunci nu putem face nimic sa oprim fenomenul. Cel mare aduna microbi și virusi de la gradi (și ii aduna pe toți din cauza unor amigdale hipertrofe tocmai descoperite) și ii aduce și frățiorului mai mic. Ne-ar prinde bine sa testam și aceste produse de la Dacia Plant. Sănătate multa!
Dana V
Nu particip la concurs, am
o întrebare. Eu sunt de acord cu ținutul acasă, dar mamele care lucrează și n-au ajutoare cum fac?
Andreea
Da, frumos ar fi sa existe o camera la gradi, ceva gen ‘camera pt cei bolnaviori’ , unde sa stea mai liniștiti, feriți de contactul cu ceilalți. Referitor la mamele care nu au ajutor: trebuie sa existe o vecina, o verișoara, cineva care sa poată ajuta. In fond e vorba de câteva ore. Dacă nu avem ajutor asta nu înseamnă ca e corect ca al nostru copil sa facă ‘cadouri’ nedorite! Altfel, ne asumam și pur și simplu nu mergem la serviciu in acea zi.
maddy
concediu medical.
Maria Cătălina
Piciului meu îi dau in fiecare dimineața cătină cu miere iar la primele semne de răceala Virodep și spray cu apă de mare. Iar dacă nu trece musai mergem la dr de familie și nu merge la grădi
Nicoleta
Un subiect tare urat pentru noi ,proaspat recuperati dupa un oribil virus .
In prima faza ii dau vitamina c si spalaturi cu ser fiziologic daca e cu secretii multe,daca nu doar ser la monodoze si suflat des.
Ceai cu miere si lamaie si daca se ingroasa gluma incerc siropele de tuse si aerosoli.Daca face febra deja clasicele panadol nurofen etc.
Andreea Nemes
Noi folosim de un an uleiurile esentiale pure. Facem cure de 21 zile cu amestec de stimulare a imunitatii, prin aplicare diluate pe talpi. Iar la primele semne de mucisori, incepem sa difuzam diverse, in functie de mucisori si aplicam pe talpi blend pentru suport. Luam ulei de peste si complex de vitamine si minerale, astea lunar. Mai facem cure la inceput de iarna cu vit C si echinaceea. Am scapat mult mai usor si repede de raceli in ultimul an, desi am 2 fetite si fac schimb de virusi, amandoua fiind in colectivitate, cea mare nu a fost nevoie sa lipseasca de la gradi decat 2 zile si o raceala a facut-o exact in vacanta, asa ca a scapat. Iar cea mica a lipsit de 2 ori cate o saptamana.
Marioara
Eu am ales alaptarea prelungita, asta cred ca ne ajuta !
Androne Daria
Eu il dau cu Vapour Rub cand are nasucul infundat. Pe piept, pe gat si pe spate. Oricat de infundat ar fi, doarme dus. Acuma ii dau sirop din muguri de brad. A tusit ceva timp si de cand am inceput sa ii dau dinasta nu mai tuseste deloc. Nu am descoperit inca ceva combinatie minune de preparate care sa ne faca bine in 2 zile, din pacate. Sper sa o descoperim curand. Dar stam acasa cand suntem bolnaviori si nu primim in vizita oameni raciti, chiar daca se supara pe noi. Am fost internata cu el doua saptamani cu o laringita urata si de atunci am instituit aceasta regula de aur. Fiecare cu microbii lui, ne vedem cand n-avem muci, stranuturi, tuse sau alte minuni d’astea.
Lacra
Greu tare cu mucii, mai ales cand sunt 2 bucăți pitici. La ce tică cea mare am crezut ca am scapat dupa ce am scos poliții dar acum au are ceva probleme cu amigdalitele. Mucii ii tratăm daca sunt abundenti si fluizi cu colargol, daca sunt mai vascosi apa de mare. Ptr durerile in gât Laridep, nurofen. Incerc pe cat pot sa evit spitalele, am oroare de ele.
Dana Sava
Inca nu am gasit solutia minune. Am incercat si incercam de toate. Sunt doi, sunt mici ( 4 ani si 2 ani) , amandoi merg in colectivitate si nu intotdeauna functioneaza la amandoi la fel. Un remediu care l-am facut pentru ei dar am sfarsit prin a-l folosi eu deoarece au inceput sa refuze vehement orice lingurita care se apropia de ei dupa cate au inghitit este lamaia bine spalata, congelata si apoi scoasa si data prin robot, amestecata intr-un borcan cu miere de albine si bagat la frigider. Eu am scapat de zile intregi de paracetamol cand luasem o raceala de la ei si ma durea gatul ingrozitor.
Ulmamei Andreea
Pai incepem light, cu vreo 10 “inger, ingerasul meu”, apoi apelam la Seful cu cateva “Tatal nostru”, mai scrasnim ceva printre dinti si ne apucam de treaba: vitamina C lichida, spray cu propolis, GripoStop pt nasuc si lavaj, Tantum si cam atat in faza usoara. Pentru treburi mai serioase, fuguta la doctor.
Benedek Andrea
Eu incep cu vitamina C,si sirop Biosept,si sun tot timpul medicul de familie, stam in casa,nu mergem la gradi.
viviana
Bebeului meu de 1 an ii dau ceaiuri doar si in fiecare noapte pun o ceapa zdrobita pe masuta de la pat. Functioneaza extraordinar. Inainte avea muci vreo 2 sapt, dupa remediul cu ceapa, in circa 5 zile e desfundat complet.
Marilena
Eu una am fost socata sa aflu ca virusul care provoaca varsat -de -vant, ca asta e ultima chestie la noi, se transmite cu 2 zile inainte de aparitia primelor simptome. Pe cine sa iau de gat acum? Ca a luat si baiatul meu virusul asta din grupa si a dat si fetei mele de 4 luni. Nicio mama din grupa nu avea cum sa stie ce zace in odrasla ei inainte ca aceasta sa prezinte simptome. Si sunt si alti microbi din astia care actioneaza repede. Dimineata, la trezire, copilul pare ok, poate un pic cam nu-stiu-cum, nu isi dai seama ce-i cu el,il duce la camin si infecteza toata grupa.
La ora 4, la plecare, ii curge nasul…si-si intinsese deja mucii pe toate clantele si toate jucariile. Si mai exista si purtatori sanatosi… ei nu au nimic, dar transmit microbi cu generozitate in toata grupa.
Deci eu una, nu as sari in capul mamelor, nu toate o fac cu reavointa sau din indiferenta. Asta daca nu cumva isi aduc copiii direct bolnavi imediat dupa o vacanta, atunci da, asta cam e nepasare vecina cu nesimtirea.
o femeie
si multe alte boli (tuberculoza, de ex.).
Diferenta o face echilibrul interior. Dar mi-a fost mai usor sa arat cu degetul pe altul decat sa imi asum responsabilitatea carentelor nutritionale, carentelor de somn, conflictelor din casa…
Flo
Vitamina c ceai lapte cu miere supica fierbinte si tinut muuuuult in brate. Ai mei sunt mai marisori 7ani jumate si 5 ani.
Carmen
Tratat 10 zile netratat tot 1o zile ne tine o raceala. Multa rabdare ceapa e sfanta ( ceapa taiata peste tot) tantum verde, lavaj si ser in nasuc … mami se trateaza cu cafelute multe jocuri noaptea operatiunea pompita sa doarma copilul. Ps dupa 10 zile nu vrea sa vada /miroasa ceapa:))))
Madalina
La noi (adica si la mine 😉 ) merge mai rapid cu aerosoli, balsam Vapour Rub pe piept, apa de mare in nasuc si spray cu propolis (pe care-l iubeste) de la Dacia Plant! Daca si tuseste (mai rar, dar… deh) ii dau Grintuss pediatric (vrea sa ia si cand nu mai tuseste, de delicios ce e!!!).
Pana acum (multumesc lui Dumnezeu!) nu a racit asa puternic incat sa faca febra (poate si pentru ca am actionat de la primele semne ale bolii).
Sanatate si rabdare tuturor!!!
Liliana
Pe noi ne ajuta mult lavajul cu ser fiziologic în cazul mucilor. În rest îi mai dau vitamina C de la Secom pentru că este singura pe care o acceptă cu plăcere dar nimic nu face minuni.
Andreea
Dacă ar fi sa stam după muci, nu am mai duce copiii niciodată la grădinițe. A durat 3 săptămâni să i se duca de tot mucii copilului meu mare. I mean…mai trebuie sa si muncim, nu? Si tusea poate sa fie reziduala si sa dureze si 4-5 săptămâni, ce facem, tinem copilul numai izolat? Eu inteleg sa nu duci copilul cobza undeva, cu febra, in fazele de debut ale răcelii sau bolii, dar crede-mă, mucii si tusea sunt cumva facute sa rămână! Sa nu exageram, zic.
Emilia
Vitamina C la greu, iarna, intotdeauna vitamina D3, mancare de calitate, lavaj nazal si multa dragoste 🙂
Anca
Din fericire încă nu am experienta. Mi-e groază de ziua cand incep grădiniță. Am cei mai cuminți copii… Dar dacă se îmbolnăvesc amândoi o sa fie groaznic pentru toată casa. Oricum trăiască vitamina C. Asta ne-a ferit până acum.
P.s. Tu mai ai prieteni care nu iti citesc blogul?
Cornelia
Utile informații!
Noi, pe lângă tratamentul recomandat de medicul pediatru, “spălăm” bine nasul cu apa de mare și ii dăm lichide la temperatura corpului mai des, decât de obicei!
Sănătate tuturor!
Cris B
Pe copiii mei ii ajuta sa le dau o doza mai mare de vitamina C, isi revin foarte bine dupa ea.
Roxana
Nici eu nu particip la concurs pentru ca nu intru pe facebook, dar e super subiectul.
Noi luam toti 3 miere cu catina de cand incepe scoala pana in primavara. Ne merge bine!
Din pacate sunt copii care vin raciti la scoala si e inevitabil ca macar o data pe iarna sa nu raceasca. Dar nu e cu febra mare…doar tuse si muci. Dar tusea ni ne lasa sa dormim. Atunci folosim Tantum verde pentru gat si apa de mare pentru nas. Eventual picaturi pentru nas doar noaptea. Si stam acasa!!!!
Alina Marcu
Si eu o tin acasă pe fetița mea, la primul semn de răceală. Degeaba o doctoricesc eu cu vitamina C, supe calde, antitermice, antibiotice, dacă atunci când ajunge în grupa de grădinița sunt 5 – 6 copilași cu mucii până la gură. 🙁
Andreea Irimescu
Pt puiutul meu functioneaza (la raceala +tuse) ceaiul de scai vanat cu patlagina , vitamina C cu propolis si echinaceea si mai avem un atu. Baietelul meu mananca multa catina goala. Mereu ma pune sa i scot de la congelator “bobite”pe care le mananca simple fara miere, cam o jumătate de păhărel. Ii mai fac cate o cura de cateva zile legate sau cand si cand…
maria
Nu stiu ce sa mai cred si cum sa fac mai bine …
Ii dadeam si eu fetitei mele catina cu miere ca tratament preventiv si mi-a spus medicul sa nu-i mai dau pentru ca provoaca gastrita la copii.
o femeie
nu intru la concurs, doar vreau sa ma laud: de pe la 2 ani si ceva copilul nu s-a mai imbolnavit niciodata. Si nici adultii. Ce facuram? schimbaram medicul si invatat ca sanatatea e ceva firesc si ca eu sunt cea care are cheia si face diferenta, imbunatatit rutina vietii etc .
Altfel, fara sa iau apararea parintilor, mucii si tusea nu sunt motiv de izolat acasa, nu e contagios, febra da. Ba mai grav, multe boli sunt contagioase inainte de a erupe primele simptome! varicela, tuberculoza etc. voi ca medici o stiti mult mai bine. Cu astm si alergii am avut ani in care 10 luni din 12 am tushit si sters nasul, cum sa stau eu in casa pt asta?? sunt peste 20% din oameni alergici.
ECARULAN
Noi am luat tratamentul ‘trait in alta tara’ 🙂 Aici racelile sunt mult mai prietenoase 😀
Sunt uimita de toate lucrurile din comentarii pe care le fac mamele … ce de mai sunt!
Diana
Nu particip, dar citind comentariile mi-am adus aminte ce nasoale erau virozele in ro, brrr…
Ca sa va dau speranta, copilul meu de vreo 3 ani si mai bine, si noi pe langa el, nu a mai racit deloc (de pe la 5 ani adica). Antibiotice nu a mai luat de cand am emigrat, aproape 5 ani…
Eu l-am dus cu muci si tuse, ca aveam job si chiar nu aveam nici o vecina, bunica, etc. Chiar nu aveam si nici concediu medical nu puteam sa imi iau, ca era criza in toi si toata lumea era cu concedierea deasupra capului (si eu am trecut prin asta), imi pierdeam jobul. Insa la cresa privata aveau o camera separata pt copiii raciti
In alta tara in care traiesc acum numai cu febra ii tii acasa, in rest mucii pana la brau si din astea nu. Ca oamenii mai trebuie sa si munceasca, na. Si uite ca nu se imbolnavesc…
Vint Sanda
Sunt in totalitate de acord cu ceea ce ati punctat mai sus! Educația sanitară ar trebui susținută mai des.in toate instituțiile!
Copilul meu cand da primul semn de răceală, il.las acasa, ii administreze multe lichide cu vitamina c,eventual aerosili cu ser fiziologic( depinde de starea care o prezinta), dezinfectante locale pt.gat,miere de manuca sau albine,supe gătite, fructe , si 90% din cazuri am avut succes.
LORE
La primele semne de raceala ii administrez fetitei mele vit C si OSCILLOCOCCINUM si sirop de tuse daca este prezenta si stam acasa pana ne revenim.
Candrea Nadia Alina
Noi folosim aproape zilnic, chiar daca nu dam semne de raceala, vitamina C, ceai cu miere de albine, fructe, supa, plus un purificator de aer bestial, pe care il avem de un an de zile in casa! Functioneaza!!! La primele semne ale uratei viroze, apelam la paracetamol, picaturi nazale si un puf in gatulet!
sanatate tuturor!!!
https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/2253201244699872
Boboc Ioana
Eu fac un ceai cald de tei si menta cu lamaie, pun in difuzol niste ulei de pin si eucalipt. Si in casa la joaca. cam asta e secretul meu.
Andreea
Sunt la sentimentul tau de mamica, de ar fi doar racelile problematice luate din colectivitate ar fi ceva, pe langa racelile groaznice am tras multe altele aduse de cel mare dea gradi si cel mic facand doar formele grave inclusiv racelile duse in laringite si spitalizari si etc… Anul 2018 a fost groaznic pentru noi cu spitalizarile si o multime de bani pe spitale ai controale si tratamente… La primele semne de raceala si noi apelam la puful cu propolis si echinaceea de la Dacia plant plus zahar in ridiche neagra scobita si le dau siropul plus siropuri naturiste, muguri de brad, patlagina, abia apoi aerosoli, sirop mai tare daca e nevoie, fara antibiotice dar sin pacate la cel mic cu cortizon venos sau baubil mai toate racelile ca face grave rau! Eu nu il mai duc pe cel mare la gradinita pana da caldura din cauza atator boli aduse de acolo: gura-mana-picior, laringite, bronsiolite, rotavirus, norovirus, stafilococ pneumonic, etc. Pentru muci spalaturile nazale in ultimul timp la cel mic ca cel mare sufla nasul!
Ovidiu Serban
La primele semne de raceala ii administrez fetitei mele vit C si un siropel, stam acasa 2/3 zile sa vedem cum evolueaza, nu mergem in locuri aglomerate, apoi la doctor daca lucrurile se complica.
Elisabeta
,,Daleron” care contin Paracetamol
Ecaterina
Noi actionam cu sirop panadol si vitamina c sau alternam dupa panadol cu vit c cu cv pt imunitate se numeste imunice 10 days
Dan valentina
Sunt o fetita pe nume Maria ,am 3 anișori iar atunci când rusesc am febra si nasucul înfundat pe mami o plânsul înaintea mea ,dar nu am ce sa ii fac sunt mică si nu pot sa ma feresc de raceli. Bună sunt mămică acestei fetițe foarte scumpe dar parca roșu în gât și tuse foarte rea locuiesc cu noi ,la noi nu merge cu vitamine si ceaiuri direct pe antibiotic și siropuri de tuse si mi-aș dori să încerc ceva mai bun dar nu antibiotic dar nu stiu ce ,asa ca am scris acest comentariu poate vom câștiga acest concurs si vom folosi acel spay si ne va fi mai bine
MIOARA
Cind simt ca se imbolnaveste puiutu facem o baita cu sare ( sare de la Praid)
Daniela
Noi nu prea răcim des dar când se întâmplă folosim vitamina c picături în năsuc sirop cu propolis și acadele gripovit
Toma Tantica
Eu ii fac multe supe daca doar ii curge nasul,ceai de lamaie cu miere,ciorbe,fructe si legume..
Mărguță Elena
Când fetița mea răcește îi dau nurofen gripă și răceală.
Radu
Suc de catina cu miere, diluat cu apa, cel mai bun suc și medicament, ceai de menta, mușețel, daca tușește ceai de busuioc.
Anamaria
Vitamina c, spray de mare in nasuc si sirop de brad natural
Mire
Vitamina C
Panadol
Osciloccocinum
Vasile Valentina
Buna mamici, pe noi ne ajuta foarte mult mierea de manuka si vitamina C. Atunci cand vad ca se apropie de noi suplimentez doza,de la 1 lingurita la 3/zi, curatam nasu cu apa de mare.
Balan Alina
Buna.la primele semne de raceala ale fetitei folosesc panadol,ser fiziologic in nasuc si suflam bine,mai folosesc si un spray cu propolis “Gatulet fericit”,iar in caz ca tuseste folosim siropel “Imunotus” sau “Prospan”.
Ioana
Pediatra noastră este și medic homeopat, deci primele răceli și viroze le-am tratat cam așa. Probabil multă lume își va da ochii peste cap, dar uite că homeopatia asta nu e chair placebo și autosugestie, iar cu plante se tratează lumea de la apariție. Închei paranteza :). Bun, cocktailul nostru este: la o lingură de miere se adaugă o linguriță tinctură Biospet, o linguriță tinctură Hapciu, 2 lingurițe extract mlădițe coacăz negru și 2 lingurițe extract mlădițe măceș. Se amestecă, se iau două lingurițe la 2-3 ore, dacă treaba e rea, fără să mai consume nimic lichid sau solid după, pentru 30 minute. După ce trec zilele mai grele, 1 linguriță de 2 ori pe zi, până trece de tot. Apoi, vitamina C, noi folosim varianta de la Secom, Propol 2 spray sau tablete masticabile. Pentru nas înfundat, Fitonasal sau Vibrocil. Literă de lege: spălat pe dinți de 3-4 ori pe zi, apoi tratament (sfatul medicului). Mai pun ulei volatil de cuișoare în lampă, sau ulei Biomicin, înainte de culcare. Merg adugate și într-un vas ceramic, cu apă, pus pe calorifer. Sănătate!
Mirela
Stat acasa, vitamina C, Panadol si ceva puf in nasuc…daca nu trece in 3 zile ajungem la medic si ii urmam tratamentul prescris.
Adina
Cand simt ca ii paste raceala pe ai mei copii, incep prin a administra si mai riguros vitamina C si D, folosim spray-ul puf cu propolis si echinaceea de la Dacia plant(si noi ne împăcăm foarte bine cu produsele), plus facem cate o cura de 10 zile pe luna timp de 3 luni cu isoprinosine. Mai folosim si produse secom(first defense, fever suport, colostrum), administrez multe lichide(apa, ceaiuri cu multa miere si lamaie). Am mai multe “proceduri”, dar astea au fost cel mai mult folosite. Sanatate tuturor! Bineinteles nu mai luam contact cu alti copii!
Anda Marcu
Cind Mihnea,baietelul meu,da semne de raceala,ii dau acadele Salvia Sept Kids,ceai mult,cu miere,sta in casa si punem picaturi in nasuc!
Anda Marcu
Cind Mihnea,baietelul meu,este pe cale sa raceasca,stam in casa,bem ceai cu miere,luam acadele Salvia Sept Kids si punem picaturi in nasuc!
Chitu Tincu Monica
Eu cu sirop Septilin incep sa vad cat de cat rezultate, picaturi Virodep. In rest nimic nu pare sa ajute. Sunt educatoare si aduc acasa toate cocomarlele, imbolnavesc frecvent toata familia. Am avut cele mai urate sarbatori. 🙁
Stefan Anca
Când pufoasa mea dă semne de răceala, încep și îi dau multă lămâie, gref , pomelo, ii dau cu spray in nasuc, difuzez in cameră uleiuri esentiale pt imunitate și pt desfundate sinusurilor ; încerc să o protejez cât mai mult, eu fiind antrenor de înot intru in contact zilnic cu zeci de copii și încerc in primul rând să mă feresc pe mine luând echinaceea in lunile de toamnă și primăvară
Flori
Cand fetele mele dau semne de răceală primul tratament e vitamina c … dupa aceea in functie de simptome vin aerosoli… zeama de ridiche cu miere pt tuse … ceai de ceapă si nuci tot pt tuse… sirop de catina ceai cu multă lămâie și miere si multe fructe si legume
Maria A
La primele semne de raceala, ii dau multe sucuri naturale, ceai cu miere de tei si lamaie 😁 si il las sa se relaxeze toata ziua .
Bianca
Nici că se putea nimeri mai bine articolul asta. Pai când începe răceală, incep și eu să mă rog sa fie o forma usoara, să scăpăm ușor. Ii administrez vit c, uneori oscillo, laridep și sirop de tuse. Lichide multe,însă fara ceai sau miere (bebe 1a5l) și fructe (cât dorește ea desi nu e fan).
Rosioru Marilena
Incepem cu ceiutul la primele semne! Si evitam contactul cu persoanele si mai racite decat noi! pe cat se poate! Eu nu stiu ce e in capul unora care se autoinvita la tine cand stie ca e racit. gandeste-te la omul ala pe care il vizitezi…gandeste-te la copil! De purtarea mascutei cand esti racit nu poate fi vorba la noi…la noi daca porti masca pe strada sigur ai avut sau ai cancer sau ceva de genul! Ne mai trebuie multa multa civilizatie!
Daniela
Înainte de a galopa prin lunile expuse virozelor,ne vaccinam în luna octombrie!și astfel pitica mea de 4 ani trece mai repede peste aceste răceli. Noi mergem de fiecare data la medicul de familie și nu luam niciodată medicamente decât la recomandarea acestuia!!!!
Popovici Adela
Eu sunt mămică de 9 luni și când credeam ca vine “baba răceală” scoteam 3-4 cepe, le crăpam macar in 4 și le pun în camera in care doarme bebe, deși miros puternic, Doamne fii lăudat, “baba răceală” a și plecat. Eu și soțul meu de 3 ani așa ne tratăm, iar mai nou consumăm lapte de măgărița care e aur curat!
unblogcolorat
Mi-ai adus aminte de o întâmplare. Eram in mall cu fetița(6 luni). La un moment dat se apropie de căruț un bebe sa se uite la a mea. Apare si mama lui cu tone de chestii de probat pt ea si spune “mami, stai mai departe ca esti foarte răcit ai ii dai fetiței”. Am luat copila si am plecat direct acasă. M-am enervat foarte tare. Mi se pare lipsa de bun simt sa iti scoti copilul la mall cand stii ca e răcit.
Uite, eu niciodata nu am iesit din casă atunci cand am fost racita. Nici macar atunci cand eram angajată. De fiecare dată imi luam concediu. Stiu ca nu toti pot sa faca asta, dar mulți nici nu încearcă.
Colu Raluca
Folosesc uleiuri esențiale difuzate in casa și masaj pe tălpi in tot felul de combinatii ,și copii mei nu au scăpat de 2018 fără nici o răceala ,vedem cum o sa fie 2019…
Anca DIANA
La primele semne de raceala facem masaj pe spate si talpi cu uleiuri esentiale doterra si astfel foarte rar ajungem sa mai luam vreun sirop de tuse sau alt medicament
Carmen Albu
La primele semne de răceală luam paracetamol,punem picături în nas,facem aerosoli….si bineinteles…pauza de gradinita.
Sorina
Noi am ajuns la vârsta de 5 ani și e parca mai usor acum când poate exprima exact ce il doare…in general când simt că urmează să se instaleze o răceală ( de obicei se infunda nasul peste noapte) nu il mai duc la gradi vreo 2 zile si ii dau cu apa de mare in nas si siropul proimmunity! La noi functioneaza mereu, în sensul că nu mai ajunge la partea serioasa a racelii! Dar secretul este ca i le administrez imediat, in timpul noptii, nu astept pana dimineata. Am experimentat si noi partea cu susul la gradi sănătos și venit acasă cu răceală de la alti copii!😊 Sanatate multa la copii!
Irina Andreea
Hello, Miruna! Eu recunosc ca nu am auzit de produsele astea insa sper sa fie bune, chiar avem nevoie de ceva care sa-si faca efectul. :))) Patimesc bietii copii prea mult, si noi pe langa ei. 🙁 Ai mei baietei din pacate sunt mai tot timpul raciti , pt ca sunt pupaciosi si mereu isi transmit unul altuia. :)) Oricum, eu cand vad ca incep simptomele gen nas curgand, tuse & alte minunatii, le pun picaturi in nasucuri, tantum verde pufuri si picaturi de vitam C in apa de baut. Daca se complica, trecem la urmatorul nivel si cu tratamentul :)). Acum am cumparat magnifica Miere de Manuka si am inceput sa le-o dau in fiecare dimineata, sunt fff curioasa daca va avea aceleasi efecte precum am auzit in jur! (Inainte de a cumpara aceasta miere, le dadeam Imunomix)
Damian Nineta
Eu copiilor mei le fac frectie cu spirt si piciorusile in apa fiarta cu sare. Ce tine de medicamente noi folosim meltus expectolin si stodal plus pivalone in nasuc.
Anca
La primele semne de răceală eu le dau copiilor vitamina C și miere cu scorțișoară.
Miha
Copilul se duce in colectivitate NUMAI dupa consult medical. In functie de momentul de debut(7-10 zile de la debutul virozei e contagios!) starea copilului (afebril de cel putin 24h), gat rosu sau nu, tuseste bronsic, scaune proaste si poate altele, medicul decide reintoarcerea in colectivitate. Pana atunci acasa!!!
Nedelea Mihaela
Eu incerc sa combat raceala prin aerosoli, imbracandu-l corespunzator, etc. Pana am ajuns la gradi, asa s-a ajuns la situatia ca baietelul merge 1 – 2 sapt. la gradinita, 1 sapt. acasa sa tratam ce a luat de pe la gradi. Daca raceste Alexandru (3,5 ani) folosesc Algin + Paxeladine. Intotdeauna da rezultat. Am incercat varianta cu ceaiurile, dar fara succes.
Succes tuturor participantilor!
Cristina T
Am norocul sa fiu mama unui copil cu o imunitate foarte buna (nu e mostenita de la mine, imunitatea mea e praf). In 10 ani nu prea am avut nevoie de doctori si medicamente, slava Domnului, dar si in episoadele mici de raceala copilul are inoculata ideea ca e puternic, ii va curge nsul 2 zile..si trece. Si de regula asa e. Ii dadeam Faringo natur dropsuri care mi se pareaau un adjuvant exceptional-pacat ca de asta toamna nu se mai gaseste-si pentru ca nu suporta sa inghita pastile-Efferalgan C, in cazuri exceptionale alternat cu alt antiinflamator-numai in caz de febra peste 39. Dar ceaiuri, Gripovit sau Propolis C nu ne lipsesc in perioada rece…si la noi functioneaza. Sau autosugestia e atat de puternica incat nici microbii nu ii stau in cale.
Andreea
Foarte adevarat, dar din pacate, multi parinti (cel putin de la gradinta la care mergem noi), continua sa-si aduca copiii, desi acestia sunt raciti….pe ideea ca nu au cu cine sa-i lase si in plus copilul trebuie sa se imunizeze, sa se caleasca si sa se invete cu greul, ca oricum viata e grea😬. Am incercat sa le spun parerea mea, dar au sarit ca arse, toate mamicile, deci nu prea am ce sa fac😔. In plus, spun ca au aviz de la medic pentru intrarea in colectivitate. Chiar nu mi-a venit sa cred ca, unii oameni pot sa fie in felul acesta, mai ales ca in cazul nostru este vorba si despre copii de 2 ani, cu febra, voma, tuse, muci, etc.
Mihaela
Pt raceala, si mai ales cand tuseste, ii pun pe piept compresa cu amestec de ghimbir ras pe razatoarea mica, miere, faina si ulei de masline. Cantitate mica , peste noapte
Simona Bucur
Salut!
Noi tratăm nesuferita răceală cu sirop de muguri de brad sau sirop de ridiche si dublarea dozei sucului/siropului de cătină cu miere. Toate cele bune tuturor!
Ana-Maria Irina
Biosept cu miere, vit C si propolis, ceaiuri din plante (de munte), extract din samburi de grapefruit, ulei esential de eucalipt si multa rabdare. Cu sau fara ajutor, tot in 7-8 zile se vindeca.
Sanatate tuturor!
Raluca Stan
20 de picaturi de tinctura de propolis in putina apa, de doua ori pe zi la copilil mare (13ani) si o data pe zi la copilul mic (7ani) este reteta mea secreta ca sa o intorc pe doamna Raceala din drum. Bineinteles insotit de bai fierbinti cu sare la picioare si frectie cu spirt indoit cu apa. Pana acum am avit succes.
Roxana Elena Suma
Un siropel imunostimulent și Tantum Verde ne ajuta mereu sa speriem răceala. Dacă aud și vreun tușit, apelez la aerosol.
Toma Tatiana
Când băiețelul meu de 4 ani răcește, stă acasă, primește vitamina C cu propolis și Echinaceea, Panadol sirop, frecție cu Carmol diluat și în gât – spray Tantum sau Plantusin Calmant dacă tușește.
Toader Cristina
Vitamina C zilnic, ceai cu miere si lamaie, curatam nasucul des cu ser fiziologic, Tantum verde.
Toader Cristina
Folosim Vitamina C picaturi, Tantum Verde, ser fiziologic in nasuc si aspirat de mai multe ori pe zi, mult ceai cu lamaie si miere, hidratare corespunzatoare.
Toader Georgel
Miere de manuka, ceai cu lamaie, supe, curatam nasucul cu ser fiziologic, cinsum crescut de lichide.
Micu Adeluta
Eu acționez cu vitamina c, suc de citrice, apa de mare pentru năsuc, daca tușește tantum verde spray care este ff bun și aerosoli.
Napradean Ioana
La primele semne vitamina c !!!
Craciun Constanta
Am un baietel de 4 ani si jumate.Noi nu prea am avut probleme cu raceala dar cand vad ca incep mucisori ii fac infuzie cu bete de marar uscat si ii pun pe piept leocoplast cu lamaie si miere facut de mine.A doua zi nu mai are nimic.Multa sanatate va doresc.
Bordieru Emilia
Cat mai multe ceaiuri cu lamaie si miere,propolis,Nasic si o camera des aerisita!
Georgiana
Noi folosim atat difuzat cat si topic uleiuri esentiale(de calitate) pentru preventie si tratare (cand e cazul).
Tudor Kinga Iudith
La primul semn de răceală, Mariuca noastră primeste ceai cu lămâie și miere si începem difuzarea in camera ei ulei de la Doterra .
Roxana
Cand puiul meu e racit … incerc sa o iau din timp cu vit.C , Tantum Verde spray , Bebe Biosept si cam atat. Momentan suntem la o laringituță si de azi vom face si aerosoli cu Respisun . In rest… las un gand mamelor inconstiente pentru ca si eu am cateva in jurul meu care merg pe principiul : ” lasa ca n.are nimic copilul ” , ba uneori chiar ” piate avea ceva copilul care se poate transforma in altceva ” , asa ca , copii bolnaviori chiar sunt de tinut acasa !
Ciobanu Cristina
Un articol bun! Noi prevenim raceala cu miere de manuka si vitamina C!
Viorela
Interesant si de ajutor articol ! Nu particip la concurs…
Ce e drept cind Felix (3 ani) a racit, mai intai si-ntai m-a apucat plansul! Pentru ca eram insarcinata in luna a 8-a si mai aveam 2 saptamani pana la cezariana. Pe urma mi-am zis ca poate n-o fi asa rau, si-am inceput direct cu Doliprane (paracetamol sub forma de supozitor, ca siropul nu-i place) si lavaj cu ser fiziologic in nasuc. Apoi tot pentru nasuc Actisoufre spray. Si bineinteles, pas de collectivité pe toata durata. Soupite calde, piure de mere cu miere si cam atat.
Margelatu Monica
Buna seara ,noi luam Parasinus si Nurofen pentru raceala si gripa avand copiii mai mari . Ceaiuri , supe si fructe ! Sanatate multa !
Adina
Incep prin ai face ceai indulcit cu miere, sirop de brad, pin sau patlagine facut de mine toate pt tuse, febra ii dau nurofen. Dar in primul rand la doctor sa nu fie ceva grav. Si nu il duc la gradinita, doar ca unele ii aduc asa …cu muci…cu febra…cu tuse .
Andrei claudia
Vitamina c cu propolis,uleiuri esentiale.
Ciubotaru Georgeta
Gripovit junior + Propolis cu vitamina C și echinacea
Mihaela S
Eu am 3 copii, dintre care doi în colectivitate. De 1 an am descoperit uleiurile esențiale, am citit foarte mult despre ele și am experimentat tot felul de combinații, asa ca am reușit sa le înțeleg și sa le folosesc aproape exclusiv în orice problema de sănătate a fost pana acum. Asa ca în caz de viroze, difuzez uleiuri esențiale și aplic și pe piele. Multa sănătate tuturor și sa trecem cu bine de perioada gripei!
Valentina Bratosin
Îi dau fetiței mele miere cu cătină si ghimbir , ceai de echinacea cu lămâie și gripovit .
Picături nazale și stat în casă!
Alina
Când răceala ne amenință, ii dau copilașului vitamina C soluție, Secom. Preventiv, încă din toamnă, din octombrie, administrăm Propolis cu vitC și Echinaceea, de la Fitterman. Și in aceasta iarna nu am avut nicio problemă :). Ca tratament in răceala instalată, le combinam pe cele doua, doar ca reduc doza de vitamina C soluție, încerc sa ii dau cât mai multe fructe și administram și vitamina D, picături, în doza dubla decât de obicei, cel puțin 3-4zile. Dacă simptomele sunt puțin mai accentuate, administram și sirop Panadol, maxim de 3 ori pe zi, nu mai mult de 3-4zile. Dacă este și tuse moderat-ușoară, ii administrez Grintuss pentru copii (întotdeauna ne-a ajutat!). Dacă sunt și dureri în gat, înghițimmiere și folosim Tantum Verde spray. Plus ținut acasă la căldură, câteva zile, eventual ieșiri scurte-scurte la aer curat. Întâlnirile sunt excluse, pe perioada bolii. Nu ne place sa “dăruim” nimănui “bucurii”, asa cum nu ne dorim nici sa primim… Dacă e tuse urata și simptome care se ameliorează greu, mergem la medic!
Radut Oana
Eu folosesc vitamina C si panadal si tantum verde cand sunt baietii raciti! Obligatoriu stau acasa!
Aldea Magdalena
Eu sunt bunica! La primele semne ramane acasa.Pana acum nu am avut probleme mari , doar ceva mucisori si tuse. Sirop Prospan si ceva vitamine.Norocul mamei ca ma are pe mine.
Oana
Noi folosim doar sirop GREEN TUSE
Kinga
0hje, noi nu facem nimic. Ce sa faci la o viroza? Astepti, si-ti trece. Suflam nasul, stam in pat, alaptam, ne pupam, ca intareste sistemul imunitar. Si nu disperam daca avem muci, tusim and co. Copilele (4 ani jumate, 1 an si trei luni) inca nu au avut nimic serios, antibiotic nu au luat niciodata. Febra au avut, dar le-am dat ibuprofen (aia mica a primit o singura data) doar in caz extrem si doar noaptea cand nu puteam verifica destul de des. Am avut noroc. In schimb suntem vaccinati si ne spalam des pe maini. Evident ca nu sunt entuziasmata de oameni bolnavi care-ti stranuta si tusesc in bot, dar nu hibernam iarna doar pt. a-i evita pe acestia. Multa sanatate sa aveti.
Nikoll Ivanciu
Si probabil nu stai in romania :)) Imi place cum gandesti <3
Renata
Cand puiu mic pare sa dea semne de raceala, be un ceai cu miere si lamaie si putin panadol baby…dar parca tot ceaiul fierbinte(caci asa ii place moțatei mele este mai bun) si stam in bratele mamei la caldut 😊
Schingioiu Otilia Andreea
La primele semne încercăm cu multe lichide calde, lămâie și siropele cât mai naturale, de genul… Ridiche neagră, catina cu miere, etc. Dar și puțin “fâs fâs albastru” sa ne transformam în monstruleti cu gura albastră 😂😂… Dacă n avem încotro, urmam sfatul medicului.
Andreea
Noi folosim tantum verde,panadol si un siropel cu echinaceea
Alexandra
Eu am 3 copii dar de cele mai multe ori am lăsat răceală sa treacă de la sine cat am putut dar când a început mai tare le dădeam stodal si Algin bine asta acum dar când erau fetele mici de cele mai multe ori spitalizare bronsolite, pleumoni etc acum fetița la 4 ani mia rămas cu o tuse mai mult când se obosește dar e ok ii mai fac cate un puf de ventolin si trece băiețelul la un an si e cel mai mic a avut câteva raceli dar mai usoare nu i-am prea dat nimic cea mare 5 ani am scapat din penele rele dar nu le prea duc la gradi sa nu aducă ceva răceală la cel mic …
Just me
Am vazut cateva comentarii cum ca homeopatia nu functioneaza.
Placebo sau nu chiar functioneaza. Avem rezultate extraordinare.
Folosim vitamina c ascorbic acid forma cea mai pura. Ce se gaseste in magazine sunt adaugate tot felul de ingrediente chimice.
Vitamina c in doze mari scapi de raceala in max doua, trei zile(adulti si copii)..
Febra? In nici un caz Paracetamol… Paracetamol e doar pt durere… Febra este un semn bun sistemul imunitar lupta imootriva virusilor si a agentilor patogeni..
Multa sanatate
Nikoll Ivanciu
Pai si daca nu ii dai nimic, fara complicatii, care sunt relativ rare, raceala banala trece in 3-5 zile. La adulti dureaza mai mult pt ca noi ne agitam mai mult ca si copiii, constientizam mai mult ca ei, si sistemul nostru imunitar e mai praf ca al lor.
O mămică
Nu particip la concurs, ca fiecare mămică sunt preocupată de cei mici si nu ma simt ok daca ei sunt bolnaviori, nu sunt medic sa dau sfaturi la probleme apelez la pediatru si urmez indicatiile dansului, problema mea cea mare este faptul că cele care duc copii bolnavi in colectivitate nu au capacitatea de a gândi , sau cele care in momentul plecari de acasa ii indoapa cu cv pastile doar sa acopere febra sau stările racelii, oare nu stiu ca au dreptul la concediu medical pentru sănătatea copilului sau il folosesc doar în favoarea lor ??? Nu sunt la fel de importanti copii ca si ele ? Daca se complică boala copilului? . Sincer nu sunt deacord cu “”Nu am cu cine sa las copilul “” astea sunt niste vorbe goale .
Cristina Smaranda
Cand fetita mea da semne de raceala,ii aplic in talpi si pe coloana uleiuri de la doTerra si difuzez in fiecare seara onguard+air+lavanda.Functioneaza instant.
Marian Adriana Maria
Eu ii dau piticului meu când e răcit jum de paracetamol cu ceai din fructe de pădure cald plus vitamina c.Iar când e afectat și gâtul folosesc și am mereu în casă Puf Puf propolis si musetel este f bun și de cand folosim acest produs nu i-am mai dat antibiotic.
Daniela
Marți .. a doua zi de gradi ! După masa vine cuuuu …. MUCI ! Seara l-am îmbăiat cu apa calda (mai calda decât de obicei ) și sare (doar de Bucătărie am avut ..) câteva picături de ulei de eucalipt (doterra) , după baita o lingurița de propolis , o lingurița de vitamina c , și difuzat 4h menta, eucalipt, și frankincense (doterra) .
Eii, surpriza mare de dimineața ? Copil complet vindecat, fără nici măcar un muc !
Vindecare KID FRIENDLY !
Cami
Vitamina C. Apa de mare si ceaiuri/lapte Si voie buna. Mai stăm o zi acasa daca se poate.
DINA
Buna! Eu sunt terapeut Bowen si aceasta terapie nu da gres niciodata…nici cand e vorba de fiul, de sot, de fiica, ginere, nepoti sau pacienti. I <3 Bowen!
Andreea Diaconu
Eu ii dau fetitei mele in fiecare dimineață cate o linguriță de miere. Cand da semne de raceala ii fac ceai de tei si folosim spray de mare pt nasuc.
Magdalena Lazar
Când pitica mea da semne de răceală,primește zilnic dimineața 15 picături de tinctură de brad si 15 picături de tinctură de măceș ,ambele de la Plant Extrakt. Cu această schemă de imunitate menținută 2-3 sapt,fetita mea a mers 9 luni la cresa fără nici o zi de absenta,sănătoasă tun,fără să știm ce înseamnă răceli,mucisori sau orice alte afecțiuni chiar și f ușoare.
În plus,Când au fost în grupa ei 7 cazuri de varicela,fetita mea nu a luat.Am luat eu ,însărcinată fiind,ea însă nu,nici măcar când a stat cu mine “bot în bot” eu fiind cu varicelă,ea fiind sănătoasă.3 ani ! Acum avem.si un băiețel .Nou nascut.La gradi la fetita mea 15 copii au viroza respiratorie, fetita mea nu are nimic. Multa sănătate!
Mari Gegiu
Buna,
Magdalena Lazar,ii dai acest amestec doar cand este racita , sau 2,3 sapt la ceva timp, din cand in cand?
multumesc
Nikoll Ivanciu
Eu sunt o mama relaxata, recunosc. Am una bucata baiat de 4 ani si o mandra de 2 luni. Nu l-am dus pe pitic la gradi pt ca sa nu vina cu balauri mari de acolo – rujeole, varicele, chestii d-astea de nici eu nu le-am facut si clar pitica de 2 luni nu le-ar face fata foarte bine. Dar muci? Raceala? Be it. Isi face imunitate. La o luna, adica acum fix o luna, am fost toti raciti – era de asteptat, s-a schimbat vremea brusc, virusii sunt peste tot. Noi astia mari am fost nasol, piticul mare o usoara febra pe care am tratat-o doar pt ca era si mandra langa el. Ea? Doar mucisori. Ce am facut in cazul ei ? Nimic! I-au trecut in 2 zile, timp in care doar i-am scos cu pompita cand era cazul. Sunt o mama denaturata? Nu! Sunt doar constienta ca daca ii feresc de orice, nu e bine. Medicamentele sunt putine in casa mea – panadol, nurofen, paracetamol supozitoare, un sirop de gat din asta puf si un vapor rub iar pt noi adultii paracetamol si aspirina. Avem nevoie de ele atat de des incat expira mereu aproape neatinse:)) Cand am ramas gravida prima data am citit tot ce am putut, plimbata prin alte parti am fost, stiam ca exista posibilitatea sa ma mut in Germania – m-am indreptat spre relaxarea lor. Si bine am facut. 4 raceli de maxim 2 zile, cu copil vioi, in 4 ani. Asa ca, in cazul meu, daca cineva e racit, nu e problema, poate sa imi treaca pragul si nu ii inmanez nici masca nici nu-l tin in hol. Ca eu incerc sa ii feresc pe altii, ca stiu ca romanu’i panicat de la un stranut, e partea a doua. Cand cineva ma viziteaza si noi, oricare dintre noi, nu e ok, anunt ca sa-si poata alege singur daca sa vina sau sa nu. Daca sunt invitata undeva, anunt ca unul din noi e defectat putin, si aceea persoana spune daca e ok sau nu. Dar noi in casa nu stam si nici nu ne ferim daca altii au banale raceli 🙂 BTW, nu particip :))
Catalina Savu
Când Andreea e răcita vitamina C e la putere cu ceai călduț miere și lămâie!
Niki
Eu zic sa fim mai relaxati cand este vorba de o raceala. Este normal ca un copil sa raceasca, sa intre in contact cu microbii, numai asa antrenam sistemul lui imunitar sa devina mai puternic. Copiii ca si adultii au dubla imunitate. Cea cu care ne nastem (care este mai putin eficienta) si imunitatea dobandita (pe care o obtinem prin expunerea la infectii in primii ani de viata). Expunerea la infectiile comune are un rol important in formarea unui sistem imun puternic. Iar toate pastilele date in exces fac mai mult rau decat bine. In prezent nu se cunoaste cauza exacta care declanseaza o boala autoimuna. Decat sa ne jucam cu sistemul imunitar al copilului si sa riscam sa cauzam boli autoimune cand devine adult, mai bine il lasam sa faca ce stie el mai bine.