De ce ofertele pentru albire dentară nu sunt pentru toată lumea? De unde știu dacă îmi pot albi dinții și eu? (p)

De ce ofertele pentru albire dentară nu sunt pentru toată lumea? De unde știu dacă îmi pot albi dinții și eu? (p) miruna ioani

Vă povestesc ceva interesant. Anul trecut, când mi-am făcut comandă de o nouă tură de gel pentru albit dinții (știți că fiecare-i cu fixurile lui), am întrebat pe facebook cine își mai dorește așa ceva, să știu dacă trebuie să comand mai mult. Au fost multe mâini ridicate, ăla eu, ăla eu. Dintre doritori, pe vreo 7 am și ajuns să îi văd la cabinet. Dintre care, ghici, câți aveau indicație de albire dentară? Yep, niciunul.

Albirea dentară are o reputație așa de proastă, pentru că lumea abuzează de ea. Și cuțitele ar avea o reputație proastă, dacă le-am folosi doar să ne tăiem degetele, nu și pâinea, nu-i așa? Lumea și-o dorește din tot sufletul albirea asta, dar fuge de ea ca știți-voi-cine de tămâie. De ce se întâmplă asta? Pentru că oamenii și-au făcut albire fără să aibă indicație, după ureche, după reclame la tv și pe facebook, pentru că și-au pus diverse benzi pe gingii, geluri care să-i ardă și pentru că au ajuns la stomatolog când era prea târziu și au concluzionat: ”gata, albirea e o prostie, uite ce strică dinții, a confirmat și dentistul meu!”.

Păi, să tragem un pic aer adând în piept, să vedem cam ce e de făcut. Eu îmi albesc dinții din 1900 toamna, împotriva binecuvântării tatălui meu (dentist cu acte-n regulă), după multă documentare și periaj regulat și strict. Astăzi, o sută de ani mai târziu, nu mi-a apărut nicio carie în plus, nu mi s-a pătat niciun dinte, sunt toți la locul lor, mai frumoși ca niciodată. Ceea ce vi s-ar putea întâmpla și dumneavoastră atâta vreme cât sunt câteva condiții îndeplinite.

Adevărul e ăsta: albirea dentară e cel mai non-invaziv tratament estetic, alături de cel ortodontic.

Strică dinții? Nu neapărat. E ca și cum ai spune că frigul te îmbolnăvește. Nu neapărat. Dacă ești bine hrănit și bine îmbrăcat, faci față cu brio și la -5 grade. Așa și albirea deshidratează un pic smalțul, asta da. Doar că el se rehidratează din salivă și din ce bem noi destul de repede. Un dinte sănătos face față cu brio acestei realități.

Avem nevoie de măsuri extraordinare în timpul și după albire? Da, evident. Avem nevoie să ne spălăm regulat pe dinți (deși nu văd ce e extraordinar la asta), să îi controlăm să nu apară carii (nici la asta), să evităm alimentele și băuturile colorate (poate la asta). Nu o să ne mințim ca în reclamele de pe facebook: albirea dentară nu doare, albirea dentară nu are efecte secundare. Albirea dentară poate să doară dacă o face cine nu trebuie și pe unde nu trebuie (de aia e important să mergi LA DENTIST, să nu vă aud cu benzi și kit-uri comandate de pe net, că vă dau afară de pe blog :p ), albirea are efecte secundare, dintre care primul care îmi vine în cap e acela că dinții își recapătă culoarea lor inițială. Mai este și sensibilitatea, dar asta poate fi controlată și prevenită. Însă aici cheia este indicația! De asta nu facem albire oricui se trezește că vrea.

Cât ține efectul albirii dentare e o întrebare care mă face să râd ca aceea ”cât ține o spovedanie”. Să fim serioși, nimeni de pe planeta pământ nu îți poate garanta nimic în medicină. Cine garantează vrea să-ți vândă, așa că fugi. Albirea dentară poate să țină între 3 luni și o veșnicie. Fiecare știe pentru el, în funcție de cât fumează, ce mănâncă și cât de bine vede. La mine, de exemplu, ține cam 6 luni, uneori și mai puțin.

Am văzut o ofertă super mișto la albire dentară, să mi-o cumpăr?

Păi nu merge așa, că nu suntem la piață. Am avut o colegă care și-a deschis cabinet după ce-am terminat facultatea și a început să își facă un fel de reclamă, să atragă pacienți. Primul lucru: ofertă la albire dentară. A fost un fail. A alungat mai mult pacienții decât i-a adunat, pentru că ei veneau încântați de prețul promoțional și erau dezamăgiți, când ea le spunea că, înainte de albire, au nevoie de cu totul alte tratamente. Obturații, în special. Imaginați-vă următorul pacient care vine și spune: ”Vreau și eu să-mi albesc dinții”

De ce ofertele pentru albire dentară nu sunt pentru toată lumea? De unde știu dacă îmi pot albi dinții și eu? miruna ioani

Când dinții tăi arată așa, ultimul lucru de care ai nevoie e o albire dentară.

Contraindicații:

  • Nu îți poți face albire dentară dacă tu ai gura plină de carii. Se numesc priorități.
  • Nu îți poți face albire dentară, dacă au o retracție gingivală cât Casa Poporului.
  • Sau dacă ai dinți sensibili deja. De multe ori, albirea dentară dă o sensibilitate. Mică sau mare, nu prea poți ști decât DUPĂ. Eu nu ți-aș face albire dacă mi-ai spune că ai dinți sensibili. Dacă insiști, ți-aș spune că e un risc pe care ți-l asumi.
  • Nu îți poți face albire dentară dacă bei zilnic vin roșu și fumezi ca turcii. Nu, nici dacă o să te lași de fumat după albire; lucrurile ar trebui să se întâmple invers. Așa le spun pacienților mei: întâi să se lase ei de fumat, apoi le albesc eu dinții. Dacă fumezi puțin și te speli pe dinți, să zicem că merge.
  • Nu îți poți face albire dentară dacă ai coronițe sau obturații pe dinții din față. Pentru că ele nu se albesc, doar dinții naturali se albesc. Se pot înlocui toate coronițele și obturațiile, bineînțeles, dar nu e ceva ce neapărat te sfătuiesc. Poate e de văzut altă soluție, cum ar fi niște fațete dentare sau poate mai bine îți iei o înghețată în loc. Deși mie albirea dentară mi-a schimbat viața, dar și înghețata îmi face mult bine.

Deci de unde știu dacă pot să profit și eu de oferta la albire?

Răspunsul cel mai corect ar fi să întrebi dentistul.

Eu îmi fac radiografii la 2 ani, mă spăl pe dinți regulat, câte 4 minute de 2 ori pe zi, pe ceas. Detartraj, airflow și periaj nu îmi fac, pentru că realmente n-am nevoie. Tata râde de mine oricum și zice că-s obsedată și că Doamne ferește să fie toți pacienții ca mine c-ar muri dentiștii de foame și de nervi. Beau cafeaua exclusiv cu paiul. Da, TOT TIMPUL. N-am pai, dorm pe mine. M-am obșnuit cu expresia chelnerilor când cer un capuccino și-un pai, după care le spun că e pentru că-mi albesc dinții, căci e singurul mod în care nu vor uita să-mi aducă și paiul. Îi înțeleg.

De asemenea, pregătiți-vă ca dentistul să găsească chestii de făcut înainte de albit. Pregătiți-vă să nu vă puteți face albire. Una dintre pacientele mele din cei 7 de care vă povesteam este o prietenă care și-a dorit foarte mult albire. Nu era că nu și-ar fi putut face, doar ar fi trebuit schimbate o coroniță și vreo două obturații înainte. A fost alegerea ei să nu facă asta și nu am insistat. ”Best dentistry is no dentistry” zic englezii. Dar poate fi o alegere la fel de ok când e ceva foarte important pentru tine și să vrei să faci toate aceste schimbări. Eu sunt prima care înțelege nevoia omului pentru dinți mai albi.

Ce tipuri de albire dentară există? (vorbim de cele disponibile la dentist, de celelalte nici să nu vă aud. Am explicat aici de ce.)

Pe cele externe, vi le zic în mare, de la cea mai rapidă, la cea mai lentă:

  1. Cu laser-ul – durează între 20 și 40 de minute, are efecte secundare mai puține, adică sensibilitate redusă. E cea mai nouă tehnologie, poate nu e prezentă în toate cabinetele. Eu am văzut-o la Dent Estet.
  2. Cu lampă Zoom – tratamentul durează cam o oră, efectul e vizibil imediat, de la prima ședință. Poate fi nevoie de mai multe ședințe, în funcție de cât de mult vrei să deschizi culoarea.
  3. Cu gutieră în cabinet – se aplică un gel de către dentist, un gel care nu necesită fotoactivare, poate fi nevoie de mai multe ședințe și aici. Pacientul rămâne în cabinet.
  4. Cu gutieră acasă – e singura albire pe care eu am experiență și cursuri, e ceea ce folosesc personal. Efectul se vede însă după 4-5 nopți, e cea mai lentă albire disponibilă, de asta e și preferata mea. Mi se pare că pacientul are mai mult control, mai ales dacă își face albirea prima dată. De exemplu, dacă ai sensibilitate după a treia noapte, poți face o pauză, lași smalțul să se rehidrateze o noapte, eventual porți gutierele cu pastă de dinți și reiei tratamentul. Sau îl abandonezi înainte de a fi prea târziu și de a lua ibuprofen cu pumnul.

Dar depinde de la caz la caz. De exemplu, tinerii au sensibilitate mai mare decât mai puțin tinerii, să zic așa. Sensibilitatea e ceva totuși subiectiv. Depinde și de motivație 🙂

Apoi, mai există albirea internă, care se aplică dinților cu tratament endodontic, înnegriți din cauza asta. Sincer, dacă mă întrebi pe mine și pe mulți alți dentiști, un dinte cu tratament endo nu are nevoie de albire internă, ci de o coroană de înveliș, ca să nu te trezești cu el bucăți în scurt timp. Dar, există și albire internă și voiam să aibă și ea locul în această lecție de stomatologie :p

Iar, la final, dacă vă doriți, visați, vă tentează o albire dentară până-n sărbători:

albire dentară
Dent Estet are o ofertă specială de sezon, pentru albire dentară profesională cu lampa Zoom Power sau laserul Epic™ Biolase: 750 lei, până pe 26 decembrie. Dr. Bianca Ioniță, medic stomatolog DENT ESTET zice așa:

În clinicile Dent Estet pacienții beneficiază nu doar de o albire dentară, ci de un tratament personalizat conform nevoilor lor. De multe ori apelăm la o combinație de tipuri de albiri dentare, laser, Zoom și chiar gutiera pentru acasă, totul pentru a obține rezultatul cel mai bun pentru pacienții noștri. Astfel ne asigurăm că zâmbetul final este cel dorit, dar mai ales, că este estetic și în armonie cu trăsăturile feței. Cu toții știm că persoanele cu dinții mai albi sunt percepute ca fiind mai credibilă, mai deschise, mai atente, și generează simpatia celor din jur.

Deci dacă vreți dinți mai albi până de Crăciun, cam asta e soluția rapidă acum. Însă cel mai important, înainte să vă entuziasmați, e să vadă un dentist dacă vă potriviți. Cu soluția 😉

 

Foto Pixabay și Dent Estet

Articolul anterior

Când plătești pentru ceva, are loc un schimb de energii

Articolul următor

Și mamele de băieți au pe cineva de suflet pe pământ

59 Comentarii

  1. Irina

    Ce tare esti! Cum pui problema!
    Faza e ca nimeni nu iti zice toate chestiile astea de la inceput, ei vor numai sa te atraga sa iti ia banii. E bine daca ai scris asta in colaborare cu dentestet, inseamna ca sunt onesti. Ii credeam mai business oriented. Mi-am schimbat parerea. In bine!

    • Nu cred ca e ceva rau sa fii business oriented, cum spui. Dar asta nu ar avea voie sa insemne ca iti bati joc de pacienti si niciun medic nu ar trebui sa faca lucruri doar ca sa ia banii.

    • Daniel

      Întrebare: de ce să îți schimbi coronița înainte de albire și nu după?

  2. Gabrielaa

    Stiu ca ai mai scris despre albit dintii. Sunt foarte pretioase informatiile astea, mai ales ca vin de la cineva neutru. Thanks.

    • Neutru nu. Mare fan albire!

      • Irina

        Tu știi că eu sunt disperată și vreau să-mi albesc dinții. Metoda ta mi se pare cea mai bună. Unde mă duc să-mi fac gutiere, te întreb? Vin în România pentru asta? Pupici!

        • Oricine iti poate face gutiere, adica orice dentist. S-ar putea sa fie mai ieftin in Romania, atata tot. Faza e ca iti trebuie o examinare inainte.

  3. Corina-un viitor pacient

    Vreau si eu albire! Daca sun maine la dent estet, crezi ca am vreo sansa pana de craciun? Te gasesc si pe tine acolo?

  4. Simona M

    Stiu ca e prima data cand comentez, dar sunt pacienta Dent Estet si pot confirma ca lucreaza in echipa si sunt profesionisti.

    • Bun venit, Simona! Stiu ca sunt profesionisti. Nu as scrie despre o clinica din domeniul meu pe povesti.
      Te mai astept in comentarii, acum ca ai spart gheata 🙂

  5. Alina

    Bai daca faceai P asta acum o luna ce bine era, scuteam niste bani. :)) Am ales insa tot Velvet, unde ma duc de 8 ani, in locul Dent Estet, ca n-aveau locuri cand voiam eu. Si folosesc lampa Zoom. 🙂 Cam o data pe an. Nu as mai putea fara albire.
    Insa la Dent Estet il duc pe copil. 🙂

  6. Și totuși, tu ce folosești?

  7. Cum ți-a schimbat albirea viața? 🙂

    • Mult de tot. In primul rand, pot rade fara grija. Cu mandrie chiar. Pana atunci, mereu ma scuzam: “stiti, dintii mei nu sunt murdari, ci doar foarte galbeni. Dar ma spal pe dinti, sa stiti.”

  8. Oana

    Hai că mă luase cu transpirații după primul paragraf 🙂
    Eu am un singur vis, să termin tratamentul ortodontic și să-mi albesc dinții. Nu mă interesează prin ce metodă, albi să fie :). Am mai făcut procedeul acum ceva timp, cu gutiere făcute de dentist, gel dat de el, program, detalii, etc. Așa am aflat că sunt o ”senisibilă” 🙂

  9. Ligia

    Buna,
    Eu mi-am făcut de câteva ori albire cu gel in gutiere acasă cu opalescence +ultra ez pt sensibilitate. Nu am avut probleme și ma tine ani de zile. Ultima albire a fost prin 2015, iar acum constat ca e musai încă o albire. Nu am coronite, plombe pe dinții din fata sau carii( ultimul control acum vreo luna jumătate). Și acum vine problema, sunt însărcinată și mi-as face albire înainte sa nasc, pt ca după ce nasc primul an sigur nu am chef sa stau noaptea cu gutiere. Am găsit păreri pro și contra, ma poți sfătui? Menționez ca eu îmi fac albire foaaarte safe și încet, in ideea in care prefer doar sa ung gutierele cu gel ca nu cumva sa îmi iasă gelul sa îl înghit. Cantitatea recomandata la o aplicare mi se pare prea multă, ar însemna sa și mănânc din ea…..

    • Felicitari pentru sarcina! Citeste prospectul, vezi ce scrie, dar eu nu as putea sa iti recomand asta.
      Desi eu mi-am facut, nestiind ca sunt insarcinata inca.
      Dar nu cred ca exista studii sau ceva. Insa cum ai stat din 2015, mai poti sta 7-8 luni. Zic, tu faci cum crezi. Sarcina usoara! 🙂

  10. zaluda

    Albirea dentara este singura interventie a corpului meu, a meritat toti banii.Inca ma uit la pozele de dinainte de albire si inca nu-mi vine sa cred ca am reusit sa schimb usor ceva ce ma frustra de multa vreme.
    Am fost pornita ca vreau asta, am mers la stomatolog si din fericire am primt ok-ul dupa o analiza asa cum ai explicat si tu.Am ales optiunea cu gutiere acasa cu opalescence 16%, mi-a placut ca puteam face pauze intre aplicari dupa cum reactiona organismul meu.Auzisem ca sunt multe efecte adverse(mai multe carii, senzibilitate etc)Din fericire a fost doar sensibilitatea dentara in perioada tramentului ,efectul albirii tine bine chiar si dupa 6 ani.Dar ma bate gandul sa mai fac o tura, poate cu gel mai putin concentrat

    • Nu știu dacă se vor vedea efecte. Mai există și 10%. Poți încerca oricum. Mă bucur că ai povestit experiența ta. Ăsta e procentul de peroxid de carbamidă. Celălalt, mai mic, 6% e procentul peroxid de hidrogen. Ăsta e mai puternic, celălalt se descompune și devine tot de hidrogen.

  11. Deiu

    Super fain articolul. Felicitari!
    Ziceai ceva de fatete sau coroane de imbracare. Stiu ca ambele pot fi facute dintr-o sumedenie de materiale. Stiu ca fatele se pot pune pe toate partile. Care e diferenta intre cele 2 variante de imbracare (material, procedeu de aplicare pe scurt, riscuri,etc)? Tu pe care ai recomanda-o? Eu de exemplu am foarte multi dinti fara nerv + tot felul de plombite, deci varianta de albire iese din discutie.

    • La dinții cu tratamente endodontice, ți-as recomanda verificarea acestor tratamente (se vede pe o radiografie), după care eventual refacerea lor și îmbrăcarea dinților cu coroane de înveliș. În UK, de ex, protocolul era foarte clar: orice dinte cu tratament de canal trebuia îmbrăcat. Pentru că studiile arată că, dacă nu, tratamentul de canal e compromis, se reinfectează bacterian prin microinfiltratie (intră bacterii pe lângă plombă; o coronița va fi întotdeauna mai bine adaptată decât o plombă) și dinții ăștia devin mult mai friabili, deci cu risc mare să se spargă. Așa că… da, coronițe.
      Fațetele sunt mai mult estetice, mna, o soluție care se recomandă personalizat, nu îți pot spune așa, pe povești. Ce ți-am putut spune e mai sus.

  12. Ela

    Gata, mi-am si facut programarea. Era pe to do list-ul meu de mult albirea dintilor. Chiar ma gandeam oare nu o sa reusesc nici in 2018? Asa ca a picat la fix articolul tau si oferta aceasta.

  13. Daca mai este cineva care crede ca benzile de albit sunt solutia si ca bla bla bla albitul la densit e pt fitosi, vreau sa va povestesc despre experienta mea cu niste benzi.

    Am cumparat o cutie din cele faimoase (ca sunt multe, dar care chiar au dat rezultate sunt doar unele), mi-am aplicat in prima zi 2 benzi, una sus una jos, timp de ora. In seara aceleiasi zile, dupa ce m-am pus in pat, m-am ridicat, imbracat si am fugit la farmacie sa cumpar Ibuprofen pentru ca ma dureau dintii de credeam ca-mi cad. Eu indur multe pana sa ma arunc la medicamente, de regula. Am zis Hai, n-are cum sa fie de la gel, mai incerc si maine si daca tot asa e, le arunc. Am incercat, am patit la fel, m-am enervat, le-am taiat in bucatele sa-mi vars durerea si le-am aruncat.

    Am cumparat niste luni mai tarziu a doua cutie, acelasi brand dar “Sensitive” de data asta , nu mai stiu exact de ce eram asa setata pe ele. Le-am folosit, nu m-au durut dintii (aveau concentratie mai mica de peroxid, nu stiu exact cat), mi i-au albit frumos. N-am mai luat o alta cutie de atunci, dintii mei sunt destul de buni la culoare, eu nici nu fumez si nici nu beau vin rosu sau sucuri.

    Dar cu toate astea, eu la 3 ani dupa aceasta experienta n-as mai cumpara o cutie acum nici sa ma impusti. Pur si simplu nu-mi pot scoate din cap acea durere de maxilar, mandibula, cap pe care am simtit-o de la niste benzi care nici nu pareau ca au mult produs pe ele. Eu am des cosmaruri in care mi se misca dintii si imi cad, nu stiu sigur daca de la benzi mi se trag, dar my god!

    Miruna draga, la cate chestii faine si utile mi-am cumparat la recomandarea ta, nu m-as mira sa imi fac o programare la dentist acum :)) Oricum n-am un dentist de incredere aici in Bucuresti (n-am prea cautat, nu ca n-ar fi niciunul).

  14. Toată viața mi-am dorit să am dinții drepți și albi, drepți și albi, drepți și albi. Pe măsură ce mi-a mai venit mintea la cap, am zis că mai bine sănătoși în primul rând și mai bine îmi fac eu curaj să merg la dentist și las filmele astea fanteziste când eu nu mă apropii de scaunul ĂLA.
    Eh, de-acuma vor fi pe cât de sănătoși se poate și, bonus, și drepți. Albi…știu și eu ce să zic? Nu am vorbit încă despre albire cu doctorița mea, dar nu cred că mi se potrivește, deși îmi doresc asta mult de tot. Sper însă că măcar nu vor fi mult mai galbeni. Fiindcă am ajuns să beau două cafele pe săptămână în loc de două pe zi, numai ca să nu-i mai îngălbenesc mai rău! Dacă nu sunt eu eroină, nu știu cine mai e :))

    P.S. Dacă nu mi-ar plăcea așa mult de tine, te-aș invidia infinit pentru zâmbetul ăla pe care-l ai. Dar ai noroc! :))

    • întreab-o, am încredere că îți va recomanda ce e mai bine pentru tine. Sau, dacă nu, ți-i scoate pe toți și îți pune unii mai trainici și mai frumoși :)))))))))))))))
      nuuuuuuuuuuuuuu
      glumesc. După câtă grijă ai avut de ăștia!
      Dar să o întrebi. E fată de comitet, înțelege nevoile omului pentru dinți albi și drepți. Deși, nu sunt sigură că i-ar plăcea să ne audă spunând ”drepți”.

      • Măăăăăăi, nu zice de două ori, că și-așa la ultimul control a intrat și soțul ei în cabinet și-mi zice că a venit să-mi scoată niște dinți! Tu știi ceva și nu-mi spui? :)))

        Să știi că de fiecare dată o întreb dacă s-au mai mișcat vreun pic, nu dacă s-au îndreptat :)) Nu știu cum, dar parcă nu-mi vine nici mie să le zic ”drepți” când merg la cabinet.

        Întreb oricum și de albire, că nu mă costă nimic. Oricum tot o să râd cu toți dinții indiferent dacă-mi fac sau nu, pentru că pot 😀

  15. maddy

    Bun articol, multe informatii. L-am intrebat pe dentistul meu despre albirea dintilor si el a zis ca mai mult strica decat face bine, dintii arata ok, e important sa fie sanatosi in primul rand si albirea ii poate face mai sensibili asa ca el nu recomanda. Mi s-a parut un raspuns cinstit si am lasat-o balta cu albirea.

    • Da, mulți spun asta pentru că nu cunosc, nu au studiat, au văzut doar pacienți care și-au făcut albiri după ureche și a ieșit prost. Crede-mă, eu m-am informat muuuuult. Dar am știut și ce am de făcut DUPĂ albire și fac cu strictețe.

  16. Dana

    Aoleu, de abia astept sa scap de aparat si sa mi-i albesc! O sa rad ca vitelul la poarta noua, doar sa ii arat :))))
    P.S. 1: ce profilaxie recomanzi pentru aparat dentar? Am auzit ca e mai dificil de facut detartraj, dar simt ca as avea nevoie, parca sunt o gramada de spatii in care nu ajung sa curat tocmai bine 🙁
    P.S. 2: exista paie din metal, de multipla folosinta, pe care poti sa le iei cu tine 😀 Scuze, a sarit ecologista din mine fara sa o pot controla! 😀

    • Hei, mă bag și eu neîntrebată 🙂 Eu mi-am făcut detartraj cu aparat dentar. Am brackets din safir, mi-a scos ortodonta mea arcurile înainte și apoi am făcut detartrajul. N-a fost la fel de ușor precum ar fi fost fără brackets, dar a mers 🙂 Se poate, vreau să zic.

      • Dana

        Aha, am inteles. Atunci ar trebui sa ma duc tot la ortodontul meu, ca poate ar fi bine sa am sarmele si dupa detartraj :)) Mersi, Ioana 😉

    • Dada, ma asteptam sa sara cineva. Sincer, ma asteptam chiar mai devreme.

      Daca ai aparat, daaaaa, fuguta la detartraj sau airflow sau ce iti mai face tie dentistul:)

  17. Georgiana

    Intrebare de om neștiutor: fațetele schimbă cumva forma dintilor?că asta-i marea mea durere. Hai că de albit să zic că nu am mare nevoie, dar îi am distanțati si mici iar incisivii sunt ascuțiți. Când am întrebat-o pe dna dr.a zis că de banii ăia mai bine iau ceva la copil. Tu ce zici?

    • Da, normal ca le schimba forma. Daca vrei, zic. Se pot umple spatiile, iar daca zici ca ii ai ascutiti si distantati, poate nici nu ai nevoie de slefuire. Exista fatete non-prep, care se lipesc ca niste unghii peste dintii tai si arata super. Dor costa mai mult decat jucariile-ntr-un an.

  18. Diana

    Eu mi-am facut acum 8 ani albire cu gutiere si gel, nu mai stiu de care, ca mi le-am luat de la stomatolog. Inca ma tine, desi din astia 8 ani cativa i-am si fumat si baut vin rosu, iar acum beau cafea si ceai, fara pai
    Si am si plombe pe lungimea dintilor din fata si un canin implant 🙂 dar asta inseamna sa mergi la specialist, nu de capul tau. Mie stomatologul a refuzat sa-mi puna fatete, a spus ca atunci cand o sa am carii sau dintii stricati, da. Inainte, a dres-o estetic cu plombe, a spus ca fatetele astea nu sunt chiar asa floare la ureche intra saliva, bacterii, simti gust nasol, iti miroase gura, daca nu ai dintii varza sau nu arata ca la muma padurii trebuie lasati in pace

    • Pai si la plombe nu intra saliva si bacterii? :))) ba da, insa adevarul este ca, daca poti fara, nu are rost sa sari pasul plombe. Mai ales daca dentistul se pricepe si le face frumoase si pe dintii din fata .

      • Diana

        Peste plombe ajunge periuta, in spatele fatetelor nu, dar saliva da, eu asa am inteles

        • Pai si in spatele plombelor ajunge periuta? E o prostie, dar poate nu ai inteles bine. Microinfiltratie marginala exista peste tot, ba chiar mai multa la plombe decat la restaurari indirecte cum sunt fatetele, coronitele. Daca plombele ar fi atat de bune, nu s-ar mai ajunge la coronite si fatete.

          • Diana

            Da, pai intre ce explica dentistul si ce intelege pacientul e o mare diferenta :)) mie explicatia asta mi-a ramas, au trecut multi ani, nu imi mai amintesc exact cuvintele, e posibil sa ma fi speriat intentionat ca sa renunt la idee, ca am plombe doar pe 2 dinti, fatete ar fi trebuit sa puna pe toti. Deocamdata ma tin totusi de plombele astea, conform planului

          • păi, probabil omul ți-a scos ”fițele” din cap cum a știut el mai bine. Pentru 2 plombe, nici eu nu ți-aș fi pus fațete, ce să zic :)))

    • Diana, si la dinti ne asemanam :)))) – si eu tot albire cu gutiera si gel peste noapte acum 8 ani, si eu tot cu implant :))), si eu tot fara fatzete ca nu e nevoie cat plomba rezista.

  19. Cora

    Eu daca m-as duce la Dentestet, m-as duce pt analiza :)) Sa-mi povesteasca si mie cum face Miruna aici pe blog de ce sa alegi coronita in loc de plomba, ce ar trebui schimbat, ce sa le fac multiplilor mei devitalizati, daca sa innoiesc fatetele pe care deja le am 🙁 vezi, stiu deja ca albire nu pot. Si as da 900 pe coroana in loc de 200, cum ziceai intr-un articol, daca mi-ar explica cineva de ce…

  20. diana

    De unde se poate achizitiona guriera cu gel pentru albire? 🙂

  21. parintele

    Pt cei care folosesc frecvent paiul:

    https://pentrubar.ro/ro/paie-pentru-sucuri/551-paie-metal-pt-baut-inox-refolosibile-indoite.html

    Nevasta-mea se plimba cu ele prin geanta de cateva luni.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 250 queries in 0.499 s