Amețeala tinerei mămici și cum am scăpat de ea. De amețeală, că mămica a rămas

amețeală miruna ioani

Prima dată, când mi s-a întâmplat o amețeală, toată lumea era convinsă că sunt gravidă. Doar eu știam că e altceva. V-am povestit mai demult că am avut niște probleme de sănătate strâns legate de oboseală, acum vreau să vă spun ce s-a întâmplat, cum le-am rezolvat, ca să nu pățiți și dv așa ceva.

Mergeam pe Cărămidarii de Jos, spre casă, știu precis unde eram. Gardul a început să se onduleze în dreapta mea. Pentru o clipă, m-am sprijinit ca bătrânii pe baston, căci mi-a fugit pământul de sub picioare. E de la nemâncat, mi-am spus. ”Curele astea de slăbire!”

Doar că era bine să fi fost așa. Amețeala a revenit și după ce mâncasem bine, după ce băusem cafea, ba chiar și în pat revenea. Asta se întâmpla acum 9 ani, la scurt timp după ce îl cunoscusem pe iubitul meu, actualul soț, care era în anul 2 de rezidențiat în Cluj, pe, culmea coincidenței, neurochirurgie. Deja mi se făcea adesea greață de la amețeli, îmi era teamă să mă urc la volan, plus că urma să plecăm în prima noastră excursie la Paris. A trebuit să-i spun ce pățesc.

El s-a speriat tare, m-a trimis direct la computer tomograf. Că așa e când îți tratezi apropiații, nu mai judeci sănătos, vezi numai grozăvii. Iar băiatul ăsta al meu chiar vedea numai grozăvii, că la el nu prea ajungeau oamenii cu amețeală de la nemâncat. La CT m-am dus singură și curajoasă ca porcul la tăiat. Înainte să intru acolo, m-au pus să semnez că nu sunt gravidă și aproape mi-aș fi dorit să fiu, atât de frică îmi era.

-N-ai nimic, îmi pare rău.

Mi-a zis colegul lui din București și atunci mi-am dat seama ce nebunie, auzi, să-mi fac computer tomograf! Normal că nu aveam nimic și nu era treabă de ”îmi pare rău”, ci de ”mulțumesc lui Dumnezeu”. O radiografie de coloană cervicală mai târziu și o ceartă zdravănă de la mama și tata că fac lucrurile de capul meu, aveam un diagnostic precis: spondiloză cervicală. Coloana ta arată ca la 70 de ani, a menționat în treacăt radiologul care mi-a făcut filmul. Dar era prietena mamei și să zicem că nu am luat-o prea tare în serios. Oricum, nimic nu putea concura cu faptul că CT-ul a ieșit curat.

M-am întors de la Paris și am luat multe măsuri să-mi corectez coloana, am făcut un pic de kinetoterapie, dar nu m-am ținut. Am luat alte măsuri, pe care știam că le pot păstra pe termen lung:

  • mi-am luat măsuță din aia specială pentru laptop, care să ridice ecranul la nivelul ochilor mei.
  • mi-am schimbat scaunul de birou, ca să mă așez la un nivel mai potrivit, să evit cocoșarea.
  • mi-am luat un monitor extern și mare, pe care îl foloseam acasă. Foarte util.
  • și am mers la un călcător de oase, dar să nu-i spuneți soțului meu, că și acum ne certăm când își aduce aminte. Viorel Butnaru, am citit despre el în Formula As. Se poate ca în acest moment să vă fi schimbat părerea despre mine, dar nu vă imaginați ce disperată eram. M-am dus în bojdeuca lui de pe general Berthelot, o cămăruță într-o curte, cu un covor pe jos. I-am spus care-i problema: spondiloză cervicală și amețesc. ”Poftiți de vă întindeți pe jos.” Două pocnituri mai târziu, m-a invitat să mă ridic, costă 50 lei, eram alt om.

-Când să mai vin?

-De ce să mai veniți? Gata. Asta a fost. Să mai veniți doar dacă mai amețiți, dar nu se va întâmpla asta.

Și nu s-a mai întâmplat, pe cuvântul meu de onoare. Nu aș vrea s-o dau în clișee, dar l-am pomenit des pe Viorel Butnaru, că m-a ajutat mult.

Și n-am mai amețit până anul acesta, când, într-o dimineață, abia m-am ridicat din pat. Eram albă la față și îmi venea să vomez. Știam exact ce se întâmplă, nu am bănuit nicio clipă altceva. Deși mi-aș fi dorit.

Eram după o perioadă foarte foarte obosită, am avut un sfârșit de an teribil de greu, am scris la foc automat, de ziceai că arde, m-am implicat în prea multe, am dormit foarte puțin. Culmea, efectele acestui burn out nu au fost imediate, ci la câteva luni.

Eram disperată, fiindcă aveam un copil în grija mea, iar mie îmi era frică și să ies pe stradă. Nici nu mă puteam odihni, nici nimic. Am plecat de urgență acasă, la Sibiu, fiindcă aveam nevoie de asistență în cea mai mare parte din zi, de o saltea bună și timp de odihnă. Înainte de asta însă, l-am căutat pe Viorel Butnaru. Să mă repare, el era speranța mea. Doar că, la telefon nu răspundea. Așa că m-am dus pe general Berthelot, acolo unde lucra. Niște muncitori renovau bojdeuca, semn că ceva s-a întâmplat. Viorel Butnaru murise într-un accident în decembrie, anul trecut. Asta mi-a spus un vecin și m-a lăsat ca desculță în drum. Ce era să mă fac? Tocmai aflasem că speranța a murit, la propriu, cineva îi pune părăstase deja. Mă ajutase acum 9 ani, eram sigură că m-ar fi ajutat și acum. Vecinul mi-a dat numărul de telefon al unui -cică- ucenic de-al ”domnului Viorel”, la care nu am găsit programare decât peste mult timp, la care m-am dus și, ca să nu vă mai țin în suspans, mi s-a părut mega-dubios, am plecat de acolo alergând. Nu avea nicio legătură cu ce făcea omul meu.

Mama m-a reparat. După prima perfuzie cu vitamina C (40g intravenos, că nu ne jucăm), amețeala a dispărut aproape complet. Parcă și vedeam mai bine. E drept, că am luat și niște somn. Am continuat perfuziile, am văzut un osteopat din Sibiu foarte apreciat, care mi-a făcut niște mișcări , nu am înțeles foarte bine ce, n-am văzut mare rezultat. Dar omul mi-a spus că treaba asta cu pocnitul oaselor nu e o practică recomandată decât așa, foarte rar, gen o dată la 9 ani. Și că e foarte important ca cel care te pocnește să știe ce face, că altfel poate ieși rău de tot. Parcă-l auzeam pe bărbatu-meu bodogănind.

Era cumva culmea, știu. Pentru o consultație la soțul meu, vin oameni din toată țara, care plătesc niște bani. Iar eu ceream păreri pe la diverși, când specialistul ăl mai adevărat dormea noaptea cu mine în pat. ”Ai nevoie de mișcare, când o să înțelegi asta, o să te faci bine.”

Am mai căutat. Amețeala se ameliorase, dar nu trecuse de tot. Parcă aveam un văl pe ochi, parcă nu-mi ajungea sângele bine la cap. Era un sentiment super ciudat. S-a înrăutățit situația după o plimbare în parc, când ne-a prins ploaia și am fugit cu 11 kilograme de băiețel în brațe. Mai bine m-ar fi udat.

Am căutat în continuare. Deja făceam planuri de schimbat salteaua (asta, încă e pe lista nostră de must do), am renunțat la pernă, mă gândeam inclusiv să înțarc. E proastă poziția, noaptea, de alăptat. Făceam stretching dimineața, automasaj și mă ajutau toate destul de puțin. Atunci mi-am amintit de un chiropractician din străinătate adus de cei de la Intermedicas. Lou-something, un american. I-am sunat imediat, au zis că omul nu mai vine deocamdată la ei. Dar că aduc pe altcineva.

Soheil Keynejad, chiropractician format în Marea Britanie. Că să am mare încredere în el. Am făcut programarea pe loc, cu intenția de a mă documenta și de a o anula în caz că nu era ce trebuie.
Ce m-a făcut să am încredere:

  • Omul era absolvent al unui colegiu britanic, nu un oarecare învățăcel al lui cineva. (De exemplu, în România nu există colegiu pentru chiropracticieni, meseria se face mai după ureche și, nu, alt Viorel Butnaru nu mai era)
  • Omul avea experiență de peste 10 ani. Și asta e important, fiindcă știm cu toții că învățăm din greșeli și nu aș fi vrut să fiu una dintre greșelile cuiva.

După o discuție în destul de aprins contradictoriu cu domnul meu soț, am decis că păstrez programarea. Vă rog să vă documentați despre riscurile acestor pocnituri de oase, sunt foarte serioase și nu vreau să mă trezesc că-mi cereți numărul de telefon al neurochirurgului din familia mea.

Și am mers.

Am vorbit 2 minute, destul de pe scurt așa, în stilul englezesc. Bun. Îmi plac oamenii la obiect, nu am nevoie de limbi în fund ca să-mi dai impresia că te pricepi. M-a întins pe masă, m-a examinat cu atenție, m-a pocnit și-aici și-aici și m-a chemat peste o lună la verificări. Vă spun sincer că, după ce m-a pocnit, am simțit vălul că mi se ridică de pe ochi. A fost fix de ce aveam nevoie. La acest moment, nu știa că o să scriu un articol despre asta, nimic. Că așa-mi place să merg în locuri, să văd cum sunt serviciile de-adevărat, nu să beneficiez de tratament preferențial, doar pentru că poate urmează ceva pe facebook ori pe blog. Așa s-a și ales praful de unele proiecte, ce noroc! Că nu vreau să scriu prostii, măcar să le verific pe pielea mea mai întâi.

Aici eram deja a doua oară la el, după o lună, în aprilie a acestui an:

amețeală miruna ioani

Două chestii nu mi-au plăcut:

  1. că a înfipt un ac de acupunctură în spatele meu fără să mă anunțe înainte și m-am speriat destul de tare, mai ales că știți cum am fixurile cu sterilizarea. Omul mi-a arătat că era nou, de unică folosință, dar de unde era să știu. Mi-ar fi plăcut să mă avertizeze.
  2. și nici șocurile cu aceste instrumente. M-a asigurat că se folosesc cu un scop, am văzut și eu pe net, dar nu mi-au plăcut de nicio culoare. A doua oară, nu le-a mai folosit.

După asta, nu a mai fost nevoie să merg. I-am explicat băiețelului meu că mami nu îl mai poate lua în brațe pe porțiuni lungi, deși era destul de mic, dar a înțeles. Amețeala a dispărut într-o proporție foarte mare, dar și somnul meu s-a îmbunătățit. Anul ăsta, cred că am cel mult 2 nopți în care m-am culcat după ora 12. Îmi dau seama că să nu dorm e un lux pe care pur și simplu nu mi-l mai permit.

Apoi ne-am făcut concediul la cel mai mare complex spa din Europa, în Hajdúszoboszló. La unguri, la băi, cum ar veni. O săptămână de masaj și pampering, plus dat pe tobogane în sistem ”all you can slide”, un vis. Am avut și bunicii cu noi, ca să putem sta mult și liniștiți la masaj. Despre concediul cu bunicii, am scris. Am fost cazați la hotel Aquasol, mâncare și condiții de 4 stele, am cheltuit 150 euro în plus față de hotel. Iar în banii ăștia, gândiți-vă, că au intrat și biletele în 3 zile la tobogane. O bere la terasă, 7 lei. Un langoș crocant, cu usturoi și smântână, tot 7 lei. Foarte mult ne-a plăcut, tare bine ne-am simțit, cred că pe asta o facem tradiție.

Acum, sunt bine, mulțumesc de întrebare. Am o igienă a somnului aproape la fel de strictă ca igiena dinților. Când simt că mă ajunge oboseala din urmă, răresc cafeaua, cer ajutor soțului, mamei, oricui e prin preajmă. Nu sunt tocmai ”doamna Odihna-ntruchipată”, dar sper să devin într-o zi. Fiindcă sunt convinsă că toate lucrurile astea s-au întâmplat dintr-o mizerie din asta și lipsă de grijă față de mine.

  • Odihniți-vă, nimic nu e mai important decât asta.
  • Investiți într-o saltea de calitate (cea pe care o au ai mei la Sibiu e grozavă, se simte diferența și numai după o noapte!)
  • Corectați poziția când vă uitați în telefon, țineți-l sus, la nivelul ochilor, nu aplecați capul după el.
  • Corectați poziția de la birou și faceți pauze dese.
  • Începeți ziua cu o porție de streching ușor. Durează mai puțin de 2 minute.
  • Renunțați la pernă, ajută enorm.
  • Faceți automasaj, e gratis și disponibil oricând.
  • Mă mai ajută și suplimentul cu magneziu, recunosc.

Însă, înainte de orice, dacă aveți niște simptome și nu le dați de cap, cereți sfatul unui medic. Neapărat. Ca să stați liniștite, cât domnul soț vă face masaj 😉

 

Articolul anterior

Mame, nu mai povestiți taților și lumii lucruri intime despre ai voștri copii!

Articolul următor

August, luna cu cel mai puțin stat pe acasă. Ce amintiri frumoase și întreținere mică vor fi!

83 Comentarii

  1. m

    Fain scris articolul și sper că o să fie chestii utile pt cine are probleme. Deși pt toată lumea, mai ales că ai scris și de prevenție. Da, cel mai scump lucru pe care îl am în casă, de departe, e patul+salteaua 🙂

    • Am dormit vara asta in niste paturi fabuloase (alaturi de sotul meu, sa nu se inteleaga altceva) si ne-am dat seama ca e fabulos sa dormi bine! Si atat de important! Intr-un loc nici macar nu l-am simtit cum se invarte in pat, ceea ce e wow. Deci da, merita toti banii din lume!!!

      • Bogdan Ioan

        L-am cunoscut! Dumnezeu să-l ierte! Multumesc, l-am tot cautat…
        Ce s-o fi întâmplat cu colecția lui de icoane?

  2. Luminita

    Nasol cu ametelile astea. Eu am inceput sa am dupa doi ani de la nastere, tot de la nedormit si carat copilul in brate. O vizita la doctor si analizele complete de sange mi-au indicat ca aveam jumatate din minimul necesar pt vitamina D, asa ca am inceput sa bag la greu si mi-a fost mai bine, dar in timp. Am inteles ca ametelile astea pot avea cauze diverse – probleme neurologice, coloana, deficit de diverse vitamine, lipsa de somn, probleme cu urechea interna si desigur stres.

  3. Bunica cu bundita

    Bune sfaturi ptr. tinerele mămici !Ca majoritatea pățesc din astea !

  4. Zina07

    Si mie mi-au făcut RMN in ianuarie pentru ca pe lângă faptul că eram amețită nu puteam nici sa mai vorbesc cum trebuie. Tot oboseala si ” nesomn” . Aveam deja 2 ani in care încă nu dormisem mai mult de 2 ore legate ora de trezire dimineata era cel.mai frecvent pe la 4-5 ( ma trezea copilul)si de la 7 pana la 16 mai mergeam si la servici. Dar o trecut ….Acum in sfarsit dorm si eu in wekend si pana la 6:30-7 si is muuuuullllt mai odihnita si in consecinta mai echilibrată atât fizic cat si psihic 😊

    • Sunt incredibile efectele oboselii!!! Iar partea simptomelor psihice nu e de neglijat. Eu eram foarte irascibila, aveam momente in care priveam in gol, de parca intram in stand by fara sa vreau. Bunica si mama rad si acum de mine.

      Ma bucur ca esti ok. Ca a fost doar oboseala si ca ai tratat-o cumva.
      Mie H mi-a contraindicat RMN-ul, a zis ca e nevoie de alte lucruri ca sa ma scanez asa. L-am ascultat intr-un final, pentru ca, pana la urma, dintre noi doi, dentistul sunt eu 😩

    • Mihai

      Am ajuns aici cautand numarul domnului Butnariu (vazand ca cel de pe site nu mai e in serviciu) si mi-a parut foarte rau sa aflu vestea. Si eu am de mult timp probleme cu spatele si cand deveneau prea suparatoare mergeam pe la el. Prima data cand am fost, ma dureau bazinul, picioarele, umarul pana in cot, nu puteam sa intorc capul si cand m-a pus pe jos, a trosnit tot de la degetele de la picioare pana la nas in cateva secunde (nu cred ca se implinise minutul). Ziceam, pare un inceput promitator, dar nici nu termin de gandit ca aud – “sunteti gata”, 50 lei. Nu prea ma las in voia emotilor, dar ziceam: asta da hotie, nici macar nu se preface mai mult.
      Cand sa ma ridic, simt ca ajung intr-o pozitie ciudata, ma intorsesem fara probleme mai mult decat puteam pana atunci – sau cel putin asta era senzatia – si vedeam lucrurile ciudat. Nu am bagat de seama ca eram prea suparat pe cat de usor mi s-au luat 50 de lei. Ca sa imi arat putin indignarea am spus: ma mai inteapa ceafa aici – inca ma intepa putin. El: stati putin, mia mai facut un trosc de o secunda de acolo de unde eram – e mai bine? Desi nu mai deranja, complet suparat de ce mi se parea ca e o gluma, am spus Da! Faceti o baie calda si maine trece…
      Am platit, am plecat simtindu-ma ca atunci cand ti se fura telefonul pe strada, dar parca slabisem 20kg. Mainile si picioarele se miscau usor, capul se rotea din ceafa, ma si miram. Si efectul a tinut cativa ani.
      Asa mi-am dat seama ca nu am fost pacalit, si am mai revenit de cateva ori in cativa ani (nu era nevoie prea des).
      Acum, de 1 luna ma doare ceafa, ametesc si dorm continuu de la asta, dar tocmai ce aud ca nu mai pot merge la un reparat rapid 🙁
      Am scris mesajul, poate ca multumire pentru ajutorul primit in celelalte probleme cu spatele.
      Am fost si prin alte parti, dar de multe ori ma simt mai rau sau efectul tine 1-2 zile.

      • Îmi pare rău că treceți prin asta. Eu am găsit pe cineva care face terapie Yumeiho, mi-a plăcut mult, am fost o singură dată și gata. Vă pot trimite contactul, dacă sunteți interesat. Sănătate.

        • oscar

          Buna, si eu l-am cautat pe Butnaru, si-mi pare rau de ce am aflat. Sincer as dori si eu contactul pentru terapie Yumeiho, daca se mai poate.

  5. Amy

    Vai Miruna, m-ai daramat grav cu vestea despre Viorel Butnaru. Eu am ajuns la el acum vreo 10 ani si mi s-a parut miraculos ce mi-a facut omul. Si de vreo 2 ani tot ma gandeam ca trebuie sa mai ajung dar evident ca mereu au fost chestii mai urgente si am tot amanat…ufff. E o mare lectie asta.

  6. Amy

    Vai Miruna, m-ai daramat grav cu vestea despre Viorel Butnaru. Eu am ajuns la el acum vreo 10 ani si mi s-a parut aproape miraculos ce mi-a facut omul. Si de vreo 2 ani tot ma gandeam ca trebuie sa mai ajung dar evident ca mereu au fost chestii mai urgente si am tot amanat…ufff. E o mare lectie asta.
    O sa ma interesez la Intermedicas, acum chiar m-am mobilizat.

    • Te inteleg perfect, asa am simtit si eu, doar ca un pic mai rau, pt ca eram si in criza. Daca ai sti si cat am cautat pe net dupa aceasta informatie, sa o confirm. Nu imi venea sa cred… 🙁 si nici nu era batran. Accident de masina, am inteles.

  7. Gabriela F.

    Doamne cât ești de frumoasa în ultima poza!!! Îmi pare rău pt spondiloza ta și că nu îți dă pace…. Eu ma gândesc sa îl ințarc din cauza unor lombalgii… 😑😑😑 Care se acutizează când dorm mai mult de 6 ore pe noapte… Deci nu știu tre sa dorm mai mult de 8 ore sau mai puțin de 6 constant….

  8. Ana

    Multumesc pentru ca ne-ai povestit aceste intamplari care desi sunt personale sunt in acelasi timp foarte comune. Este un articol util chiar si pentru cei care nu se confrunta cu ceva de genul. Ma bucur ca esti bine 🙃.

  9. Irina

    Ce saltea au ai tai? 🙂

  10. Lucia

    Super articol! Am cautat si eu chiropractor in Ro, insa simplul “goagal” nu mi-a dat nimic, iar in cei cu experienta doar si fara scoala, nu prea am incredere (am facut in schimb electroacupunctura in loc).
    Am fost la mai multe sedinte la chiropractor si eu in SUA, in sarcina si inainte, pt spondiloza cervicala, dureri de spate, amorteli de maini etc, au functionat mereu – eram alt om dupa cateva oase pocnite.
    Ii poti spune ca ai oroare de ace si sa nu-l foloseasca? 🙂 Multumesc!

    • Da, normal. La mine nu e ca am oroare de ace, a fost pur si simplu ca nu m-am asteptat si m-am panicat in momentul in care mi-am dat seama ca cineva a infipt ceva in mine, despre care nu stiam daca e curat sau nu.

  11. Mulțumim pentru informații! Pentru osteopat am o recomandare : Gigel Cîntărețu. Pe lângă specializările în osteopatie reiki&co omul e chirurg. Sănătate tuturor și fără dureri de spate!

    • Si il cheama Gigel Cantaretu? E o gluma?

      • Hai măh, așa il cheamă. Pe bune. Si e super tare in ceea ce face. Google him

        • Laura

          Buna! Scuze ca ma bag in seama! Chiar azi am programare la dl.Cantaretu. Tot pentru niște ameteli teribile. O sa va dau de veste daca totul decurge bine. Eu m-am tot interesat de el si are referinte bune. La început credeam ca e vreun șarlatan, dar fiind numele dansului. Se pare ca nu.

          • Ami

            @Laura: pana la urma ai ajuns la dl Gigel Cintaretu? Mi-a fost recomandat si as vrea sa stiu parerea cuiva care a fost la dansul. Multumesc!

          • Minea Lidia

            Buna ziua! Pot sa va intreb daca ati ajuns la d-nul Cantaretu si daca da, ati avut rezultate?

      • Ivona

        Nu este gluma. L.am cunoscut si pe el si pe sotia lui.
        Fetita mea are scolioza si vroiam sa o duc la domnul Butnaru… Dumnezel sa.l ierte

    • Mihai

      Am un prieten care dupa intalnirea cu Reiki-ul are continuu atacuri de panica si de un an nu mai iese de loc din casa. Cred ca ăsta este și unul din motivele pentru care nu mai merg atât de ușor sa încerc orice.

  12. Laura V

    Bună.
    Am și eu o poveste asemănătoare (adică soțul). Avea niște dureri de spate groaznice. Nu mai stătea drept, la 40 de ani se mișca precum un bătrân bolnav de 90. După mers la medici și tratament antidurere (ajunsese la Tramadol, care îi făcea mai mult rău) a decis să meargă la un “vraci” la noi în județ, la Brodina. Îl știam de mai demult când o ajutase pe soacră-mea cu niște probleme medicale. Nicolae Coriciuc îi zicea (din păcate nici el nu mai este). Pe scurt, după 3 ore de întins, călcat în picioare, presopunctură și recomandare în continuare cu presopunctură pe anumite puncte (l-a învățat exact ce să facă) l-a trimis acasă aproape sănătos. A povestit că dureri mai mari ca atunci nu a avut niciodată. A continuat cu presopunctura recomandată și nu a mai avut niciodată dureri. Înainte de masaj i-a făcut un “control” general prin presopunctură, i-a spus de unde vin durerile, i-a mai gasit vreo 2 probleme medicale de care nu știa dar care s-au confirmat.
    Știu că medicii sunt împotriva acestor tratamente neconvenționale, dar ce să faci când mergi la medic și el țipă la tine că de ce nu stai drept, și singura soluție e Tramadolul?

  13. Diana Preda

    Of, cred că problemele de coloană sunt un efect secundar ubicuu al mămiciei, de care nu îți spune nimeni înainte să te apuci de treaba asta. Aici o lordoza și o scifoza care așteaptă încă să fie tratate…

    • Pfff, da, plus ca si sarcina te mai scoate din ax, e complicat. Faza e ca eu am avut probleme si inainte, cu mult inainte de a fi mamica. Doar s-au reacutizat acum. Organismul se adapteaza in moduri uimitoare, atata vreme cat il respectam si nu il abuzam. Nici motorul de la masina nu il turam constant la 4000 si o tinem tot asa, acelasi respect ar trebui aratat si pentru corp. e tot o masinarie, care are nevoie de anumiti parametri ca sa functioneze normal. Eu am inteles asta mai greu, din pacate.

  14. Roxana

    Miruna , ai scris articolul acesta cand aveam nevoie mai mare… tocmai ce mi-am facut o programare la neurolog sa cer un CT. Am spondiloza cervicala, cu osteofite pe C4 si C5,cervicala mai dreapta asa decat la restul populatiei. De aproximativ 1 an am niste dureri… ma trezesc si noaptea intelenita. Am renuntat si la perna, dar degeaba. Acum durerea coboara si spre omoplatul stang, iradiind si mana stanga. Evident ca fac uneori si niste atacuri de panica, am senzatia ca e inima.. ca sa fie complet tabloul am si o nevralgie. Am facut kineto,fizioterapie si masaj… dar degeaba. Masaj imi face si sotul , e de relaxare pentru ca simt o permanenta contractura. Am ajuns sa traiesc cu nurofen si ketonal,iar uneori sunt destul de deprimata din cauza durerilor. In iarna am avut si eu vertij si stari de voma.
    O sa incerc sa fac si eu o programare de tipul despre care ai povestit.

    • Offf, imi pare rau. Poate ar fi bine sa te vada totusi un medic inainte, sa nu faci mai rau dupa aia. Nu stiu ce sa zic, pentru ca nu ma pricep. Oricum, Soheil iti cere rmn sau ct daca ai, vrea sa le vada, desi mna… nu stiu cat stie sa le citeasca. Probabil ca stie la ce sa se uite. Ca sa stea departe de tine, sa nu faca mai rau.
      O consultatie cu tratament costa peste 600 lei, nu mai stiu exact cat, astea erau preturile din martie-aprilie.
      In rest, din ce am citit eu, depresia (mica sau cum o fi) are mare legatura cu sanatatea coloanei. Desi mi se pare un cerc vicios. E foarte greu sa fii vesel si bine dispus cand suferi dureri si se invarte pamantul cu tine. Nici in pat nu stai bine! Stiu, stiu, stiu.

    • Mihaela

      Nu-mi vine sa cred, parca m-ai descris pe mine. Am fix fix aceleasi simptome si aceleasi afectiuni. Nici eu nu mai stiu ce sa mai fac. Tot cercicala prea dreapta, tot peobleme la vertebrele C4 si C5, amorteli si dureri pe stanga, urmate de atacuri de panica, ameteli, dureri de ochi. Abonata si eu la ketonal, dar parca nici pe asta nu-l mai suport pentru ca mi-a cam distrus stomacul (deci, mai adaugam si alte discomforturi).

  15. Elena

    Nu pot sa cred că a murit Viorel Butnaru. Și eu am fost la el acum vreo 6 ani după ce am văzut-o pe mama mea cu cocsatroza, hernie cum zburda pe scări după ce fusese la el. Al meu soț tot zice de 2 ani să meargă la el. Tb să schimbăm. Mulțumim de pont

  16. Dia

    Draga Miruna,
    Citesc de putin timp blogul tau, am inteles totusi din articole că soțul tău e neurochiurg iar mama ta medic pediatru. Deci tu ai acces direct la informatie medicală, dar mulți cititori nu. De aici impusul de a face cateva comentarii pe acest blog, din experienta mea de medic neurolog. CT UL este o examinare care implica iradiere, RMN-ul nu. Zonele răspunzătoare de amețeală sunt localizate in partea posterioara a capului, zona care se vede foarte prost pe Ct. Deci între cele două , în cazul asta,e indicat RMN-UL. Riscul de disecție de artere vertebrale ( ruptura în peretele vasului de sange) urmată de accident vascular este mare în cazul manevrelor în zona cervicala. De aceea trebuie evitate.

    • Iti multumesc tare pentru comentariu. Mama e medic de familie.
      Nu mai stiu de ce nu am facut RMN atunci, sincera sa fiu. Sunt sigura ca a fost un motiv bun, poate ca ne grabeam inainte de zbor sau ceva a fost.
      In rest, tot ce zici e adevarat. M-am certat cu sotul meu un pic mai tare decat am descris in articol. Si, de data asta, el avea dreptate, stiu.

      Doar ca asta e povestea mea, pe cazul meu, pe deciziile mele. Observi ca am scris in mai multe locuri sa mearga lumea la medici adevarati, nu la vraci, sa aiba incredere in oameni pregatiti si scoliti, nu care fura meserie dupa ureche.

      • dia

        De la alta Dia care a tratat disecții de artera vertebrală in urma manipulărilor cervicale la chiropractor: manipulări pe coloana lombara da, manipulări pe coloana cervicala nu și nu și nu. Ma bucur ca ești mai bine. De acord cu ce a scris Dia mai sus in privința CT-ului și a RMN-ului. In plus, amețeala, dacă nu e sindrom vertiginos ci așa o ametelea pre-sincopală( de leșin) merge mai mult cu stările de deshidratare, tulburări hormonale, anemie etc decât cu un proces intra-cranian.

  17. Pai stai, daca dormi fara perna nu dormi cu gatul indoit si vai de el? Mie cu perna in scobitura de la gat mi se pare ca (,) capul meu sta drept si perfect relaxat.

    Mai conteaza si daca dormi pe burta sau pe spate. Cica pe spate ar fi ideal, doar ca eu adorm foarte greu așa. Pe burta adorm repede, dar am citit că asta e cea mai proastă pozitie.

    • Da, cu un suport în scobitura aia adorm și eu cel mai bine. Faza e că acolo ai nevoie de suport, dar capul să nu îți fie flexat în față… ori, cele mai multe perne fac asta, ridică un pic capul. Eu am încercat inclusiv să îmi rulez un prosop și să mi-l pun acolo, doar că nu rămân așa peste noapte, fiindcă mă mișc.

      Pe burtă nu știu cum e, nu am înțeles niciodată cum pot oamenii dormi așa 😛

      • Luminita

        Pfoa, eu numai pe burta am dormit ani la rand, si nu am avut nici o problema. 😛 De cand cu sarcina, insa, mai greu, astept sa reiau mai incolo .:D

        • nu e recomandat în sarcină, cred că nici nu e posibil, dacă îmi amintesc bine :))) multe lucruri nu mai sunt posibile cumva 😛

    • Luminita

      Eu am fost de curand la un osteopat aici, in Bruxelles, si chiar i-am cerut parerea referitor la dormit, care este pozitia ideala. A zis ca nu exista asa ceva pentru toti, depinde de la persoana la persoana. Normal, daca nu avem probleme cu spatele, putem dormi cum ne place. Daca avem, ei recomanda nu dormitul pe spate neaparat (poti avea probleme cu respiratia, de exemplu, in timpul somnului), ci pe o parte, cu o perna intre genunchi si una pusa sub cap. Pernele, tot asa, adaptate, nici prea mari, nici prea mici.

    • Depinde de corp, de forma coloanei, gat, chiar si de greutate etc. Unora li se potriveste, altora nu, ce mergea la tinerete nu mai merge la ceafa lata de obez etc.
      Nu e nicio formula- eu am discutat in cateva sedinte cu kineto cum sa stau pe scaun, am exersat, cum sa stau in picioare (in metrou) cum sa dorm, etc. si e o mare diferenta!!! De ex. acum dorm cu 2 pernutze: una mica sub cap si alta mica intre genunchii flexati – ma simt f. bine, dar oare asta e la fel de bine pt altii? nu.

      Singuri putem descoperi ce e bine pt noi – eu nu am reusit singura asa ca am cerut ajutor.

  18. aici osteopatia este dedusa de casa de asigurari, asa ca m-am dus. La 2. Primul unde am fost trimisa de colegi, apoi am cautat pe indelete aproape de mine. A2a o tipa minunata, mi-a facut screening de tot istoricul medical, mi-a zis ca exista legaturi, apoi m-a trosnit si mentionat ca am spate de calculatorista si ca musculatura este slaba si se mentine cu miscare si exercitii. Asa ca ascultai si merg la o kineto bestiala (kinesiterapie de tip Mesiere – leaga respiratia de pozitia oaselor).
    Fac diminetile cateva exercitii, prea putine asa ca gasii o sala de sport aproape de casa, poate ma duc 😀

    Multe probleme ni se cauzeaza din neglijenta a ceva primar: miscarea. Dar na, e greu sa imi asum consecintele lenii mele, mai bine ma duc la un tomograf :))))))))).

    • da, exact. De parcă tomograful îți face vreun bine.

    • Luminita

      Serios, tie ti-a decontat casa de asigurari? Norocoaso, la mine nu a fost asa, dar anyway, a meritat, chiar m-au ajutat cele doua sedinte la osteopat. 🙂

      • da, un procent. Oricum am fost f. incantata de entuziasmul ei, mi-a explicat mecanisme, ce imi face, asa de mult mi-a placut incat m-am uitat sa vad ce facultate a facut (osteopatia e de 5 ani in cadrul medicinei) si ce programa au la facultate – sunt impresionata.
        Altfel, sa parafrazez o carte: “corpul are motivele lui”.

  19. Livia

    Trăiesc în G dîn 1990 și de 10 ani sufăr de migrene. Prietena mea cea mai bună a reușit după mulți ani sa mă convingă sa merg la Viorel. Am fost șocată după ședință a fost rapid și nu îmi venea sa cred ca oasele mele se aud așa. Am ieșit ca o floare de la el și nu îmi reveneam după această experiență. Trăită în G atitia ani omi era clar de riscul la care mă expun, Viorel fiind o persoană fără nici o pregătire medicală. M-am simțit mult mai bine de atunci, dar nu sint vindecată. Am aflat de moartea lui. Văzusem filme la tv cu Rame Hanken care avea aceleași talente, dar trata numai animale. A murit și Hanken.

  20. Livia

    O ședință la osteopat costa 120 euro, anumite case de sănătate nu preiau aceste costuri. Casă mea de sănătate TK Techniker Krankenkasse preia 1/2 dar numai pt. 3 ședințe restul plătești singur. Am încercat și asta, ședințele sint complet diferite de călcatul oaselor la viorel.

  21. Roxana

    Eu cred in medici si merg la medic, dar au ajuns sa se uite ciudat la mine . Ei nu simt durerea si tristetea mea… am niste dureri insuportabile uneori, si am renuntat sa ma plang. Ai mei nu au cu ce sa ma ajute. Din pacate nici medicina alopata. Am facut tot ce mi-au spus si recomandat sa fac! Ultima data mi-au spus ca am coloana cervicala mai dreapta decat majoritatea oamenilor si asta e! Miscare si iar miscare, kineto si fizio . Dar va spun ca e degeaba.

  22. Iulia

    E posibil sa fiu off topic (articolul fiind despre o experiență personală, însă am și eu un fix legat de corectitudinea informațiilor medicale), însă ceea ce descrii tu se numește vertij, care este cauzat de o problema a urechii interne, a nervului vestibular sau a creierului. Nu exista dovezi cum că spondiloza cervicala generează vertij adevărat (niciodată cu semne vegetative-greata sau vărsătură), ci doar o amețeală nespecifica, cauzata de faptul că spondiloza irita proprioceptorii de la nivelul coloanei cervicale; este un mit urban asta cu vertijul de la spondiloza, răspândit și în rândul medicilor. In alta ordine de idei, alegerea de a merge la osteopatie/chiropractician este a celui ce beneficiază(sau nu) de serviciile in cauza, însă consider un consult neurologic necesar, deoarece ceea ce descrii pare să fie vertij pozițional paroxitisc benign, care se rezolva foarte frumos cu niste manevre de repozitionare a otoliților. And believe me, nu e de la coloana. Semnat medic neurolog proaspăt specialist deci fără ocupație 😉 PS mi-ar fi plăcut să văd scepticismul din articolele despre sănătatea dentara prezent și în legătură cu amețeala de tânăra mămică, însă nu spun că nu e de înțeles ca, atunci când problema e mai personala, contează mai mult rezultatul imediat și mai puțin știința.

    • da, îți dai seama că tocmai m-ai diagnosticat pe internet ? :)))))))))
      mulțumesc pentru comentariu, adevărul e că nu am prezentat aici amețeala, la modul general, ci amețeala mea personală. Și nu știu ce manevre a făcut chiropracticianul, dar mi-a rezolvat problema. Însă repet, nu a fost un singur factor care m-a repus pe picioare, ci mai mulți.
      În articolele despre dinți, vorbesc din alt punct de vedere, acolo lucrurile sunt personale în cu totul alt fel.

    • Adriana

      Buna ziua.

      Pentru Iulia

      Sunt si eu curioasa, care ar fi manevrele de repozitionare a otolitilor?

      Multumesc

  23. Daca tot e vorba de diagnosticari si recomandari de investigatii medicale si medicamente zise, va mai trantesc eu unu: miscare. Gimnastica, exercitii, inot, mers, fotbal, dans, masaj si auto masaj, chiar si spalat geamurile ajuta la musculatura spatelui, oricare din astea ajuta timpuriu la preventia problemelor de coloana dar si ameliorare. Nu inscrieti copiii la ateliere de desen sau engleza sau calculator sau cine stie ce de stat pe scaun, ci mergeti cu ei in parc si alergati cu ei – degeaba devine copilul IT-ul destept daca tot salariul lui nu ii pot ameliora durerile crunte de spate de la stat in fund 12 ore pe zi, din frageda copilarie.

  24. Jan

    Sunt tare mâhnit de vestea dispariției lui Viorel Butnaru! Un om cu un har extraordinar! Am fost de două ori la el, ultima dată în octombrie 2017 iar rezultatele au fost spectaculoase. Tocmai recomandasem unui prieten să meargă la el să-și trateze niște probleme lombare. Prea târziu din păcate! Dumnezeu să-l odihnească!

  25. Maria

    Si eu il cautam pe Viorel Butnaru! Prietenul meu a fost la el anul trecut, si a ramas foarte impresionat de ceea ce facea si cum facea si s-a simtit foarte bine după sedinta de la el.

    Multumim ca ne-ai informat!

  26. Mariana

    Imi pare nespus de rau de dl butnaru. Tot amanam de vreo 2 ani sa ajung la d-lui. Aveam incredere totala ca stie ce face si ca ma va face bine.
    Ce sa faci, asa a vrut d-zeu.

  27. Minea Lidia

    Imi pare bine ca am citit aceasta povestioara si sa aflu ca nu am singura care a regretat f tare, decesul lui Viorel Butnaru. Si eu am fost la cabinet, pentru ca nu raspundea la telefon si am plecat, efectiv plangand, pt ca mi se naruise speranta de a scapa de dureri. In acest moment, caut un osteopat care sa foloseasca aceeasi metoda, dar cumva, din ce vad in clipuri, sunt usor diferite.😞

    • Maria

      Și eu am beneficiat de tratamentul domnului Viorel Butnaru. Regret foarte mult dispariția acestuia. Și eu sunt in căutarea unui alt osteopat cu metoda de tratament asemănătoare domnului Butnaru. Am înțeles ca domnul Butnaru avea un “ucenic”. Nu știu cine este. Ați descoperit un alt osteopat ?

  28. Maria

    Și eu am beneficiat de tratamentul domnului Viorel Butnaru. Regret foarte mult dispariția acestuia. Și eu sunt in căutarea unui alt osteopat cu metoda de tratament asemănătoare domnului Butnaru. Am înțeles ca domnul Butnaru avea un “ucenic”. Nu știu cine este. Ați descoperit un alt osteopat ?

    • AM fost eu la așa-zisul ucenic, mi s-a părut un șarlatan. S-a uitat la mine și mi-a prescris 2 săptămâni consecutive de tratament, în total 1800 lei. Ahahhaa. Nu m-am întors niciodată la el, nu vi-l recomand.

  29. daniel

    Salutare, a gasit pana la urma cineva o persoana care sa foloseasca metoda regretatului Viorel Butnaru?Am cautat peste tot ceva asemanator si nu am gasit. Din ce am citit in comentarii multi cauta ceva asemanator, a gasit cumva cineva ?

  30. Ioana

    Bună ziua. În Sibiu la ce osteopat ați fost?

      • Cristina

        Buna, Miruna!
        L-ai recomanda pe dl Cristi Nastase ca si osteopat?
        Sunt in cautare…
        Am fost la dl Viorel Butnaru, il cautam pe net sa vad de ce nu mai dam de dumnealui, si in articolul tau am aflat motivul. Sunt trista rau si suparata, caci am amanat atata timp tratamentele…
        Sau daca altcineva mai poate recomanda un osteopat bun, va rog sa spuneti!
        Spunea cineva despre dl Cantaretu. Ati fost? Cum e?
        Multumesc frumos!

        • Cristi Năstase din SIbiu? sau e o coincidență de nume? Ți l-aș recomanda în București pe Gelu care face yumeiho, e senzațional, un fel de Viorel mai dus la școală.

          Îmi zici.

          • Liz S

            Buna seara! Miruna, te rog da-mi datele de contact ale acestui Gelu si care este numele lui intreg. Am probleme cu coloana si as vrea mult sa il consult. Multumesc!

          • Trimis pe mail

          • Alin

            Bună Miruna! Dacă cumva crezi că dl Gelu ar putea ajuta cumva în probleme legate de hernie de disc lombară aș dori și eu o consultație la dânsul.
            Mulțumesc!

          • Iuliana

            Buna, Miruna

            Poti, te rog, sa-mi trimiti si mie datele d-lui Gelu care face yumeiho? Multumesc frumos.

          • ți-am trimis mail.

          • oscar

            Buna, imi trimite-ti si mie adresa lui Gelu care face yumeiho. Multumesc anticipat

          • Am trimis mail

          • Raluca

            Bună. Te rog sa.mi dai și mie datele de contact ale acestui domn Gelu! Mulțumesc tare mult!

          • Raluca

            Bună. Am rugămintea de a.mi da datele de contact ale d-lui Gelu. Mersi!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 317 queries in 0.565 s