Deciziile bune se iau de dimineață

deciziile bune se iau de dimineață miruna ioani

Pe somnul făcut și cafeaua băută, în momentul ăla când te îndrepți spre periuța de dinți și îți amintești ce gust bun are pasta și juri că n-o să mai sari în nicio seară periajul de 2 minute.

Pe stomacul plin și rezerva de energie la capacitate mareaaaaximă, când îți place senzația unui nou început și te bucuri de parcă ar fi prima ta zi pe lume.

Problema cu deciziile bune luate de dimineață e să nu le uităm până seara. Ăla e adevăratul moment când orice hotărâre își dă arama pe față și are ocazia să devină, din intenție, realitate. Când ești atât de obosit, încât nu mai poți ridica nici măcar o periuță de dinți din baie, când ești atât de flămând, încât ai mânca șaormeria cu tot ce se află în ea, când ești atât de sfârșit, încât nu îți mai pasă ce ”viață nouă” ai început de dimineață.

-Mai e un pic și a trecut un sfert din anul ăsta. mi-a zis Horațiu duminică, la cafea.

Ceeeeee??? Nu are cum, sigur nu ai socotit bine! Deși, cu eroare de o lună și ceva, e destul de pe aproape.

-Tu ce ți-ai propus să faci anul ăsta, Mirunel? (urăsc când îmi spune mirunel)

-Nimic, deci, practic, am bifat deja cam tot ce mi-am propus pe anul ăsta.

Mulți spun că e important să facem ceea ce simțim. Și sunt aproape de acord, e una dintre ”rezoluțiile” mele pe 2018. Și mă țin de ea în limita posibilităților. Dar ce te faci când tu simți că ai dormi cel puțin o lună, când nu ai ieși din casă nici de frig și nici de foame, când ai sta 2 ceasuri sub duș și i-ai spune copilului tău povești până se face mare?

Vine un moment în viața oricărui om, în care își dă seama că ceea ce simte în momente singulare, dar zile adunate devine un obicei cu riscuri pe termen lung. Așa ajung oamenii să își piardă dinții, e rețeta pe care o văd des, credeți-mă pe cuvânt. Așa ajung oamenii să cântărească suta de kilograme, de le vine să dea cu ciocolata aia de pământ. Suntem rezultatul deciziilor noastre? Care e limita lui ”e bine să faci ceea ce simți”.

Și care e seara în care ne vom ține de deciziile luate?

Să nu mai țipi la copil. Să te speli pe dinți 2 minute. Să nu mai mănânci dulciuri noaptea, pe sub ascuns. Să nu îți mai critici soțul, vremea, vecinii. Să-ți muți atenția pe tot ceea ce e constructiv din ceea ce simți. Și-atunci, poate-o să dormi în 2 ore cât alții în 10 și-o să vii să-mi spui că tu ai reușit.

Să te ierți pentru toate deciziile sănătoase, pe care prea repede le-ai uitat.

Dragilor, cred că asta e cea mai bună cură de slăbire.

Cel mai sănătos periaj.

Cea mai frumoasă educație pe care le-o putem da oamenilor noștri mici:

Iertare și iubire.

Acum, spălați-vă pe dinți.

foto Unsplash

 

 

Articolul anterior

Câteva chestii pe care nu le știați despre mine

Articolul următor

Nu există părinți răi

19 Comentarii

  1. Rezerva de energie maxima?? Cum, de unde? :))

  2. Nicol

    Sa inteleg: cand ne spalam dimineata pe dinti: inainte ori dupa ce mancam micul dejun?

    • Teoretic, și înainte și după, există diverse păreri. Practic, într-o lume cu decizii perfecte și execuții ideale, aș clăti cu apă de gură imediat după ce m-am trezit, aș mânca, apoi aș lăsa 20 de minute și m-aș spăla pe dinți. Sună a o nouă cură de slăbire :))) luați cu clorhexidină, gagici :)))

  3. Ana

    Eu am descoperit ca la mine cheia este sa nu renunt la timpii rezervati pt mine. Daca sunt odihnita/relaxata ma tin de promisiuni, am mai multa rabdare cu copii, am chef de sala, mananc mai sanatos etc. Totul este sa am macar o ora -doua si pt mine.

    • E grozav că ai găsit acea monedă de schimb care funcționează pentru tine! 🙂 La mine cred că e atunci când scriu ceva care îmi place, apoi simt că nici să dorm nu mai pot.

  4. Cristina Balaceanu

    Ne am spalat deja :-).
    Plus ca, (cu multa mandrie spun) am inceput sa ma spal cate 3-5 minute, la fiecare periaj, de cand citesc mai des ce scrii :-). M am cronometrat, ca sa fiu sigura :-))

  5. Maria

    Bună seara.E prima dată când las comentariu.De când îți citesc blogul, nu mai “uit” să mă spăl seara pe dinți.De fapt, nu mai găsesc pretexte sa nu o fac. Deși am 31 de ani am o singură plombă, și în rest nici o altă problemă stomatologică 🙂 Îmi place taaaaare mult cum scri, mai ales că ești sibiancă ca și mine.Succes in tot ceea ce faci. Să auzim de bine !

  6. mihaela

    E cam greu sa renunt la dulciuri, dar am facut eforturi notabile de o luna. Iar cu anul, asa este, trece imediat timpul, acusica vine Craciunul.

    • Doamne ferește și păzește. Eu simt că zăpada asta mă mai păsuiește un pic. Pe mine luna martie mereu mă găsește în cură de slăbire. E o perioadă groaznică.

  7. Eu am gasit anul trecut o metoda prin care sa nu mi se mai para ca trece anul degeaba – mi-am facut cate-un challenge in fiecare luna. Uneori a fost sa merg intr-o excursie, alteori a fost sa invat ceva nou, sa citesc ceva, sa invat sa schiez, mai multe lucruri de genul asta. Pe cuvant daca n-am simtit la sfarsit de an ca nu mi-a trecut pe langa urechi 😀

  8. Cricket

    La mine dimineata e nasoala rau. Ce energie ca ma trezesc deja obosita…abia de pe la 12 ma trezesc mai bine. Oricum cand dorm cu bebelina mea numai somn nu e. In rest, nu mi propun nimic, just go with the flow si poate sa mananc si mancare nu doar dulciuri. Hmmm…ma mai gandesc totusi la asta.

  9. of, de vreo 3 saptamani nu prea mai stiu ce e energia (raceala si mai nou, gripa) deci zilele astea eu raman la faza: Iertare si iubre 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.447 s