Când ne-am mutat în apartamentul nostru mic cu 2 camere la bloc, nici nu bănuiam câte lucruri pot să încapă în aproape 60m pătrați. Uite, sufrageria arată ca un depozit de jucării, în dormitor ai senzația că ești într-un dulap, iar baia seamănă cu rafturile unei farmacii. Asta, nu fiindcă am fi noi niște hoarders (cunoașteți termenul din engleză, înseamnă când acumulezi lucruri, de care nu te poți despărți, e de-a dreptul o boală psihică), nici fiindcă am fi niște dezordonați (deși suntem), ci fiindcă pur și simplu există prea multe lucruri de care unii sau alții ne-au făcut să credem că avem nevoie.
De exemplu, doar pentru bebeluș avem așa: săpun, gel de duș, șampon. Cremă de baie, ulei de baie, lapte de corp, ulei de corp. Nu e nimic exagerat, orice mamă a trecut prin toate tipurile astea de bani azvârliți fix pe geam. Normal că vrei tot ce e mai bun pentru bebelușul tău și ești conștientă că nu e cazul să te zgârcești.
Cât folosim din ce cumpărăm
Din tot raftul lui Tudor, noi folosim cel mai mult crema Nivea Baby soft și gelul de duș. Deși el nu face baie zilnic (și nu e o tragedie din asta), totuși, prin punctele turistice (cum zice mama unei prietene bune) îl spălăm zilnic, ba chiar de mai multe ori pe zi. Iar plăcerea de după spălat e cremuitul. Care nici el nu se întâmplă zilnic, dus e masajul ăla de bebeluș, pentru care țineam evidența și făceam cu rândul, însă încă nu am pierdut din bucuria atingerii și a mirosului proaspăt, de curat.
Puterea exemplului
Știu sigur că el m-a văzut pe mine de multe ori cum mă dau cu cremă pe față, cu fond de ten sau cu ce mă mai dau eu în oglindă. Așa că, abia așteaptă să se dea și el. Îi place și datul și statul, în sensul că se dă și el, dar mă lasă și pe mine. Îi place mângâiat pe spate neapărat, masat pe coapse prin bătăi ușoare de palme și întotdeauna îl întreb la final: Mai vrei să te joci un pic? Și îl las să se miroasă, să se descopere, să se simtă. Mă gândesc cât de puțin are contact piele pe piele, fiindcă e mai mereu în scutec, tot timpul îmbrăcat, atât de rar liber.
Pielea lor mi se pare perfectă oricum. Dar noi, mamele, tot simțim nevoia să ajutăm un pic perfecțiunea asta. Și știți ceva? E minunat că încă vrem să contribuim. Fix așa cum ei s-au făcut din carnea și sângele nostru, tot așa nu ne putem lua mâinile de pe devenirea lor. Adevărul e că ei, copiii noștri, ar supraviețui și fără toate smacurile astea cu care noi îi dăm. Dar știți ceva? Hai să recunoaștem că ne place. Ne e drag de ei și dor și am folosi orice pretext să îi mai mângâiem o dată, să le mai simțim căldura cum iese din pori, să le învățăm pe de rost degetele grase și genunchii pufoși. De asta ziceam că Nivea e preferata mea. Fiindcă îi place bebelușului și mă lasă să-l dau din nou și din nou. Ca o recapitulare fină a celei mai frumoase poezii pe care să o țină minte palmele mele chiar și atunci când mintea va începe să uite câte un pic.
Exercițiu practic: de ce avem cu adevărat nevoie
Când am fost plecați în concediu (în ambele dăți, cu bebeluș), am încăput toți trei într-o singură valiză de dimensiuni medii, care a cântărit până în 15 kg. Și, oricât m-aș fi străduit, tot m-am întors acasă cu o bluză pe care nu am purtat-o deloc. Însă, măcar la cosmeticale (care sunt mult mai grele decât o bluză), am luat doar stricul necesar. Așa că, m-am gândit să vă arăt și dumneavoastră în câte alte feluri puteți folosi Nivea Baby soft cream, toate testate și pe propria mea piele, unele chiar în cea mai recentă călătorie:
- Nivea Baby soft cream este o cremă de hidratare pentru pielea bebelușilor, cu gălbenele în compoziție. Hidratează pielea și susține bariera naturală de protecție. Poate fi folosită zilnic (deși Tudor nu mai acceptă de fiecare dată hidratare și nu insist, vreau ca masajul să fie o plăcere pentru toată lumea, iar pielea lui nu e una cu probleme care să facă hidratarea obligatorie). E ideală pentru faţă şi corp, se absoarbe ușor în piele și nu lasă o senzație grasă.
Sfatul meu e să nu cumpărați nimic înainte de a testa, chiar dacă asta presupune câteva vizite la magazin. Sau chiar dacă o prietenă jură că pentru ea sau pentru bebelușul ei a făcut minuni. Cert e că multe, foarte multe mămici iubesc și folosesc NIVEA pentru copiii lor, de asta și apare ștampila ”Aprobat de mămici”. Precis sunt șanse mari să vi se potrivească și vouă, însă, dacă vreți să testați produsele, iată o veste bună! Puteți primi la voi acasă ;amponul și crema pentru bebeluși. Nivea oferă în fiecare lună altceva, puteți vedea ce și vă înscrie aici.
Alte feluri de a o folosi, la care nu v-ați fi gândit:
- Demachiant
Știți cum mamele noastre curățau ghetele când eram mici cu cremă de față? (nu cu Nivea, asta era cel mai mare lux când eram mici, trăgeau de o cutie până expira.) Na, fix așa și eu, doar că-mi curățam fața. Nu îndepărtează mascara waterproof (eu doar din asta folosesc, ceea ce mă obligă să iau cu mine un demachiant bifazic special pentru ochi, tot de la Nivea, e foarte bun, îl folosesc de ani de zile, vi-l recomand). Trebuie aplicată mai multă cremă pe față și șters cu o dischetă demachiantă, apoi curățat cu apă chioară, de la robinet. Sau termală, dacă aveți prin zonă.
- Cremă hidratantă de față de zi, dar, mai ales, de noapte
Diferența între cremele de zi și de noapte, indiferent dacă sunt dintre cele scumpe sau ieftine, este că cele de noapte sunt mai grase. Asta, fiindcă au rolul de a menține hidratarea pielii vreme de 8 ore, în care nu bei apă, nu te hidratezi în alt fel. Normal că acele creme au și alte ingrediente anti-aging, de exemplu, însă pentru perioade scurte, cum a fost acest city break al nostru, crema NIVEA Baby Soft a fost fix ceea ce-mi trebuia.
- Bază de machiaj
Cred că se potrivește mai ales la cine are tenul uscat și neapărată nevoie să se machieze. Mi s-a întâmplat, în alt concediu, să mi se termine crema hidratantă, să mă bazez că-mi cumpăr una din aeroport, să nu mai am timp în aeroport și să mă trezesc, la hotel, fără soluție. Nu, primer-ul nu e suficient fără bază dedesubt, mai ales dacă ai fața foarte uscată.
- Cremă de mâini
Eu folosesc cel mai des crema de mâini în avion. Mereu mi se usucă mâinile de parcă am dat la coasă ziua în amiaza mare, vreo 3 săptămâni. Deci e binevenită în bagaj (atenție, preferabil cel de cală, altfel va trebui să dați explicații speciale că e o cremă pentru bebeluș.) Dacă suferiți tare de tot de mâini uscate, încercați să aplicați crema seara înainte de culcare și să dormiți cu niște mânuși subțiri, din bumbac. Vreo săptămână așa și or să vi se ceară tot mai multe atingeri 😉
- După epilat:
Pielea mea se înroșeșete foarte tare după epilat, așa că am nevoie să aplic o cremă cu efect de calmare imediat după. Faptul că Nivea calmează în situații din astea am descoperit întâmplător odată, când cosmeticiana mi-a spus că ceara deshidratează și că nu-mi recomandă nimic fancy, dar musai ceva cu efect calmant. Iar Nivea Baby Soft conține extract de gălbenele, așa că am făcut legătura imediat.
- Balsam de păr
Dacă ești undeva și ai uitat să îți aduci balsamul sau masca de păr, se poate folosi pe post de. E drept, indicația este un pic forțată, însă eu nu aș avea nicio șansă să-mi descâlcesc părul vopsit, dacă nu aș pune un balsam sau ceva de felul în ăsta în el. Și, da, mi s-a întâmplat să plec fără balsam de-acasă, dar să-mi amintesc fix în duș, după ce m-am șamponat. Se poate folosi orice cremă sau lapte de corp.
- Balsam de buze
Asta vine ca o surpriză, nu v-ați fi așteptat! Am citit demult pe un blog de beauty, iar acum am și încercat. Gustul nu e atât de ciudat precum aș fi crezut. Trebuie că intră imediat în piele, fiindcă nu ai deloc senzația că o mănânci. Nu așa cum am senzația când aplic ruj sau balsam de buze adevărat.
Irina
Hoarders, nu?
Miruna
dada >)
Gabriela
Ia să încerc și eu după epilat.
Miruna
sa-mi zici cum e. eu mereu ma dau.
Diana
Eu folosesc un ulei de dus de la Nivea, intotdeauna mi-au placut produsele. Au si niste servetele demachiante si crema de maini tare bune de luat in calatorii. A, si balsamurile de buze
Miruna
În șervețele demachiante o să investesc și eu. Când am fost la Timișoara, mi-am uitat demachiantul acasă, m-am făcut cu șervețele de fund de bebeluș… Am supraviețuit, dar na..
Larisa
Folosesc de la Nivea servetelele demachiante cu apa micelara imediat dupa demachiere, dar sunt bune si in calatorii cand ai uitat demachiantul acasa. Si lotiunea tonica e foarte buna, iar spuma de dus e geniala. Am sa imi achizitionez si crema aceasta. Tot ce e bun pentru bebelusi, e bun si pentru mine.
Miruna
daaaa, absolut! :)) nici nu știam că există apă micelară de la Nivea.
Larisa
Exista si apa micelara si servetele demachiante cu apa micelara.
Miruna
bun, bine, Nvea! 🙂
Ada
Șervețelele alea cu apă micelară sunt moartea pielii și a pasiunii pentru orice om cu piele sensibilă sau cu diverse probleme ale tenului. Au alcohol denat al DOILEA ingredient. Al doilea! For f sake. 🙁
Luiza
Noi folosim de la Weleda o crema naturala care chiar contine extract de galbenele, nu doar a auzit de el. 🙂
Dar de curand pe fuga am folosit o mostra de Nivea. Dupa ce am folosit-o pentru fundulet rosu de bebe si am auzit cum s-a pus instant pe plans, m-am uitat pe ambalaj si am vazut ca contine alcool. Foarte probabil sa usture. Asa ca ne-am intors la Weleda.
Miruna
și noi suntem fani Weleda 🙂 a fost primul brand pe care l-am folosit la bebe. Dar am avut și dezamăgiri, ce să zic. Nimeni nu-i perfect. :p
pentru funduleț iritat, încearcă Reviken. Găsești la farmacii. Works like magic.
Anca
Eu o mai folosesc si dupa ce spal incaltamintea de piele (intoarsa sau nu) si se usuca, ramane pielea moale, flexibila si culoarea mai intensa.
Miruna
Foarte tare! Mulțumim! 🙂
Oana
Miruna, sigur si tie ti-au spus pediatrii- sau health visitors etc, sau la cursurile ante/post natale – in UK sa nu folosesti pentru pielea bebelusilor produse care contin atatea ingrediente nesanatoase. Pai tu ai citit lista de la Nivea Baby?
(Aqua, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cera Microcristallina, Palmitic Acid, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Hydrogenated Coco-Glycerides, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Calendula Officinalis Flower Extract, Glucose, Dimethicone, Myristic Acid, Arachidic Acid, Oleic Acid, Sodium Carbomer, Polyglyceryl-2 Caprate, Phenoxyethanol, Parfum ).
Sunt o ferma sustinatoare a ideei ca bebelusii/copii mici nu au nevoie de alcool, parfum si alte nazdravanii pe pielea lor.
maddy
scrolled too far for this. trebuia sa apara si una mai catolica decat Papa ca altfel nu`i blog :))
Oana
credeam ca e un loc onest si deschis tuturor parerilor. Imi pare rau ca am deranjat.
Miruna
păi și de ce nu este un loc onest? am publicat comentariul, am răspuns la el, tocmai fiindcă a fost exprimat într-un mod civilizat și decent. Am lăsat și următorul comentariu, tocmai fiindcă respectă aceleași reguli. Sper să nu te superi și să ai impresia că ai deranjat.
Eu sunt obișnuită ca textele mele să nu mulțumească pe toată lumea, dar părerea cititorilor contează, mai ales că nu sunteți niciuna dintre voi aici din nimereală pentru prima dată.
Vă mai aștept 🙂
Miruna
Da, păi cred că am și scris în articol că până la 3 luni nu l-am spălat deloc cu săpun, numai cu apă. Doar că, dacă e să intrăm în detalii, mai bine nu intrăm. Știi cum e. Eu am folosit multă vreme un brand pentru care aș fi băgat mâna în foc, nu foarte ieftin, ba chiar destul de scump, cu ingrediente puține și bune, până când am citit și despre ăla niște lucuri, fiindcă am pățit niște chestii care m-au trimis la săpături. Dar nu vreau să vorbesc despre asta, fiindcă ține de copilul meu și e intim. Concluzia mea atunci a fost: dacă ți se potrivește ție sau la bebeluș, go for it. Important nu e ce cred alții, ci ceea ce ți se potrivește ție.
p.s. și sunt sigură că nu ai testat măcar gama de bebeluși de la Nivea, produsele au un parfum foarte foarte subtil. Pentru nou-născuți nu aș recomanda nici produse fără parfum deloc.
Ada
Oana, există alcool rău și alcool bun aka fatty alcohols. Paula Begoun are un articol bine documentat despre asta. La fel și Pasagera.
butterfly
Crema Nivea pentru bebelusi nu am penru ca nu am bebelus. 😀
Dar m-am oprit la citatul asta:
“Știți cum mamele noastre curățau ghetele când eram mici cu cremă de față? ”
:))) Vai, pai eu numai asa imi lustruiesc pantofii/ghetele/cizmele, nu mai am crema de ghete in casa. M-am gandit eu intr-o zi :D, ia sa incerc asa, ca rau n-ar avea ce sa fie, doar asa cum crema imi hidrateaza pielea, asa o sa hidrateze si papucii (care-s din piele) si-or sa arate bine. Si chiar asa si este! :)) Folosesc crema de corp Nivea body pentru piele uscata (care mie-mi place mult, mi se potriveste si nici n-are asa multe ingrediente). Pun o cantitate de crema cat o migdala mare pe o bucata de vata uda si stoarsa bine si sterg asa trei perechi de papuci (ii “pictez” pe fiecare cu putina crema, ca sa am pe toti cantitati egale, apoi revin cu vata, sterg si lustruiesc)
Miruna
asta sună foarte logic! Cititorii mei sunt mai inventivi decât mine! 🙂
cristina
Mie imi plac foarte multe produse de la Nivea: pentru adulti, demachiantul, lotiune tonica, cremele de fata noapte si zi, de maini, etc; pentru copii – am folosit (si eu, dar si ei) doar samponul lor (pe care-l recomand).
Inca nu am folosit crema de care ai povestit, dar o sa o incerc si eu o data sa vad cum este
Miruna
și noi avem șamponul. Bine c-ai zis!
Onu Laura
Pfoai ce noroc ca bebelusul inca mai sta la mangaieri si masaj. Alexandru face un adevarat maraton cand vede creme, pampersi sau haine. E o adevarata provocare sa il mai si masez. Ma rezum la a-l cremui cu un balsam usor si asta se intampla din mers. Nivea e una din marcile mele de suflet, dar pe care o folosesc numai eu, din pacate.
Manuela
Eu folosesc Nivea dupa epilatul cu ceara homemade ptr a indeparta ceara ramasa( bucatelele acelea mici mici:)))
Miruna
Super treaba! Multumim ca ai impartasit.
Carmen
si eu folosesc foarte multe produse de copii recomandate de catre dermatolog deoarece se presupune ca sunt foarte testate si au ph-ul care nu este nociv.