Despre ce-o să fie social media for parents 2017

social-media-for-parents

Vă rețin atenția cu un anunț important. Blogosfera de parenting se pregătește pentru cel mai mare eveniment dedicat ei: social media for parents. Chinezu și eu vom modera cea de-a doua parte, în care bloggerii povestesc despre -ghiciți ce- blogging! 🙂 Aseară am discutat în linii mari despre ce ne-ar plăcea să fie dezbaterea noastră. Îmi doresc și ne dorim să fie ceva util atât bloggerilor noi, cât și celor vechi, să fie ceva util și, mai ales, să inspire.

În prima parte a evenimentului vor vorbi specialiști de parenting, care nu sunt neapărat bloggeri. Abia aștept să îl ascult pe Gaspar! Programul complet poate fi văzut aici, invitațiile sunt gratuite, puteți solicita una aici.

După ediția de anul trecut, la care am fost vorbitor la dezbaterea moderată de Ioana, am primit mult feedback, care sper să-mi folosească. O să stăm de vorbă cu Florina Badea, Ana Nicolescu, Laura Frunză, Anca Bold Gheorghe și Ela Crăciun.

Evenimentul are loc la hotel Caro, în București, însă va fi transmis și live aici. Ceea ce înseamnă că am bătut granițele geografice și că bloggerii de pretutindeni pot fi în sală, alături de noi. E drept că evenimentele de genul ăsta sunt foarte faine și pentru ceea ce se întâmplă în sală (anul trecut am cunoscut-o pe Raluca Loteanu, care a fost atât de drăguță și mi-a ținut companie pe toată durata prânzului!), dar e minunat că aveți acces la prezentările speaker-ilor și dezbatere și voi, cei care nu puteți ajunge în București!

Despre ce vom vorbi:

  • From zero to hero: cum să îți crești blogul și cum să scrii bine, o parte care e mai puțin dezbătută, fiindcă mulți sunt interesați de cum să facă bani rapid (legat de asta primesc cele mai frecvente întrebări, aproape nimeni nu mă întreabă de scris…)
  • Rolul rețelelor sociale în creșterea blogului (sub amenințarea facebook :p )
  • Etica în blogging (pe nișa de parenting, mai ales, subiectele uneori se repetă, alteori se fură, dezbatem ce e bine și ce e rău)
  • Bune practici în relația cu brand-urile: când scriem gratis ca să apucăm să scriem și pe bani, ca să nu fim niște aroganți, dar nici fraierii clasei.
  • noi la asta ne-am gândit, în linii mari, lista e deschisă, lăsați în comentarii ce întrebări aveți

Am discutat și cu Cristian Manafu, iar implicarea comunității de parenting la această dezbatere e foarte importantă. De asta, întrebările voastre sunt aur curat 🙂

Mulțumim, Cristi și Evensys, pentru organizarea evenimentului. Abia aștept să ne vedem, eu am puține emoții, dar sunt emoții bune, de bucurie. Știți de ce spun mereu că sunt grozave întâlnirile acestea? Că participă oameni preocupați de aceleași lucruri, că ei înțeleg de ce stai 2 ore uneori să alegi o poză pentru un articol sau noaptea până la 3 ca să îl scrii. Plus că te întâlnești cu potențiali clienți, cu alte persoane ale căror bloguri le citești, e mai mult decât prezentările oficiale 😉 Și vii acasă mai inspirat. O să vedeți 🙂

Articolul anterior

Unde mergem vara în concediu cu un bebeluș?

Articolul următor

Auleu, pe jumătate dintre băieții din parc îi cheamă Tudor!

28 Comentarii

  1. Andreea D

    Ce mişto! Succes, Miruna!

  2. Ce rau îmi pare că anul acesta ratez evenimentul! Prima participare a fost anul trecut si chiar am plecat inspirată de acolo. Eram sigură că vreau blog și am inceput să si fac ceva in sensul acesta.
    Anul acesta o să vă urmăresc online și pentru că sunt încă la început, mi-ar plăcea să aflu despre cum poți forma o comunitate în jurul blogului. Mulțumesc, Miruna! Mult succes! 🙂

  3. Raluca Loteanu

    M-am emotionat sa citesc numele meu aici! 🙂 Ma bucur tare ca ne-am cunoscut atunci si abia astept sa va urmaresc pe toti anul acesta, chiar daca doar online, de la distanta!
    Anul viitor insa sper sa fiu acolo cu voi si sper sa mai mancam un pranz impreuna! 🙂

  4. Cel mai mare câștig al unui blogger de parenting este propriul copil / sunt proprii copii. Chiar dacă fură idei și poze pentru articole, dacă se duce pe la evenimente doar pentru a înmâna cărți de vizită, dacă scrie în concediu articole pe blog … tot se lipește ceva de tărtăcuța lui. Si acel ceva îl va ajuta să devină un părinte mai bun cu un copil mai fericit.

    • furatul de idei nu e o practică etică, iar comunitatea te va penaliza. Dar vom discuta despre asta la fața locului. Pregătește cartea de vizită ! 😉

    • Deci trebuie carti de vizita…am fost degeaba la toate evenimentele 🙂

  5. EU vreau sa stiu cum am putea sa ne promovam blogurile si altfel in afara de facebook, dar asta cred ca e deja atins la punctul 2.
    Si cum faci sa iti gasesti mereu inspiratie, fara sa plagiezi. În zona de parenting, subiectele sunt oarecum aceleasi, si uneori am impresia ca am mai vazut tema respectiva undeva, ca parca a mai scris cineva, si nu abordez subiectul decat atunci cand mi se pare ca am o perspectiva diferita.

  6. Pe mine ma intereseaza partea de organizare si time management. Si a doua intrebare care ma framanta e cum cream campanii interesante, out of the box.

    • O clona cred ca ar fi raspunsul la prima intrebare :))) pentru varianta mai prinse in realitate, ne vedem acolo! 😉

  7. Eu ma bucur ca am ocazia sa particip la eveniment desi sunt departe de voi. Orice informatie e binevenita atat pe parte de parenting cat si de blogging.
    Pe mine ma intereseaza
    – partea de promovare in afara Facebook
    – cat de important e aspectul blogului (daca asta are importanta mare).
    – Desi multi bloggeri scriu din suflet, doar unii ajung sa aiba comunitati mari si sa fie cunoscuti. Sunt curioasa de ce si ce fac unii in plus fata de altii
    – cum facem sa primim mai mult feedback din partea cititorilor
    – e mai bine sa te mentii neutru pe blog? Dau exemplu cu diversificarea care se incepe la 6 luni si e un subiect care tot timpul scoate certuri. Ar trebui facut din asta litera de lege sau mai bine scriu cum procedez eu si e treaba fiecaruia ce face mai departe? Am observat ca blogurile cu sfaturi clare au mai multe share-uri :).
    – sunt importante concursurile pe blog? Daca da, de ce?
    – conteaza schimbul de linkuri cu alte site-uri?
    – cat de des ar trebui scris pe blog?
    – cum pastram relatia cu cititorii? Cum ii facem sa revina?
    – cat de lungi ar trebui sa fie articolele?

    Cred ca mai gasesc întrebări daca ma mai gandesc :). O sa fie doar live sau vom avea acces si dupa eveniment in caz ca am ratat ceva?

  8. Mi-am amintit ceva de anul trecut, la care poate am putea sa imbunatatim lucrurile putin. Oamenii sunt timizi si nu indraznesc sa socializeze daca nu se cunosc intre ei. Cei de la masa mea stateau toti cu nasurile in ecrane, si foarte greu am legat o conversatie. Poate ar trebui sa incepem cu o mica sesiune de networking, sau macar de cunoastere intre noi. 5 minute in care cei aflati la masa spun celorlalti cum se numesc si ce blog au.
    Si inca ceva, legat de vizibilitatea celor mici. Un astfel de eveniment este un prilej bun pentru bloggerii mici sa se faca cunoscuti/auziti. Poate un concurs similar cu cel de la Scoala Flanco, cu teme pentru acasa, ar aduce macar o privire asupra unor bloguri care nu sunt inca cunoscute.

    • Sunt perfect de acord! Anul trecut abia am schimbat 3 vorbe cu persoane cu care imi dadusem deja intalnire, am facut 2 poze timid si atat, noroc ca nu venisem singura, probabil as fi plecat la prima pauza.
      Am vazut multe persoane pe care le citeam sau sitam din online, dar imi era jena sa intru in vorba cu ele.

      • Anca, pentru asta sunt ecusoanele, să ne recunoaștem 🙂 în rest, nu știu cum ar funcționa un astfel de concurs, o să mă gândesc la asta.

  9. Eu as vrea sa stiu ce face diferenta intre subiecte, ce aduce trafic. Personal am constatat ca subiecte pe care le consider f bune si articole scrise, din punctul meu de vedere impecabil, nu aduc cine stie ce, in schimb chestii pe care le “arunc” cuiva la plesneala (vorba vine, dar nu am prea mare incredere in ele) aduc trafic foarte bun.
    A doua intrebare este cum sa faci oamenii interesati si de alte chestii decat cele generale, frecate si para frecate pe bloguri, cum sa devii tu o “imagine” de care ei sa fie interesati. Exemplu concret – daca scriu un articol foarte emotionant, dar foarte personal (cum a fost cand a scris despre cele 4 generatii din familia mea), rezultatele sunt slabe, daca scriu ceva de genul “5 greseli in diversificare” bubuie.

  10. Ma bucur mult ca va exista si o inregistrare pentru tristele ca mine care nu pot ajunge… Mi s-ar parea interesant de abordat si subiectul promovarii platite pe facebook-cand e cazul si cand nu- daca merita etc. In rest, cred ca deja au fost atinse in celelalte comentarii ideile de inters si pentru mine!

  11. Oare câți dintre cei care vor fi prezenți ar fi dispuși să ducă lucrurile mai departe, la constituirea unei asociații, cu personalitate juridică, cu cotizații și asistență pentru blogeri? Care să militeze pentru introducerea și la noi a legilor privind drepturile de autor și protejarea acestora, a conștientizării și asimilării valorilor ce ar trebui să direcționeze activitatea blogosferei, căci, vrem-nu vrem, noi influențăm oameni… Și mai sus e un comentariu despre „furat poze/idei”, iar probleme cu furturi de conținut au tot fost, și nu am văzut încă specialiști în lupta cu morile de vânt.
    În plus, tot ne numim de „parenting”, dar pe termen lung nu se prea întâmplă nimic. Subiectele noastre se duc pe educație timpurie, sub toate aspectele… și mai târziu, parcă crescuți, nu ne mai consumăm atât.
    So… facem de ceva ani întâlniri faine, dar mi se pare că ne lipsește scopul.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 177 queries in 0.410 s