Unde mergem de Paști, la ai tăi sau la ai mei?

Norocul nostru că suntem amândoi din același oraș, mi-am dat seama de asta imediat cum l-am cunoscut! Și nici nu bănuiam atunci cum o să-i vizitez eu mama cu nepotul ei de mână…

Știu însă că la multă lume nu e așa. Cineva îmi spunea de curând că ei preferă să plece din țară de sărbători și de dragul călătoritului, dar mai ales ca să-și scape părinții de-o grijă. Haideți la noi anul ăsta, dincolo ați fost și anul trecut! Noi am zis primii de data asta. Ții scorul ca-n tenis. Sună cunoscut? Și atunci, oamenii au decis să le facă cel mai mare cadou părinților de sărbători: nu se mai supără niciunul 🙂 Mi s-a părut tare faină ideea și simțul realității cu care a fost abordată problema. Fiindcă da, în multe familii poate fi o adevărată problemă.

Atunci când apar nepoții, deja gluma se îngroașă. Trebuie să ai un caiet de evidență, altfel riști să te încurci.

Cei care aveți deja copii știți că, din momentul ăla, voi parcă încetați să existați pentru părinții voștri, iar tot Universul lor începe să se învârtă în jurul puilor de om. Al celor mici-mici, că și noi suntem practic tot un fel de pui sau am fost, cel puțin. Puii părinților noștri deveniți bunici.

Nu știu cum faceți să fie bine, că nu mă bag la alții în familie. Poate o dată la mine, o dată la tine ar fi rezonabil, deși pe mine m-ar enerva să nu fiu acasă la mine de sărbători. Dar, dacă pentru amândoi dintre voi e la fel de foarte important să fiți cu părinții în ziua asta, găsiți o cale de mijloc sau un avion ieftin la Madrid.

Singurul sfat pe care vi-l pot da de la distanță e așa: faceți cumva să nu vă certați. Să rămâneți prieteni și după sărbătorile astea. Oricât de tăiată ar fi maioneza de pe masă, e mai bine să nu îi spui gazdei, ci să apreciezi gestul că s-a străduit. Pe scurt: puțină diplomație nu strică la masa de Paști, nici PR-ul în familie.

Și dacă tot ați hotărât acum că faceți într-un fel, să nu vă aud bombănind ori cu capsa pusă când ciocniți un cinstit ”Hristos a înviat!” Ziua va trece oricum, iar cât vă bucurați de ea depinde numai de voi. 😉

foto via Shutterstock, cuplu negociere

Articolul anterior

Lumină, biserică și bebeluș

Articolul următor

Cum a fost la noi (Paști 2017)

40 Comentarii

  1. Alta Miruna

    Hristos a inviat!

  2. Noroc si pentru noi ca suntem amandoi din acelasi oras 🙂 si chiar si asa un pic de diplomatie si arta a negocierii tot avem nevoie … la cine ne asezam prima oara la masa :))) ?

    • Eu am zis, nu ma puneti sa alerg in ziua de Pasti de la unii la altii. Asa ca, ne strangem cu totii intr-un singur loc 🙂 apropo, m-am intalnit cu David si bunicul lui fix in fata blocului la noi. Am inceput sa vorbim si bunicul nu intelegea de unde atata amabilitate din partea mea :)) i-am explicat imediat ca nu sunt vreo nebuna. Inca!

  3. Noi am rămas acasă la noi anul asta ca pică și catolic și ortodox în același timp și biletele sunt scumpe rău. În România venim la botez în mai, la ai lui trebuia sa mergem săptămâna viitoare. Altfel încercăm sa facem una la el una la mine deși ai lui trag rău să venim la ei ca străbunicul sunt bătrâne (nu ai nici ei chef de ele ca e mereu melodrama dar pe noi vor sa ne vada). Ai mei săracii zic mereu sa ne ducem la ai lui. Cel mai bine e când reușim să-i aducem pe ai mei la ai lui. Dar și asta e greu ca și ai mei au viața lor.
    Cel mai bine e când suntem doar noi de sărbători, mica noastră familie. Acum ăștia mici nici nu știu pe ce data cade Crăciunul asa ca încă merge sa stam la noi de Crăciun și la bunici după. Iar Paștele abia începe sa fie ceva cu ouă. Când sunt mai mari e mai greu

  4. Noi am ales sa plecam din tara de sarbatori. Prea stresant acasa cu rude cu stat la masa, multa mancare, multe pregatiri etc. Acum suntem relax in ritmul nostru, fara presiuni, si ne place mai mult asa 🙂

  5. Cricket

    Sau stai acasa la tine si parintii vin in vizita. Care cum vor, se organizeaza si aia e…mie asta mi se pare cea mai buna varianta.

    • Inacceptabil, fiindca ramai tu si cu copil si cu vase de spalat.

      • Te ajută mama sau mama soacra. Dar măcar ești pe teren propriu

        • Cristina

          Nu, nu, nu s-a inteles gresit. Se gateste ce vrem noi fiind la noi acasa si la noi e ceva simplu: gratar si aperitiv ceva, max o salata de beuf, deci nu se fac mai multe ca de obicei + masina de spalat vase. Cine vrea altceva vine cu mancarea la pachet si nah am noroc de rude care ma ajuta si la curatenie si nu ma lasa cu copil si casa vraiste, deci pt noi asta e solutia castigatoare.

          • Cristina

            Oricum vb de Rm Valcea si Bacau. Este imposibil sa mergem in ambele parti, si de cand cu bebelina mi-e greu sa plec oriunde. Nu prea e amuzant un drum lung cu masina cu bebe.

  6. Andreea

    Noi facem maraton de fiecare sărbătoare. În prima parte a zilei într-o parte, în cealaltă în altă parte… Asa se întâmplă de 7 ani și nu cred să se schimbe ceva curând :))

  7. Si noi tot din acelasi oras suntem. Pana anul trecut, faceam maraton: ba la mine, ba la ei, ba la bunici, ba la verisori.. o adevarata nebunie din care ieseam cu cateva kg in plus :))
    Anul acesta, avand un pui de om, am ramas la noi acasa, linistiti si relaxati. Sau cel putin asa am crezut.. acum ni se scot ochii ca “sarbatorile se fac acasa, alaturi de parinti”. Fraza asta o aud de cateva zile si cred ca am facut alergie. Cred ca fiecare e liber sa decida unde si ce face, mai ales ca unii nu se gandesc ca nu e chiar usor sa te plimbi 8 ore sau 400 km cu un kid de 4 luni.. 🙂

  8. De la o italianca casatorita de 20 de ani: Craciunul la unii si Pastele la altii si vacanta de vara pt sufletul propriu. Regula fara exceptii pt ca altfel incep negocieri si presiuni si santaj emotional ( eu consider ca aici se poate ajunge la o forma de abuz si suferinta 😀 )

    In rest, un alt santaj emotional de la neamurile din Moldova, la care mergeam pe rand, din casa in casa: “dar vai, nu mananci oleaca shi di la mini? “. Pt mine, slabatura ce tineam postul, se lasa cu stari de rau. Ultima casa era la mamaia la care ii ceream doar o cana de chisleac ( lapte acru). Si mi-ar fi dat si colebil daca intuia cate am mancat pana acolo 😀 😀

  9. Larisa

    Eu am fost plecată de 2 ori din țara de sărbătorile de Paste. Prima oară intr-o țara unde nu am mâncat mâncare tradiționala românească absolut deloc, iar a doua oară intr-o țara nordica unde am încercat sa încropim ceva mâncare tradiționala cu ingrediente turcesti😂. Din ambele locuri m-am întors exact a treia zi de Paste și am fost așteptata/ așteptați in vizita la toată familia. Dar niciunde nu simt atmosfera aceasta plină de însemnătate creștinească ca la noi in țara. Însă, in principiu, avem prestabilit de ani programul de vizita al părinților atât de Paste cât și de Crăciun,revelion 😁.

  10. Mihaela M

    Hristos a inviat! Sarbatori cu bucurii sa aveti!

  11. diana lupu

    Hristos a inviat! Eu nu înțeleg supărările de genul acesta, cel mai bine e fie cu rândul (deși as crede ca e foarte stresant chiar și programatul), fie toată lumea pe la casa lui și ne vedem înainte sau după. ..Familia înseamnă în primul rand mama, tata si copilul, mai ales când și copilul e mic, după aceea, micul creste și pricepe altfel, e mai simplu și cu drumurile și cu alegerile pt ca va decide chiar copilul în funcție de unde îi va plăcea mai mult. Dacă se tine cont de liniștea familiei abia formate, nu exista nici discuții. Paște liniștit tuturor, care unde va găsiți sau va doriți sa fiți!

  12. Nicăieri! Chiar am scris un articol azi, sper sa îl și public ca altfel am muncit degeaba un ziua de Paște.
    Uite în momentele astea este bine ca suntem departe de toată lumea și nu mai cheltuim banii pe vacante😃😃😃

  13. Vaaai, parca ai fi vorbit cu mine, legat de plecatul din tara, de Sarbatori! :))
    Dezavantajul este ca…nicaieri nu-i ca acasa 🙁

  14. Deocamdată, fără copii, ne împărțim 50-50 la fiecare sărbătoare. Avem noroc că suntem din orașe destul de apropiate Târgoviște-Ploiești și noi stăm în București.

  15. Hristos a inviat !

  16. Alina

    La noi e putin mai complicat nu pentru ca am fi din orase diferite ci datorita faptului ca noi suntem 3 surori, toate maritate, doua dintre noi cu pui….
    Pentru a fi toata lumea multumita, duminica fiecare face ce vrea, merge unde vrea (noi asteptam acasa in prima zi parintii si persoanele apropiate, dragi noua, sor’mea care e si ea in Bc va merge la parintii sotului ei, iar cealalta e la Is si isi va petrece acolo prima zi), iar luni, a doua zi de Paste vom fi toate cu catel, cu purcel la ai nostri.
    Asa toata lumea e multumita si mama fericita ca are casa/masa plina…

  17. Georgiana

    Ehe, ce situatie ideala! Toate ne-am dori sa avem astfel de parinti/socrii care sa ne cheme si noi doar sa ne punem la masa fara sa miscam un dejt. Nu toate suntem la fel de norocoase,din pacate,adica nici bunicii nu se omoara dupa nepot nici pe noi nu ne cheama. In 80%din cazuri lucram amandoi de sarbatori si iti dai seama ce greu e sa gestionezi si servici/casa/copil/pregatiri minime, dar unu nu zice mă:”băi proasto,vin sa-ti dau si eu cu aspiratoru/sa stau cu copilu”? Neeeahh!

  18. Noi mergem și la unul și la celălalt. Daca e nevoie mai luam o zi de concediu că sa putem sta număr egal de zile la fiecare acasa :))) E foarte obositor sa tot călătorim, noroc că sărbători mari sunt doar de 2 ori pe an. 🙂

    Am zis că după ce ne-om face casa nu mai plecam nicăieri, chemăm pe toată lumea la noi și gata.

  19. Georgiana

    Eu nu pot sa cred ca va plangeti de “pun’te masa,scoal’te masa”! Deci,pe bune,chiar vorbiti serios??Ca eu nu stiu cum e…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 205 queries in 0.488 s