5 rețete bune pentru copii, care le vor plăcea și părinților

E duminică și mi-era poftă de ceva bun, așa că am rugat-o pe Flavia Hirișcău să ne arate 5 rețete potrivite pentru hrănit copilul sănătos, dar fără a fi nevoie să culegi semințe de floare de colț sau să vânezi șarpe cu clopoței bio. Flavia e una dintre acele persoane care mi-a fost aproape  când am început diversificarea, arătându-mi că există soluții și pentru o mamă speriată, cu două mâini stângi ca mine.

Nu am fost niciodată o bucătăreasă desăvârşită. Ba mai mult, au existat perioade în care fugeam de oale şi foloseam bucătăria cât să-mi fac o cafea ori să-mi încălzesc mâncarea trimisă de mama. Bucătăria era locul de întânire cu prietena care-mi era colegă de apartament. Nici după ce m-am măritat nu erau semne că mă vor interesa oalele mai mult decât parfumurile ori alte chestii femeieşti. Mâncam relativ sănătos dacă gătea altcineva. La un moment dat, nici eu nu ştiu exact când, toate astea s-au schimbat. Am început să fiu mai atentă la ce mănânc şi să mă preocupe mai mult bucătăritul. Bineînţeles că soţul a experimentat toate rateurile. Unele preparate nu au fost tocmai comestibile.

Cert este că de vreo 3 ani şi în special de când sunt mamă, situaţia s-a schimbat la 180 de grade, chiar mai mult decât atât. Toate încercările şi lecturile din ultimii doi ani m-au învăţat să gătesc sănătos, să citesc corect etichetele, să cunosc beneficiile alimentelor pe care le consumăm, să privilegiez sau să exclud din alimentaţie anumite alimente şi să îmi ofer posibilitatea să descopăr gusturi noi.

Nu aş fi crezut că o voi spune vreodată, însă gătitul a ajuns să fie o pasiune.

Am învăţat singură că pot găti rapid, simplu, sănătos şi gustos. Vă asigur că există reţete sănătoase şi gustoase, care pot fi preparate şi de cele mai neexperimentate persoane într-ale bucătăriei.

Astăzi vă propun 5 reţete:

  • un mic dejun,
  • un prânz,
  • o cină
  • şi două gustări, una dulce şi una sărată, pe care le puteţi încerca şi voi.

Budincă la borcan

un mic dejun pe care îl puteţi pregăti seara. Deseori, dimineţile sunt complicate şi timpul este insuficient pentru pregătirea micului dejun. Nu este o soluţie să sărim peste el şi să mâncăm o gustare spre prânz. Cu atât mai mult, copiii au nevoie de un mic dejun sănătos. Dacă aveţi un copil ca al meu, atunci neapărat micul dejun trebuie să fie rapid pentru că fetiţa îmi cere de mâncare în primele 10 minute după trezire.

Rețeta aici.

Tocăniţă de linte cu legume

un prânz fără carne, bogat în proteine vegetale, simplu de realizat şi foarte gustos. Eu prefer lintea roşie pentru că mi se pare cea mai gustoasă dintre cele 3 soiuri existente şi fierbe mai repede decât lintea verde sau cea maro.

Rețeta aici.

Paste cu dovlecei şi smântână dulce

o cină săţioasă şi aromată. Cred că toţi copiii se împacă bine cu pastele. În această reţetă coaja de lămâie le dă o aromă aparte.

Rețeta aici.

Bomboane raw cu vişine

o gustare dulce, care, de fapt, este mai mult acrişoară decât dulce. Bomboanele raw se prepară foarte repede şi uşor. Sunt hrănitoare, aromate şi uşor de mânuit de cei mici.

Rețeta aici.

Bastonaşe de dovlecei

această reţetă o pregătesc uneori la gustare, alteori la cină. Bastonaşele merg de minune cu un sos pe bază de iaurt sau smântână, cu usturoi şi busuioc sau cu sos de avocado.

Rețeta aici.

Odată cu diversificarea fetiţei mele, am descoperit gusturi noi, reţete sănătoase şi gustoase aşa că preparatele pe care le fac sunt pentru toată familia, nu doar pentru ea.

imagine 1 via Shutterstock, mamă gătind cu copii

Articolul anterior

Când sunt obosită, sunt așa…

Articolul următor

Înregistrarea emisiunii de astăzi

9 Comentarii

  1. Irina

    Linkul de la bastonașe mă trimite tot la budincă…vreau bastonașele, te rog frumos…

  2. f. interesante retetele, cu ele o sa mai imbunatatesc meniul pe sapt.viitoare!! .
    O mica remarca la pastele cu dovlecei: pt simplificare adaug ceapa ( f. rar folosesc ca nu ne place)+ usturoiul + dovleceii in ultimile 2 minute de gatit al pastelor. Scurg zama si apoi vine untul si smantana – avantajul este ca am un vas mai putin de spalat 😀 (as face orice sa nu spal vasele :D, ma bucur ca pot sa va zic asta ca voi ca mame ma intelegeti 😀 ).
    Tot despre dovlecei, ultima reteta se gateste la 220 gr. E prea mult pt bebelusi – se carbonizeaza multe din ingrediente (grasimile din parmezan si ou) si se pierd si din valorile nutritionale ( ca o comparatie, uleiul prajeste la 140 -170 gr, apa fierbe a 100, slow cookerul gateste pe la 60-70gr, oul se coaguleaza pe la 57 gr albusul si 65gr galbenusul, anumite vitamine se distrug 50% din ele din primele 10 minute de expunere la 100 gr).
    Eu nici la copil de 9 ani nu fac gatire la 220gr (ok, nici la sot care avuse antecedente cu colesterolul si de aici precautiile mele) – ficatul nu stiu daca poate digera asa ceva.

  3. Sugestii excelente. Fructele gelificate fără zahăr sunt, de asemenea, ideale pentru acest mic dejun. Excelent ca acompaniament pentru mâncărurile dulci. Copiilor mei le-au plăcut căpșunile și merele. Vă recommend să încercați.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 143 queries in 0.402 s