Ianuarie: 3 lucruri de făcut înainte de un abonament la sală

E o știință destul de exactă: De Crăciun mănânci, dormi și mai mănânci un pic, de Revelion constați că nu mai încapi în rochie, dă vinovăția peste tine ca un accident neașteptat, dar, pfuai, ce bine, că anul nou vine cu un potențial excepțional și-o listă fără de păcate pentru fiecare dintre cele treisuteșiceva de zile. Din care au rămas mai puține cu 5, dar cine le mai numără atunci când vorbim de stil de viață sănătos? De făcut mișcare regulat, da, nu doar în primele 10 minute din prima luni a primei săptămâni. De numărat nu va mai fi nevoie nici la calorii, atât de tare va da moderația, echilibrul și sănătatea peste tine. 2017 e anul în care o să te reinventezi. Îți spui asta sincer, postezi pe facebook, îți anunți mama, soacra, nevasta, înfuleci ultima porție dublă de ciolan cu varză și dai și-o tură pe la mec, că doar vrei să-ți iei adio cumsecade de la viața asta de desfrânat.

Astea sunt gândurile fiecărei burți pline de fripturi și prăjituri, alcooluri și somn, după sărbători.

Iar industria sălilor de gimnastică știe. Ba există și studii care confirmă chestia asta, deși niciodată nu am înțeles de ce avem nevoie de niște cercetători britanici să vorbească în procente niște lucruri pe care eu vi le-aș fi spus gratis, la o cafea. Pardon, mai bine la o prăjitură. (Am mâncat și înghețată de Crăciunului ăsta, în caz că vă întrebați.) Adică, vorbim de niște realități pe care suntem penibili să le demonstrăm cu studii. O privire aruncată în propria noastră oglindă sau cântar și, gata, teorema dovedită! 🙂

Pe mine nu mă luați exemplu, eu sunt un fel de antierou când vine vorba de sport. Vi-l pot recomanda din toată inima, faceți ce zice doctorul, nu ce șede el. Am avut o perioadă destul de lungă, în care am investit destul de mulți bani în speranțe, echipamente și abonamente, pe care nici măcar nu mă oboseam să mă duc până acolo să le anulez. De ce să risc? Asta e ca-n bancul cu munca: poți încerca, dar nu merită să riști. Iar pe studiile alea care arată că îți cumperi, de fapt, liniștea cu acel abonament nu le citisem încă pe atunci. Ori eram parte din statistici, credeți-mă pe cuvânt.

Cine nu-și face abonament la sală rămâne cu portofelul gras tot restul anului

A venit o zi, în care am zis: gata, no more. Sunt suficient de matură acum să mă iubesc și să mă accept așa leneșă și iubitoare de stat cu fundul pe ceva cum sunt. Nu-mi place să transpir, să mi se taie gazul, nu-mi place cum mi se încrețește părul, cum începe inima să-mi sară din piept. Cred că unii oameni sunt făcuți să alerge mai puțin decât alții, iar eu sunt în categoria lor. A fost ziua în care am decis că eu nu o să-mi mai fac speranțe, planuri și abonamente. Doar am atâtea idei bune de cheltuit banii fără să-i pierd.

Culmea culmilor a fost atunci când nu m-am dus niciodată la o ședință gratuită la sala cea fancy din apropierea casei noastre din Sheffield. Eram convinși că vom merge amândoi. Luaserăm hotărârea de a ne înscrie după o cină la restaurantul nostru preferat all-you-can-eat.

Indiferent cu cine semănați dumneavoastră și motivele pentru care preferați să transpirați, vă invit să vă gândiți bine înainte de a bate palma cu vreo sală în luna ianuarie. Aceste sfaturi nu se aplică dacă sunteți deja abonați de prin anii trecuți, dacă vi se văd pătrățele prin bluză în loc de colăcei bine dotați. Nu instig la lene, ba dimpotrivă. Vă invit doar la niște exerciții de realism în perspectivă.

Ce să faci ca să nu faci degeaba un abonament la sală

1. Aleargă prin parc de 3 ori pe săptămână. E gratis și mult mai sănătos. Dacă îți iese și doar de 2 ori, în prima lună, adică, de aproximativ 2×4 =8 ori, merită să plătești pentru abonament la sală.

2. Exersează acasă de 3 ori pe săptămână. Deși scuzele nu ard calorii, uneori plouă sau ninge și atunci pică varianta de parc. Dar există alternative. Voință să ai! Urcă și coboară scările din bloc. Transformă-ți sufrageria în saltea de gimnastică. Fură câteva mișcări de pe youtube. Folosește-ți partenerul 😉 Important nu e atât de mult CE faci, ci SĂ FACI. După o lună de făcut, poți scoate cardul pentru abonamentul ăla grozav.

3. Mergi cu ora la sală. Adică, plătește cu ședința, cu ziua, cum o fi. Deși ți se pare mai ieftin să iei un abonament, pe termen scurt și lung, dacă îl plătești și nu îl folosești, va fi mult mai scump decât să achiți ședințele individuale, fix în zilele în care te duci. Nu o da pe aia cu ”de data asta chiar o să mă duc, simt motivația în vene!”. La fel au simțit-o mulți alții și anul trecut, poate ai fost și tu unul dintre ei.

Același lucru se aplică și în cazul bicicletelor de cameră. Am avut 3, plus un stepper. Industria lor fix pe asta se bazează. Pe cumpărătorii ăștia ca mine. Ia ziceți, care-i cel mai scump cuier pe care l-am avut? :))

imagini via Shutterstock, sala de fitness

Articolul anterior

Când mamele tratează mucii copilului la medic, deși nu e prima dată când se îmbolnăvește de ei

Articolul următor

Cum se vede bătrânețea, când o planifici din tinerețe

21 Comentarii

  1. bunica cu bundita

    Avem si noi acasa aparate fel si fel pentru abdomen,talie,tonifiere ,etc,etc .Nici pe post de cuier nu le mai folosim! Dar nici nu le donam!!!Poate ne apuca intr-o buna zi dorinta arzatoare de sport!!!

  2. Haha. Eu chiar trebuie să îmi fac abonament. Pentru că atunci când am avut chiar mă duceam și mă simțeam (+arătam) excelent. De alergat urăsc și nu am parc aproape iar acasă nu îmi place să fac alte exerciții în afară de avion cu fiică-mea.

    La sală mă mobilez și trainerul ăla îmi spunea câte din alea de spate, de mâini și de abdomene să fac și a mers foarte bine așa. Veneam acasă plină de energie și endorfine. Ce vremuri….acu 2 ani…

    • Mie imi place doar sa merg pe jos. Sa ma plimb muuuult, asta am deprins-o in ultima luna de sarcina. Faceam cate 7-8km/zi. Apoi, cu bebe in carucior. Dar niciodata nu am experimentat aceste endorfine atat de laudate de lume dupa un fel de sport.

  3. Eu cam de 6 ani merg constant la sală, cu abonament reînnoit în septembrie de obicei. E mai greu începutul, am mers inițial cu o prietenă vreo 2 ani, dar acum mi-a intrat în ritm și nu mai concep să nu fac mișcare. E o chestie de obișnuință bineînțeles și important e să nu faci lucrurile din obligație. Din păcate, alergatul mă plictisește, prefer să merg la clase de aerobic, kangoo, pilates, etc. Plus că e mai motivant când “stă cineva cu gura pe tine”. Nu prea se merită să plătești la ședință, e mult mai scump. Dacă lucrezi la o multinațională, oricum abonamentul e destul de ieftin. Eu când eram în HP plăteam 65 lei pe lună la Worldclass Plaza și trebuia să ți-l faci pe 3 luni. Mi se pare că faptul că știi că ai plătit un abonament oricum te motivează mai mult să nu renunți 😀

    • Mie mi se pare fix invers. Stii ca ai platit, te culci linistit. E ca si cand mergi, doar ca nu e 🙂

      • Carmen

        Da, da, da! Confirm! Dacă ai făcut o listă, un plan…E că și cum ai făcut deja lucrurile respective. 😁 Așa e și cu sala: ai dat banii pe abonament, deja e simți mai slabă! 😂

  4. Stii ce a functionat de minune pentru aceasta fiinta dezinteresata de sport care sunt? Yoga! Am descoperit un canal youtube care are un program pentru incepatori. Inca nu imi vine sa cred ca au trecut mai multe de 3 luni de cand prestez de 4-6 ori/saptamana. Chiar aseara am constatat ca am revitalizat tricepsul :))

  5. Chiar aseara am scos salteaua in living si am facut 8 minutes abs si 8 minutes buns de pe youtube, cu jumatate de ora de zumba inainte. Fetita de 1 an si 4 luni dansa si ea pe langa mine. Mi-am facut si abonament la piscina. Sper sa ma tin de treaba.

  6. Diana

    :))) iti zic eu sport de oameni lenesi: pilates
    am facut un an juma’, e un fel de ceva-ceva sport cu intins pe jos, muzica si lumanari parfumate
    in afara de faptul ca plateam 30eur pe luna si ma trezeam sambata cu noaptea-n cap ca sa sterg podelele si sa dorm pe saltele la club, eu n-am observat vreo diferenta majora in nimic (e drept, eu am o greutate normala, mai pun/scad 2-3kg, ma mai porcesc la cate o mancare, dar cu masura, merg pe jos 4-5km pe zi si sunt o agitata de felul meu)
    anyway, am platit abonament si eu si sotul 2 ani, din care eu am mers un an juma’, el unul :)) pt ca pe el il puneau sa se cafteasca cu gagici, el facea nu’s ce trante
    dupa aia l-am inchis
    ulterior, nici ca ne-am apropiat de vreo sala, el a mai alergat, eu urasc scosul sufletului aiurea, acum si-a luat o bicicleta (scuuumpa) si vad ca se tine de ea. dar o sa se tina fix cat m-am tinut eu de stepper, cateva luni, dupa care a ajuns cuier, si apoi mostenire si cuier pe la prieteni. eu mi-am luat un rahat de la decathlon de 10eur cu care faci abdomene. n-am facut nici unul pana acum :)))
    noi sa fim sanatosi

    • ultima mea bicicletă a costat 120 lire, am vândut-o nou-nouță după vreo 3 ani, când ne-am mutat. Am luat 40 de lire pe ea, afacerea vieții mele.

  7. Eu trag de mine de mult timp sa-mi fac un abonament la sala, am incercat si l-am platit degebea: nu reuseam deloc sa-mi intru in ritm. Anul asta mi-am propus sa merg mai intai cateva sedinte (platite individual) si daca incepe sa-mi placa sa-mi fac is un abonament.

  8. Silvia R.

    Eu am mers anul trecut cateva luni la pilates, in perioada in care eram insarcinata. Imi placea tare mult. La vreo 4 luni de cand am nascut mi-am facut din nou abonament pt o luna si am fost la o singura sedinta. Deci am platit degeaba. Acum, ca m-am intors la munca si il vad pe bebe doar seara, nici nu ma mai gandesc sa merg la sala. Cum plec de la birou vin intr-un suflet acasa. Deci sala poate sa mai astepte 🙂

  9. F eugenia

    :)) dar sunt si programe facute special pt a fi executate acasa, multe HIIT, incercati insanity sau asylum de la shaun t, sa ma chemati la parastas :))

Leave a Reply

© 2007-2025 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 175 queries in 0.511 s