Redescoperind România

parcare bucuresti

Multă lume ne întreabă cum ni se pare, multă lume aşteaptă o listă întreagă de nemulţumiri, că doar na, n-om lăuda ţara asta! Ştiţi bine cât îmi e mie de drag de ea, cât dor mi-a fost. De mama, de străzi, de mâncare, de aer, de tot. Doar că mama tot nu e vecină cu mine, străzile sunt pline de rahaţi, mâncarea e prea multă şi prea bună, iar aerul ne topeşte de cald.

ÎNSĂ

Astea nu-s noutăţi, mă aşteptam oarecum. Nu sunt luată prin surprindere ca autorităţile iarna, de zăpadă. Că doar aici m-am născut şi am crescut. Doar că, într-adevăr, atunci când pleci şi te întorci, începi să vezi în alt fel lucruri pe care nici nu le observai înainte.

Aş vrea să încep o listă cu lucrurile bune pe care le-am observat de când sunt aici. Şi nu mă refer la prăjiturile bunicii sau la aerul curat de Sibiu.

  1. Instalarea netului în Bucureşti a durat fix 3 zile. În Anglia ar fi durat măcar 3 săptămâni. Aici, m-am dus, am făcut contract, mi-a zis tipa că instalarea poate dura până la 5 zile lucrătoare (ceea ce mi s-a părut lux oricum). Asta era într-o joi. Vineri m-au sunat să vadă dacă îi pot primi a doua zi, adică a treia zi, adică sâmbătă. Heeeellllo, în Anglia am înfundat Starbucks-ul ca hipstereii după wi fi-ul gratut până am primit acasă. M-am îngrăşat vreun kil jum’ate de la atât latte nelimitat. Şi după ce-am băgat acasă, mergea cu viteza melcului turbat. Deci 1-0, România!
  2. Parcările din centrul Bucureştiului. Bine, ştiu că-i cam la noroc treaba asta, dar, domnule, tocmai vin de la o terasă cu limonadă delicioasă, mi-am parcat maşina în buricul târgului, lângă un indicator care spune că parcarea e cu plată şi timp limitat, o oră. Am întrebat pe cineva unde să plătesc parcarea, ziceai c-am întrebat de OZN-uri; indicatoare explicative nu am găsit, nici automate din alea, când dintr-o dată, am văzut câţiva parcagii bronzaţi prestând cu hărnicie şi…m-am liniştit. Am înţeles care-i sistemul 🙂 Cică în Bucureşti nu se dau amenzi pentru parcare, ci îţi pune tichet în geam şi plăteşti la plecare. Deci 2-0, România! Mai ales că n-am găsit nici un tichet în geam,  vorba bărbatului, ăsta-i gol de 3 puncte :)))

Ştiu că faza asta cu parcările nu e normală şi etc, dar, până una alta, parcarea în centrul unei capitale europene (mă rog,) e fuuuuarte ieftină, cum ar veni. Ia să mă trambalez eu undeva prin centrul Londrei, hah, ce glumă bună! Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să iau maşina. O singură dată am intrat cu maşina acolo, şi aveam stres să o tot mut la fiecare oră jumătate. În afară de preţul super mare, era cu limită de timp şi era pe bune.

Articolul anterior

Ne vedem la “social media for parents 2016”

Articolul următor

Lucruri pe care nu le înţelegeam înainte de a avea copii (3)

7 Comentarii

  1. Inka

    Parcarea ar trebui sa coste, ca de aia e un serviciu. Loc de parcare ar trebui sa gasesti (si nu bazat pe o strategie aleatoare), ca de aia cineva platit cu bani publici chiar si-a pus capul la contributie ca sa optimizeze acest serviciu.

    In ochii mei Bucurestiul ar fi marcat un punct daca as fi preferat sa iau transportul in comun in loc sa iau masina, pentru ca ar fi fost rapid, curat, cu aer conditionat, cu un pret rezonabil (nu zic ieftin), as fi avut statie aproape de domiciliu si de destinatie si conexiuni bune. Si nu pentru ca am avut noroc sa gasesc un loc si n-am platit nimic pe parcare.

    Dar e si o veste buna in toate astea. Ca daca tu te bucuri, (re)adaptarea o sa iti fie usoara si viata frumoasa.

    PS: De ce nu s-o fi gandit Firea sa propuna pe langa transportul in comun gratuit, si parcarea gratuita?!

    • Auleu, nu-i da idei! Ce-or sa faca parcagiii de serviciu?
      In rest, absolut de acord cu tine. Si eu as prefera sa pot veni cu metroul cu caruciorul.

  2. doina

    Si ai uitat de net la metrou!!! Toti stau cu nasucurile in telefon in metrou la noi, in Anglia cica nu, mi-a spus cumnata mea oarecum socata ca poate butona telefonul …..si cu medicii specialisti pe care poti sa ii consulti cu mai mare usurinta la noi daca ai o urgenta si nu cu extrem de multi bani, fata de Anglia …evident ca sint si mari minusuri fata de uk dar nu le putem avea pe toate. Oricum mie imi plac ambele tari!

    • da, în schimb, în Anglia, cam toţi au acces la specialist, indiferent dacă îşi permit sau nu, E adevărat că îţi poate trece boala de la sine până să primeşti tratament, dar asta e doar din cauză că sistemul e ultrasolicitat.

    • Ba si in Anglia e net la metrou, de cand cu jocurile olimpice din 2012. De atunci l-au imbunatatit.

      Miruna, nu stiu ce provider de net ai avut tu aici cu viteza melcului turbat, ca al meu virgin merge (and always has) de rupe norii.

  3. Simo

    Sa mai scrii despre lucrurile pozitive din Romania! 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.142 s