Cu cinci semne de exclamare: Cel mai nou protocol pentru îngrijirea pacientului după o extracţie de dinte menţionează şi subliniază faptul că nu se administrează antibiotice. Însă cum obiceiurile proaste mor greu, foarte mulţi pacienţi se enervează când nu vreau să le prescriu nimic, nici măcar după o extracţie mai complicată. NU. Nu luăm antibiotice preventiv, fiindcă fac mai mult rău decât bine. Unul dintre marile pericole care ameninţă omenirea este rezistenţa la penicilină, deci să ne revenim, oameni buni. (Normal, nu aş vrea să o luaţi personal decât dacă vă număraţi printre cei care iau antibiotice de la primul strănut.)
În cadrul campaniei personale „O vacanţă perfectă în 10 paşi simpli”, pe care o încep pe acest blog mereu când sunt cu gândul la vacanţă (la a dumneavoastră, că până la a mea mai este!), permiteţi-mi încă nişte sfaturi.
Nu luaţi antibiotice cu dumneavoastră, fiindcă s-ar putea să ajungeţi să le înghiţiţi dacă le aveţi la îndemână. Orice tratament pentru orice simptom ar trebui să fie aplicat pornind de la simplu la complicat. Studiu de caz: Otita medie acută.
Se utilizează total greșit, în durerea urechii, picături cu administrare locală, care conțin antibiotic sau antiseptic la recomandarea farmacistului , sau automedicație. Sunt total inutile sau chiar contraindicate în otita medie acută deoarece pot produce un dezechilibru al florei locale din ureche cu dezvoltarea unei candidoze locale, fără a avea efect în tratamentul otitei acute medii deoarece timpanul intact este impermeabil. Dar oamenii vor, nu înţeleg de ce ne simţim atât de în siguranţă ştiind că am luat pumnul de antibiotice. Parcă dormim mai liniştiţi.
Fapt concret: Antibioticele în administrare locală nu sunt recomandate în tratamentul otitei medii acute, ci în acela al otitelor externe!!! (marea parte a picăturilor folosite sunt uleioase, opacifiază timpanul și nu mai permit o diagnosticare corectă, mascând adevărul)
Otita medie acută se tratează spontan în 90% din cazuri utilizând un medicament ca OTIPAX cu acțiune analgezică și antiinflamatorie
Solicitați sfatul medicului înainte de utilizare. Otita medie cu timpan intact poate fi diagnosticată doar de către medic, nu de către mame, mătuşi sau bunici, excepţie făcând cazul în care careva dintre aceştia e medic.
OTIPAX
• calmează durerea în aproximativ 5 minute de la administrare
• câte 4 picături de OTIPAX în urechea dureroasă, de 2-3 ori pe zi.
Mai multe informaţii despre otita medie acută, la copii, găsiţi aici, într-un articol scris anul trecut.
sursa foto
Leave a Reply