Gândurile despre luna de miere nu sunt foarte bine conturate, deşi nu ducem lipsă de idei. Nu trece zi însă fără să-mi imaginez cum o să fie, câte cafele o să bem, prin ce pieţe ne vom abate şi pe ce meridiane vom adormi. Cred că, în capul meu, am făcut deja bagaje, am împachetat pijamale, tricouri şi rochiţe, parfumuri şi periuţa de dinţi. Visez la cărţi citite la întâmplare şi poveşti rostite fără un scop. Visez la el fără pacienţi, la dimineţi fără alarme, la săptămâni fără sfârşit.
Ieri mi-a zis iubitul că cică trebuie să ne vaccinăm. Zău aşa? M-am întristat şi îngrijorat. Eu vreau copii în viitorul apropiat şi nu ştiu cum s-ar împăca ei cu vaccinurile astea. Oricum a trebuit să-mi refac unele recent, fiindcă englezii nu m-au crezut că le am de-acasă. Şi virusul B în variantă latentă m-a deprimat puternic şi mi-a făcut poftă de ciocolată, pe cuvânt de-onoare dacă vă mint. 😛
Vreau să fie ACEA vacanţă, pe care să ţi-o aminteşti toată viaţa. Punctul de referinţă pentru oricare dintre concediile viitoare. Vreau să fie o nebunie, o bucurie, o aventură. (La faza de aventură, nu vă gândiţi la corturi şi rucsace, că nu-mi stau în fire. Mie-mi plac apa caldă şi hotelurile cu un confort decent.) Vreau să facem poze şi să trimitem vederi. Să cunoaştem străini, să respirăm locuri, să admirăm frumuseţea diversităţii pe pământ. Să vedem unde copilăresc alţii, cum am fi putut nimeri noi, dacă ne-am fi născut în altă lume. Să vizităm alte lumi, să culegem ce ne place şi-apoi să ne întoarcem tot la ale noastre. Mai buni, mai pregătiţi pentru viaţă.
Tot ieri mi-a zis iubitul să fac o trusă de prim-ajutor. (Şi nu, nu se referea la acea geantă care se potriveşte la aproape orice. Ci chiar la nişte medicamente.) Eu nu plec fără antialergic oricum; în rest, mă gândeam la ceva probiotic. Poate vă amintiţi, anul trecut scriam despre Enterol şi prevenirea diareei călătorului. Se pare că afectează 30-50% dintre călători. (Deşi, dacă administrarea de Enterol începe cu cinci zile înainte de călătorie şi continuă în următoarele cinci zile, riscul de a avea diareea călătorului va scădea considerabil. Vine sub formă de plicuri sau capsule, adică merge administrat chiar şi la bebeluşi, dizolvat în biberon. )
Majoritatea persoanelor care dezvoltă boala, prezintă simptomatologie în primele 2 săptămâni, cel mai frecvent în primele 2-3 zile de la sosirea în ţara respectivă. Zonele cu risc ridicat sunt Africa, Asia de Sud şi America de Sud, America Meridională, ţări din Orientul Mijlociu, Rusia, China şi ţările mediteraneene.
Diareea călătorului este legată de infecţia acută a sistemului nostru digestiv cauzată de bacterii sau, adesea, de virusuri şi protozoare. Dacă luăm contact cu mâncare sau apă murdară, contaminată, există un risc mare de infecţie. Cauza diareei ar putea fi şi ingerarea improprie a alimentelor pe care le consumăm în timpul călătoriei. Mâncărurile neobişnuite ar putea avea o influenţă negativă asupra sistemului nostru digestiv. Am putea avea dureri abdominale, febră, vomă, ce duce la deshidratare. Am putea observa şi sânge sau mucus în scaune. Diareea călătorului ar putea dura câteva zile. În acest interval, ar trebui să ne reamintim să bem cantităţi mari de lichide îmbuteliate. În cazul agravării sau prelungirii simptomelor, ar trebui să contactăm medicul. Se recomandă foarte serios prevenirea diareei călătorului prin consumul de probiotice înainte de a merge în ţări cu grad de risc ridicat.
Mai multe studii au dovedit eficienţa medicamentului probiotic Enterol. Acest medicament probiotic ar putea ajuta recuperarea: reduce durata diareei cu 25%. Reprezintă şi o protecţie eficientă, reducând riscul de diaree prelungită cu 75%! Asta înseamnă 3 zile din 4.
Ce ziceam, că nu sunt bine conturate gândurile pentru luna de miere? 😉 Lista pentru bagaje abia s-a deschis.
raluxa
Ce pofta de vacante exotice mi-ai facut:) Am retinut Enterolul!
copila blondă
Cu vaccin şi soţ? Poate şi de copii? 😉 Vreau detalii!
Mihaela Curea
Noi am vut o luna de miere putin diferita, nu am optat pentru un resort in Rep Dominica, ci am preferat sa avem o vacanta unica. Am facut aproape 7000 km cu masina, am vizitat locuri de vis, a fost o luna de zile in care am uitat de toate si principala preocupare a fost relaxarea!
Cat despre Enterol, poate vacanta urmatoarea il iau in considerare, eu am mai mereu probleme in urma unei cure de slabire :))
Maria
Multumim de sfaturi! Vom tine cont de ele in concediile viitoare.
Mihaela Dămăceanu
Uite, medicul din tine cum ajunge tot la medicamente şi când se gândeşte la luna de miere. Sunt curioasă ce veţi alege, dar îţi spun sigur că indiferent unde veţi ajunge, tot vei ţine minte toată viaţa această vacanţă. Am reţinut Enterolul, căci îmi va prinde bine. Am trecut prin chestii asemănătoare şi nu am luat nimic. Revenind la luna de miere, al meu soţ nu a făcut diareea călătorului, ci o colică renală. Dar şi fără ea, tot reţineam acea specială vacanţă.
copila blondă
Mihaela, e o experienta minunata asta cu masina!!! Plus, eu cred ca disponibilitatea de a face chestia asta dispare dupa o anumita varsta, cand incepi sa ai mai multe pretentii si mai putine resurse fizice de a conduce 7000km!!! Noi visam sa strabatem route 66 in SUA cu masina… intr-o zi 🙂
grija cu curele de slabire si dezechilibrarile astea hidro-electrolitice, iti poti distruge flora intestinala. Baga probiotice, poti face asta si preventiv, ca o cura de intarire a imunitatii. Sediul imunitatii noastre e flora intestinala, sa stii.
Maria, la cat mai multe concedii!
Mihaela, nu prea sunt eu cea responsabila la noi in familie, dar daca mi se da o sarcina!!!
Valeriu
Nu conteaza ce face produsul, conteaza ce crede cumparatorul ca face. Fie ca mergi in Bahamas sau la Dragasani depinde doar de tine sa te simti bine si sa crezi ca vacanta face toti banii.
Uneori as vrea sa fiu ca voi, voi cei aparenti, ca voi cei reali nu vreau sa fiu niciodata.
Mihaela Dămăceanu
Ştiu, ştiu cum este asta cu sarcinile primite. E musai să le ducem la capăt. Mă gândeam că eşti balanţă, dar mi-am amintit că doar ce a fost ziua ta, deci nu.
G
Asta-i cu rol, reclamă la enteăla, cam mult despre diaree când e vorba de vacanță :-). Pentru gândire infectată care ne arde apoi corpul, ce ne recomanzi să luăm? 😛 Nu-i curios cum unii călătoriți sunt loviți tocmai în flora imunității? 🙂 – aș fi pus aici alt semn, fără ironie, am uitat însă cum se scrie “din tastatură”, că aparatul de pe care scriu n-are emo…ții 🙂
RoxanaM
Simpatica trecerea asta surprinzatoare de la atitudinea visatoare si entuziasmata la asa probleme :))
Mihaela
parca esti bunica, doar de boli si resurse fizice putine vorbesti. din cate inteleg esti femeie tanara. poti face sport, mancare sanatoasa, o multime de lucruri care te tin departe de tot felul de boli.
copila blondă
Mihaela, Nu sunt bunica, sunt doar realista. Daca ignori bacteriile, nu inseamna ca ele nu exista 🙂
Andrei
Cea mai frumoasa vacanta de miere ar fi in Monaco :X